Xl Sri Lanka Tamil Tea Picker At Work Near Kandy

Te, templer og strandluksus

Te, templer og strandluksus

15 dage fra 29.500 kr. | BØRN fra 12.500 kr.

Kontakt Mette

Tlf. 33 320 320

Privatchauffør og unikke hoteller på Sri Lanka

Oplev Sri Lankas højdepunkter med udvalgte hoteller og spændende udflugter på cykel, i tog og til fods. I har privat chauffør og guide og slutter med 5 dages afslapning på Sri Lankas mest luksuriøse strandresort.

Denne rejse til Sri Lanka er til jer, der søger de store natur- og kulturoplevelser, og som samtidig ønsker at slappe af på et lækkert luksusresort, hvor I kan bade og nyde at være sammen. Rejsens indhold kan tilpasses jeres ønsker lige fra udflugter til antallet af dage. 

Glæd jer til

 • Udflugt til toppen af Løveklippen Sigiriya og Little Adam's Peak
 • Cykeltur i kongebyen Polonnaruwa
 • Mageløs togrejse til det smukke tehøjland
 • Elefantsafari i Udawalawe Nationalpark
 • Luksuriøs badeferie på Anantara Peace Haven Tangalle 5*

Højdepunkter på rejsen

Sted Nætter Højdepunkter
Sigirya 3 nætter på Sigirya 3 Højdepunkter Løveklippen Sigiriya og Little Adam's Peak Løveklippen Sigiriya og Little Adam's Peak
Rajawella (Kandy) 2 nætter på Rajawella (Kandy) 2 Højdepunkter Besøg det buddhistiske Sri Dalada Maligawa-tempel ved det tidligere kongepalads Besøg det buddhistiske Sri Dalada Maligawa-tempel ved det tidligere kongepalads
Ella 2 nætter på Ella 2 Højdepunkter Mageløs togtur gennem højlandet Mageløs togtur gennem højlandet
Tangalle 5 nætter på Tangalle 5 Højdepunkter Afslapning på Anantara Peace Haven Tangalle Afslapning på Anantara Peace Haven Tangalle
Xl Sri Lanka Anantara Peace Haven Tangalle Resort Cabana Beach Couple
Det kan i se frem til

Oplevelserne står i kø

De store kulturoplevelser på Sri Lanka

Rejsen er tilrettelagt, så I får et indgående kendskab til den spændende kultur. Vi inkluderer f.eks. udflugter til Dambulla-grotterne ved Det Gyldne Tempel og en cykeltur i kongebyen Polonaruwa. I skal også vandre til toppen af Sigiriya, den imponerende Løveklippe, og I skal besøge det mere autentiske og lokale Dowa Tempel tæt på Ella.

Sri Lankas smukke natur

I kommer samtidig ud i Sri Lankas smukke natur med højland og uendelige te-marker. I vil bl.a. nyde en naturskøn togtur fra Kandy, og der er mulighed for ekstra udflugter til fods, på cykel og selvfølgelig i bilen, som I har til rådighed med chauffør. Transporten fra sted til sted er ofte en oplevelse i sig selv. 

Egen chauffør og guide i særklasse

Som nævnt har I privatchauffør til rådighed på jeres rejse til Sri Lanka. Vi har i valget af samarbejdspartner  på Sri Lanka lagt vægt på, at vores kunder bliver mødt af landets bedste chauffører, der samtidig fungerer som jeres guide. Det giver jer den bedste oplevelse med plads til at improvisere.

Sæson

Vejret på Sri Lanka er optimalt for denne rejse fra januar til april, men I kan tage turen fra december til september. Fra maj til september skal man regne med mere vind, bølger og nogen byger på kysten. Fra oktober til november må I regne med noget nedbør.

Xl Sri Lanka Hotel 98 Acres Morning Mist Sunrise
Xl Sri Lanka Hotel 98 Acres Bike Cycling
Xl Sri Lanka Hotel Aliya Resort Breakfast Pool Deck
Det skal I opleve

Dagsprogram

I starter jeres rejse til Sri Lanka, hvor I lander i Colombo om morgenen på dag 2.

