Xl Greece Santorini Romantic Spot

Beretning

Unikt Øhop: Betagende Rejser fra Mykonos til Santorini

Endeløs skønhed og en naturlig sans for at leve det gode liv. Ægte, ærligt og enkelt. Hvis du spørger Kenneth Christiansen, er Grækenland en drøm af et rejsemål. Det er især øerne, der trækker, og der er ingen grund til at nøjes med én ø. Denne gang blev det faktisk til tre - og det var ikke én for meget.

Small Greece Santorini Canaves Oia Suites Seaview

Denne gang lykkedes det mig. Endelig. At stå op tidligt i Athen og opleve morgengryet på Akropolis-bjerget. Det var det hele værd. Det ikoniske Parthenon bliver ofte kaldet historiens mest perfekte tempel, og nu forstår jeg hvorfor. Fra Akropolis kunne jeg skue ud over Det Ægæiske Hav, som lysnede op til en ny dag i Grækenland. Derude ventede de græske øer. Jeg var på vej. Det var den perfekte start på det, som skulle blive et af min livs bedste rejser til Grækenland.

Greece Athens Akropolis 3

Et øhop efter mit hjerte

Alle mine rejser til Grækenland har været fantastiske, men denne gang var noget helt særligt, nok mest fordi jeg gav mig selv et par dage til at lande i Athen og udforske byen. Og fordi jeg kombinerede tre af mine favoritøer i én rejse; Mykonos, Paros og Santorini. Var det for meget? Nej, det var helt perfekt! Selvom sejltiden er relativt kort mellem de tre øer i øgruppen Kykladerne, kunne øerne ikke være mere forskellige. Og tilsammen rummer de alt dét, som jeg elsker allermest ved Grækenland. 

Xl Greece Athens Soldiers The Unknown Soldiers Grave

Hjertevarme og endeløs skønhed

Grækenland er på mange måder et endeløst land. Et land med endeløse kyster, stemningsfulde havnebyer og et utal af naturskønne øer. Og kulturskatte, der bare står i kø. Men det mest inspirerende ved Grækenland er nok grækerne selv. Deres utrættelige livsvilje, deres beskedne og stoiske stolthed, deres hjertevarme og deres evne til at holde sammen og leve livet fuldt ud – også i modgang. Jeg elsker det.

Af samme grund holder jeg meget af Athen, for her få du virkelig et indblik i grækernes hverdag. Der er mange spændende museer, men giv også dig selv tid til at sidde på de skyggefulde pladser og forsvinde ind i nogle af byens spraglede kvarterer som Plaka, hvor små gallerier, tavernaer, markeder, caféer og fantasifulde butikker inviterer til opdagelse og hyggelige stunder med de lokale.

Greece Athens Plaka Quarter Old Street

Første stop er jetsetternes ø

En anden fordel ved at tage en overnatning eller to i Athen er, at katamaranfærgen til Mykonos sejler om morgenen. Det tager kun et par timer at sejle til Grækenlands måske mest trendy ø, som ikke bare er ualmindelig smuk, men også er kendt for sine høje klasse - både hvad angår strande, hoteller og gastronomi.

Tip! Lej en privat yacht, find din egen stille bugt og oplev Mykonos fra vandsiden. Du bestemmer selv, hvor stor din båd skal være!

Hvis du skal vælge ét eksklusivt stop på dit øhop, må det være Mykonos. Øen har en særlig kosmopolitisk stemning, som genlyder af internationalt jetset, glamour og det chikke bohemeliv. Her har du også fantastisk shopping med alle de store internationale brands og butikker – blot indrammet i hyggelige, hvidkalkede byhuse. Og så er hotellerne simpelthen outstanding.

Xl Greece Mykonos The Wild Hotel Pool Aerial
Nyd det chikke bohemeliv på The Wild Hotel 5* på Mykonos. En luksuriøs oase væk fra de mange.

Ned i gear med privat villa

Sejlturen videre til Paros tager kun 45 minutter, men det er et sceneskift, som ikke er til at tage fejl af. Paros er virkelig drømmen om den autentiske græske ø med alt, hvad dertil hører af hvide huse, dejlige strande og smukke landsbyer med tavernaer på havnen. Men den er også lille nok til at have en mere intim stemning uden de store turistcentre. Og stor nok til at byde på gode udflugtsmuligheder. Man kan roligt sætte en håndfuld dage eller en uge af her. Jeg plejer gerne at bo i egen villa og leje en bil, så jeg frit kan udforske øen hemmelige kroge, små landsbyer og nyde den ægte græske stemning. Altså, når jeg ikke nyder en god bog hjemme på terrassen med udsigt til havet.

Small Greece Paros Acron Villas Pool
Acron Villas ligger tæt på Paros’ bedste strande. Her bor du i en privat villa med egen pool, fuldt udstyret køkken og egen kok, hvis du ønsker det.

Grækenlands smukkeste solnedgang

En god rejse skal afsluttes på toppen og det kan ikke gøres bedre, end på vulkanøen Santorini, hvor de hvidkalkede byer hænger som svalereder på bjergsider højt oppe over Det Ægæiske Hav. Den ikoniske by Oia er uden tvivl det smukkeste sted på Santorini - og måske i hele Grækenland.

De hvide huse, bløde former, blå kontraster, smalle gyder og udsigten. Den er af en anden verden. På min terrasse fordufter tiden, og det eneste der er tilbage, er en svævende, drømmende følelse. Jeg føler mig nærmest vægtløs. Om lidt går solen ned over krateret. Og sætter ild til himlen. Jeg tager min stille afsked med et smil på læben. På gensyn, Grækenland. Vi ses snart igen.

Xl Greece Santorini Canaves Oia Suites Infinity Pool
Canaves Oia Suites 5* indbegrebet af Grækenlands enkle og endeløse skønhed.

Rejseforslag

Oplev de nævnte hoteller og flere af vores favoritter på følgende rejser til Grækenland.

Xl Greece Mykonos The Wild Hotel Bar
Grækenland, Europa

Glæd jer til

Ferie i Grækenland på første klasse

Autentiske Paros med designhotellet Parilio 5*

Trendy Mykonos med The Wild 5*

Små hoteller væk fra de store turiststrømme

Afslapning og udflugter i Det Græske Øhav

XL Greece Santorini Island Oia City Sunset
Grækenland, Europa

Glæd jer til

Stor poolvilla på Acron Villas 5* på Paros

Autentisk stemning i landsbyen Megalohori

Vedema, a Luxury Collection Resort 5* på Santorini

Mange udflugtsmuligheder på Santorini og Paros

Græsk sol, god mad, smuk natur og dejlige strande

Xl Greece Paos Acron Villas 2Bdr Pool
Grækenland, Europa

Ro, nærvær og poolvilla på Paros

9 dage fra

15.500 kr.

Glæd jer til

Unik rejse til de græske øer

Stor villa med pool og 2 soveværelser

Gåafstand til Paros' bedste strand

Idylliske byer på smukke Paros i Kykladerne

Gode udflugtsmuligheder både lokalt og til Antiparos og Naxos

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.