• Oplev de smukke teplantager på Sri Lanka
  • Den gyldne buddhastatue ved Det Gyldne Tempel, Sri Lanka
  • Nyd de smukke omgivelser på Anantara Peace Haven Tangalle Resort, Sri Lanka
  • Med tog gennem Sri Lankas højland

Te, templer og strandluksus

15 dages oplevelser på Sri Lanka med privatchauffør og unikke hoteller fra 22.000 kr., børn fra 11.000 kr.

Glæd jer til:

Udflugt til toppen af Løveklippen Sigiriya og Little Adam's Peak

Cykeltur i kongebyen Polonnaruwa

Mageløs togrejse til det smukke tehøjland

Elefantsafari i Udawalawe Nationalpark

Luksuriøs badeferie på Anantara Peace Haven Tangalle 5* med lækker halvpension

Læs mere

Oplev Sri Lankas højdepunkter med udvalgte hoteller og spændende udflugter på cykel, i tog og til fods. I har privat chauffør og guide og slutter med 5 dages afslapning på Sri Lankas mest luksuriøse strandresort.

Denne rejse til Sri Lanka er til jer, der søger de store natur- og kulturoplevelser, og som samtidig ønsker at slappe af på et lækkert luksusresort, hvor I kan bade og nyde at være sammen. Rejsens indhold kan tilpasses jeres ønsker lige fra udflugter til antallet af dage. 

De store kulturoplevelser på Sri Lanka 

Rejsen er tilrettelagt, så I får et indgående kendskab til den spændende kultur. Vi inkluderer f.eks. udflugter til Dambulla-grotterne ved Det Gyldne Tempel og en cykeltur i kongebyen Polonaruwa. I skal også vandre til toppen af Sigiriya, den imponerende Løveklippe, og I skal besøge det mere autentiske og lokale Dowa Tempel tæt på Ella.

Sri Lankas smukke natur

I kommer samtidig ud i Sri Lankas smukke natur med højland og uendelige te-marker. I vil bl.a. nyde en naturskøn togtur fra Kandy, og der er mulighed for ekstra udflugter til fods, på cykel og selvfølgelig i bilen, som I har til rådighed med chauffør. Transporten fra sted til sted er ofte en oplevelse i sig selv. 

Unikke hoteller og komplet strandluksus

Også de håndplukkede 4* hoteller viser Sri Lanka fra sin smukkeste side. På det stilfulde Aliya Resort & Spa bor I med udsigt til den imponerende Løveklippe, Sigiriya. Ved Kandy skal I bo lidt uden for byen på Bougainvillea Retreat, hvor I nyder fred og smuk natur omkring den hyggelige villa.

Højdepunktet er for mange 98 Acres Resort and Spa i højlandet med magisk udsigt over teplantagerne. Det hele fuldendes med luksus og lækker halvpension ved stranden i Tangalle på Anantara Peace Resort 5*, der regnes blandt Sri Lankas mest eksklusive hoteller.  

Egen chauffør og guide i særklasse

Som nævnt har I privatchauffør til rådighed på jeres rejse til Sri Lanka. Vi har i valget af samarbejdspartner  på Sri Lanka lagt vægt på, at vores kunder bliver mødt af landets bedste chauffører, der samtidig fungerer som jeres guide. Det giver jer den bedste oplevelse med plads til at improvisere.

Sæson

Vejret på Sri Lanka er optimalt for denne rejse fra januar til april, men I kan tage turen fra december til september. Fra maj til september skal man regne med mere vind, bølger og nogen byger på kysten. Fra oktober til november må I regne med noget nedbør.

Det skal I opleve

Program

Dag 1
I rejser til Sri Lanka

Det berømte Seema Malaka tempel i Colombo, Sri LankaI starter jeres rejse til Sri Lanka, hvor I lander i Colombo om morgenen på dag 2.

Dag 2
Velkommen til Sri Lanka

Den gyldne buddhastatue ved Det Gyldne Tempel, Sri Lanka

Når I kommer til Sri Lanka, bliver I budt velkommen i lufthavnen af jeres private chauffør og guide. På hele jeres ferie på Sri Lanka vil han stå til jeres rådighed, hvis I har brug for at blive kørt. Han er uddannet guide, så I kan få svar på spørgsmål og høre om alt det, I ser på jeres vej.

Køreturene gennem landsbyer og smukke landskaber fra te-plantager til høje bjerge er i øvrigt en stor del af oplevelsen på en rejse til Sri Lanka. Tempoet er roligt og afpasset efter trafik og veje – ofte kun 40 km i timen. 

