Australia Tasmania Maria Island Wombat

Beretning

Vandring blandt wombats på Maria Island

Anny Stensvig har haft utallige skønne vandreoplevelser i sit liv. En af de største var på Maria Island, en lille ø ud for Tasmaniens østkyst. Læs her om hendes møde med vinbønder, wombats og wallabies Down Under, og få inspiration til dine egne vandreeventyr.

Australia Tasmania Maria Island House

Ubeboet og overrendt

Maria Island er ubeboet. Eller det vil sige … ubeboet og overrendt! Her er faste beboere som kænguruer, wallabies, echidnas, pingviner, Cape Barren-gæs og et utal af andre fuglearter. Et kig ind i et af de mange pænt store huller i jorden giver nok et wombat-smil.

Her er ingen trafikstøj eller elektricitet, men stjerneklare nætter og hygge i stearinlysskær, hvor rigtig mange spændende emner bliver bragt op.

Australia Tasmania Maria Island Kangaroo
Australia Tasmania Maria Island Cape Barren Geese
Australia Tasmania Maria Island Wombat 2

Australiens mangfoldige natur på ét sted

Maria Island går vi ad en smuk kystrute, over kæmpestore muslingeskaller og forbi de rankeste eucalyptustræer. Vi må hurtigt opgive at holde tal på de mange andre forskellige træsorter, vi støder på. Vi klatrer over lyserøde klipper, falder for farveorgiet af vilde blomster, traver gennem enge og kigger til toppen af Mt. Maria.

Fantastiske guider og skøn forplejning

Vi går en lille gruppe på otte deltagere og to professionelle guider, der krydrer oplevelsen med levende fortællinger om flora og fauna, de første farmere og straffefangernes ”paradisø”.

Guiderne besidder også kompetencer udi kogekunst og disker op med tre-retters gourmetmiddage og solid morgenmad, og de har fundet flere gode vine frem, alt sammen produceret af fine, tasmanske råvarer.

Inger fra Thy

Vores ene guide hedder såmænd Inger. Hun har boet 19 år i Australien, men stammer fra Thy. Hun kom – selvfølgelig – hertil på backpacker-tur som 20-årig, og siden har hun ikke været dansk bosat.

Australia Port Triabunna Ferry To Maria Island

Afrejse fra Hobart

Den første dag bliver hentet på vores hotel i Hobart fra morgenstunden og mødes med vores guider og resten af gruppen. Efter en gennemgang af vores udstyr kører vi fra Hobart til den lille by Triabuanna, hvorfra vi sejler til Maria Island.

Australia Tasmania Maria Island Beach

På sporet af Robinson Crusoe

Undervejs kaster vi anker og vader gennem det klareste, turkisblå vand i en lille lagune op på land. Ren Robinson Crusoe-idyl med lange, øde, kridhvide strande. I tykningen finder vores guide syv muslingeskaller og tre eucalyptusgrene, der viser vej mod turens første camp bestående af stærke kanvastelte godt gemt inde i skoven.

Xl Australia Tasmania Yacht Lady Eugenie Walk Paintet Cliffs Maria Island

Nattesøvn til bølgeskvulp

Nogle slapper af i den hyggelige camp, mens andre springer tilbage i det tiltrækkende vand. Senere vandrer vi af sted til de lyserøde klipper på øens mest jomfruelige del og besøger en lille pingvinkoloni. Aftenen slutter med fødderne oppe, et glas svalende hvidvin og en forunderlig candlelight middag, før vi falder i søvn til lyden af bølgeskvulpene.

Et helt liv på fire dage

De næste par dage byder på betagende og afslappende vandreture gennem pragtfulde og varierede landskaber, hvor vi møder øens vilde beboere – nogle nysgerrige og andre mere sky. Turene på 4-13 km føles som et helt liv – af den gode slags.

Gammel fangelejr

Et sted støder vi på en samling ruiner, og guiden fortæller, at her tidligere ligget et fængsel med 600 straffefanger. 600! Svært at forestille sig nu. Da det viste sig, at fangerne kunne flygte ved at svømme til en nærliggende ø og videre herfra til fastlandet, blev de flyttet til Port Arthur. Godt for os, der fejrer det med et glas champagne.

Australia Tasmania Maria Island Beach And House

I vinbondens seng

Senere blev en stor del af Maria Island opkøbt af en italiensk vinbonde. Han er væk nu, men hans bolig er her stadig, og her sover vi den sidste nat i familiens himmelsenge. Vi trænger alle voldsomt til et bad, og det giver anledning til mange kreative forslag til, hvordan vi kan afgøre, hvem i gruppen der skal først under bruseren.

Og så er der ikke andet for end at nyde de sidste fredfyldte naturoplevelser i en skøn lomme uden for mobilens og indbakkens rækkevidde – en stille lykkefølelse.

Alle kan være med

Maria Island har et mildt, tempereret klima. I den australske sommer er dagstemperaturen på ca. 20 grader. Bedste rejsetid er november til marts. Almindelig kondition er påkrævet, og du skal kunne bære en rygsæk på ca. 7 kg. Det er ikke en strabadserende tur, med mindre du vælger at bestige øens bjerge. Al din øvrige bagage bliver opmagasineret af turoperatøren, der også sørger for al mad og drikke undervejs.

Australia Tasmania Maria Island Wombats On The Beach
Anny Stenvig

Rejserådgiver

Anny Stensvig

Anny Stenvig

Anny har stor erfaring med både gruppe- og individuelle rejser til Down Under. Hun har rejst Australien tyndt og besøger det storslåede land minimum en gang om året. Dertil er hun ekspert i New Zealand og dets storslåede natur. Hvert andet år kombineres Australien-rejsen med en tur til det eventyrlige land, der bl.a. byder på skøn kultur, vinområder, gletsjere og hvaler.

Der bliver også altid plads til at rejse til Italien og nyde kulturen og maden, ligesom Portugal også prioriteres, ikke mindst for sine skønne byer og mennesker. Derudover er nogle af Annys favoritrejsemål Indokina (Vietnam, Cambodja og Laos), der altid overrasker med nye oplevelser.

Noget af det vigtigste for Anny, når hun planlægger en rejse, er at finde de bedste, atmosfærefyldte overnatningssteder og den skæve, sjove udflugt. Var det f.eks. noget at lande med helikopter på gletsjere eller vandre over rygende vulkaner? Rejsen sammensættes, så I får så mange fantastiske indtryk med jer hjem i bagagen som muligt – ud over nye, spændende og eksotiske smage af de forskellige landes køkkener.

Destination:‌‌ Australien,‌ New Zealand,‌ Vietnam,‌ Cambodja,‌ Laos,‌ Singapore,‌ Skotland,‌ Island,‌ Australien og New Zealand,‌ Europa,‌ Asien,‌ Italien,‌ Portugal,‌ Myanmar,‌ Cook Islands,‌ Stillehavet,‌ Fiji,‌ Færøerne,‌ Arktiske områder

Rejseformer:‌‌ Kultur og eventyr,‌ Natur og safari,‌ Togrejser

Ring til mig

Jeg glæder mig til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til mig

Jeg ringer jer op efter aftale

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.