• Nohoch Mul pyramiden i Coba, Mexico
 • Svøm i en cenote - en af Mexicos mange underjordiske grotter.
 • San Bernardino-klostret i Valladolid, Mexico

Mayakultur og natur på Yucatán

Bestig pyramide i junglen, svøm i grotte og nyd farverige Valladolid

Cenote på Yucatan-halvøen, Mexico
Læs mere

Yucatán-halvøen i Mexico er meget mere end vidunderlige strande. Nyd en eventyrlig dag med privat guide. I skal bestige mayaernes store Cobá-pyramide i junglen, svømme i en underjordisk grotte og udforske farverige Valladolid. 

Yucatán-halvøen er et Eldorado af oplevelser med både kultur, historie og forunderlig natur. Det skal I opleve på denne udflugt, hvor I følges med en privat guide i en komfortabel bil, så I selv kan styre tempoet. I bliver hentet på jeres hotel om morgenen, og foran jer ligger en eventyrlig dag.

Nonoch Mul pyramiden i Coba, MexicoBestig Cobá-pyramiden i junglen

Første stop er ved Cobá, der ligger 2½ time fra Cancun. Her ligger en af de største, historiske mayabyer gemt i junglen. Den blev skabt omkring en række søer og husede op mod 40.000 indbyggere. I går eller cykler gennem junglen og udforsker området, hvor mayaernes templer ligger næsten urørte hen. 

I kan bestige den store Nohoch Mul-pyramide. Oppe på toppen er udsigten fænomenal, for I står på den højeste mayapyramide på Yucatan. I forhold til mere kendte Chichén Itzá har Cobá en "Indiana Jones"-stemning, som er enestående. Og man må ikke bestige Chichén Itzá.

Mexico byder på mange forskellige underjordiske grotter, der kan bades i. De såkaldte cenoter.Svøm i underjordisk grotte 

Under overfladen på Yucatán-halvøen flyder underjordiske floder, og 3.000 steder har de dannet grotter, cenotes. Mange steder bryder "loftet" sammen, så solen skinner ned, og med den følger junglens vegetation med ned som hængende haver. For mayaerne var de indgangen til underverdenen. 

Nu er det jeres tur til at komme ned i denne forunderlige verden og evt. tage en svalende dukkert oven på turen i junglen. I får selv lov at bestemme, hvilken cenote skal besøge. Choo Ha, der ligger tættest på, er god, hvis I bare vil kigge og ikke svømme – og nem at komme til for mindre børn. Tamcach-Ha er til jer, der kan lide at springe ud i alt. Der er to platforme i 5 og 10 meters højde, hvorfra I kan ende i den underjordiske sø med et plask. Endelig er Multun Ha bedst, hvis I vil snorkle i det klare vand. Hvad vælger I mon?

Valladolid i Yucatan, MexicoNyd maleriske Valladolid

Sidste stop på udflugten er Valladolid, der er en farverig by, hvor I mærker stemningen fra den spanske kolonitid. Her er mange smukke bygningsværker, shopping og skøn atmosfære. Oplev det gamle kloster San Bernardino de Siena og katedralen San Gervacio på zocaloen, hvor I også finder hyggelige og autentiske Hotel El Mesón del Marqués, som vi kan anbefale til en bid mad. 

Afslutningen på dagen afhænger af jeres videre rejseplaner. Måske skal I overnatte i dejlige Valladolid? Eller videre til en skøn hacienda ved Chichén Itzá? Måske står den på badeferie på Isla Holbox? Jeres rejserådgiver informerer jeres guide om, hvor I siger farvel.

Lasse Westh

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.