Xl Sri Lanka Colombo Town Hall Garden Fountain

Xl Sri Lanka Statues Buddhist Monks Lotus Flower Offerings To Buddha Golden Temple Of Dambulla

Når I kommer til Sri Lanka, bliver I budt velkommen i lufthavnen af jeres private chauffør og guide. På hele jeres ferie på Sri Lanka vil han stå til jeres rådighed, hvis I har brug for at blive kørt. Han er uddannet guide, så I kan få svar på spørgsmål og høre om alt det, I ser på jeres vej.

Køreturene gennem landsbyer og smukke landskaber fra te-plantager til høje bjerge er i øvrigt en stor del af oplevelsen på en rejse til Sri Lanka. Tempoet er roligt og afpasset efter trafik og veje – ofte kun 40 km i timen. 

Dambulla-grotterne ved Det Gyldne Tempel

I kan vælge at have en ekstra overnatning i Colombo, hvor I slapper af oven på flyrejsen, men vi anbefaler at køre videre med det samme. 

Allerede første dag på Sri Lanka venter i givet fald en stor oplevelse. Ved Dambulla træder I ind gennem løvens mund i Det Gyldne Tempel for at gå på opdagelse i de 5 tempelgrotter, der er prydet med utallige skulpturer og vægmalerier. I møder konger, Buddhaer og guder. Tempelkomplekset er fra kort før vores tidsregning. 

Vil I opleve mere, inden I kører til jeres hotel, siger I det blot til chaufføren. Der er et spændende grøntmarked i Dambulla, som de færreste får oplevet, men jeres chauffør ved, hvor det er.

Xl Sri Lanka Dambulla Golden Temple And Cave Temple Statue

Aliya Resort & Spa 4*, Sigiriya 

I skal bo 3 nætter på det stilfulde Aliya Resort & Spa i Sigiriya. Det ligger godt for oplevelser i Sri Lankas kulturelle trekant. Her er smukke grønne omgivelser og et fantastisk poolområde med udsigt til Sigiriya (Løveklippen). Vil I for alvor slappe af, kan en tur i spaen måske friste.

Start evt. dagen med en dukkert i poolen med udsigt til Sigiriya, og glæd jer til nye oplevelser. 

Kongebyen Polonnaruwa

At cykle er en skøn måde at opleve på. Det går i roligt tempo, I får alle dufte og lyde med, og I kan nemt stoppe for at tage billeder. Og så får I rørt jer lidt på vejen. Derfor skal I opleve kongebyen Polonnaruwa på en 5-6 km lang cykeltur. Med sine templer, paladser og stupaer er Polonnaruwa en af Sri Lankas fem antikke byer på UNESCO's liste over verdensarv. Synes I, at det er for varmt at cykle, kan jeres chauffør køre jer rundt i bil.

Elefanterne i Minneriya

Vil I opleve mere denne dag, kan chaufføren om eftermiddagen køre jer til nationalparken Minneriya for at se bl.a. vilde elefanter. Parken ligger omkring en kunstig sø skabt af kong Mahasen i det tredje århundrede. Minneriya er især et besøg værd fra juni til oktober, hvor der er særligt mange elefanter. Alternativt kan I nyde livet på jeres hotel med spa, pool og anden forkælelse.

Xl Sri Lanka Polonnaruwa Galviharaya Statues
Xl Sri Lanka Polonnaruwa Panorama Rankoth Vihara Golden Pinnacle Pagoda
Xl Sri Lanka Udawalawe National Park Elephants Walking In Grass Nature Animal

Fra jeres hotel har I hele tiden kunnet nyde udsigten til Løveklippen. I har nok tænkt på, hvordan udsigten er fra toppen. I dag får I svaret. I siger farvel til Aliya Resort & Spa og kører mod den enorme klippe. 

Sigiriya: til toppen af løveklippen

I skal opleve en tur til toppen af løveklippen, Sigiriya, der skyder lodret i vejret. Der er 1.202 trin op til kong Kasyapas citadel, så det er ikke en tur for gangbesværede. Alle i god form kan til gengæld se frem til en oplevelse ud over det sædvanlige. I ser smukke vandhaver nede og oppe, passerer vægmalerier og træder gennem løveporten på jeres tur til toppen, hvor en mageløs udsigt udfolder sig.

Xl Sri Lanka Sigiriya (Lion's Rock) Is An Ancient Rock Fortress And Palace Ruin

Efter Løveklippen går jeres rejse til Sri Lanka mod den gamle hovedstad, Kandy. Her regerede Sri Lankas sidste konge. Kandy ligger i 500 m højde med udsigt til smukke bjerge og ikke mindst ligger byen perfekt for jeres videre færd mod te-plantagerne. 

