Xl Vietnam Phu Quoc Island Bai Sao Beach

Guide

Phu Quoc – gyldne strande i Siam Bugten

En børnevenlig perle med overdådige markeder

I Siam Bugten tæt på grænsen mellem Vietnam og Cambodja ligger tropeøen Phu Quoc med børnevenlige strande, en jungleklædt nationalpark, lokale markeder og plads til afslapning.

XL Vietnam Hotel Mercure Phu Quoc Beach With Volley Net

Phu Quoc er en perfekt afslutning på en rundrejse i Vietnam, dragens land, hvis I gerne vil slappe af i solen, bade i det varme vand og fordøje nogle af de mange oplevelser, som Indokina så smukt byder på. Øen, der er på 567 km2, ligger kun 50 minutters flyvning fra Ho Chi Minh City, men I kan også flyve fra Mekong-deltaet eller rejse over land og til vands.

Phu Quocs bedste strande

Det er især strandene på vestsiden af Phu Quoc som den lange Bai Truong syd for hovedbyen Duong Dong, der er populære. Sandet er fint, rent og gyldent, vandet varmt og dejligt, og solnedgangen giver en perfekt afslutning på dagen, før man kaster sig ud i endnu et delikat aftenmåltid.

På denne strand ligger også vores absolutte favoritresort på Phu Quoc; det stemningsfulde boutiquehotel La Veranda Resort Phu Quoc. Her er personlighed, charme, historie og kolonidrømme i alle hjørnerne og den smukke strand er sukkeret på toppen. 

Jo længere sydpå, jo mere ugenerte bliver strandene. Mange giver dog prisen for øens smukkeste strand til Bai Sao på østkysten, men her kan være mindre roligt vand end på vestkysten. Vi anbefaler en dagstur hertil, som nemt kan arrangeres lokalt.

Mod nord findes også små gemte bugter med smukke strande og mere rustikke resorts. Vi er tossede med Mango Bay, øko-chikt og charmerende.

Xl Vietnam Cassia Cottage Phu Quoc Guests At The Beach

Børnevenlige strande

Vietnam har masser af lange og dejlige strande f.eks. i området omkring Hoi An. Men her kommer bølgerne ind fra Det Kinesiske Hav, og det kan godt give både strøm og dønninger. Netop det har gjort Phu Quoc, der nogle steder har kun få km til Cambodjas kyst, til et værdsat alternativ, da øen er beskyttet mod Det Kinesiske Hav. Det giver især i vinterhalvåret roligere vand og smukke, børnevenlige strande. Og man behøver jo ikke være barn for at sætte pris på det.

Xl Vietnam Phu Quoc Ce Privat 5Xl Vietnam Phu Quoc Ce Privat 5

Overdådige markeder

Der er masser at se på fra stranden. Sælgere tilbyder frisk, solmoden frugt som banan, mango, ananas og pomelo, og de skærer det ud for jer, hvis I køber. Nogle fiskere sejler forbi for at hente deres fangst på havet, andre trækker store net ind fra kysten. Men und jer selv at rejse jer fra solstolen for at gå på markedet.

I byen Duong Dong ligger markedet midt i byen langs den nordlige bred af floden, der danner base for de mange blå fiskekuttere. Om formiddagen virker det som om, at samtlige af øens over 90.000 indbyggere er på vej gennem markedets smalle vej på deres motorcykler og scootere. Men tag det som en del af oplevelsen. Alt foregår i gåtempo.

Markedet bugner af friskfanget fisk, finurlige skaldyr og farverige grøntsager i flettede kurve. Får I chancen for at smage salat af reven bananblomst, må I endelig slå til.

Xl Vietnam Phu Quoc Ce Privat 18Xl Vietnam Phu Quoc Ce Privat 18

Natmarked i Duong Dong

Bor I i nærheden af Duong Dong, bør I en af aftenerne indtage jeres mad på natmarkedet. Det ligger syd for floden og starter tæt på det lille tempel ved havneindsejlingen. Her er næsten frit valg på alle hylder. I vælger lige præcis den kæmperejse, fisk, musling eller blæksprutte I ønsker og hurtigt bliver den tilberedt og serveret for jer. Det smager fantastisk!

Xl Vietnam Phu Quoc Khu Tuong Eco Farm Peberplant

Peber, fiskesovs og perler

Phu Quoc er kendt for sin fiskesovs nuoc mam, og der er også flere perlefarme, som man kan besøge. På især den nordlige del af øen er der peberplantager. Det bringer os et øjeblik tilbage til natmarkedet. Her får I nemlig sammen med jeres grillede mad en skål med salt og masser af peber samt et stykke limefrugt. Pres limesaften ud i peberblandingen og dyp - en himmelsk kombination af smagsindtryk, som hurtigt bliver en favorit.

XL Phu Quoc Suoi Tranh Waterfall Vietnam

Nationalparker

Phu Quoc betyder ”Den rige jord”, og øen er da også meget frodig. En stor del af øen er dækket af en beskyttet nationalpark, som har Mount Chua på 603 m som højeste punkt. Der går flere ture i jeeps ind i nationalparken, der blandt andet huser makakaber og langurer, omend de er sjældne. 

XL Vietnam Phu Quoc Mango Bay Resort Outdoor Restaurant

Bestil i god tid

Phu Quocs strande er ikke uopdagede længere, og der ligger mange store resorts på øen. Men der er stadig små, underskønne perler og boutiquehoteller, som er perfekte til bare at trække stikket og være sammen.

Dem skal I dog være hurtigt ude for at sikre jer plads på. Men jo før I bestiller, jo længere tid har I jo også til at glæde jer i. Kontakt gerne en af vores Vietnam-rådgivere i dag

Xl Vietnam Cassia Cottage Phu Quoc Beach And Ocean

Bedste hotel på Phu Quoc

Vore favorit på Phu Quoc er uden sammenligning La Veranda Phu Quoc. Men også Cassia Cottage, som ligger et stenkast derfra har de fineste bungalows i haven og afslappet stemning. Mod nord er Mango Bay rustikt og øko-chickt; en oase, som er særdeles eftertragtet. Så som alle (gode) steder på Phu Quoc skal I være hurtigt ude.

Rejseforslag til
Phu Quoc

Skal I slutte jeres Vietnam-rejse med fødderne i sandet? Find inspiration i disse forslag:

Xl Vietnam Phu Quoc Island Bai Sao Beach
Mekongdeltaet, Vietnam, Asien

Glæd jer til

Pulserende Saigon på centralt hotel med rooftop pool

Saigons gadekøkkener og markeder med lokal guide

Cu Chi-tunnellerne med speedbåd ad Saigonfloden

Boutique-hotel og flydende markeder i Mekongdeltaet

La Veranda 4* på Phu Quoc med Vietnams bedste strande

Xl Vietnam Phu Quoc Hotel La Veranda Spa
Hoi An, Vietnam, Asien

Angkor Wat og romantik i Vietnam

15 dage fra

32.500 kr.

Glæd jer til

Guidet tur til Angkor Wat i Cambodja

Cykeltur, gastronomi og idyl i Hoi An

Pulserende Saigon set fra bagsædet af en Vespa

Hvide strande og frisk seafood på Phu Quoc

Stemningsfyldte og særligt udvalgte boutiquehoteller

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.