Xl Australia Sydney Opera House VL Backstage Tour Group Prudence Upton

Guide

Sådan oplever I bedst Sydney Opera House

Nøgleordet er planlægning i god tid

Operahuset i Sydney er ikke bare en bygning. Det er en skulptur og et arkitektonisk mesterværk. Et kapitel i både den australske og den danske historiebog. Planlæg jeres besøg i Sydney Opera House, så I oplever det bedst muligt.

Xl Australia Sydney Opera House 5

Arkitekt: Jørn Utzon

Som danskere er vi nødt til at starte med arkitekten. Jørn Utzon. Født 9. april 1918 i København. Opvækst i Aalborg. Udfordret i skolen på grund af ordblindhed, men med en unik rumsans, betaget af æstetik og fra barnsben inspireret af tegningerne i sin fars arbejde som skibsingeniør.

Vi går her hurtigt frem til den måske vigtigste dag i Utzons karriere. 3. december 1956. Jørn Utzon lagde sit bud på operahuset i Sydney sammen med de 232 andre bud i konkurrencen. Hans forslag blev først kasseret, men senere alligevel kåret som vinder. Juryen søgte et landemærke for Sydney på Bennelong Point – og fik det. 

De hvide sejl, de store platforme, der fyldes med liv, og det, at mesterværket giver nye oplevelser, hver gang man ser det i en ny vinkel, gør, at Sydney Opera House er en del af havnens liv, og havnens liv er en del af operahuset. Det, der startede som en idé i Jørn Utzons hoved, er i dag UNESCO verdensarv.

Problemer med byggeriet af Sydney Opera House

Da Sydney Opera House skulle bygges, var der store problemer med at konstruere bygningens skaller og lofterne i de to sale. Budgetter og tidsgrænser var overskredet, og bystyret tilbageholdt Utzons honorar, så Jørn Utzon til sidst forlod projektet i utide. 

Sydney Opera House stod alligevel færdigt i 1973. Over 10 gange dyrere end budgettet. Meget er ikke blevet, som planen var, så f.eks. den store scene endte med at være til koncerter, mens den lille blev til operaer. Men tilbage står stadig, at Jørn Utzon skabte et vidunder, som er blevet et vartegn for Sydney. 

I 2007 fik Jørn Utzon den største udmærkelse for arkitekter, Pritzker Prize. Samme år kom hans mesterværk Sydney Opera House på UNESCO World Heritage List. Han døde i Helsingør 29. november 2008. 

Få fortællingen på stedet

Ovenstående er kun et lille pluk af de mange store tanker og lige så store udfordringer, der var i projektet med Sydney Opera House. På en rundvisning i Operahuset kan I få meget mere at vide, mens I ser det enestående resultat. En ting er, at I føler, I kender den udefra, men at stå der selv, træde indenfor og komme helt tæt på de utrolige detaljer, er noget ganske andet. 

Xl Australia NSW Sydney Opera House Utzon Room People Building Interior

Rundvisning i Sydney Opera House

Dagen igennem fra kl. 9 til 17 kan I vælge at tage på rundvisning i Sydney Opera House enten i en gruppe eller på privat rundvisning. Det er en oplevelse, I ikke må gå glip af, når I rejser til Sydney. 

Der findes også rundvisninger, der slutter med en let tasting menu med udsigt til Sydney Harbour. 

Xl Australia Sydney Opera House VL Backstage Tour Make Up Room Prudence Upton

Backstage

Men hvordan er livet så bag scenerne i Sydney Opera House? Det kan I også opleve, hvis I står tidligt op til rundvisning kl. 7. I oplever at stå på scenerne, ser garderoberne og kommer ind i hjertet af mesterværket. Turen slutter med morgenmad i stjernernes private område, The Green Room.

XL Australia Sydney Opera House La Boheme

Fuldend oplevelsen med gastronomi og forestilling

Operahuset i Sydney er jo meget mere end en spændende fortælling og en unik arkitektonisk ramme. Det er et levende kulturhus for befolkningen i Sydney og omegn og for tusinder af tilrejsende. Hvorfor ikke også jer?

Jeres rejserådgiver kan arrangere en aften i Sydney Opera House ud over det sædvanlige, hvor I efter en rundvisning nyder en to retters middag med vine i operahusets fortrinlige restaurant Bennelong for så at nyde en koncert, en opera eller andet alt efter jeres smag og dagens program.

XL Australia Sydney Opera House Dinner At The Opera House

Bestil i god tid

Hvis I ønsker den største med middag og forestilling skal I bestille i rigtig god tid. Især hvis det skal være en del af den ultimative Sydney-oplevelse: nytår i Sydney med det forrygende fyrværkeri i Sydney Harbour.

Tal med en ekspert

Vi skræddersyer jeres rejse til Australien

Vores rejserådgivere har rejst rigtigt meget i Australien. De elsker landet og glæder sig til at dele deres passion med jer. De kender hver en afkrog og ved, hvad de taler om. Og så er de gode til at lytte. For kun sådan sammensætter vi den helt rigtige rejse for netop jer.  

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.