Templet med Buddhas trand

I Kandy kan I besøge det buddhistiske Sri Dalada Maligawa-tempel ved det tidligere kongepalads. Templet gemmer på en meget vigtig relikvie, en af Buddhas tænder. Den er ikke bare et religiøst interessant levn fra Buddha, men har også haft stor politisk betydning, da den, der havde tanden, også havde magten.

Bougainvillea Retreat 4*

Senere kører I til hotellet. I skal bo 2 nætter på det smukke resort Bougainvillea Retreat, der ligger ca. 45 minutter fra Kandy. I kan også bo inde i byen, men I har jo chauffør, hvis I vil derind, og på Bougainvillea Retreat får I fred og smuk natur oveni. Nyd den hjemlige stemning skabt omkring en villa, der såmænd lige så godt kunne have ligget i Toscana.

Xl Sri Lanka Kandy Temple Of The Tooth Archway
Xl Sri Lanka Hotel Bougainvillea Retreat Building Pool People
Xl Sri Lanka Hotel Bougainvillea Retreat Massage Spa Woman

Bougainvillea Retreat 4* ligger med spektakulære udsigter over dalen, Victoria Golf Course og det store Victoria reservoir. Der er mange udflugtsmuligheder i området, som I kan køre til med jeres chauffør. 

Bougainvillea Retreat arrangerer også selv gode udflugter med lokale guider. Området er f.eks. godt til gåture på udkig efter fugle. Den danske manager Pi kan fortælle jer mere om mulighederne. I kan låne cykler og kanoer. Sig til, hvis I vil spille golf, for det bør reserveres på forhånd. I kan selvfølgelig også bare at slappe af og nyde stemningen på Bougainvillea Retreat.

Xl Sri Lanka Hotel Bougainvillea Retreat Kayak Canoe People
Xl Sri Lanka Hotel Bougainvillea Retreat Bike Riding People
Xl Sri Lanka Hotel Bougainvillea Retreat Rooms Side By Side Friends Family People

Xl Sri Lanka Train Hill Country Bridge

I dag siger I for en kort stund farvel til jeres chauffør. Han kører jer til stationen i Kandy, for I skal opleve en togtur gennem smukke teplantager, over kløfter og floder og gennem tunneler mod højlandet til Ella. 

Som så meget andet af det I oplever på en rejse til Sri Lanka, har jernbanen sin rod i kolonitiden. Den blev anlagt for at kunne transportere te og krydderier. Læn jer tilbage, hvil benene, nyd de fantastiske udsigter og få indblik i det lokale liv fra første række. Vi reserverer "luksuspladser", og fremme i Ella venter jeres chauffør, for han er hurtigere end toget!

98 Arcewa Resort and Spa 4*

I skal nu bo 2 nætter et af de måske smukkeste steder, man kan tænke sig. At skue ud over de uendelige teplantager i Sri Lankas højland er magisk. På 98 Acres Resort and Spa forkæles I med de smukke udsigter fra morgen til aften på et resort, der selv står fuldt mål med omgivelserne i sin skønhed. 98 Acres Resort and Spa smyger sig diskret ind i de smukke omgivelser med stilfulde bungalows i 2 etager.

Xl Sri Lanka Hotel 98 Acres

Fra 98 Acres Resort and Spa har I også udsigt til Sri Lankas mest ikoniske bjerg, Adam's Peak, som hvert år bestiges af tusindvis af pilgrimme. Det er en lidt hård og tidskrævende nattevandring, og derfor skal I i dag i stedet besøge bjergets lillebror, Little Adam's Peak.

I vandrer af sted fra 98 Acres, og ruten er jævn og let stigende, så alle kan være med. Stien munder ud i 350 trin op mod bjergets top, og så belønnes I med en storslået, 360 graders udsigt over teplantagerne og den store Ella Rock.

Lokalt tempelbesøg

Efter Little Adam's Peak går turen videre til Dowa Rock Temple, et lille, lokal tempel, der ligger et kvarters tid uden for Ella. Dowa Rock er en mindre og mere ydmyg version af Dambulla-templet, og her kommer stort set ingen turister. Det er en magisk og meget intens oplevelse at sidde blandt de smukke vægmalerier og store buddha-statuer, nyde stilheden og se de lokale bede, tænde lys og ofre blomster.

