• Oplev Sri Lankas største koncentration af elefanter på en jeepsafari
  • I en hængekøje på stranden er der plads til afslapning
  • Hils på de lokale på vej op til eller ned fra Little Adam's Peak
  • Kaskelothval
  • Morgendis og pragtfuld udsigt over 98 Acres Resort and Spa på Sri Lanka

Familieeventyr på Sri Lanka

En rejse i perfekt balance mellem ro og store oplevelser, 15 dage fra 21.500 kr., børn fra 12.000 kr.

Glæd jer til

Privatchauffør og bil til jeres rådighed i 5 dage

Mageløs togtur til tehøjlandet

Vandretur i guddommelig natur

Elefantsafari og hvalsafari

En hel uges strandluksus med lækker halvpension

Læs mere

Oplev en unik rejse til Sri Lanka tilpasset familier med børn. Nyd masser af oplevelser fra tehøjland og templer til hvaler og elefanter. Og masser af tid til at slappe af bl.a. på luksusresort ved stranden. Egen bil med privatchauffør i 5 dage!

Denne rejse til Sri Lanka er skabt med en familievenlig balance mellem store oplevelser fra hvalsafari til togtur og tid til at slappe af sammen ved pools og strand.

Få en blid start på jeres ferie på Sri Lanka

Når I ankommer efter flyrejsen, bliver I ikke sendt ud på hektiske eventyr, men bliver kørt til luksusresortet Anantara Kalutara Resort 5* ved stranden med bl.a. store pools og lækker halvpension inkluderet. Efter 2 nætter er hele familien klar til at rykke videre. 

Privatchauffør i fem dage

Alt på denne rejse sker i jeres tempo. I har en bil med privatchauffør til rådighed i 5 dage, når I kører fra Kalutara. Privatchaufføren er samtidig jeres guide. I kan stoppe, hvor I vil. Bede om særlige oplevelser, I har hørt om. Og få tips til endnu flere.  

Er I på et hotel og har lyst til at blive kørt et sted hen, siger I bare til, og vil I have chaufføren med på en gåtur for ikke at fare vild, gør han det med glæde.

Tehøjland, templer og togtur

De næste dage venter kæmpe oplevelser i guddommelig natur. I kører til den gamle kongeby Kandy, hvorfra en mageløs togtur bringer jer til Ella i tehøjlandet. Her nyder I lækre omgivelser med den mest utrolige udsigt. Snør vandreskoene og kom ud i naturen på familievenlige ture til bjerge, vandfald og templer.

Elefanter, hvaler og strandluksus

Efter tehøjlandet venter en hel uges badeferie på det lækre Anantara Peace Haven Tangalle 5*, et af Sri Lankas mest eksklusive hoteller. På vej dertil besøger I et børnehjem for elefanter, og I kommer på elefantsafari i Udawalawe nationalparken. 

Fremme ved stranden kan I bl.a. nyde lækker halvpension og også en spabehandling. Der er masser af tid til pool, bølger og sandslotte og også mange udflugtsmuligheder fra leoparder i Yala til charmerende Galle Fort. En af dagene skal I på hvalsafari for at møde havets kæmper. 

Få skræddersyet jeres rejse til Sri Lanka

Alt på denne rejse kan skræddersys til jeres ønsker. Måske er jeres børn klar til flere oplevelser på Sri Lanka fra leopardsafari til Løveklippe. Måske til færre. Måske ønsker I at bo på andre hoteller med en anden komfort eller størrelse. Tal med jeres rejserådgiver om særlige ønsker til netop jeres rejse.

Sæson for denne rejse

Vejret på Sri Lanka er optimalt for denne rejse fra januar til april, men I kan tage turen fra december til september. Fra maj til september skal I regne med mere vind, bølger og nogen byger på kysten. Fra oktober til november må I regne med noget nedbør. 

Det skal I opleve

Program

Dag 1-2
I rejser til Sri Lanka

Olu Restaurant på Anantara Kalutara Resort i Sri LankaI rejser til Sri Lanka, hvor I lander dag 2. I lufthavnen står Nyhavn Rejsers samarbejdspartner på Sri Lanka klar til at byde jer hjerteligt velkommen. Sammen kører I 1½ time sydpå til jeres hotel, og vi kan godt love her, at det bliver en fantastisk start på jeres ferie på Sri Lanka.