Statuer af buddhistiske munke ved Det Gyldne Tempel, Sri Lanka

Dambulla-grotterne ved Det Gyldne Tempel

I kan vælge at have en ekstra overnatning i Colombo, hvor I slapper af oven på flyrejsen, men vi anbefaler at køre videre med det samme. 

Allerede første dag på Sri Lanka venter i givet fald en stor oplevelse. Ved Dambulla træder I ind gennem løvens mund i Det Gyldne Tempel for at gå på opdagelse i de 5 tempelgrotter, der er prydet med utallige skulpturer og vægmalerier. I møder konger, Buddhaer og guder. Tempelkomplekset er fra kort før vores tidsregning. 

Vil I opleve mere, inden I kører til jeres hotel, siger I det blot til chaufføren. Der er et spændende grøntmarked i Dambulla, som de færreste får oplevet, men jeres chauffør ved, hvor det er.

Poolen med udsigt til Løveklippen, Aliya Resort & Spa, Sri LankaAliya Resort & Spa, Sigiriya 4*

I skal bo 3 nætter på det stilfulde Aliya Resort & Spa i Sigiriya. Det ligger godt for oplevelser i Sri Lankas kulturelle trekant. Her er smukke grønne omgivelser og et fantastisk poolområde med udsigt til Sigiriya (Løveklippen). Vil I for alvor slappe af, kan en tur i spaen måske friste.

Dag 3
På cykel i kongebyen Polonnaruwa

Buddha statue og ruinerne i Polonnaruwa på Sri LankaStart evt. dagen med en dukkert i poolen med udsigt til Sigiriya, og glæd jer til nye oplevelser. 

Kongebyen Polonnaruwa

At cykle er en skøn måde at opleve på. Det går i roligt tempo, I får alle dufte og lyde med, og I kan nemt stoppe for at tage billeder. Og så får I rørt jer lidt på vejen. Derfor skal I opleve kongebyen Polonnaruwa på en 5-6 km lang cykeltur. Med sine templer, paladser og stupaer er Polonnaruwa en af Sri Lankas fem antikke byer på UNESCO's liste over verdensarv. Synes I, at det er for varmt at cykle, kan jeres chauffør køre jer rundt i bil.

Oplev de vilde elefanter i den smukke natur i Minneriya National Park, Sri LankaElefanterne i Minneriya

Vil I opleve mere denne dag, kan chaufføren om eftermiddagen køre jer til nationalparken Minneriya for at se bl.a. vilde elefanter. Parken ligger omkring en kunstig sø skabt af kong Mahasen i det tredje århundrede. Minneriya er især et besøg værd fra juni til oktober, hvor der er særligt mange elefanter. Alternativt kan I nyde livet på jeres hotel med spa, pool og anden forkælelse.

Dag 4
Til toppen af Sigiriya

Udsigt til Løveklippen fra afstand, Sri LankaFra jeres hotel har I hele tiden kunnet nyde udsigten til Løveklippen. I har nok tænkt på, hvordan udsigten er fra toppen. I dag får I svaret. I siger farvel til Aliya Resort & Spa og kører mod den enorme klippe. 

Sigiriya: Til toppen af løveklippen

I skal opleve en tur til toppen af løveklippen, Sigiriya, der skyder lodret i vejret. Der er 1.202 trin op til kong Kasyapas citadel, så det er ikke en tur for gangbesværede. Alle i god form kan til gengæld se frem til en oplevelse ud over det sædvanlige. I ser smukke vandhaver nede og oppe, passerer vægmalerier og træder gennem løveporten på jeres tur til toppen, hvor en mageløs udsigt udfolder sig.

Dag 5
Mod Kandy og Buddhas tand

Temple of the Tooth, Kandy, Sri LankaEfter Løveklippen går jeres rejse til Sri Lanka mod den gamle hovedstad, Kandy. Her regerede Sri Lankas sidste konge. Kandy ligger i 500 m højde med udsigt til smukke bjerge og ikke mindst ligger byen perfekt for jeres videre færd mod te-plantagerne. 

TEMPLET MED BUDDHAS TAND

I Kandy kan I besøge det buddhistiske Sri Dalada Maligawa-tempel ved det tidligere kongepalads. Templet gemmer på en meget vigtig relikvie, en af Buddhas tænder. Den er ikke bare et religiøst interessant levn fra Buddha, men har også haft stor politisk betydning, da den, der havde tanden, også havde magten.

Udsigt og morgendis fra pool området på Bougainvillea Retreat på Sri LankaBOUGAINVILLEA RETREAT 4* 

Senere kører I til hotellet. I skal bo 2 nætter på det smukke resort Bougainvillea Retreat, der ligger ca. 45 minutter fra Kandy. I kan også bo inde i byen, men I har jo chauffør, hvis I vil derind, og på Bougainvillea Retreat får I fred og smuk natur oveni. Nyd den hjemlige stemning skabt omkring en villa, der såmænd lige så godt kunne have ligget i Toscana.

