• Med tog gennem Sri Lankas højland
 • Kvindelige teplukker i en teplantage i Nuwara Eliya, Sri Lanka
 • Det smukke landskab omkring Ella på Sri Lanka

Mageløs togtur til Ella

På sporet af Sri Lankas smukke natur og lokale liv

Tog, der kører gennem Sri Lankas højland
Læs mere

Togturen gennem Sri Lankas natur til Ella i højlandet er så smuk, at den er blevet en attraktion i sig selv. Læn jer tilbage, nyd de fantastiske udsigter og få indblik i det lokale liv fra første række – både inde i toget og langs banen.

Tog, der kører gennem Sri Lankas højland

I 1864 besluttede det britiske kolonistyre på Sri Lanka, at der skulle bygges jernbaner for nemmere at få transporteret te og kaffe fra plantagerne i højlandet til Colombo. De følgende årtier blev jernbanenettet udvidet. Nye stationer og nye linjer kom til. Heriblandt til Ella i det mageløse højland. Det har i dag udviklet sig til en af de store attraktioner på Sri Lanka. Simpelthen, fordi togturen er uforlignelig smuk. 

Det smukke landskab omkring Ella på Sri LankaOver kløfter og gennem tunneler og plantager

Når det store lokomotiv sætter i gang, og de mange vogne villigt følger efter, er det for at bringe jer gennem de smukke teplantager, over kløfter og floder og gennem tunneler mod højlandet, hvor Ella venter. Undervejs er fantastiske udsigter mod vandfald, bjerge og dale. I passerer landsbyer, hvor der er mulighed for et diskret kig ind i haver og hjem, og I passerer stemningsfulde stationer, hvor ikke meget er sket, siden englænderne forlod Sri Lanka i 1948. 

Når I starter, vil temperaturen typisk være højere end oppe i højlandet. Vær derfor ikke overrasket over passagerer, der stiller sig uden på toget eller sidder i døråbninger med fødderne ude i brisen. De skal nok trække ind senere. 

Med tog gennem Sri Lankas højland

Fra Nuwara Eliya eller Kandy til Ella

Jeres togtur på Sri Lanka vil typisk gå fra enten Nuwara Eliya eller Kandy til Ella. Fra Kandy kører I 6 timer fra omkring frokosttid, mens I fra Nuwara Eliya kører til Ella ud på eftermiddagen. Den tur tager 3 timer. Når I er fremme i Ella, venter jeres chauffør på at køre jer til hotellet. Tiderne er med forbehold. 

Teplukker i de mest fantastiske naturomgivelser på Sri LankaHvis der nu ikke er billetter ...

Førhen blev billetter til togture på Sri Lanka bekræftet en måned før, men der er desværre kommet nye rutiner, hvor billetterne sælges lige op til togturen. Ingen kan derfor garantere, at der er plads på dagen.

Fortvivl ikke. Alternativet er en smuk køretur med jeres guide, hvor I kan stoppe ved imponerende udsigtspunkter, i teplantager og også på en tefabrik, hvis I ønsker det. Det bliver en god dag uanset hvad. Og jeres chauffør vil se, om det passer ind i jeres program at køre en del af strækningen en af de følgende dage. 

Anny Stensvig

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.