• Smag på kaffe fra den øverste hylde i Saigon, Vietnam
 • Prøv en enestående forårsrulle i Saigon, Vietnam
 • Besøg en lokal barista og prøv kræfter med forskellige kaffekurser

På sporet af Vietnams kaffekultur

Byvandring i Saigon med frokost, kaffesmagning og kursus hos lokal barista

Smag på kaffe fra den øverste hylde i Saigon, Vietnam
Læs mere
Vietnameserne er vilde med deres kaffe, og de tilbereder og nyder den som ingen andre - på et væld af skønne måder. Og efter denne udflugt, er I godt på vej til at kunne kalde jer for eksperter.

Besøg en lokal barista og prøv kræfter med forskellige kaffekurserEn helt særlig kop kaffe

Det var franskmændene, som i 1800-talllet introducerede kaffe til Indokina - eller Ca Phe, som det siden blev kendt som i Vietnam. I dag er landet verdens andenstørste kaffeproducent efter Brasilien og vietnamesisk kaffe er særlig kendetegnet ved sin robuste, sødlige og lidt karamelagtige smag – i hvert i fald den del, som drikkes i Vietnam.

Det skyldes vietnamesernes tradition for at bruge klaret smør og lidt sukker i ristningen af bønnerne.

Og nogle gange tilsættes lidt kakao eller vanilje til ristningen, som man lige akkurat kan ane. Men der findes rigtig mange typer og kvaliteter af kaffe i Vietnam – og rigtig mange måde at drikke den på.

Nyd de hyggelige omgivelser på jeres tur om Vietnams kaffekulturFransk drypfilter og kondenseret mælk

Traditionelt tilberedes vietnamesisk kaffe ved hjælp af et fransk drypfilter, kaldet en Phin, som placeres oven på koppen. Skal den drikkes sort og varm, en såkaldt Ca Phe Den Nong, serveres koppen ofte i en skål med varmt vand, så kaffen stadig er varm, når den er løbet igennem filteret. 

Men vietnameserne elsker også at nyde deres kaffe sammen med kondenseret mælk, og med og uden isterninger. Men alt det, og meget mere, bliver I klogere på under denne byvandring i Saigons gader, hvor I bl.a. skal besøge en 80 år gammel café, et kaffevarehus og så kan I vælge mellem flere kurser hos en professionel barista. Inden dagen er omme, er I eksperter i vietnamesisk kaffe.

Smag på lokal specialiteter i Saigon, VietnamMorgenkaffe og lokale delikatesser 

Vietnameserne drikker ofte dagens første kaffe efter morgenmad. I bliver hentet af jeres private guide på jeres hotel cirka kl. 8.30 og begiver jer ud i Saigons gader for at se og høre om de lokale kaffevaner og de forskellige måder kaffen nydes på i Vietnam. 

På jeres byvandring vil I også passerer en række madboder og gadekøkkener, og have mulighed for at smage flere lokale specialiteter og nyde en ‘Bun Thit Nuong’ – en lokal favorit, som kort fortalt er grillet svinekød med krydderurter og friske vermicelli nudler.

Smag på kaffe fra den øverste hylde i Saigon, VietnamFra traditionel kaffekultur til barista-kaffe 

Jeres tur går videre til en 80 år gammel café og varehus, hvor I vil blive introduceret nærmere til de forskellige traditionelle måder, som vietnameserne foretrækker at tilberede og drikke deres kaffe – og så får I også lidt insider-viden med på vejen om den store kaffehandel bag hele herligheden. 

I afslutter jeres udflugt med et besøg til Barista Saigon Coffee Studio, hvor en barista vil stå klar med kaffesorter fra øverste hylde og moderne brygningsteknikker, som I får lov at prøve kræfter med. Her kan I vælge mellem flere kurser, som spænder fra at lave mønstre i mælkeskum til at kunne smage forskel på kaffe som en af de professionelle – held og lykke!

Mette Nielsen

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.