Dag 6
Afslapning eller oplevelser i smukke omgivelser

Der er rig mulighed for at ro i kano i den smukke natur ved Bougainvillea Retreat på Sri LankaBougainvillea Retreat 4* ligger med spektakulære udsigter over dalen, Victoria Golf Course og det store Victoria reservoir. Der er mange udflugtsmuligheder i området, som I kan køre til med jeres chauffør. 

Bougainvillea Retreat arrangerer også selv gode udflugter med lokale guider. Området er f.eks. godt til gåture på udkig efter fugle. Den danske manager Pi kan fortælle jer mere om mulighederne. I kan låne cykler og kanoer. Sig til, hvis I vil spille golf, for det bør reserveres på forhånd. I kan selvfølgelig også bare at slappe af og nyde stemningen på Bougainvillea Retreat.

Dag 7
Mageløs togtur til Ella

Nine Aches Bridge ved Demodara nær Ella på Sri LankaI dag siger I for en kort stund farvel til jeres chauffør. Han kører jer til stationen i Kandy, for I skal opleve en togtur gennem smukke teplantager, over kløfter og floder og gennem tunneler mod højlandet til Ella. 

Som så meget andet af det I oplever på en rejse til Sri Lanka, har jernbanen sin rod i kolonitiden. Den blev anlagt for at kunne transportere te og krydderier. Læn jer tilbage, hvil benene, nyd de fantastiske udsigter og få indblik i det lokale liv fra første række. Vi reserverer "luksuspladser", og fremme i Ella venter jeres chauffør, for han er hurtigere end toget!

98 Acres Resort and Spa på Sri Lanka98 Acres Resort and Spa 4*

I skal nu bo 2 nætter et af de måske smukkeste steder, man kan tænke sig. At skue ud over de uendelige teplantager i Sri Lankas højland er magisk. På 98 Acres Resort and Spa forkæles I med de smukke udsigter fra morgen til aften på et resort, der selv står fuldt mål med omgivelserne i sin skønhed. 98 Acres Resort and Spa smyger sig diskret ind i de smukke omgivelser med stilfulde bungalows i 2 etager.

Dag 8
Little Adam's Peak og Dowa Rock Temple

Hils på de lokale på vej op til eller ned fra Little Adam's PeakFra 98 Acres Resort and Spa har I også udsigt til Sri Lankas mest ikoniske bjerg, Adam's Peak, som hvert år bestiges af tusindvis af pilgrimme. Det er en lidt hård og tidskrævende nattevandring, og derfor skal I i dag i stedet besøge bjergets lillebror, Little Adam's Peak.

I vandrer af sted fra 98 Acres, og ruten er jævn og let stigende, så alle kan være med. Stien munder ud i 350 trin op mod bjergets top, og så belønnes I med en storslået, 360 graders udsigt over teplantagerne og den store Ella Rock.

Nyd de farverige og fantastiske udsmykninger i Dowa Rock TempleLokalt tempelbesøg

Efter Little Adam's Peak går turen videre til Dowa Rock Temple, et lille, lokal tempel, der ligger et kvarters tid uden for Ella. Dowa Rock er en mindre og mere ydmyg version af Dambulla-templet, og her kommer stort set ingen turister. Det er en magisk og meget intens oplevelse at sidde blandt de smukke vægmalerier og store buddha-statuer, nyde stilheden og se de lokale bede, tænde lys og ofre blomster.

Dag 9
Til kysten via elefantreservat

Oplev Sri Lankas største koncentration af elefanter på en jeepsafariJeres rejse til Sri Lanka går nu fra tehøjlandet til og ud til kysten ved den lille by Tangalle. Undervejs lægger I ruten forbi Udawalawe Nationalpark, hvor I skal på elefantsafari og besøge et elefantrefugium, hvor lokale ildsjæle arbejder for at bevare og beskytte elefantbestanden. 

Anantara Peace Haven Tangalle Resort set ovenfraAnantara Peace Haven Tangalle Resort 5*

Efter de mange oplevelser er det nu blevet tid til en velfortjent badeferie på Sri Lankas bedste og mest luksuriøse resort, Anantara Peace Haven 5*. Her kan I se frem til fem dages fuldendt forkælelse ud til en smuk sandstrand. Anantara Peace Haven byder bl.a. på en lækker infinity-pool med skøn udsigt, fire forskellige gourmetrestauranter, stor og professionel spa og et væld af udflugtsmuligheder.

