• Afslappet leopard - oplev den på safari i Sydafrika
 • Safari i Sydafrika på Kapama Southern Camp
 • Cape Town, Sydafrika

Fra Big Five safari til Cape Towns sjæl

Sydafrika safari og Cape Town med cykeltur og township, 11 dage fra 26.000 kr.

Glæd jer til:

Big Five safari i Kapama Private Game Reserve ved Kruger National Park

Suite på eksklusive Kapama Southern Camp 4*

Hotel i Cape Town i fredeligt kvarter tæt på seværdighederne

Berigende udflugt til District Six og Langa township ved Cape Town

Afslappet cykeltur og tid på egen hånd i Cape Town

Læs mere

Oplev Big Five safari i Sydafrika fra eksklusiv lodge i privat reservat ved Kruger National Park. Fortsæt til Cape Town med gribende historie, besøg i township og også spændende cykeltur til de største seværdigheder i Cape Town.

Denne rejse til Sydafrika er til jer, der søger de store dyreoplevelser, og som samtidig vil forstå de store kontraster i Sydafrika. Rejsens oplevelser spænder derfor vidt.

Big Five safari i Kapama Private Game Reserve

I Kapama Private Game Reserve oplever I fortrinlig Big Five Safari med base på den eksklusive lodge Kapama Southern Camp 4*. I får de store safarioplevelser, og kan samtidig nyde afslapning og forkælelse i de skønneste omgivelser. 

Skønhed og eftertænksomhed i Cape Town

I Cape Town kan I nyde en af verdens smukkeste byer med mangfoldige seværdigheder fra den livlige havnefront over det store Taffelbjerg til Kap Det Gode håb og pingvinerne på Boulders Beach. I kommer på cykeltur med guide rundt i den dejlige by.

Gribende besøg i township

Men Cape Town er mere end det. Cape Town er fyldt med vidnesbyrd om Sydafrikas dramatiske historie med apartheidpolitikken. I får mulighed for at forstå lidt af konsekvenserne på besøg i bl.a District Six og Langa township, hvor historiens skæbner og livet i dag er en vigtig del af Cape Towns og Sydafrikas sjæl.

Vil I fuldende den historiske del, kan I tage færgen til Robben Island, hvor Nelson Mandela sad fanget. 

Skræddersyet rejse til Sydafrika

Alt på denne rejse kan skræddersys til jeres ønsker. Jeres rejserådgiver kan hjælpe med ekstra oplevelser i Cape Town fra flere udflugter til reservation af bord på nogle af de bedste restauranter på Cape Towns pulserende madscene. Og I kan forlænge med flere dage i det smukke vinland eller badeferie på Mauritius.

Hvornår er bedste sæson for rejser til Cape Town?

Sydafrika har vinter, når vi har sommer. Den varmeste tid i Cape Town er derfor december-januar, men I kan sagtens strække perioden lidt ind i skuldersæsonerne på begge sider. Tidsforskel mellem Danmark og Sydafrika? Ingen i denne periode. Så I slipper for jetlag!

Program

Dag 1
I rejser til Sydafrika

Lions Head og Table Mountain, Cape Town, SydafrikaI rejser til Sydafrika, hvor I lander dag 2 klar til Big Five safari og både storslåede og gribende oplevelser i Cape Town.  

Dag 2
Til safari i Sydafrika

Drikkende løve, SydafrikaI lander i Johannesburg, hvor I straks bliver budt velkommen af en repræsentant for Menzies Aviation, som hjælper jer videre til næste fly. I skal flyve videre med et mindre fly den sidste lille time til Hoedspruit Airport. Herfra mangler der kun 30 minutters køretur, så er I fremme og klar til Big Five safari i Sydafrika. 

Loungen på Kapama Southern Camp i Kruger Nationalpark, SydafrikaKapama Southern Camp 4*, Kapama Private Game Reserve

I skal bo de næste 3 nætter på Kapama Southern Camp. Den eksklusive lodge ligger i et privat reservat på grænsen til Kruger National Park. 

Suite med veranda på Kapama Southern Camp i Kruger Nationalpark, SydafrikaI har en lækker suite med terrasse, og på lodgen kan I nyde en fredfyldt loungestemning og safari med et rigt dyreliv. Alle måltider og drikkevarer er inkluderet, også premium brands, men dog ikke champagne. 

Er det nu, I skal hænge på poolkanten og se på elefanter? Eller skal I lige pakke ud først? I er fremme, så I kan nå jeres første safari i en åben jeep sidst på eftermiddagen.

Dag 3-4
Safari i Kapama Game Reserve

Safari i Sydafrika på Kapama Southern CampDagen starter med en tidlig safari i åben jeep. Meget tidlig, for I skal ud for at mærke morgenstemningen i bushen. Teen damper i jeres krus, når I står op i den kølige morgenluft klar til safari.

