Xl Thailand Banyan Tree Krabi Lobby 23

Guide

Stor guide til øhop og strandluksus med børn i Thailand

Kan luksus og forkælelse gå hånd i hånd, når man rejser med børn? Ja, det kan det i den grad. Jeg har selv rejst i Thailand med min familie og deler her de allerbedste tips til autentisk luksus på fire resorts fra Koh Lanta til Krabi og Koh Kood.

Psst. Der er dømt afslapning med egen pool, gourmet, spa og aktiviteter så både store og små mærker, at det er ferie!

Xl Thailand Koh Lanta Pimalai Resort Beach Pool Aerial
Pimalai Resort & Spa
Første stop:

Pimalai Resort & Spa 5* på Koh Lanta

Vi starter rejsen på Pimalai Resort, som uden tvivl er det bedste på Koh Lanta. Serviceniveauet er højt, designet er atmosfærefuldt, og naturomgivelserne er fantastisk smukke. 

Resortets villaer spreder sig på bakkedraget i junglens favn ned til stranden i Ba Kan Tiang-bugten. I det fjerne rejser den ikoniske Koh Haa-ø sig fra havet.

Xl Thailand Koh Lanta Pimalai Resort Hillside Oceanview Poolvilla 1 Bedroom Pool
Xl Thailand Koh Lanta Pimalai Resort Hillside Oceanview Poolvilla 1 Bedroom Bed Bath
IMG 8334

Egen poolvilla med strandudsigt 

Vi tjekker ind i en poolvilla på 204 m2. Villaen er inddelt i to områder med poolen i midten. Til højre ligger vores store soveværelse, og badeværelset er vitterligt lige så stort. Til venstre for poolen er der en stor stue med eget køkken og ekstra badeværelse. I stuen kan sengen trækkes ud, så der reelt er et ekstra værelse - genialt til dig, som rejser med større børn. 

Fra poolen belønnes vi med den smukkeste udsigt over junglen til bugten, hvor solen går ned. Den ene dag kigger en fræk makakabe forbi vores pool - på udkig efter mad - men ellers ånder alt fred og ro.

Da Otto kun er 10 mdr. gammel, får vi også sat et hegn op omkring vores private pool.

IMG 8312
IMG 8449
IMG 8493

Middag på toppen eller med fødderne i sandet 

Dagene starter med brunchbuffet på restaurant Seven Seas, som til frokost og aftensmad byder på gourmet. Restauranten er placeret højt på bakkedraget, hvor du kan vælge mellem to lige så udsøgte udsigter: junglen eller stranden. Når dagen går på hæld, og mørket tager over, forvandles udsigten til den smukkeste stjernehimmel. 

Nogle aftener synker vi ned i en sækkestol på stranden og nyder solnedgangen med en drink i hånden. Der er jo ingen grund til at gå glip af happy hour med udsigt vel?! 

 

IMG 8631

En aften fortsætter vi til lækker thai-mad på Rak Taley. Vi sidder med bare fødder i sandet, og nyder samtidig den smukkeste solnedgang – en eksplosion af orange, røde og lilla farver ses på himlen – lige indtil solen går ned i det fjerne.

IMG 8384
IMG 8385
IMG 8371

Det gode liv Pimalai-style 

De fleste formiddage bruger vi ved fællespoolen nær Seven Seas, mens eftermiddagene bruges til forskellige aktiviteter. Den ene dag er vi eksempelvis på kokkeskole. Oplevelsen starter i den lokale køkkenhave, hvor resortet dyrker alle deres krydderurter og forskellige grøntsager, som benyttes i deres retter. Senere er vi med køkkenchefen i køkkenet for at lære at lave forskellige thailandske retter; Pad Thai, Tom Kah Gai og nogle forskellige små snacks.

