• TranzAlpine-toget mellem Greymouth og Christchurch, New Zealand
 • Kiwirail med Tranz Alpine igennem New Zealands landskaber
 • Udsigt fra Tranz Alpine toget gennem Arthurs Pass i New Zealand
 • Den gamle sporvogn der kører rundt i Christchurch midtby

Med TranzAlpine-toget over Southern Alps

En af verdens smukkeste togture på Sydøen i New Zealand

TranzAlpine-toget mellem Greymouth og Christchurch, New Zealand
Læs mere

Læn jer tilbage i jeres komfortable sæde og lad enestående natur passere forbi lige uden for vinduet. Toget TranzAlpine mellem Greymouth og Christchurch er et natureventyr for livsnydere.

Del af byen Greymouth samt Grey River på Sydøen, New ZealandI stiger om bord i Greymouth om eftermiddagen – med mindre I tager turen modsat vej fra Christchurch om morgenen. I sætter jer til rette ved de store vinduer. Lidt efter begynder det store lokomotiv at pruste. Toget sætter i gang. I er på vej. 

Udsigt til Waimakariri River på TranzAlpine-togturen, New Zealand

Hjortefarme, stepper, kløfter og bjerge

I starter gennem store skove ved Greymouth. Længere fremme kalder bjergene på jeres opmærksomhed som forsmag på, hvad der venter. Og så går det ellers op i de spektakulære Southern Alps med deres gletsjere, snedækkede toppe og stejle bjergsider. 

Hvis I kører Greymouth – Christchurch, er der et lille stop i Arthur Pass, hvor I kan nyde den utrolige udsigt. I kan evt. tage en eller flere overnatninger her for at vandre, og så køre videre med toget en anden dag.

På vej ned mod lavlandet viser Waimakariri River vej et stykke, mens den leder gletsjernes vand væk . Nu går det ud over de vidstrakte Canterbury Plains, hvor I blandt andet kan se nogle af egnens mange hjortefarme. Og ikke længe efter stiger I ud i Christchurch klar til nye oplevelser. 

Kiwirail med Tranz Alpine igennem New Zealands landskaber19 tunneller og 4 viadukter

At bygge en jernbane gennem New Zealands natur er altid lidt af en opgave for de lokale ingeniører og jernbanearbejdere. På jeres tur med TranzAlpine kommer i gennem 19 tunneller, hvor den længste er 8,5 km, og over 4 viadukter, med den imponerende Staircase Viaduct på 73 m som den højeste.  

Enestående natur passeres med TranzAlpine-toget, New Zealand

Komfortable vogne på TranzAlpine-toget

Togvognene på TranzAlpine-toget er lavet med særlig støjdæmpende affjedring. Der er både aircondition og varme, så alle sæsoner føles behageligt. I sidder ved små borde, og ved hver plads er stik til hovedtelefoner, så I kan lytte til en GPS-styret fortæller om det, der sker uden for vinduerne. 

TranzAlpine-toget mellem Greymouth og Christchurch, New Zealand

Udsigtsvogn i fri luft

Selv om vinduerne i opholdsvognen er store og behandlede, så de har minimalt med reflekser, er det en særlig oplevelse at gå ned bag i toget. Den sidste vogn er nemlig uden vinduer og sæder, så I kan tage de mest utrolige fotos med vind i håret. Toget har også en café, hvor I kan nyde en snack og få lidt at drikke.

Cashel Street Container i ChristchurchTranzAlpine kører hver dag. Fra Christchurch 8:15, hvor det ankommer igen kl. 18:30. Det stopper i Greymouth en time. Ankomst 13:05, afgang 14:05. TranzAlpine kan kombineres med Pacific Coastal-toget med overnatning i Christchurch.

Per Storm, Senior Travel Advisor hos Nyhavn Rejser

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.