Anantara Kalutara Resort 5*, Kalutara

I rejser jo med børn, og flyrejsen er relativt lang. Derfor starter ferien med dejlig afslapning, så hele familien kan ryste pelsen og komme ind i rytmen. I skal bo Anantara Kalutar Resort 5*, der blandt andet byder på to store poolområder, gastronomiske oplevelser og Sri Lankas største spa.

Dag 3
Afslapning på hotellet

Slap af ved lagunen på Anantara Kalutara Resort i Sri LankaDagen er sat af til bare at hygge, sole og slappe. Luft badetøjet ved poolen og gå en tur langs stranden – eller i fitness centret, hvis I har brug for at være endnu mere aktive. I kan jo altid tage en massage i spaen bagefter. Nyd også den gode mad på hotellet, der har noget for alle aldre.

Dag 4
Med privatchauffør til Kandy

Temple of the Tooth nær Kandy på Sri Lanka

I dag skal I møde jeres privatchauffør for de næste 5 dage. Han henter jer på hotellet, og herfra står han og bilen til jeres rådighed. Chaufføren er samtidig jeres guide, og han kan komme med masser af forslag, hvis I har særlige ting, I gerne vil se på vejen. Eller hvis I bare vil kende jeres muligheder. 

På samme måde kan I altid bede om at stoppe, hvis I trænger til en pause et godt sted. Turen tager ca. 4 timer, så der er god tid til lidt oplevelser på vejen. 

Pera Hera Festival ved Temple of the Tooth i Kandy på Sri Lanka

Den gamle kongeby Kandy

Dagens mål er Kandy, der primært er et perfekt stop for jeres videre færd. Det er nemlig herfra, I skal køre i tog til højlandet. Kandy er måske mere hektisk end charmerende, men I kan gå hyggelige ture på det lokale marked og rundt om søen. Chaufføren går gerne med, så I kan høre lidt historie og finde vej. 

Er I historisk og kulturelt interesserede, kan I besøge det buddhistiske Sri Dalada Maligawa-tempel, der ligger ud til søen ved det tidligere kongepalads. Templet gemmer på en meget vigtig relikvie, en af Buddhas tænder. Den har haft stor politisk betydning, da den, der havde tanden, også havde magten.

Om tanden virkelig er der? Som en af de lokale sagde til os: Det tror vi på, så derfor er den. Der kan være kø og mange mennesker ved templet. 

Poolen på OZO Kandy, Sri LankaOzo Kandy 3+* 

I skal bo 1 nat på Ozo Kandy, der ligger med udsigt over byen og søen med Sri Dalada Maligawa-templet. Nyd de lyse og moderne værelser og den skønne pool på tagterrassen, hvor udsigten når nye højder.

Dag 5
Mageløs togtur til Ella

Med tog gennem Sri Lankas højlandOm morgenen kører jeres privatchauffør jer til togstationen i Kandy, hvorfra der venter endnu en stor oplevelse. I skal opleve en togtur gennem smukke teplantager, over kløfter og floder mod højlandet og Ella. Som meget andet, I oplever på rejser til Sri Lanka, har jernbanen rod i kolonitiden, hvor banen blev anlagt for at kunne transportere te og krydderier.

Læn jer tilbage, hvil benene, nyd de fantastiske udsigter og få indblik i det lokale liv fra første række. Vi reserverer "luksuspladser", og fremme i Ella om eftermiddagen venter jeres chauffør, for han er hurtigere end toget! Det betyder også, at I bare kan lade jeres kufferter blive i bilen om morgenen. 

En ekstra fordel ved togturen er, at ingen bliver køresyge. Bilvejen op til tehøjlandet består at mange s-kurver.

98 Acres Resort and Spa på Sri Lanka98 Acres Resort And Spa 4*, Ella

98 Acres Resort and Spa, hvor I nu skal bo 2 nætter, forkæles I med udsigter i særklasse fra morgen til aften. Øverst på bakkedraget ved poolen holder man vejret i betagelse, første gang man kigger ud herfra. 

Resortet selv lever fuldt ud op til omgivelserne i sin skønhed. Det smyger sig ind i den smukke natur med store, stilfulde bungalows.

Dag 6
Gåtur til Little Adam’s Peak

Hils på de lokale på vej op til eller ned fra Little Adam's PeakDagen starter med en overkommelig gåtur gennem de smukke teplantager ad stier og trapper til toppen af Little Adam’s Peak, et bjerg på ca. 1.100 m med en betagende udsigt over Sri Lankas grønne natur og bølgende bjergtoppe. 