Vi tester også resortets prisvindende spa, der er designet som en fredfyldt oase af spahuse mellem jungle, blomster og vandfald. Jeg har booket to timers thai massage – og selv om jeg har prøvet det før, har jeg åbenbart glemt, at det er en seriøs omgang æltning af kroppen. Jeg bliver masseret, strukket og bøjet efter alle kunstens regler – når at blunde hen et par gange – og kommer ud som et helt nyt menneske …  

Xl Thailand Koh Lanta Pimalai Koh Haa Islands
Koh Haa Island

Surfing, snorkling og meget mere 

I lavsæsonen står bølgerne ofte højt ved stranden og indbyder til leg på et surfbræt, men tiden går stærkt, når man har det sjovt. Så det må vi have til gode til næste gang!  

Næste gang skal vi helt sikkert også ud for at snorkle i det omkringliggende ørige. Tager du hertil i højsæsonen vil jeg anbefale, at du sejler ud til Koh Haa i solnedgangens skær, mens du får serveret champagne og nyder udsigten. 

XL Thailand Krabi Rayavadee View Over The Bay
Rayavadee Resort 5*
Andet stop:

Rayavadee Resort 5* i Krabi

Ankomsten med speedbåd til Rayavadee Resort på Phra Nang-halvøen er på alle måder magisk. Havet er smaragdgrønt, og på begge sider af bugten troner kalkstensbjerge mod himlen. Vi går i land direkte på stranden, og det er som at træde fra ét paradis ind i et andet.

Bungalows og poolvillaer ligger gemt i en enorm tropisk have, hvor stierne snor sig mellem søer, græs, palmer, blomster, buske og træer, som huser alt fra lemur- og makakaber til varaner, næsehornsfugle, egern, sommerfugle og fisk.

Xl Thailand Krabi Hotel Rayavadee Pavilions Coconut Trees
XL Thailand Krabi Rayavadee Family Pavilion With Hydro Pool Master Bedroom
XL Thailand Krabi Rayavadee Family Pavilion With Pool Living Room

Bungalow eller egen pool?

Vi tjekker ind i en af Rayavadees ikoniske bungalows, som også kaldes pavilloner på grund af deres runde form med to etager. Designet er varmt og atmosfærefuldt, så det føles hjemligt.

Vi bor i en Terrace Pavilion på 115 m2. I stueetagen træder man indenfor i en stor stue med sofaområde, TV og minibar, hvor krukkerne dagligt fyldes op med hjemmebagte cookies – stærkt vanedannende! Fra stuen kan vi åbne op til vores terrasse med loungemøbler, og en trappe snor sig op til første sal med soveværelse og badeværelse. Dyrelivet er vitterligt så rigt, at vi flere gange oplever at sidde i badekarret og spotte aber og egern gennem vinduet.

XL Thailand Krabi Rayavadee Family Pavilion With Pool Exterior

De fleste af disse bungalows ligger tæt på fællespoolen ud til Rayley Beach, men er du mere til at have egen pool er det også en mulighed. Poolvillaerne ligger i den modsatte ende af den tropiske have nær den postkortsmukke Phra Nang Beach.

Xl Thailand Krabi Hotel Rayavadee Railay Beach Lounge

Afslapning eller aktiviteter?

Det er langt fra alle luksusresorts, som formår at forene en så høj standard, som der er på Rayavadee, med et ophold, hvor både voksne og børn føler sig mødt i øjenhøjde.

Med de storslåede naturomgivelser kommer samtidig et væld af aktiviteter – eller blot afslapning med en udsigt, som beroliger krop og sind. Måske du har lyst til lidt af det hele? Bade i poolen, teste spaen, læse en bog, sejle kajak langs strandene, rappelle ned af kalkstensbjerge, spille tennis, snorkle, dykke og jeg kunne blive ved.