Xl Sri Lanka Little Adams Peak Trekking Locals Guide
Xl Sri Lanka Adams Peak Mountain Nature
Xl Sri Lanka Dowa Rock Temple Mother Child Candle Prayer

Jeres rejse til Sri Lanka går nu fra tehøjlandet til og ud til kysten ved den lille by Tangalle. Undervejs lægger I ruten forbi Udawalawe Nationalpark, hvor I skal på elefantsafari og besøge et elefantrefugium, hvor lokale ildsjæle arbejder for at bevare og beskytte elefantbestanden. 

Anantara Peace Haven Tangalle Resort 5*

Efter de mange oplevelser er det nu blevet tid til en velfortjent badeferie på Sri Lankas bedste og mest luksuriøse resort, Anantara Peace Haven 5*. Her kan I se frem til fem dages fuldendt forkælelse ud til en smuk sandstrand. Anantara Peace Haven byder bl.a. på en lækker infinity-pool med skøn udsigt, fire forskellige gourmetrestauranter, stor og professionel spa og et væld af udflugtsmuligheder.

I har halvpension under jeres ophold og kan tillige nyde en spabehandling på 60 minutter.

XL Sri Lanka Gal Oya National Park Elephant
Xl Sri Lanka Udawalawe National Park Water Buffalo River Animal
Xl Sri Lanka Anantara Peace Haven Tangalle Resort Aerial View Beach

Masser af udflugter

Nyd de næste dage i jeres helt eget tempo. Lad jer forkæle på Anantara Peace Haven Tangalle Resort, eller udnyt mulighederne for at tage på opdagelse i nærområdet omkring resortet. Tag eksempelvis på hvalsafari eller cykeltur til det autentiske Sri Lanka uden for Galle, eller besøg Yala Nationalpark, der har verdens største bestand af leoparder. Vi anbefaler, at I arrangerer alle udflugter hjemmefra, så I er sikre på at få plads.

Kulturarv i Galle

I bor omtrent halvanden times kørsel fra byen Galle, der med sin UNESCO-beskyttede bymidte absolut fortjener et besøg en af dagene. Byens gamle fæstning er et af Sri Lankas væsentligste monumenter, og de hyggelige, historiske gader flankeres af charmerende kolonitidsarkitektur og spændende kirker, moskeer og templer.

Tangalles skildpadder

Jeres nærmeste nabo er Rekawa skildpaddereservat, som især er et hit at besøge, hvis I har børnene med. I forsommeren april til juli er her gode chancer for at se nyudklækkede havskildpaddeunger, der i ly af mørket piler ned mod stranden.

Fra skildpaddereservatet kan I fortsætte til Tangalle by, hvor I kan suge til jer af lokal kolorit og stemning omkring det farverige marked.

Xl Sri Lanka Galle Fort Ocean Lighthouse
Xl Sri Lanka Yala National Park Lake Jungle Elephant Rock Nature
Xl Sri Lanka Turtles On Wild Beach Animal

Nyd den sidste dag på jeres rejse til Sri Lanka. Først på aftenen kører jeres chauffør jer i lufthavnen. I lander i Danmark dag 15 og tænker nok allerede på, hvad I skal opleve på jeres næste rejse til Sri Lanka.

Xl Sri Lanka Mihintale Buddha Statue White
Håndplukket til jer

Det skal I opleve på jeres rejse

Fra de største højdepunkter til de små øjeblikke og autentiske oplevelser, der ofte gør mest indtryk. På jeres præmisser og væk fra mængderne. Det er eventyret med Nyhavn Rejser. En rejse der fortryller verden på ny og bringer jer helt ind i magien.

Unikke hoteller og komplet strandluksus

Her skal I bo på jeres rejse

Også de håndplukkede 4* hoteller viser Sri Lanka fra sin smukkeste side. På det stilfulde Aliya Resort & Spa bor I med udsigt til den imponerende Løveklippe, Sigiriya. Ved Kandy skal I bo lidt uden for byen på Bougainvillea Retreat, hvor I nyder fred og smuk natur omkring den hyggelige villa.

Højdepunktet er for mange 98 Acres Resort and Spa i højlandet med magisk udsigt over teplantagerne. Det hele fuldendes med luksus og lækker halvpension ved stranden i Tangalle på Anantara Peace Resort 5*, der regnes blandt Sri Lankas mest eksklusive hoteller.  