I kan gå lige fra hotellet til toppen af bjerget i et roligt tempo på 1-1½ time, og der er relativt fladt hele vejen på nær de sidste 350 trin opad. Jeres chauffør går med, og alt sker i jeres eget tempo. 

Nyd de farverige og fantastiske udsmykninger i Dowa Rock TempleKlippetemlet Dowa

Om eftermiddagen besøger I Dowa Rock Temple, et lille tempel et kvarters tid uden for Ella. Det er en mindre og mere ydmyg version af det meget besøgte Dambulla-tempel nordpå. Det er en meget intens oplevelse at sidde blandt de smukke vægmalerier og store buddha-statuer, nyde stilheden og se de lokale bede, tænde lys og ofre blomster.

Udsigt under vandreturen ved Horton Plains på Sri LankaVandretur til verdens ende?

Har I større børn, kan I alternativt vælge en 9 km vandretur (ca. 3 timer) gennem natur med bjerge, teplantager, vandfald og enestående udsigter. Målet er World's End, hvor bjergplateauet Horton Plains falder lodret ned i dybet. Tal med jeres rejserådgiver om jeres ønsker.

Dag 7
Elefantsafari og så til stranden

Oplev Sri Lankas største koncentration af elefanter på en jeepsafariEn rejse til Sri Lanka er også muligheden for fantastiske dyreoplevelser. Det skal I opleve i dag. I siger farvel til Ella og sætter kurs mod nationalparken Udawalawe, hvor I skal på jeepsafari. Turen til nationalparken tager ca. 2½ time.  

Udawalawe har Sri Lankas største koncentration af elefanter. Her er samtidig mange andre dyr som hjorte, bøfler, læbebjørne, mangustre, sjakaler, leguaner og mange krokodiller, og da landskabet er meget åbent, er der gode chancer for store oplevelser for både voksne og børn. 

Babyelefanter i elefantstationen Elephant Transit Home nær Udawalawe National Park, som drives af organisationen Born Free Foundation På vejen besøger I også et elefantbørnehjem, hvor mødet med elefanterne er en sjov og rørende oplevelse.

Anantara Peace Haven Tangalle Resort 5*

Efter elefanterne er det tid til en velfortjent badeferie på et af Sri Lankas bedste og mest luksuriøse resorts, Anantara Peace Haven

Pool-område med fantastisk udsigt på Anantara Peace Haven Tangelle Resort, Sri LankaKøreturen dertil tager ca. 2 timer, og hele vejen kan I se frem til en uges forkælelse ud til en smuk sandstrand. Anantara Peace Haven byder bl.a. på en lækker infinity-pool med skøn udsigt, fire forskellige gourmetrestauranter, stor og professionel spa og et væld af udflugtsmuligheder.

I har lækker halvpension under jeres ophold og kan tillige nyde en spabehandling på 60 minutter. Når I er ankommet til hotellet, siger I farvel til jeres privatchauffør. 

Dag 8-10
Ned i gear og mange muligheder for udflugter

I en hængekøje på stranden er der plads til afslapningI kan nu lave så meget eller lidt, I har lyst til fra afslapning i en solseng til byggeri af nye sandslotte. 

I har samtidig masser af muligheder for spændende udflugter til fascinerende natur og kultur. Leoparder i Yala, flamingoer i Bundala og skildpadder i Rekawa er bare eksempler. Kun en time væk ligger den hyggelige UNESCO-beskyttede by Galle med det gamle fort og mulighed for f.eks. en spændende cykeltur ude på landet, hvis I har større børn. 

Nogle udflugter bør arrangeres hjemmefra. Tal med jeres rejserådgiver om dette. 

Dag 11
Hvalsafari
KaskelothvalHavet ud for Mirissa på Sri Lanka er et af de bedste steder i verden at opleve havets kæmper. Derfor inkluderer vi en spændende hvalsafari. 
 
Da BBC lavede dokumentaren "Ocean Giants", blev der set 30 blåhvaler på én dag! Det kan vi naturligvis ikke garantere, at I gør, da dette handler om vild natur. I vil med god sandsynlighed også se delfiner. Det er en kæmpe oplevelse at se både de store og små hvaler i deres frie og naturlige omgivelser. 
 
