• En dreng på Praslin med en kokosnød, Seychellerne
 • Smukt vandfald i Vallée de Mai på Praslin, Seychellerne

Nødden i paradisets have

Halvdagsudflugt til Vallée de Mai på Praslin

Den mystiske Coco de Mer-nød i Vallée de Mai på Praslin, Seychellerne
Læs mere

I hjertet af Praslin ligger Edens Have - Vallée de Mai. Parkens utrolige og enorme palmetræer har i århundreder været genstand for talløse myter og legender. Tag med i junglen med en af verdens mest besynderlige nødder: coco de mer.

Verdens mindste - verdens størtste

Et besøg i Vallée de Mai på Praslin er ganske enkelt obligatorisk, når I rejser til Seychellerne. Den urskovslignende nationalpark er et af UNESCO's mindste World Heritage Sites, men den rummer alligevel en helt enestående biodiversitet med askillige planter og fugle, som ikke findes nogen andre steder i verden. Én af disse er de enorme palmetræer, der bærer verdens største nød, coco de mer.

Den mystiske Coco de Mer-nød i Vallée de Mai på Praslin, SeychellernePlantelivets svar på Adam og Eva

Der er mange myter forbundet med den mystiske palme og ikke mindst dens frugt. Britiske opdagelsesrejsende, der besøgte Praslin i 1800-tallet, var overbevist om, at Vallée de Mai måtte være det oprindelige Edens Have - Paradis - og dén antagelse bed sig fast.

En af årsagerne er hun-træets frugt, den op til 30 kg tung coco de mer-nød, der umiskendeligt ligner et kvindeskød. Som om det ikke var nok, har han-palmen en lang, falloslignende blomst - og herfra kan fantastien let løbe løbsk.

Han-palmens frugt på Coco de Mer-træet i Vallée de Mai på Praslin, SeychellerneTidligere troede man eksempelvis også, at coco de mer-nødden var et kraftigt afrodisiakum, og den store efterspøgsel medførte, at man uden held forsøgte at plante palmen flere andre steder. I dag er det fortsat muligt at købe coco de mer-nødder i Vallée de Mai til en pris på ca. 1.000-3.000 kr. stykket - men dens medicinale virkning gives der ingen garantier om!  Og der er særdeles strikse regler for at føre dem ud af landet.

Smukt vandfald i Vallée de Mai på Praslin, SeychellernePå vandring i Vallée de Mai

At træde ind i Vallée de Mai er som at rejse millioner af år tilbage i tiden. coco de mer-palmerne, der kan blive helt op til 35 meter høje med 10 meter lange blade, vokser tæt og dækker næsten helt for solen, så alt indhylles i et grønligt skær. Mellem palmerne vokser flere andre endemiske træer og buske, og blandt bladene lever sjældne fugle og krybdyr. I kan bl.a. være heldige at spotte den endemiske sorte papegøje.

I vandrer ad snoede stier gennem den gådefulde skov og passer undervejs pittoreske vandfald og vandløb.

Sort papegøje i Valleé de Mai National ParkAlle kan være med

I kan gå ad flere forskellige ruter gennem Vallée de Mai. Ruterne er på 1-2 km og kræver ingen særlig alder, fysik eller kondi. I vandrer med en lille gruppe på ca. 8-10 deltagere og har en lokal kendt guide med jer, der vil fortælle om parkens flora og fauna undervejs. Turen afholdes ca. kl. 10-12 hver mandag, torsdag og fredag.

Maria Andkær Øien

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.