Xl Iceland Glacier Langjokul Tunnel Bench
Oplevelse på Island

Langjökull-gletsjeren, varme kilder og vandfald

Islands mest spektakulære gletsjer udefra og indefra

Tag med erfaren guide til toppen af den kæmpe gletsjer Langjökull tæt på The Golden Circle på Island. På denne halvdagsudflugt skal I køre i monstertruck på iskappen, gå i istunneler og opleve de kæmpe kontraster i Islands natur på vejen.

Dagens oplevelse er så typisk for rejser til Island. I kan nå naturens største kontraster på en og samme tur fra spruttende varme kilder til kæmpe gletsjere på bare en halv dag. Glæd jer.

De varme kilder i Deildartunguhver

I kører 1½ times tid fra Reykjavik til Deildartungu, hvor I skal opleve en af de mest kraftfulde varme kilder i Europa.

Hvert eneste sekund kommer der 180 liter 97 grader varmt vand op fra undergrunden. Det benyttes primært til opvarmning i Borgarnes og Akranes. Miljø- og klimavenlig opvarmning. Vandet er stadig 78-80 grader for enden af vandledningen i Akranes 64 km væk.

I går rundt i området ad gangbroer af træ, så I ikke kommer for tæt på det hede vand, der damper og sprutter op ad huller og sprækker i lavastenene.

Xl Iceland Husafell Hraunfossar Waterfall Hvítá
Xl Iceland Langjökull Glacier Monstertruck Sun Close
Small Iceland Glacier Langjokul Tunnel Girl

Hraunfossar-vandfaldene

I fortsætter et kort stykke gennem Husafel-dalen mod næste forunderlige natursceneri, Hraunfossar-vandfaldene. Normalt, når man står ved et vandfald, så er det tydeligt hvor vandet kommer fra. En flod eller en sø.

Sådan er det ikke ved Hraunfossar. Her kommer vandet væltende ud af undergrunden hen over en 900 meter strækning langs floden Hvitá. Vandet ledes gennem gamle lavatunneler helt oppe fra en tidligere vulkan under iskappen af Langjökull-gletsjeren.

Mange steder i verden siger man, at der er mere mellem himmel og jord, end man lige kan se. På Island kan det omskrives til, at der sker meget mere under jorden, end man lige kan se.

Xl Iceland Deildartunguhver Hot Spring Steam
Xl Iceland Deildartunguhver Hot Spring Sulphur Moss
Xl Iceland Husafell Hraunfossar Waterfall

Monstertruck og istunneler på Langjökull-gletsjeren

Nu er I så kommer til den store finale: Langjökull-gletsjeren. Når man ser fakta om Langjökull-gletsjeren kan det være svært at forestille sig, at Island faktisk har en gletsjer, der er mere end otte gange større, Vatnajökull. Men Langjökull er alligevel kendt som den mest spektakulære af de to.

Langjökull er 935 km2 stor. Iskappen er op til 580 meter tyk. Og den når op i 1.450 meter. Jeres guide vil fortælle jer alt om, hvordan sådan et naturfænomen dannes.

Når man ser vandfald som Gullfoss, der også fødes herfra, er det utroligt, at der stadig er is her. Når det er sagt, så vil I ganske givet også høre om global opvarmnings indflydelse på gletsjeren, der skrumper i disse år.

Xl Iceland Langjökull Glacier Monstertruck On Ice

På opdagelse i en gletsjer

I oplever at køre en god halv time i 8-hjulet monstertruck hen over iskappen, og så går I med jeres guide ind i de 550 meter lange menneskeskabte tunneler i iskappen. Det er de største af sin art i verden.

Lagdelingen i isen er en tidslinje for området, hvor de sorte streger fortæller nedfald efter vulkanudbrud. Her er også hugget 5 smukke kamre ud i iskappen. De er oplyst med LED-lys, så man nærmest føler sig som i en katedral.

Praktisk information

Denne udflugt til Langjökull er en gruppetur, der starter ved busholdepladsen i Reykjavik. Turen tager 4 timer. Hav tøj og ikke mindst sko til alle besøg – gerne vandtætte på gletsjeren. I får udleveret iskæder til at sætte på skoene ved indgangen til tunnelerne i isen. Efter besøget på gletsjeren kører I direkte tilbage til Reykjavik.

På nogle rejser, hvor I kører selv, gennemføres denne tur kun med sidste del, hvor i møder guiden i Husafell. Her kan i så selv stoppe ved Deildartungu på vejen. 

Håndplukket rejser

Oplevelserne indgår i disse rejseforslag

Xl Iceland Thingvellir Canyon Sunset
Island, Europa

Island kort og godt

6 dage fra

46.500 kr.

Glæd jer til

The Golden Circle med bl.a. Gullfoss-vandfaldet, Haukadalurs gejsere og Langjökull-gletsjeren

Enestående og sjælden snorkeltur mellem to verdensdele i Thingvellir

Reykjavik med kulinarisk byvandring

Stor chance for at opleve nordlyset, når I rejser i vinterhalvåret

Håndplukkede 4* lodges med stil og stemning

Team Island

Vi hjælper dig hele vejen

Som kunde hos Nyhavn Rejser får I personlig vedledning og gode råd om alt fra unikke oplevelser til valg af rute og hoteller fra en ekspert, der har prøvet det hele selv.

Vi finder det, du ikke finder

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.