• En lokal pige tænder lys ved Dowa Rock Temple, Sri Lanka
 • Liggende buddha inde i Dowa Rock Temple, Sri Lanka
 • Stupa ved Dowa Rock Temple
 • De lokale besøger Dowa Rock Temple for at tænde lys og bede

Med de lokale i Dowa Rock Temple

Autentisk tempeloplevelse i det srilankanske te-højland

Nyd de farverige og fantastiske udsmykninger i Dowa Rock Temple
Læs mere

Kun ganske få turister finder vej til det 2.000 år gamle klippetempel Dowa uden for Ella, og det er umuligt ikke at blive berørt af stedets fredfyldte, autentiske atmosfære. Sug til jer af indtrykkene, mens de lokale beder og ofrer under opsyn af enorme klippebuddhaer.

Stenrelief ved Dowa Rock Temple, Sri LankaEnorme klipperelieffer

Stilheden er tung mellem bjergene, og lyden af jeres skridt kastes frem og tilbage som et hult ekko. De lodrette klippesiders grønne dække viger pludselig for meterhøje buddhaer, der som enorme basrelieffer er frosset fast i klippen og ser ned på jer med århundreders tålmodighed. En enkelt buddha er ufuldendt og vidner om, at det ikke altid har været lige let at være praktiserende buddhist i denne del af verden.

Mød de lokale under besøget til Dowa Rock Temple, Sri LankaMange lokale – ingen turister

Men buddhismen har overlevet og dyrkes i dag med oprigtig inderlighed af de mange lokale, der hver dag lægger vejen forbi Dowa Rock Temple. Derimod er der ikke mange turister, der finder vej til Dowa-templet, og et besøg her er derfor en enestående og autentisk oplevelse langt fra guidebøgernes mere overrendte helligdomme.

Nyd de farverige og fantastiske udsmykninger i Dowa Rock TempleVægmalerier og statuer

Selve templet er meget velholdt og udsmykket med buddhastatuer og farvestrålende vægmalerier, der genfortæller buddhistiske fabler med relation til Buddhas mange reinkarnationer. Tag plads på en af bænkene, og fortab jer i den totale tempelfred. Mærk roen brede sig i hele kroppen. Og studer de lokale, der kommer og går i deres eget tempo uden at ænse jer. Beder, tænder lys og ofrer blomster.

Velkommen til Dowa Rock Temple området på Sri LankaStorheden i det små

Ved første øjekast er Dowa-templet ikke nær så storslået som eksempelvis det mere berømte Dambulla-tempel. Men lad ikke skindet bedraget. I Dowa-templet ligger storheden i stedets intense atmosfære og det helt umiddelbare og oprigtige møde med de lokale, der udlever deres private buddhistiske ritualer helt upåvirket af jeres tilstedeværelse.

Indgang til Dowa Rock Temple på Sri LankaHusk korrekt påklædning

Af respekt for de lokale skal I huske at tage skoene af, inden I træder inden for i templet, og både kvinder, mænd og børn skal være iført tøj, der dækker knæ og skuldre. Dowa Rock Temple ligger ca. 15 min. uden for Ella og kan lægges ind i jeres program, når som helst jeres rute bringer jer gennem området. Selve besøget kan klares på en time.

Per Storm, Senior Travel Advisor hos Nyhavn Rejser

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.