I bliver hentet tidligt om morgenen og er tilbage på hotellet midt på dagen. I kan aftale hjemmefra, hvilken af dagene I vil på hvalsafari.
Dag 12-13
De sidste dage i luksus ved stranden

Nyd de smukke omgivelser på Anantara Peace Haven Tangalle Resort, Sri LankaI har yderlige to dage til at nyde livet ved stranden. Skal I en ekstra tur i spaen? Gå tur langs stranden? Tage en tuk tuk ind til Tangalle? I gør, præcis, hvad I har lyst til.

Vil I hellere have færre dage ved stranden og flere dage med oplevelser inden, kan det selvfølgelig også lade sig gøre. Alt fastlægges af jer sammen med jeres rejserådgiver hos Nyhavn Rejser.

Dag 14-15
Hjem fra rejse til Sri Lanka

Restaurant Mare, Anantara Peace Haven Tangalle Resort, Sri Lanka

Det er tid at vende næsen hjemad. I bliver hentet på hotellet og kørt i lufthavnen for at lande i Danmark dag 15. Velkommen hjem! 

 

Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

PRISER OG DATOER

Pris per person ved 2 voksne

Familieeventyr på Sri Lanka, Voksen
RejseperiodeDobbelt
01.12.20 - 09.12.2023.000-25.000
10.12.20 - 16.12.2027.000-29.000
17.12.20 - 05.01.2143.000-50.000
06.01.21 - 10.01.2129.000-31.000
11.01.21 - 31.03.2124.000-26.000
01.04.21 - 20.06.2121.000-23.000
21.06.21 - 15.08.2126.000-28.000
16.08.21 - 25.10.2121.000-23.000
01.12.21 - 09.12.2124.000-26.000
10.12.21 - 16.12.2129.000-31.000
17.12.21 - 05.01.2245.000-52.000
06.01.22 - 10.01.2230.000-32.000
11.01.22 - 31.03.2225.000-27.000
01.04.22 - 08.04.2222.000-24.000
Hvorfor prisintervaller?
Intervallerne i prislisten angiver den pris, vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Den endelige pris vil afhænge af, hvilke fly der har ledig kapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt hvilke værelseskategorier der er ledige.

børnepris (2-11 år)

Familieeventyr på Sri Lanka, Barn
Rejseperiode1. barn2. barn
01.12.20 - 09.12.2012.000-14.00012.000-14.000
10.12.20 - 16.12.2015.000-17.00015.000-17.000
17.12.20 - 05.01.2118.000-20.00018.000-20.000
06.01.21 - 10.01.2116.000-18.00016.000-18.000
11.01.21 - 30.04.2112.000-14.00012.000-14.000
01.05.21 - 20.06.2111.000-13.00011.000-13.000
21.06.21 - 15.08.2115.000-17.00015.000-17.000
16.08.21 - 30.09.2111.000-13.00011.000-13.000
01.10.21 - 25.10.2113.000-15.00013.000-15.000
01.12.21 - 09.12.2113.000-15.00013.000-15.000
10.12.21 - 16.12.2116.000-18.00016.000-18.000
17.12.21 - 05.01.2219.000-21.00019.000-21.000
06.01.22 - 10.01.2217.000-19.00017.000-19.000
11.01.22 - 08.04.2212.000-14.00012.000-14.000
Hvorfor prisintervaller?
Intervallerne i prislisten angiver den pris, vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Den endelige pris vil afhænge af, hvilke fly der har ledig kapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt hvilke værelseskategorier der er ledige.

Charlotte Frost

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.
Intervallerne i prislisten angiver den pris (i dkr.), vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Endelig pris afhænger af ledig flykapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt ledige værelseskategorier. RING vedr. priser over jul og nytår. Dobbelt: v/2 pers., enkelt: v/1 pers. i værelse, suite, villa el. kahyt.

Inkluderet

Ikke inkluderet

  • Afbestillings- og rejseforsikring, vi anbefaler Gouda
  • Måltider, udflugter m.v., der ikke er nævnt under inkluderet
  • Under rundrejsen fra dag 4-7 er prisen baseret på, at ét barn sover i forældreseng og at det andet barn sover i en ekstra seng. Ring og hør om pris hvis I ønsker en alternativ løsning.
  • Under opholdet på Anantara Kalutara og Anantara Peace Haven sover begge børn i egen seng på forældrenes soveværelser. Ved flere/større børn anbefaler vi 2 værelser beliggende ved siden af hinanden med connecting doors. Få en attraktiv rabat på værelset til børnene (op til 11 år).
  • I perioden 23. december 2020 - 5. januar 2021 er der ikke inkluderet 60 minutters spabehandling i opholdet på Anantara Peace Haven Tangalle Resort.