Fødekæden på savannen

En safari om morgenen afslører ofte resultatet af rovdyrenes jagt i nattens mørke. En løve ligger med at kadaver af en antilope. Gribbene har måske taget over. Fødekæden er tydelig og barsk. Dyrene er vant til at se mennesker i jeeps og ignorer dem. Her er I trygge. 

Afslappet leopard - oplev den på safari i SydafrikaPrivat reservat betyder bedre safari

I er i et privat reservat, så jeres professionelle rangers har større frihed til at søge dyrene end inde i Kruger National Park – også væk fra vejene. Senere sidst på eftermiddagen tager I på en ny safari.

I vil opleve, at ikke to safarier er ens. Glæd jer til spændingen om, hvad der måtte dukke på denne gang. Til lyde og dufte. Og til at suge til jer af skønne minder, som I vil tage med jer videre på jeres rejse til Sydafrika. 

Safari i Sydafrika på Kapama Southern CampBig Five safari i Sydafrika

Kapama Private Game Reserve er 120 km2 stort med afvekslende landskaber, som sikrer det rige dyreliv. I kan opleve The Big Five safari - løve, leopard, elefant, bøffel og næsehorn - og meget mere end det. Kapama Private Game Reserve er hjem for 42 pattedyrarter og flere end 350 fuglearter!

Poolen på Kapama Southern Camp i Kruger Nationalpark, SydafrikaAfslapning på Kapama Southern Camp

Mellem jeres safarier kan I slappe af på Kapama Southern Camp. Pooldækket bliver hurtigt en favorit, hvor det så pludselig er dyrene, der kommer til jer – på behørig afstand, selvfølgelig. 

Morgenmaden serveres i det elegante dining room uden vægge, og om aftenen kan I nyde mad lavet over bål ude under den imponerende stjernehimmel. 

Restaurant på Kapama Southern Camp i Kruger Nationalpark, Sydafrika

Prøv også lodgens high tea med kager og andre lækre sager. Her vil I opdage, at safari i Sydafrika i virkeligheden handler om meget mere end dyr. Der er masser af afslapning og forkælelse oveni.

Dag 5
I rejser til Cape Town

The Twelve Apostles nær Cape Town i SydafrikaNu går jeres rejse til Sydafrika mod skønne Cape Town. Inden I siger farvel til Kapama Southern Camp, vil dagen dog normalt byde på endnu en morgensafari ud for at nyde Sydafrikas vilde dyr. Det afhænger af, hvornår jeres fly videre går. 

Efter jeres sidste Big Five safari i denne omgang bliver I kørt tilbage til Hoedspruit Airport, og 2½ times flyvning bringer jer til Cape Town. I bliver budt velkommen af Nyhavn Rejsers lokale samarbejdspartner, der kører jer til hotellet. 

Udendørs middag ved poolen til fantastisk udsigt til Table Mountain fra The Cape MilnerThe Cape Milner 3+*, Cape Town

I skal bo de næste 5 nætter på det stilfulde hotel The Cape Milner i Cape Town. I skal har et Luxury Room, og morgenmad samt Wi-Fi (200 MB pr. dag) er inkluderet.

Hotellet ligger i et fredeligt kvarter med udsigt til Table Mountain, som I kan gå til på en halv time. Samme tid tager det at gå til Clifton Beach. Vandets temperatur nærmer sig dog nogle gange temperaturen på de drinks, der serveres på strandens mange cocktailbarer.

Dag 6
Berigende besøg i township i Cape Town

Skønne piger fra township ved Cape Town, SydafrikaNår talen falder på Sydafrika, er der et utal af emner at tage fat på. Safari i Sydafrika kender I allerede til nu. Sydafrikansk vin. Sydafrikas natur med f.eks. Kap Det Gode Håb og Garden Route. Og så er der emnet, som helt naturligt dukker op: Apartheid. Raceadskillelse. Nelson Mandela. Kampen for frihed og ligeret. 

Det er det emne, der vil præge jeres første dag i Cape Town. Følgevirkningerne af apartheid for de mange sorte, der blev tvangsflyttet til townships.

Langa Township, Cape TownBesøg District Six og Langa Township 

I skal på en halvdagstur i Sydafrikas og i særdeleshed Cape Towns historie. 60.000 sorte blev tvangsflyttet fra District Six tæt på vandet til Townships uden for Cape Town. Deres hjem blev jævnet med jorden, og et stort område står den dag i dag øde hen. I besøger det.

Det bliver en dag med stor indsigt og endnu større følelser på museumsbesøg og ikke mindst i Langa Township, hvor I kommer tæt på de lokales liv inkl. besøg hos en traditionel healer. 

