XL Mexico Yucatan Chichen Itza Kukulkan Pyramid Maya (2)

Guide

Yucatan Eldorado, Mexico

Oplev pyramider, haciendaer, fugleliv og smukke byer

Yucatanhalvøen i Mexico er et sandt eldorado for jer, der søger kulturskatte og naturoplevelser, kun få andre destinationer på kloden kan matche. Alle disse seværdigheder ligger blot få timer fra nogle af Caribiens bedste strande.

XL Tulum Mayan Riviera Beach Mexico

Kultur og natur for enhver smag

I kan vælge enten at tage den store kulturrejse hele vejen gennem Mexicos højland og slutte på Yucatan eller kun at opholde jer ved de hvide strande ved Yucatans caribiske kyst i f.eks. Playa del Carmen eller Tulum.

De mange byer, nationalparker og naturseværdigheder rundt om på Yucatanhalvøen kan give en spændende kombination, hvis I vil både kultur og strand i Mexico. Her er noget for enhver smag - det er let at komme rundt både med udlejningsbil og bus, og afstandene er ikke for store.

Dertil kommer, at der er mange dejlige hoteller på Yucatan, som giver adgang til nogle særlige oplevelser i kraft af deres beliggenhed eller historie. Prøv f.eks. at bo på gamle haciendaer, hvor flere er omdannet til luksuriøse hoteller, så de bliver til skønne oaser på den slagne turistrute. 

Chichén Itzá, Coba og Uxmal

Den største seværdighed på Yucatan er det utrolige mayakompleks Chichén Itzá. Men der findes mange andre spændende mayakomplekser som f.eks. Uxmal. Mindre kendte, men ikke mindre spændende er Coba ca. en time med bil fra Tulum. Ved Coba oplever I jungle og nogle af de højeste mayabygninger på Yucatan i næsten uberørte omgivelser uden mange turister.

Xl Mexico The Pyramid And The Suite In Uxmal Yucatan

Pittoreske kolonitidsbyer

Er I til pittoresk arkitektur fra den spanske kolonitid, så er her flere stemningsfulde byer at besøge. Izamal og Valladolid ligger kun få timer fra Playa del Carmen, og her kan I slentre rundt og nyde smuk, velbevaret arkitektur. Merida, der kaldes den hvide by, er også en smuk, stor by, der fungerer som springbræt til Uxmal og Chichén Itzá. Besøg Zocaloen, den centrale plads, i aftentimerne, hvor mange lokale kommer til for at sælge alskens varer. Smukke tekstiler og hængekøjer er blandt de populære souvenirs. 

Endelig skal Campeche fremhæves for sine gamle herskabsboliger. Her er også to fæstningsværker, hvor kanonerne peger ud over Den Mexicanske Golf, og en imponerende bymur, der alt sammen har sikret byen fornem status på UNESCOs liste over "verdens kulturarv".

Xl Mexica Izamal, Yucatan

Naturoplevelser på Yucatan

Yucatan byder også på masser af naturoplevelser. Ud over regnskoven ved Coba, er Celestun ved Den Mexicanske Golf og Sian Kaan Biosphere syd for Tulum værd at lægge vejen forbi.

Celestun er et spændende laguneområde med mangroveskove, der vrimler med flamingoer og talrige andre fuglearter. Sian Kaan er også et vådområde med rigt fugleliv, jungle og store områder med ferskvand, hvorfra der går gamle kanaler udgravet af mayaer. De blev brugt som handelsveje ud til Det Caribiske Hav.

XL Mexico Celestun Pink Flamingos In Natural Habitat

Cenotes

Endelig er der en helt unik naturoplevelse på Yucatan: De bemærkelsesværdige "cenotes", som er dybe bassiner, søer og underjordiske floder. Nogle ligger inde i drypstensgrotter. Cenotes rummer krystalklart vand og blev flere steder anvendt som offerbrønde af mayaerne. I dag kan man komme på fascinerende svømmeture i flere af dem. Dzitnup Cenote kan især være en oplevelse.

Xl Mexico Valladolid Cenote Dzitnup
Lasse West

Forretningsudvikling

Lasse Westh

Lasse West

Lasse har i over 20 år beskæftiget sig professionelt med rejser. Hans ekspertområder går fra Patagonien med rygsæk og vandreture til Mexico, Argentina, Brasilien, Ecuador, Venezuela, Chile, Peru og Panama. Af personlige favoritter er Sydøstasien og Latinamerika, men generelt scorer strand, hav og store vidder højt hos ham.

Ring til mig

Jeg glæder mig til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til mig

Jeg ringer jer op efter aftale

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.