• Få indblik i Hadzabe-folkets liv på safari i Tanzania
 • Hytte i Hadzabe-folkets landsby
 • Hadzabe-folket kan kunsten at lave ild på traditionel vis

Besøg det oprindelige Hadzabe-folk i Tanzania

Kom tæt på naturfolkets kultur, der forsvinder

Få indblik i Hadzabe-folkets liv på safari i Tanzania
Læs mere

Mød det oprindelige Hadzabe-folk, der har levet i og af bushen i tusinder af år. Se, hvordan de jager, hør om deres traditioner – og glæd jer over, at I fik muligheden, mens tid er.

En jæger i Hadzabe-folket i Tanzania har nedlagt en abeNår vi taler om Afrika, taler vi ofte om dyrearter, der er ved at forsvinde. Men vi kunne også tale om stammekulturer, der er ved at forsvinde. Ofte i en grad, der er langt mere markant end dyrene. En af de stammer er Hadzabe-folket, som i dag tæller færre end 1.000 personer. 

Et isoleret og truet folk ved Eyasi-søen i Tanzania

Hadzabe-folket er unikt i forhold til andre stammefolk i Afrika lige fra gener til klik-sprog, hvilket viser, hvor isoleret de har formået at leve. De har levet i og af bushen ved Eyasi-søen i Tanzania i tusinder af år. 

I moderne tid har mange ønsket at tage deres land, og missionærer har prøvet at omvende dem, men de har holdt fast i deres traditioner. Spørgsmålet er dog hvor længe endnu, så udnyt denne unikke chance til et indblik i et liv så anderledes end jeres eget.

Få indblik i Hadzabe-folkets liv på safari i TanzaniaJagt med giftpile

Hadzabe-folket samler rødder, bær og honning, som er deres primære ernæring, men de går også på jagt med bue og pil. Alt fremstiller de selv. Buens snor er lavet af dyresener, og pilen skæres minutiøst til for at få den rette balance. Nøje udvalgte fuglefjer sættes på for at give stabilitet i flugten, og spidsen dyppes ofte i gift, som de fremstiller ved at indkoge giftige ørkenroser. 

Når byttet er nedlagt, tilberedes det og deles mellem stammens folk. Det er en af grundstenene i Hadzabe-folkets levevis – fællesskabet. Ansvaret for hinanden. 

Prøv kræfter med bue og pil hos Hadzabe-folket i Tanzania

Prøv kræfter med bue og pil

I kommer tæt på det utroligt venlige folk, og I får mulighed for selv at prøve kræfter med bue og pil – uden gift og ikke efter levende mål! I kan liste med på jagt og se, hvordan kvinderne tilbereder maden af bushens råvarer. Det er fascinerende at mærke, hvordan et folk kan være i et med naturen og leve i harmoni med den. Ja, man kan faktisk blive en hel del klogere af det.

Dagens bytte hos Hadzabe-folket, en abe, er klar til tilberedning. Alt bliver brugt fra dyrene.Er I med til at skade udviklingen?

Hvis et stammefolk er ved at uddø, skal man så ikke lade være med at besøge dem? Lade være med at påvirke dem? Nej, ikke med Hadzabe-folket. I er med til at sikre, at de kan fortsætte deres liv, bevare deres land og have økonomi til at føre denne kamp. 

>> Læs alt om Afrikas truede folk på vores blog

Mathias Møller Årestrup

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.