• Kap Det Gode Håb, Sydafrika
 • False Bay, Sydafrika
 • Pingviner, Boulders Bay, Sydafrika

Kap Det Gode Håb fra Cape Town

Heldagsudflugt til dramatisk natur, pingviner og hyggelige kystbyer

Kap Det Gode Håb syd for Cape Town i Sydafrika
Læs mere

Oplev de brusende verdenshave ved Kap Det Gode Håb, og besøg den charmerende pingvinkoloni på Boulders Beach. Glæd jer til at udforske Kaphalvøens hyggeligste kystbyer og til en magisk gåtur i trætoppene i Kirstenbosch.

Kap Det Gode Håb syd for Cape Town i SydafrikaHvor verdenshavene mødes

Teknisk set mødes Atlanterhavet og Det Indiske Ocean ikke ved Kap Det Gode Håb, men ved Kap Agulhas 150 km længere mod øst. Det betyder dog ingenting, når I står her. Vandet bruser og syder i blåt og hvidt omkring den forrevne klippekyst, og havene strækker sig i det uendelige til alle sider.

Det føles vitterligt som at stå ved verdens ende, og med et gys tænker I måske på de første, modige opdagelsesrejsende, der rundede Afrikas sydspids uden at ane hvilke prøvelser, der ventede på den anden side.

Camps Bay ved Cape Town, SydafrikaSandstrande og småbyer

Mellem Cape Town og Kap Det gode Håb ligger må fisker- og badebyer som perler på en snor. Smukke, bjergomkransede sandstrande glider over i trendy caféområder og fredfyldte, tyste baggyder med gamle hytter og huse i alskens vinkler og farver. I besøger bl.a. den hippe Camp's Bay og den døsige Hout Bay, hvor de allestedsnærværende bjerge troner som et statisk bagtæppe for de hvileløse vande.

False Bay, Sydafrikapå jagt efter naturens skatte

Kaphalvøen er en fredet nationalpark, og kyststrækningen såvel som indlandet består af fuldstændig utæmmet, vild og rå natur. Skarpe klipper gennemskærer de robuste fynbos-landskaber med lavt, tætvoksende buske og krat i grønt og pastel. Aber gemmer sig i træerne.

Bjergene er rige på mineraler og ædelsten, og i Simon's Town gør I stop ved en juveler og det berømte Scratch Patch, der er særligt populær blandt børnene. Her er der læsset halvædelsten ud over det hele, så børnene selv kan grave i bunkerne efter præcis deres yndlingssten.

Pingviner på Boulders Beach, SydafrikaPingvinerne ved Boulders Beach

En ting er at se pingviner i Zoo. Noget helt andet er at opleve dem i deres naturlige miljø.

Pingvinkolonien ved Boulders Beach er et uendeligt indtagende og underholdende skue. På den fine sandstrand vandrer pingvinerne hid og did mellem store kampesten, helt optagede af deres egne gøremål. Kolonien opstod i 1982, da to pingvinpar slog sig ned på stranden, og i dag består den af over 3.000 pingviner.

Af hensyn til deres trivsel er mennesker forment adgang til stranden, men I får rig lejlighed til at studere dyrene fra de gode udsigtsplatforme. Der bliver også mulighed for at nyde en hyggelig frokost ved Boulders Beach.

Fyrtårnet ved Kap Det Gode Håb i SydafrikaFra Kap det gode håb til kirstenbosch

Til sidst når I verdens ende ved Kap Det Gode Håb. Kaphalvøen svinder mere og mere ind, indtil kun en spinkel landtange af skarpe, kratbevoksede klipper er tilbage. Tag kabelbanen ud til Cape Points ikoniske fyrtårn, der dag og nat sørger for, at skibene kommer trygt omkring den forræderiske kyst. Udsigten ned i den brusende afgrund under jer er lige så skrækindjagende, som den er smuk.

Gå en tur i trætoppene i Kirstenbosch Botaniske Have, SydafrikaDagen afrundes med et besøg i den billedskønne Kirstenbosch Botaniske Have tilbage i Cape Town, hvor I kan udforske gangstien, der er anlagt i trætoppene, eller blot fordøje dagens mange indtryk fladt på ryggen på plænen omgivet af berusende farver og dufte.

Klaus Nolsøe

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.