• Statue af en sumobryder i Tokyos Ryogoko-distrikt
 • Oplev en ægte kamp mellem to sumobrydere i Tokyo, Japan
 • Oplev de kulturelle skikke bag sumobrydning i Tokyo, Japan

Sumobryderens hverdag

Kom tæt på de massive atleter i Tokyos største sumodistrikt, Ryogoku

Sumobrydning, Japan
Læs mere

Ryogoku-distriktet i Tokyo er centrum for japanernes absolutte favoritsport, sumobrydning. Kom med på en spændende tur bag kulisserne og oplev, hvordan de vældige kæmper sover, spiser og træner.

Sumobrydning, JapanMød Tokyos kæmper

Med en kampvægt på omkring 150 kilo og et dagligt indtag i omegnen af 20.000 kalorier er Japans højt skattede atleter også de største. Og det er ikke den eneste grund til, at sumobrydning fascinerer på tværs af kulturer. Tilbring en morgen i en autentisk ’sumo-stald’, mød et hold af professionelle sumobrydere og oplev på nærmeste hold det intensive træningsregime med mange timers daglig kamp og træning.

Statue af en sumobryder i Tokyos Ryogoko-distriktJapans største sumo-distrikt

Ligesom sumobryderne skal I tidligt op i dag, for træningen begynder allerede 07:45. I mødes med den engelsktalende lokalguide i hotellets lobby og tager metroen ind til Ryogoko-distriktet, hvor Kokugikan Sumo Stadium og stort antal af sumo-stalde udgør det, der er kendt som hele Japans sumo-centrum. Sumo-staldene er der, hvor sumobryderne - rikishi - bor, træner, spiser og sover, og det er en af de bygninger, I besøger med guiden.

Oplev de kulturelle skikke bag sumobrydning i Tokyo, JapanOplev sumo-træningen

Tag plads på tatamimåtten og følg med, når de kæmpemæssige atleter kolliderer i ringen. Morgenens træningssession varer et par timer og starter med opvarmning efterfulgt af træning i diverse brydeteknikker. Træningens højdepunkt er ’King of the Castle’-udfordringen, hvor to brydere kæmper, indtil en har vundet. Stilhed er påkrævet under træningen, men inden da forklarer guiden regler og praksis.

Oplev de kulturelle skikke bag sumobrydning i Tokyo, JapanBagsiden af sumo-medaljen

I løbet af timerne, I spenderer i stalden, bliver det tydeligt, at sumotræningen og de mange traditioner, der følger med, optager atleternes liv fuldstændigt. Det forventes, at sumobryderne lever efter strenge, gamle forskrifter, og på den efterfølgende rundvisning vil I se, at det ikke er alle, der træner – de sumobrydere, hvis rang er lavest, må nemlig tage sig af huslige pligter som rengøring og madlavning!

Oplevelsen er nu nået til sin ende, og I vælger selv, om I vil finde tilbage til hotellet på egen hånd eller tage på videre opdagelse i Tokyo.

Smag den hjemmelavede kaloriebombe chanko nabe i Tokyo, JapanTilvalg: Spis sumo-frokost

Oplevelsen foregår med engelsktalende lokalguide i mindre gruppe, men kan også arrangeres kun for jeres selskab. Som privat gruppe vil I efter endt træning også opleve at blive inviteret til at spise frokost med sumobryderne og smage den hjemmelavede kaloriebombe chanko nabe, som atleterne spiser dagligt for at tage på i vægt. Det er et helt unikt og eksklusivt indblik ind i deres hverdag. Velbekomme!

Oplev en ægte kamp mellem to sumobrydere i Tokyo, JapanSærlig info

Fordi sumobrydernes træningsskemaer afhænger af kampe og sæson, er denne oplevelse ikke mulig året rundt. Spørg os gerne, hvis I vil være sikre på at få oplevelsen med, når I besøger Tokyo.  

Under træningen sidder tilskuere på tatamimåtter på gulvet – vestlige siddepladser er ikke en mulighed.

OBS: Sidste øjebliks ændringer af tid og lokation kan forekomme.

Kim Carlsson

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.