Xl Thailand Phi Phi Islands Boat Maya Bay Cliffs
Maldiverne snorkling blog
58EAB6BB 8914 4D7E 8D0A 1D177237E9C6

Udflugt med speedbåd til Phi Phi-øerne  

Søndag sejler vi på eventyr med Rayavadees private speedbåd for at opleve nogle af Phi Phi-øerne fra søsiden. Tidlig morgen lægger vi til ved pontonen nær Maya Bay, som blev berømt efter filmen The Beach i 2000. Siden har stranden dagligt været besøgt af flere tusinde turister, og det havde sat sine spor. 

“Under årene med corona har bugten været helt lukket for turister, mens forskellige naturprojekter har stået på for at genoprette koraller og undervandsliv.”

Økosystemet er så småt ved at komme sig. Det oplever vi med egne øjne, da flere sorttippede baby-revhajer svømmer forbi i vandkanten.

Picnic og snorkling på Bamboo Island

Bagefter sejler vi til en lagune omgivet af jungleklædte kalkstensbjerge, hvor båden lægger til anker, så vi kan bade i det turkisblå vand. Og ved frokosttid bliver vi sat af på Bamboo Island. Øen er velbesøgt, men vi går i land på modsatte side, hvor der ingen turister er, og nyder en picnic i sandet. På hjemvejen snorkler vi ud for øen, hvor vi møder den ene store stime af farverige fisk efter den anden.

XL Thailand Krabi Rayavadee The Grotto Restaurant
IMG 8871
IMG 8828

De bedste restauranter i Krabi

Det er muligt at spise på flere lokale restauranter nær Rayavadee, men med fire restauranter som skal testes, spiser vi kun på resortet. Frokosten nyder vi på Raitalay Terrace nær fællespoolen på første parket til Raylay Beach. De serverer virkelig god thai-inspireret mad og komfort-retter såsom pizza, pasta og burgere.

Hele to fine dining-restauranter

The Grotto er en af de mest ikoniske restauranter i Sydthailand. Designet i en grotte og langs en klippeside med udsigt til Phra Nang Beach, sidder vi med fødderne i sandet og får serveret skaldyr. ”Twillight Dinner” hedder aftenens koncept, hvor den store grill er tændt, og alt fra hummere, fisk, lam og røde bøffer står på menuen.

På restaurant Krua Phranang forkæles smagsløgene med den ene traditionelle thai-ret efter den anden. Restauranten ligger også lige ud til Phra Nang Beach, og udsigten over havet, mens solen går ned, fuldender den gastronomiske oplevelse.

Xl Thailand Banyan Tree Krabi Lobby 23
Banyan Tree Krabi
Tredje stop:

Banyan Tree Resort 5+* i Krabi

Vi træder indenfor i Banyan Tree Krabis lobby, hvor design og udsigt forenes til en himmelsk oplevelse for øjnene. En trappe formet som englevinger omfavnet af et vandfald, og Phang Nga-bugtens drømmeagtige kalkstensklipper i det fjerne … Waow, bare waow!

Xl Thailand Banyan Tree Krabi Premium Ocean Pool Suite 1
IMG 9050
IMG 9065

Suite med egen pool og smuk udsigt

Resortets suiter og villaer snor sig på et bakkedrag ned til en stor have, som ligger parallelt med stranden. Vores suite er 99 m2 med egen pool og har et nordisk, stilrent design. Igen er udsigten et omdrejningspunkt – vi kan nemlig nyde synet af havet og Hong Island, uanset om vi slapper af ved vores pool, i badekarret eller i sengen. Den ene morgen får vi serveret morgenmad i villaen. Hvilken bedre måde at starte dagen?!

Det er altid et hit at rejse med børn og have egen pool, men på Banyan Tree har børnene faktisk også deres helt eget poolområde nær stranden. Otto godkender også børneklubben, der bugner af legetøj og spil. Større børn kan deltage i forskellige aktiviteter.

Xl Thailand Banyan Tree Krabi Main Swimming Pool 8

Kajak, vandreture og spa

Igen er der rig mulighed for at bruge naturen omkring resortet til forskellige aktiviteter. Sejl eksempelvis ud i en kajak med gennemsigtig bund og se, om du kan spotte fisk langs bugten eller tag på vandretur i nationalparken.