Din skræddersyede rejse

Vejledende priser

Intervallerne i prislisten angiver den pris (i dkr.), vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Endelig pris afhænger af ledig flykapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt ledige værelseskategorier.

Ring vedr. priser over jul og nytår. Dobbelt: v/2 pers., enkelt: v/1 pers. i værelse, suite, villa el. kahyt.

Inkluderet

 • Fly København-Colombo, Sri Lanka t/r
 • Assistance ved ankomst og afrejse
 • Transporter og alle udflugter jf. program i privatbil med aircondition og privat chauffør/guide (dag 2-9, dag 11 og dag 14)
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Entré: Dambulla-grotterne ved Det Gyldne Tempel
 • 3 nætter i deluxe værelse på Aliya 3+*, Habarana inkl. morgenmad
 • Entré og Oplevelse:: Cykeltur i kongebyen Polonnaruwa
 • Entré:  Sigiriya: Til toppen af løveklippen
 • Entré til Tandens Tempel, Kandy
 • 2 nætter i standard værelse på Bougainvillae Retreat 4*, Kandy inkl. morgenmad
 • Oplevelse: Mageløs togtur til Ella (Togrejse fra Kandy/Peradeniya til Ella)
 • 2 nætter i superior værelse på 98 Acres Resort & Spa 4*, Ella inkl. morgenmad
 • Oplevelse: Til top på Little Adam's Peak
 • Oplevelse: Dowa Rock Temple
 • Oplevelse: Elefantsafari i Udawalawe
 • 5 nætter i premier beach access værelse på Anantara Peace Haven Tangalle Resort 5*, Tangalle inkl. morgenmad
Pris per person ved 2 voksne
Te, templer og strandluksus, voksne
RejseperiodeDobbelt
28.06.24 ‑ 27.10.2429.000‑33.000
28.10.24 ‑ 09.12.2434.000‑36.000
10.12.24 ‑ 19.12.2443.000‑45.000
20.12.24 ‑ 31.12.2454.000‑56.000
01.01.25 ‑ 06.01.2545.000‑47.000
07.01.25 ‑ 15.08.2534.000‑39.000
16.08.25 ‑ 31.10.2533.000‑37.000
Hvorfor prisintervaller?
Intervallerne i prislisten angiver den pris, vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Den endelige pris vil afhænge af, hvilke fly der har ledig kapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt hvilke værelseskategorier der er ledige.
Te, templer og strandluksus, børn
Rejseperiode1. barn2. barn
28.06.24 ‑ 15.08.2415.000‑17.00017.000‑19.000
16.08.24 ‑ 27.10.2412.000‑14.00013.000‑16.000
28.10.24 ‑ 09.12.2414.000‑16.00016.000‑18.000
10.12.24 ‑ 31.12.2421.000‑23.00022.000‑24.000
01.01.25 ‑ 20.06.2514.000‑16.00016.000‑18.000
21.06.25 ‑ 15.08.2517.000‑19.00019.000‑21.000
16.08.25 ‑ 31.10.2514.000‑16.00015.000‑18.000
Hvorfor prisintervaller?
Intervallerne i prislisten angiver den pris, vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Den endelige pris vil afhænge af, hvilke fly der har ledig kapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt hvilke værelseskategorier der er ledige.

Ikke inkluderet

 • Afbestillings- og rejseforsikring, vi anbefaler Gouda
 • Måltider, udflugter og entréer, som ikke er nævnt i programmet

Bemærk

Børnepriser  (2-11 år) er pr. barn og dækker:

 • Under rundrejsen fra dag 2 til 8 er prisen baseret på, at et barn sover i forældreseng, det andet i ekstra seng. Ring og hør om pris, hvis I ønsker en anden løsning. 
 • Under opholdet på Anantara Peace Haven fra dag 9-14 sover begge børn i egen seng på forældrenes soveværelse. Ved flere/større børn anbefaler vi 2 værelser beliggende ved siden af hinanden med connecting doors. Få en attraktiv rabat på værelset til børnene (op til 11 år).
Tal med en ekspert

Få skræddersyet jeres rejse til Sri Lanka

Alt på denne rejse kan skræddersys til jeres ønsker. Måske ønsker I at bo på andre hoteller med en anden komfort eller størrelse. Tal med jeres rejserådgiver om særlige ønsker til netop jeres rejse.

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.