Xl Thailand Chiang Mai Street Food Safari Excursion Food Truck
Oplevelse i Thailand

Smag på Nordthailand

En forunderlig aften på gadekøkkentur i Chiang Mai

De små, mobile køkkener står på stribe langs vejen. Ofte har et gadekøkken kun en enkelt ret på menukortet. Den ene ret laver de så til gengæld til perfektion – i hvert fald de gode steder.

De bedste gadekøkkener har lavet samme ret i årtier – måske endda i generationer, så bliv ikke overrasket, hvis I her vil opleve noget af det allerbedste thaimad i nogensinde har smagt.

Men forvent ikke de klassiske retter som Padthai eller forårsruller. Det her er den ægte Nordthailandske vare med retter som fx kunne være langtidsbraiseret svinekød, der smelter på tungen, Sai Ua - Chiang Mais berømte og meget smagfulde pølser eller den vidunderlige chilidip Nam Prik Nom, som typisk ledsages af flæskesvær.

XL Thailand Chiang Mai Streetfood (4)
Xl Thailand Chiang Mai Street Food Safari Tour Cook
Xl Thailand Chiang Mai Street Food Safari Tour Desserts

Også desserter

I kommer til at smage rigtig mange forskellige retter, men husk ikke at spise op hver gang. For bliver I mætte for tidligt, så går I glip af den søde finale.

Plastikstole og skæve borde

Smagsoplevelsen er en ting, men mindst ligeså vigtigt er at sidde side om side med de lokale på gadekøkkenernes karakteristiske plastikstole og skæve borde. Her bliver dagen drøftet i selskab med familie eller venner, og der er i bogstavelig forstand meget højt til loftet.

Turen byder med andre ord på et møde med lokalbefolkningen på deres hjemmebane. Og man får en forståelse for madens kulturelle betydning i Thailand, som selv ikke de bedste restauranter kan give.

Bare det at se og dufte maden blive lavet for øjnene af en, mens madmutter smilende inviterer helt tæt på. Duft til fonden, der har kogt i timevis. Smag på de friske urter, inden de bliver blandet i retten. Hør om hvorfor det er vigtigt, at madpandekagen har den helt rigtige sprødhed.

Både for børn og voksne

Mange er ikke helt trygge ved hygiejnen på gadekøkkenerne, særligt hvis man rejser med børn. Men husk blot på, at langt de fleste gadekøkkener (og særligt på denne tur) udmærker sig ved at bruge dugfriske råvarer og i øvrigt kun lave en ret.

Både hygiejne og smag er altafgørende for antallet af kunder og dermed deres overlevelse. Svigter de blot en gang, så rykker kunderne videre til en konkurrent. Man kan selvfølgelig aldrig give garantier, men sandsynligheden for en dårlig madoplevelse er ofte langt større på restauranter med mange retter på menukortet.

XL Thailand Chiang Mai Streetfood (3)
Xl Thailand Chiang Mai Street Food Safari Tour Chicken Food Truck
XL Thailand Chiang Mai Streetfood (2)
Tal med en ekspert

Skræddersyet rejse til Thailand

Alt på denne rejse til Thailand kan skræddersys ud fra jeres ønsker. Antal dage, værelseskategori, ekstra oplevelser m.m. Tal med jeres rejserådgiver om netop jeres drømmerejse til Thailand.

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.