XL Thailand Khao Sok Anurak Nature View Mountains
Oplevelse i Thailand

Khao Sok i nærkontakt med natur og lokale

4 dage i guddommelig natur med kokkeskole og autentiske oplevelser

Tag på eventyr i Khao Sok National Park med ophold på bæredygtig lodge og på flydene lodge på den mægtige sø Cheow Larn. Mød lokale, deltag i deres ceremonier og lær at lave deres mad.

Khao Sok er efter vores mening en af verdens smukkeste og mest stemningsfulde nationalparker. Glæd jer til sejle på Sok-floden og bo på Cheow Larn-søen med dramatiske kalkstensklipper, uendelig frodighed og fascinerende dyreliv og fugleliv.

Læg hertil berigende møder med lokalbefolkningen på en bæredygtig lodge drevet i tæt samarbejde med lokalsamfundene og på besøg i private hjem. I kommer også på kokkeskole, og få ting kan som mad åbne døre til den lokale kultur.

Det kan i se frem til

Program

Dag 1: hellig ceremoni og kano på Sok-floden

I bliver hentet af jeres chauffør i lufthavnen på Phuket eller på hotellet alt afhængigt af jeres øvrige rejse. I kører ca. 2 timer nordpå, først op langs kysten og siden ind i dalene mellem de imponerende kalkstensbjerge omgivet af frodighed. 

Målet er Anurak Community Lodge ved Khao Sok National Park. Vi sørger for, at jeres værelse er klar allerede ved 13-tiden, så I kan møde friske op før dagens videre oplevelser. 

Anurak community lodge

Nøgleordet for de næste dage er nærkontakt. Med naturen og med de lokale. Den dér særlige følelse af at komme lidt tættere på, få lidt mere autentiske oplevelser. 

I ser det allerede i navnet på jeres lodge. Anurak Community Lodge. Her sker alt i tæt symbiose med det lokale samfund. Jeres lokale guider er ikke uddannet i turistfag i Bangkok, nej, de bor i området og viser det frem med stolthed. Måske ikke på formfuldendt engelsk, men med hjertet. 

I bor i bungalows på pæle i regnskoven. Familier kan få to bungalows med dør imellem. Fra lodgens restaurant er en enestående udsigt ud over frodigheden med de majestætiske kalkstensbjerge som bagtæppe. Nyd det. 

Anurak Community Lodge er dermed en helhedsoplevelse. Et smukt, men rustikt ophold, som ikke er for alle. Snak med jeres Thailand-ekspert om den helt rigtige løsning for jer.

Grotte og kanotur

Kl. 15 begynder eventyret i Khao Sok National Park for alvor. I bliver kørt få minutter til en grotte, hvor de lokale udfører velsignelsesceremonier, tam boon, der er en vigtig del af den buddhistiske tro. 

En kort gåtur bringer jer til Sok-floden. I stiger om bord i en kano og sejler af sted på floden, der er regnskovens transportnerve og går gennem regnskoven og forbi små landsbyer og plantager med gummi og palmeolie. 

Nyd lydene fra junglen og hold udkig efter f.eks. de store næsehornsfugle og regnskovens dyr - og måske en slange, der hviler sig på en gren? Jeres guide skal nok hjælpe med at spotte og udpege det hele. I ny og næ dukker det mægtige bjerg Khao King Kong op mellem den tætte vegetation.

I kan også svømme eller flyde ned ad floden, hvis vejr og strøm er til det. De lokale kender et stille sted at gå ud. Senere bliver I kørt tilbage til lodgen til en gang dejlig aftensmad. 

Dag 2: elefantmad og thaimad

Efter morgenmaden besøger I en kær beboer i regnskoven. Navnet er Somboon. Der er en hale i den ene ende og en snabel i den anden. Somboon blev førhen brugt til elefantridning, men det job er heldigvis forbi. 

Forkæl en elefant – den fortjener det!

I stedet kan I tilberede et sundt måltid til elefanten og servere det med frugter og afgrøder fra regnskoven. Jeres besøg er med til at give familien en økonomi, så Somboon kan holdes i live og have det godt på sine gamle dage.

Somboon blev født i 1961 og er ikke en billig pensionær, men kun Anuraks gæster får lov at besøge elefanten. Ud over at lave mad, fodre og se Somboon bade, er der ingen nærkontakt.