I har halvpension under jeres ophold og kan tillige nyde en spabehandling på 60 minutter.

Dag 10-13
Luksusliv ved stranden

Safarioplevelser. Cinnamon Wild Yala, Sri LankaMasser af udflugter

Nyd de næste dage i jeres helt eget tempo. Lad jer forkæle på Anantara Peace Haven Tangalle Resort, eller udnyt mulighederne for at tage på opdagelse i nærområdet omkring resortet. Tag eksempelvis på hvalsafari eller cykeltur til det autentiske Sri Lanka uden for Galle, eller besøg Yala Nationalpark, der har verdens største bestand af leoparder. Vi anbefaler, at I arrangerer alle udflugter hjemmefra, så I er sikre på at få plads.

Galle Fort med fyrtårn og fæstningsmur, Sri LankaKulturarv i Galle

I bor omtrent halvanden times kørsel fra byen Galle, der med sin UNESCO-beskyttede bymidte absolut fortjener et besøg en af dagene. Byens gamle fæstning er et af Sri Lankas væsentligste monumenter, og de hyggelige, historiske gader flankeres af charmerende kolonitidsarkitektur og spændende kirker, moskeer og templer.

Skildpadder på vej op til en strand på Sri LankaTangalles skildpadder

Jeres nærmeste nabo er Rekawa skildpaddereservat, som især er et hit at besøge, hvis I har børnene med. I forsommeren april til juli er her gode chancer for at se nyudklækkede havskildpaddeunger, der i ly af mørket piler ned mod stranden.

Fra skildpaddereservatet kan I fortsætte til Tangalle by, hvor I kan suge til jer af lokal kolorit og stemning omkring det farverige marked.

Dag 14-15
Sidste dukkert og hjem fra ferie på Sri Lanka

I en hængekøje på stranden er der plads til afslapningNyd den sidste dag på jeres rejse til Sri Lanka. Først på aftenen kører jeres chauffør jer i lufthavnen. I lander i Danmark dag 15 og tænker nok allerede på, hvad I skal opleve på jeres næste rejse til Sri Lanka.

Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

PRISER OG DATOER

Pris per person ved 2 voksne

Voksenpris

Te, templer og strandluksus, voksne
RejseperiodeDobbelt
24.04.21 - 20.06.2121.000-23.000
21.06.21 - 15.08.2126.000-28.000
16.08.21 - 27.10.2121.000-23.000
24.04.22 - 30.04.2222.000-24.000
Hvorfor prisintervaller?
Intervallerne i prislisten angiver den pris, vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Den endelige pris vil afhænge af, hvilke fly der har ledig kapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt hvilke værelseskategorier der er ledige.

Børnepris (2-11 år)

Te, templer og strandluksus, børn
Rejseperiode1. barn2. barn
24.04.21 - 20.06.2110.000-12.00010.000-13.000
21.06.21 - 15.08.2113.000-15.00013.000-15.000
16.08.21 - 30.09.2110.000-12.00010.000-12.000
01.10.21 - 27.10.2112.000-14.00012.000-14.000
24.04.22 - 30.04.2211.000-13.00012.000-14.000
Hvorfor prisintervaller?
Intervallerne i prislisten angiver den pris, vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Den endelige pris vil afhænge af, hvilke fly der har ledig kapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt hvilke værelseskategorier der er ledige.

Per Storm, Senior Travel Advisor hos Nyhavn Rejser

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.
Intervallerne i prislisten angiver den pris (i dkr.), vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Endelig pris afhænger af ledig flykapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt ledige værelseskategorier. RING vedr. priser over jul og nytår. Dobbelt: v/2 pers., enkelt: v/1 pers. i værelse, suite, villa el. kahyt.

Inkluderet

Ikke inkluderet

  • Afbestillings- og rejseforsikring, vi anbefaler Gouda
  • Måltider, udflugter og entréer, som ikke er nævnt i programmet
  • I perioden 23. december 2020 - 5. januar 2021 er der ikke inkluderet 60 minutters spabehandling i opholdet på Anantara Peace Haven Tangalle Resort.

Bemærk

Børnepriser  (2-11 år) er pr. barn og dækker:

  • Under rundrejsen fra dag 2 til 8 er prisen baseret på, at et barn sover i forældreseng, det andet i ekstra seng. Ring og hør om pris, hvis I ønsker en anden løsning. 
  • Under opholdet på Anantara Peace Haven fra dag 9-14 sover begge børn i egen seng på forældrenes soveværelse. Ved flere/større børn anbefaler vi 2 værelser beliggende ved siden af hinanden med connecting doors. Få en attraktiv rabat på værelset til børnene (op til 11 år).