Vel tilbage kan du jo så passende forkæle din måske ømme krop med et besøg i spaen. Banyan Tree har trods alt indtaget pladsen som et af de førende hotelbrands i verden, når det kommer til wellness!

Vi rejser i lavsæsonen, og resortet er ikke fyldt med gæster. Vi nyder derfor godt af roen, og følelsen af at være næsten alene på stranden. I ny og næ lægger en longtailbåd til ved stranden for at hente par eller familier, som vil på eventyr i øriget – især Hong Island er et populært udflugtsmål.

Xl Thailand Banyan Tree Krabi Saffron 3
Xl Thailand Banyan Tree Krabi Birds Nest 4
Xl Thailand Banyan Tree Krabi Destination Dining At Beachfront Cabana 4

Mad fra alle verdens hjørner

Morgenmaden serveres i hovedrestauranten The Naga Kitchen og bugner af lækkerier inspireret fra alle verdens hjørner. Senere på dagen er det også her, vi nyder en god frokost, mens restaurant Saffron bogstavelig talt tager middagene til nye højder. Restauranten er designet på toppen af en bakke, og vejen op med kabelbane er en for mange sjov og uventet måde at starte middagen på. Oplevelsen fuldendes af smagfulde, autentiske thai-retter.

XL Generationsrejser Thailand Soneva Kiri Private Cliff Pool Reserve (Villa63)
Soneva Kiri på Koh Kood
Fjerde stop:

Soneva Kiri 5+* på Koh Kood

Det lille Cessna-fly drøner afsted over landingsbanen, og snart svæver vi over Thailandbugten. Vi har lagt det sydlige Thailand bag os, er fløjet fra Krabi til Bangkok, og sidder nu i Soneva Kiris private fly med kurs mod paradisøen Koh Kood.

Soneva Kiri er førende inden for bæredygtig luksus og har vundet adskillige priser. Forude venter ægte barfodsluksus med egen butler og golfbil, en gigantisk poolvilla og gourmet middage.

IMG 9855

No news, no shoes

Flyet lander på Koh Mak Si, hvorfra vi sejler det sidste stykke. På båden lægger vi vores sko i en blød stofpose, for på Soneva gælder mottoet ”no news, no shoes”. Og hånden på hjertet, så glemmer vi da også de sidste tanker om verden omkring os, så snart vi går i land.

IMG 9350
XL Thailand Koh Kood Soneva Kiri Bay View Pool Villa Night
IMG 9779

Det mest overdådige paradis af dem alle

Hele resortet er bygget af drivtømmer og genbrugstræ, og går nærmest i ét med regnskoven og strandene omkring sig. Vores Two Bedroom Sunset Ocean View Pool Retreat Villa er intet mindre end 598 m2.

“Der er kælet for detaljerne, men her hersker samtidig en raffineret enkelhed, som ikke findes på andre resorts i verden.”
Xl Thailand Koh Kood Soneva Kiri 5 Bedroom Beach Pool Reserve Master Bedroom Deck

Hvad er 'hjemme' for dig?

Man føler sig øjeblikkeligt hjemme, fordi du eksempelvis selv har valgt duften i villaens sæber, hvad der skal være i minibaren af snacks og drikkevarer, pudetyperne i sengen og meget mere … andre valg er truffet på forhånd; nemlig alle dem, som gør, at vi med god samvittighed kan nyde ferien.

På eventyr i Paradis

Vores butler sørger diskret for at opholdet forløber efter vores drømme og ønsker. Vi er her kun et par dage, og selv om det er svært at løsrive sig vores poolvilla, så nyder vi friheden ved at have egen golfbil. Dagene går med en god balance mellem afslapning og aktiviteter.