Hvad man tager fra jorden, skal man give tilbage til jorden. Derfor planter I nogle afgrøder, der så kan vokse op til Somboon, når I er taget videre. Men først skal I lige have en dejlig frokost selv! 

Thai kokkeskole

Dagens køkkenopgaver sluttede ikke ved Somboon. I skal nemlig på kokkeskole i et privat hjem og lære at lave bl.a. en ægte Green Thai Curry. I laver ”gryder” af bambusrør og koger det hele over åben ild på traditionel vis. God fornøjelse og velbekomme.

Dag 3: Khao Sok National Park

Efter morgenmaden bliver I kørt til landsbyen Ban Ta Khun. Her venter en lokal guide på at hjælpe jer videre på eventyret i Khao Sok National Park. 

Betagende kalkstensbjerge 

I kører til den store Rachapraobha-dæmning, der har en væsentlig del af æren for det betagende natursceneri, I nu skal ind i med en 60 km lange inddæmmede sø Cheow Lan. I sejler af sted i en long tail boat, og på vejen stopper I ved de utrolige kalkstensøer i området kaldt Thai Gui Lin. Navnet stammer fra det kinesiske Gui Lin ved Li-floden med tilsvarende klipper. Det er helt utroligt smukt og imponerende. Klipperne rejser sig lodret af vandet som naturens egne kæmpesøjler. 

Panvaree floating resort

I sejler til jeres resort for de næste to nætter, Panvaree Floating Resort. Som navnet antyder flyder det på søen. Jeres værelse er en bungalow bygget på en tømmerflåde! Børn sover på en hems med to enkeltsenge. 

I kan kaste jer lige i vandet fra værelset, hvis I skal have en dukkert. Og I kan sidde på jeres terrasse og nyde klipper, regnskov og fred. Det er ren magi at lade øjnene glide ud over vandet og op mod stjernehimlen, når natten falder på.

På tur i regnskoven og på søen

I får frokost på resortet, og så skal i på et par timers vandretur med guide i en verdens ældste regnskove. 

Jeres guide vil fortælle jer om regnskoven og udpege planter, dyr og fugle. Varaner, frøer, aber, fugle … hav øjnene åbne. Regnskovene huser også vilde elefanter, næsehornsfugle og tapirer. 

Senere kan I slappe af på resortets solterrasser, i flydende sofaer på søen eller låne en kano og sejle på opdagelse. Det bedste tidspunkt at se dyr på er omkring skumringstid, så her kommer i på tur i longtail boat. 

Dag 4: Khao Sok National Park og frokost i privat hjem

Dagen starter med en tur i longtail boat for at se naturen vågne. Hold igen udkig efter makakaber, langurer, næsehornsfugle, vildsvin, gibbonaber og måske en elefant, der siger godmorgen, før I returnerer til en dejlig morgenmad. 

Efter morgenmaden sejler I af sted på endnu en tur på den smukke sø. Nyd den spektakulære natur en sidste gang, før I går i land for at besøge et lille tempel og en landsby, hvor I bliver inviteret på frokost i et privat hjem. 

Tilbage i Ban Ta Khun siger I farvel til guiden. Her fra går jeres rejse til Thailand mod nye eventyr.

Praktisk information:

  • Rejs let til Khao Sok. Nyhavn Rejsers samarbejdspartner ser efter overskydende bagage. 
  • Alle måltider fra aftensmad første dag til og med frokost dag 4 er inkluderet. 
  • Værelse på Anurak Community Lodge: Standard bungalow
  • Værelse på Panvaree Floating Resort: Duplex room

 

XL Thailand Surat Thani Khao Sok National Park Limestone Mountains Thai Gui Lin
XL Thailand Khao Sok Chiewlarn Lake The Greenery Panavaree Floating Resort Lake View Nature
XL Thailand Khao Sok Anurak Waterfall Nature National Park
Tal med en ekspert

Skræddersyet rejse til Thailand

Alt på denne rejse til Thailand kan skræddersys ud fra jeres ønsker. Antal dage, værelseskategori, ekstra oplevelser m.m. Tal med jeres rejserådgiver om netop jeres drømmerejse til Thailand.

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.