• Temple of the Warriors i Chichen Itza, Mexico
 • Chichen Itza i Mexico
 • Ring, som mayaerne brugte til boldspil. Chichen Itza, Mexico

Oplev verdensunderet Chichén Itzá

Udforsk mayaernes store tempelkompleks med guide

Chichen Itza, Yucatan, Mexico
Læs mere

Chichén Itzá er på UNESCO's kulturarvsliste og et af verdens 7 nye vidundere. Efter denne udflugt vil det ganske givet være på jeres liste over storslåede kulturelle oplevelser. Glæd jer til templer og dramatiske fortællinger.

Solnedgang over Chichén Itzá i MexicoChichén Itzá er en stor mayaby med templer, boldbaner, offerbrønde, observatorium og den berømte Kulkulcan-pyramide. Man kan kun forundres over, at det har været muligt at skabe dette sted, der havde sin storhedstid i år 900-1.200. Byggeteknikker, viden om matematik og verdensrummet forbløffer, mens I hører fortællingerne fra guiden. 

Skabt af mayaer og måske toltekere

Der er altid mange teorier om fortidens store bygningsværker. Især den nordlige del af Chichén Itzá minder f.eks. meget om toltekernes hovedstad Tula tæt på Mexico City. Var toltekerne også ved Chichén Itzá. Var mayaerne ved Tula? Eller er det en tilfældighed? Mystikken er en del af oplevelsen. 

Ring, som mayaerne brugte til boldspil. Chichen Itza, Mexico

Dramatiske fortællinger om menneskeofringer 

På jeres vej rundt vil I høre dramatiske fortællinger om bl.a. fortidens menneskeofringer, der skulle sikre, at guderne havde et godt øje til mayaerne og deres høst. Chichén Itzá betyder "indgangen til Itzas brønd", og mange ofringer skete da også ved, at mennesker blev smidt i de nærliggende underjordiske cenotes. 

Også boldbanen har kostet sved, blod og tårer i bogstavelig forstand. Her blev spillet pok ta pok, hvor en bold skulle gennem en ring 7 m oppe på en mur. Hvert hold havde seks spillere, der måtte ramme bolden med alt andet end hænderne. De skulle få bolden hen til deres holdkaptajn, som med et bat eller en form for ketcher slog bolden det sidste stykke. Kaptajnen for det vindende hold fik dog ikke lov at juble længe. Han blev nemlig halshugget og ofret i guderne. Det var en ære! 

Jade jaguar i pyramide ved Chichen Itza, MexicoKulkulcan-pyramiden og den fjerklædte slange

I modsætning til mange andre tempelkomplekser i Mexico ligger Chichén Itzá på mere åbent land og ikke helt gemt væk i jungle.  I kan derfor på god afstand betragte og fotografere den storslåede Kulkulcan-pyramide, der udmærker sig ved også at være en astronomisk kalender. 

Pyramiden har fire sider med 91 trin hver. Inklusive det sidste trin til templet på toppen af pyramiden, giver det 365 trin svarende til dage i året. Ved solhverv to gange om året danner pyramidens trapper en bugtende skygge, der ender i store slangehoveder ved pyramidens fod. Et fantastisk vidnesbyrd om mayaernes forstand på matematik og astronomi. Den fjerklædte slange, guden Quetzalcoatl, går igen i flere indianske civilisationer. 

Efter den guidede rundvisning er der mulighed for at spadsere rundt på egen hånd, besøge museet mv.

Knut Svindland

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

Oplevelsen indgår i disse rejseforslag

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.