• Der tilberedes mochi på traditionel japansk vis
  • Besøg den lokale helligdom
  • Rismarkerne omkring Biwa-søen
  • Nyd en traditionel japansk frokost med lokale indbyggere

Farmerfrokost og mochi-kursus

Besøg en landsby ved søen Biwa og lær at lave mochi-riskager - halvdagstur

Nyd en traditionel japansk frokost med lokale indbyggere
Læs mere

Træd af den gængse turistrute i Kyoto og lige lukt ind i livet som risbonde ved Biwa-søens bred, når I besøger en landsby mellem rismarkerne og tilbereder en traditionel frokost med en lokal familie af risbønder.

Rismarkerne omkring Biwa-søenMellem rismarker og bjerge

På Biwa-søens rolige breder i Shiga-provinsen leves livet i et helt andet tempo end inde i Kyoto, der er bare 20 minutter herfra i tog. 

I landsbyerne, der findes her, har man i århundreder levet med og af søen, der er den største i Japan, og det er den hverdag - risbondens hverdag - I skal opleve.   

Jeres udflugt begynder om formiddagen, hvor I mødes med en engelsktalende lokalguide på Ogoto Onsen Station. Sammen fortsætter I videre i bil, længere ud på landet og ind i et grønt landskab af rismarker, der strækker sig helt til bjergene i horisonten.

Besøg den lokale helligdomForstå troens betydning

I ankommer til en landsby beboet af risbønder og indleder besøget med en gåtur til det velbesøgte alter, hvor indbyggerne viser både forfædre og de højere magter den påkrævede respekt. Forstå symbolikken og traditionernes betydning på disse kanter, når jeres lokalguide deler ud af sin indsigt i hverdagstroen, og nyd udsigten over rismarkerne og den glimtende Lake Biwa.    

Der tilberedes mochi på traditionel japansk visLav mochi med familien

Nu er det blevet tid til frokost, og I inviteres indenfor hos en af landsbyens familier, hvor I er velkomne til at tage del i madlavningen. Der er nok at lave, og I skal først og fremmest lære at banke risen til riskager - mochi - ved håndkraft og brug af en traditionel træhammer. Risen er selvfølgelig dyrket og høstet i familiens egne rismarker. 

Derudover skal der laves sukiyaki-gryderet med kylling og grøntsager fra køkkenhaven - et traditionelt festmåltid her i den vestlige Shiga-provins - og jeres værtsfamilie supplerer med hjemmelavede, lokale specialiteter. 

Nyd en traditionel japansk frokost med lokale indbyggereVæk fra turistruten

Med under 300 besøgende årligt er landsbyen, I besøger, langt fra overrendt. De lokale gårde og familierne, der bor på dem, skiftes til at være vært, så I virkeligt får et autentisk indblik i japansk hverdagsliv – i stedet for et teaterstykke. 

Efter at have spist frokost med familien tager I afsked og kører tilbage til Ogoto Onsen Station. 

Prøv kræfter med japansk madlavning og tilbered jeres egen mochi

Bemærk: 

Der er plads til max ti deltagere på udflugten. Transport til og fra Ogoto Onsen Station er inkluderet.

Det er muligt at forlænge udflugten med et besøg i spabyen Ogoto Onsen på tilbagevejen samme eftermiddag. Her kan I kan bade i byens varme kilder, der efter sigende skulle have helsebringende og forskønnende egenskaber. 

Turen afgår ikke i højsommeren, men vi finder gerne det helt rigtige alternativ for jer.
Kim Carlsson

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Sådan bestiller I en rejse

  • Kontakt os

    Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
  • Ønsker og gode råd

    Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
  • I får en REJSEPLAN

    Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
  • Rejsen lægges fast

    Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
  • VI holder kontakt

    I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.