XL French Polynesia Tahaa Vanilla Beans
Oplevelse i Fransk Polynesien

I 4WD på vaniljens og perlernes ø Taha’a

Med besøg hos vaniljemanden Brian

Udforsk frodige Taha’a på en rundtur, der bringer jer til smukke udsigter, sorte perler og duftende vaniljeplantager. Som et ekstra krydderi på turen kan I se frem til et unikt møde med en dansker, der går under navnet Vaniljemanden Brian.

Taha’a er en ø på små 90 km2 200 km nordøst for Tahiti i Fransk Polynesien. Ude i lagunen ved Taha’a ligger også øen Raiatea, som Taha’a deler koralrev med. 

Naturens skønhed og sorte perler

Det var fra Raiatea, at de store polynesiske migrationer mod bl.a. Hawaii udgik. Når I kører og går rundt på Taha’a, kan I godt undre jer lidt over, hvad de egentlig ville væk fra. I er omgivet af naturens skønhed og rigdomme fra lagunens og havets fisk til den store frodighed på land.

I lagunen dyrkes nogle af Fransk Polynesiens smukkeste sorte perler. I hører om produktionen fra sandskorn til perle. Øen er på det højeste sted små 600 m over lagunen. Nok til, at I undervejs vil nyde de smukkeste udsigter med Bora Boras vulkaner i horisonten. På vejen ser I og hører om øens frugter og blomster. I får selvfølgelig også mulighed for at smage – altså på frugterne.

Mød vaniljemanden Brian på Taha'a

Der er 4-5.000 fastboende på Taha’a. En af dem hedder Brian. Ham har Nyhavn Rejser en aftale med, så I kan besøge hans plantage. 

Brian var legionær i Fremmelegionen i 15 år. Det bragte ham til Fransk Polynesien, hvor han fandt kærligheden. Sammen med sin kone Noeata har han nu en plantage med 50.000 vaniljeorkideer på skråningerne. Hver og en gror på en værtsplante, og de skal passes og plejes som børn.

Orkideerne blomstrer 3 måneder om året, men hver enkelt blomst er kun åben i få timer. Og de skal håndbestøves! Orkideerne er også helt menneskelige herefter, for det tager 9 måneder, før vaniljestangen kan høstes. Og arbejdet er ikke slut endnu. I løbet af den indviklede tørring skal vaniljestangen masseres 15 gange. Hvem der bare var en vaniljestang.

Resultatet er enorme vaniljestænger fyldt med saft og kraft. De er ikke billige, men I vil fortryde resten af livet, hvis I ikke køber en bunke med hjem. Jeres vaniljekranse vil vinde enhver bagedyst.

XL French Polynesia Tahaa Safari Nature Ocean
XL French Polynesia Tahaa Excursion Car Ocean
XL French Polynesia Tahaa Flower Excursion

Pil en kokosnød

Turen slutter med lidt hygge med frisk frugt og kokosnødder, som I lærer at pille og åbne, som de lokale gør det. Der findes ø-mesterskaber i at pille en kokosnød ved tænderne. Vi anbefaler, at I øver jer lidt, før I melder jer. De lokale bruger i øvrigt kokosmælken til at marinere rå fisk. 

Praktisk information

I får vand undervejs, men tag også selv en flaske med. Turen kan gennemføres både morgen og eftermiddag. Tag kontanter med til at handle for. Gennemføres ved min. 2 personer og maks. 8. Solbeskyttelse og myggemiddel er en god idé.

Håndplukkede rejser

Oplevelserne indgår i disse rejseforslag

XL French Polynesia Beach Sea Palm Tree Boat
Bora Bora, Fransk Polynesien, Stillehavet

Glæd jer til

For sejl til Bora Bora i verdens smukkeste laguner

Tahiti med 4WD tur til vulkaner og vandfald

Vahine Island, ægte bountystemning i bungalow på stranden

Sorte perler og duftende vaniljeplantager på Taha’a

Bungalow på pæle i Bora Boras lagune og god snorkling

Tal med en ekspert

Skræddersyet rejse til Fransk Polynesien

Alt på denne rejse til Fransk Polynesien kan skræddersys ud fra jeres ønsker. Antal dage, værelseskategori, ekstra oplevelser m.m. Tal med jeres rejserådgiver om netop jeres drømmerejse til Fransk Polynesien.

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.