• Kulinarisk eventyr gennem det gamle Bangkoks markeder
 • Smag på Thailands gadekøkken
 • Gadekøkkener på sidegade i Bangkok
 • Munke til frokost i tempel i Bangkok
 • Grillet satay på gaden i Bangkok

Smag på Bangkok

Et kulinarisk eventyr gennem det gamle Bangkoks markeder og gadekøkkener med ekspertguide

Smag på Thailands gadekøkken
Læs mere

Tag på en kulinarisk og kulturel tour de force gennem Bangkoks dagligdag - altså på de lokales præmisser. Bliv ført rundt af ekspertguide og mød de lokale, som har drevet gadekøkkener gennem generationer og smag på de friske råvarer.

Smag på Thailands gadekøkkenDet er i øjenhøjde med lokalbefolkningen på farverige markeder, fyldt med små gadekøkkener, der ofte kun serverer en ret, som de til gengæld laver til perfektion. Og det er et vindue til den thailandske kultur, der vil overraske både førstegangsbesøgende og jer, der har besøgt Bangkok før.

Så slå sanserne og ikke mindst smagsløgene til og forbered jer på både at blive udfordret, klogere og ikke mindst mætte.

Friske råvarer på ferskvaremarked i BangkokLangt bedre end de fleste restauranter 

Mange af de gadekøkkener, I vil besøge, har eksisteret i årtier - nogle endda i flere generationer. Og de lavver typisk kun en ret, som de så til gengæld laver til perfektion. Det er simpelthen deres eksistensgrundlag. For svigter kvaliteten, så er der helt enkelt ingen kunder. Derfor vil I også opleve, at maden her er bedre end på de fleste restauranter - også bedre end mange af de finere restauranter.

Grillet satay på gaden i BangkokBangkoks gadekøkken Kræver ekspertguide

Vi har fundet to lokale kvinder med en enestående passion for mad. De har brugt årevis på at finde de bedste gadekøkkener og lære menneskerne bag at kende. For en ting er at finde og kende de rigtige steder og markeder og smage lidt her og der - noget helt andet er at kende mange af sælgerne, at røre, dufte, høre og lære om alt fra ingredienser til historien bag den enkelte ret.

Eller med andre ord simpelthen bare blive forført af kontakten med de lokale, af deres smil og oprigtige nysgerrighed. Det er heri den store forskel ligger, og det kræver en guide ud over det sædvanlige.

Munke til frokost i tempel i BangkokBanglamphu - det gamle Bangkok

Banglamphu er primært kendt for to ting; Grand Palace og den backapackergaden Khao San Road. Resten af bydelen ser overraskende få turister.

Mærkværdigt nok, for det er et af Bangkoks mest charmerende kvarterer. Matriklerne er små og har været i familiers eje i generationer. Derfor er her ingen højhuse, men i stedet fyldt med charmerende, gamle huse og masser af små forretninger, restauranter og gadeliv.

Derfor refererer man tit til området som det gamle Bangkok, for livet her ændrer sig ikke med nær samme hast som resten af byen. 

Gadekøkkener på sidegade i BangkokMedbring god appetit

Sørg for at spise en meget let morgenmad, for forude venter lidt af et smagsprøveeventyr. Mængden af retter og smagsprøver afhænger nærmest kun af jer og jeres eventyrlyst.

For alle med hang til eventyr - også børnefamilier

Man kan helt principielt få madforgiftning alle steder, men sandsynligheden er nok mindre her end på de fleste restauranter. For på de bedste gadekøkkener er råvarerne altid friske - man gemmer ikke til næste dag.

Og er der bare en gang problemer med hygiejnen, så tager det lang tid at bygge troværdigheden op over for kunderne igen. Og thaierne er meget kritiske, hvad angår mad.

Thaierne elsker børn - og det bliver ikke mindre af, at man bevæger sig lidt væk fra turiststrømmen - snarere tværtimod. Så det vil være en oplevelse for både store og små - også selvom alle måske ikke spiser lige meget. Men thaierne elsker også søde sager, og der vil være masser af børnevenlige snacks undervejs.

Turen varer fra ca. 9-14.

Peter Richard Jørgensen

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.