Xl Thailand Khum Lanna Guidet Bike Tour
Oplevelse i Thailand

På landet i Nordthailand

2 eventyrlige dage i Khum Lannas rismarker nord for Chiang Mai

Kom langt ud på landet på denne to dages tur til Khum Lanna i Nordthailand. Tag på markedet, i marken, på kokkeskole og på cykeltur. Og mest af alt: Nyd den autentiske stemning i pagt med naturen.

I er 1½ times kørsel nord for Chiang Mai i Nordthailand. Dalen ligger fredfyldt hen med rismark efter rismark afbrudt af frugthaver, landsbyer og templer. Bjergene slår ring om som et smukt bagtæppe, og midt i sceneriet ligger Khum Lanna.

Kongeriget med 1 million rismarker

Lanna (Lan Na) var navnet på det nordthailandske kongerige, der eksisterede frem til 1775 og undervejs var under både laotisk og burmesisk herredømme. Det blev også kaldt ”kongeriget med 1 million rismarker”. I vil forstå hvorfor, når I er der.  

Den arbejdende permafarm Khum Lanna

Khum Lanna ikke bare et hotel. Værtsparret er arbejdende farmere. Khum Lanna er heller ikke et homestay, for her er 12 værelser. Khum Lanna er med andre ord helt sin egen. Lev livet på landet. Lad freden omfavne jer. Og glæd jer til en masse sjove aktiviteter.

Xl Thailand Khum Lanna Rice Field Close Up
Small Thailand Khum Lanna Exterior
Xl Thailand Khum Lanna Planting Rice Field
Det kan i se frem til

Program

Dag 1: i køkkenet på Khum Lanna og aktiviteter på landet

Det er formiddag. Måske er I ankommet aftenen før, måske er jeres ophold lige begyndt. I får serveret en kop urtete eller juice lavet på grønt fra haven og taler om, hvad dagen på Khum Lanna kan bringe. Da I er på landet får I udleveret farmer T-shirts. Så gør det ikke noget, hvis der kommer en plet eller to på. 

Rice for life

Konceptet på Khum Lanna er “Rice for Life”. Det er ikke bare tre små ord, men udtryk for en holdning og levevis med stor fokus på bæredygtighed. I hører om risdyrkning og får lov til at prøve kræfter med tilberedning af sticky rice. 

Bagefter kan I slappe af eller gå en tur i den økologiske have, der leverer grønt til eftermiddagens kokkeskole. I får en kogebog med opskrifter, beskrivelse af thailandske urter og en ordliste, I kan få glæde af på markedet. 

Hør evt. om en fra det søde værtspar vil gå med i haven, men som sagt er de arbejdende farmere, så nogle gange kan der være mere at passe end andre afhængig af sæson. Det kan påvirke programmet lidt, men det  er også en del af charmen ved at bo her. 

Frit valg mellem flere aktiviteter på Khum Lanna

Efter frokost kan I vælge mellem følgende aktiviteter:

  • Guidet cykeltur i omegnen
  • Lær at skære figurer i frugt og grønt
  • Dampbad med urter
  • Massage med 8 urter

Kokkeskole og nattens stjerner

Eftermiddagen slutter med en lærerig kokkeskole, som munder ud i en 4-retters menu, hvor I nyder frugten af jeres indsats. Velbekomme! Dagen slutter under millioner af stjerner. 

Dag 2: tidligt op – i er jo på landet!

Klokken er kun lige passeret 5.30, og så bliver I vækket?! Jamen, er det ikke ferie? Jo, netop derfor skal I ud på cykel i solopgangen. Hvornår får I chancen igen for det i så smukke omgivelser? 

I cykler til en landsby og et lokalt morgenmarked, og er I ikke helt vågne endnu, kan I få en ekstra kop kaffe her. Jeres guide hjælper med at købe kager og blomsterranker til templet, som I besøger på vej tilbage. I besøger også et rislager og ser forskellige typer ris og redskaber, der anvendes i dyrkningen.

Langs rismarkerne til morgenmad ved floden

På vejen tilbage cykler I langs rismarkerne, hvor I hører mere om risdyrkning og ser den udført i praksis. Nu er appetitten så småt ved at være på plads. Derfor slutter turen med en dejlig nordthailandsk morgenmad ved floden, der løber lige ved Khum Lanna. 

Floden er livsnerven, som forsyner vandingskanalerne til markerne, og dermed er grundlaget for rice for life. Bedre sted kan I ikke slutte et ophold på Khum Lanna. Efter morgenmaden, som I nyder i ro og mag, går jeres rejse til Thailand videre mod nye eventyr.

Praktisk information om Khum Lanna

Khum Lanna har 12 værelser fordelt på 2 pælehuse. Byggestilen er lokal. Der kan derfor være lydt, så I kan høre munkenes sang fra templet – og måske også naboen. Der er store familieværelser med plads til 4-5 personer.

Khum Lanna ligger i rismarkerne, så der er ikke butikker m.m. lige ved. Tag evt. bøger eller spil med til børn.

Håndplukket rejser

Oplevelserne indgår i disse rejseforslag

Xl Laos Luang Prabang Mekongriver View
Laos, Asien

Glæd jer til

Luang Prabangs lokalliv og magiske vandfald i junglen

2 dages eventyrligt flodcruise på Mekongfloden

Eco-lodge og oplevelser i Khum Lannas rismarker

At udforske templer og gadekøkkener i Chiang Mai

Håndplukkede boutique-hoteller

Tal med en ekspert

Skræddersyet rejse til Thailand

Alt på denne rejse til Thailand kan skræddersys ud fra jeres ønsker. Antal dage, værelseskategori, ekstra oplevelser m.m. Tal med jeres rejserådgiver om netop jeres drømmerejse til Thailand.

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.