I den aktive ende af skalaen, tager vi med resortets speedbåd ud for at snorkle ved en nærliggende ø. I den afslappende ende af skalaen kan nævnes spa, afslapning på South Beach, et rum fyldt med chokolade og forskellige is samt middage så udsøgte, at jeg for altid vil drømme mig tilbage. Alt sammen med bare fødder.

Xl Thailand Koh Kood Soneva Kiri Arrival Jetty
XL Thailand Soneva Kiri Tree Pod Dining
IMG 9545

Soneva skal opleves

Det stopper selvfølgelig ikke her, for et ophold på Soneva Kiri er én stor sansefuld oplevelse, hvor kun fantasien sætter grænser. Og ord er jo bare ord. Soneva skal ses, føles, høres, duftes og smages.

Xl Thailand Koh Kood Soneva Kiri North Beach Woman
“Hvis du ønsker at sætte prikken over i’et på dit øhop i Thailand, så start eller slut med barfodsluksus på Koh Kood – det vil du ikke fortryde …”
Praktisk info

Lidt om at rejse i Thailands lavsæson

Vi rejste fra slutningen af oktober til midten af november, hvor lavsæsonen så småt er slut, og højsæsonen tager over. Vi frygtede, at det ville blive 3 uger med regnvejr, men vi havde solskin hver dag!

På Koh Lanta var der enkelte byger enten om morgenen eller midt på dagen, mens vi ved Krabi primært oplevede regn sidst på dagen og om aftenen. Men aldrig hele dage.

Udvalgte rejser til Thailand

XL Thailand Krabi Rayavadee Family Pavilion With Pool Exterior
Krabi, Phi Phi og Yao Noi, Thailand, Asien

Glæd jer til

2-etagers villa på smukke Rayavadee 5* i Krabi

Stor poolvilla med formidabel havudsigt på Koh Lanta

Børnevenlige tropestrande og guddommelige omgivelser

Middag til voksne inkluderet på Rayavadee

Gratis mad fra børnemenu til børn op til 15 år

Xl Thailand Koh Lanta Pimalai Koh Haa Islands
Thailand, Asien

Fred og forkælelse på Koh Lanta

11 dage fra

18.500 kr.

Glæd jer til

Lækkert resort ved gylden sandstrand

Smuk nationalpark og fantastisk snorkling

Suite ved stranden eller poolvilla med magisk udsigt

Sejltur til paradisiske strande og koralrev

Sportsfaciliteter, gratis kajakker og paddle boards

Xl Thailand Krabi Hotel Rayavadee Railay Beach Lounge
Krabi, Phi Phi og Yao Noi, Thailand, Asien

Glæd jer til

Et luksuriøst resort pakket ind i enestående natur

Suveræne og børnevenlige strande

En lækker villa i to etager

Gratis mad fra børnemenuen til børn til og med 16 år

Lækker middag for 2 voksne inkluderet

Xl Thailand Rosewood Phuket Emerald Bay Beach
Krabi, Phi Phi og Yao Noi, Thailand, Asien

Glæd jer til:

To sublime resorts med fortrinlig gastronomi på Phuket og i Krabi

Smagfuldt design og 130 m2 poolvilla på Rosewood Phuket 5+*

Banyan Tree Krabi 5+* med magisk udsigt over Phang Nga-bugtens klipper

Gadekøkkener og historie i Phuket Old Town med guide

60 min. spa og thailandsk gourmetmiddag inkluderet på Banyan Tree Krabi 5+*

Xl Thailand Koh Kood Soneva Kiri Family Villa
Østthailand og Koh Chang Marine Park, Thailand, Asien

Glæd jer til

En villa på over 400 m2 med bl.a. privat pool og golfbil

Privat fly direkte fra Bangkok

Barfodsluksus langt fra alfarvej

Gourmetmad og personlig service

Magiske South Beach - en af Thailands smukkeste og mest børnevenlige strande

Skal vi hjælpe med din Thailand-rejse?

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.