Børnehaveklasse i Langa Township, Cape TownI vil ikke bare se ”usle kår”, men også stor virkelyst og aktivitet med bl.a. kunsthåndværk. Også en norsk støttet børnehaveklasse bliver der tid til at besøge. Uddannelse er vejen ud af townships i Cape Town. 

Tilbage på hotellet kan I slappe af ved poolen eller f.eks. tage en tur ned til V&A Waterfront med de mange butikker og restauranter.

Dag 7
På cykel i Cape Town

Cykeltur på Erika Seapoint Promenade med Green Point Stadium i baggrundenI starter dagen med at tage ned til V&A Waterfront, hvor der venter cykler. I skal nemlig på en spændende cykeltur i Cape Town

Cape Town set fra en cykel

I skal rundt i den smukke og farverige by på cykel med guide. Cape Town er en nem by at cykle i! I kommer til de mest spændende seværdigheder i Cape Town på en afslappende tur i stille og roligt tempo. 

På cykeltur gennem den farverige bydel Bo-Kaap i Cape Town

På turen oplever I den gamle bastion The Castle of Good Hope, hovedgaden Adderley Street og den farverige bydel Bo-Kaap. I kommer også til Green Point kvarteret med bl.a. det ældste aktive fyrtårn i Sydafrika. Hele vejen fortæller jeres guide om det, I ser, og der er tid til at stoppe for at tage fotos.

 
Dag 8-9
Udforsk Cape Town på egen hånd

Pingviner på Bolders Beach, SydafrikaDe næste to dage er til at udforske dejlige Cape Town. Som udgangspunkt på egen hånd, men sig endelig til, hvis jeres rejserådgiver skal arrangere en eller flere udflugter f.eks. en guidet tur til Kap Det Gode Håb med et smut omkring pingvinerne ved Boulders Beach. 

Waterfront bydelen i Cape Town, SydafrikaWaterfront, vinland, townships og Table Mountain

I har kun en halv times gang til Table Mountain, hvor I kan tage kabelbanen op. Måske mangler I at se nogle butikker på V&A Waterfront? Hør også jeres rejserådgiver om andre måske mere autentiske shoppingmuligheder i Cape Town. 

Fængslet på Robben Island, SydafrikaI har allerede stiftet bekendtskab med et af resultaterne af apartheid-perioden, townships. En naturlig forlængelse af dette ville være at besøge Robben Island, hvor Nelson Mandela sad fanget. 

Endelig er der de smukke vinområder tæt på Cape Town. Jo, mulighederne er mange. Jeres ferie i Cape Town kunne sagtens have mange flere dage.

Dag 10-11
Hjem fra rejse til Sydafrika

Smuk bugt i Knysna Lagoon ved Garden Route i SydafrikaJeres rejse til Sydafrika er desværre ved vejs ende. Alt kan dog skræddersys til jeres ønsker, så vil I videre ad smukke Garden Route eller have nogle dage i vinlandet, arrangerer jeres rejserådgiver det gerne. 

Ellers bliver I hentet på hotellet og kørt i lufthavnen, hvorfra turen går hjemad. I lander i Danmark dag 11.

Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

PRISER OG DATOER

Pris per person ved 2 voksne

Fra Big Five safari til Cape Towns sjæl
RejseperiodeDobbeltEnkelt
19.01.19 ‑ 19.12.1925.000‑28.00042.000‑46.000
05.01.20 ‑ 31.03.2028.000‑31.00046.000‑50.000
01.04.20 ‑ 01.06.2026.000‑28.00044.000‑46.000
Hvorfor prisintervaller?
Intervallerne i prislisten angiver den pris, vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Den endelige pris vil afhænge af, hvilke fly der har ledig kapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt hvilke værelseskategorier der er ledige.

Klaus Nolsøe

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.
Intervallerne i prislisten angiver den pris, vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Den endelige pris vil afhænge af, hvilke fly der har ledig kapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt hvilke værelseskategorier der er ledige. RING vedr. priser over jul og nytår.

Inkluderet

 • Fly København-Johannesburg / Cape Town-København
 • Lufthavnsskatter
 • Indenrigsfly Johannesburg-Hoedspruit
 • Transport fra Hoedspruit Airport til Kapama Southern Camp t/r
 • 3 nætter på Kapama Southern Camp 4*, Kapama Private Reserve. Suite, inkl. alle måltider og drikkevarer
 • 2 daglige game drives på Kapama Southern Camp
 • Indenrigsfly Hoedspruit-Cape Town
 • Transport fra Cape Town lufthavn til hotellet t/r
 • 5 nætter på The Cape Milner 3+*, Cape Town. Luxury Room, inkl. morgenmad og Wi-Fi (200 MB pr. dag)
 • Oplevelse: Besøg i Langa Township i Cape Town
 • Oplevelse: Cape Town set fra en cykel

Ikke inkluderet

 • Afbestillings- og rejseforsikring, vi anbefaler Gouda og Europæiske Rejseforsikring