• Oplev tvillingevandfaldet Tad Fane i Bolaven Plateau
  • Nyd livet på Royal Sands 400 meter private sandstrand
  • Li Phi-vandfaldet, 4000 Islands
  • Oplev lokallivet i øjenhøjde
  • Oplev solen gå ned ved Angkor Thom

Laos og Cambodja fra nord til syd

Natureventyr krydret med de største ikoner og badeferie, 15 dage fra 28.000 kr.

Glæd jer til:

Det krystalblå Kuang Si-vandfald i Laos’ højland

Den charmerende kongeby Luang Prabang

Magisk sejltur på Mekongfloden til 4000 Islands

Solopgang over Angkor Wats-tempelunivers

Bountystrande, luksus og snorkling på smukke Koh Rong

Læs mere

Tag på en kompromisløs rejse gennem Laos og Cambodja. I starter i Luang Prabang medKuang Si-vandfaldet, besøger landsbyer og sejler ad Mekong ved 4000 Islands. Bagefter venter Angkor Watt i Cambodja og luksusliv og badeferie på den gudesmukke ø Koh Rong.

Alt det bedste i Laos’ højland

I den lille kongeby Luang Prabang skal I bo på det skønne boutiquehotel Maison Dalabua 3+*, der bl.a. er kåret som et af de mest romantiske og mest naturskønne af World Luxury Hotel Awards i 2017.

Her starter eventyret! De næste par dage skal I opleve det gudesmukke Kuang Si-vandfald, der ligger gemt i junglen. Vandfaldet er som en oase af naturlige pool med krystalklart vand, der indbydende inviterer jer til at hoppe i. I skal også på sejltur ad Mekong til Pak Ou Caves med sine tusindvis af buddhaer og besøge silkebyen Ban San Khong.

Det frodige Bolaven Plateau og 4000 Islands

Fra Luang Prabang fortsætter I til Pakse, hvor I skal vandre gennem junglen i Bolaven Pleateu til flere majestætiske vandfald. Har I mod på det, kan I her svæve i zipline på en fantastisk tur over tvillingevandfaldet Tad Fane, før I besøger stammefolket Katou.

Senere tager I på en eventyrlig sejltur ad Mekong mellem 4000 Islands, der for det meste består af små, uberørte øer. Det er dog ikke alle øerne, der er ubeboede. I går eksempelvis i land på Don Khone og Don Det, hvis rolige øliv, søvnige landsbyer og frodige natur I oplever på cykel.

Oplev Cambodjas største ikoner

I Cambodja skal I opleve Angkor Wats-tempelunivers. I står op tidligt op for at opleve den magiske solopgang over templet, der farver alt orange. I besøger Bayon-templet med de mange ansigter og jungletemplet Ta-Phrom. Sidst på dagen nyder I en fredfyldt sejltur ved Angkor Thom i solnedgangens skær.

Men Angkor Wat byder på meget mere end templer, og det skal I opleve både på cykel og i kajak. Væk fra turister og den støvede storby til søvnige landsbyer og autentisk landliv.

Håndplukkede hoteller

Vi har håndplukket alle hotellerne ud fra komfort, stemning og beliggenhed.

Vi er vilde med boutiquehotellet Maison Dalabua i Luang Prabang, og er sikre på, I også vil forelske jer i denne lille perle. I Pakse bor I på The River Resort 4*, hvorfra I kan nyde grønne, fredfyldte omgivelser og en storslået udsigt ud over Mekong. Glæd jer også til at opleve Shinta Mani Shack 4* i Siem Reap, der er en fredfyldt oase lidt udenfor byen. Og Royal Sands 4* med sin perfekte beliggenhed på Koh Rongs gyldne sandstrand Long Beach et paradis, som de færreste vil hjem fra.

Skræddersyet rejse gennem Laos og Cambodja

Rejsen er blot et eksempel på, hvordan jeres rejse gennem Laos og Cambodja kan se ud. Måske vil I forlænge rejsen med flere dages badeferie på Koh Rong? Have flere oplevelser? Bo på 3*-hoteller eller gå all in med opgradering til 5* luksus.

Tal med vores Laos- og Cambodjaeksperter om en skræddersyet rejse, der matcher jeres behov og drømme.

 

Det skal I opleve

Program

Dag 1-2
Afrejse og ankomst til Luang Prabang

Nyd de grønne omgivelser på Maison Dalabua, LaosI rejser fra Danmark på dag 1 og lander i Luang Prabang Lufthavn på dag 2. Her bliver I hentet og kørt til Maison Dalabua 3+*, hvor I har 4 overnatninger.

Poolen på Maison DalabuaMAISON DALABUA 3+*

Maison Dalabua er kåret som et af de mest romantiske og mest naturskønne af World Luxury Hotel Awards i 2017, og det forstår vi godt. Dette lille boutiquehotel er nemlig fyldt med charme og sjæl.

Overalt på hotellet kan I nyde tropiske omgivelser med palmetræer og høje siv, der spejler sig i dammene fulde af lotusblomster og åkander, og skaber en helt unik atmosfære. Når I bevæger jer rundt på hotellet, foregår det for meste på et stisystem af gangbroer, som forbinder de kun 40 værelser med restauranterne, spaen, poolen og receptionen.

Her er en af Luang Prabangs bedste restauranter samt en fin pool og gåafstand til byens centrum.

Dag 3
Ad Mekong til Pak Ou Caves

Mekongfloden ved Luang Prabang i NordlaosPå et aftalt tidspunkt midt på dagen bliver I hentet på Maison Dalabua, hvor I sætter kurs gennem Laos' smukke højland med Pak Ou Caves som dagens højdepunkt.

Før I kommer til Pak Ou Caves, skal I først kort besøge to landsbyer, der er kendt dels som silkebyen og dels som whiskybyen. Gå en tur i landsbyerne, mærk stemningen og oplev, hvordan det imponerende håndværk bliver til. Bagefter stiger i om bord i en båd, som tager jer med på en smuk sejltur ad Mekong til Pak Ou Caves.

Buddhaer i Pak Ou CavesSEJL PÅ MEKONGFLODEN

Nyd sejlturen på Mekong, hvor majestætiske bjerge og tæt tropeskov gemmer på landsbyer og andre hemmeligheder. Vel fremme har I god tid på egen hånd til at opleve de mere end 1000 år gamle grotter, som er nogle af de vigtigste hellige steder i Laos. Inde i grotterne kan I opleve tusindvis af buddhaer i forskellige størrelser og med forskellige udtryk. Der dufter svagt af røgelsespinde, og I kan opleve en herlig udsigt ud over Mekongfloden.

Efter jeres besøg i grotterne bliver I sejlet tilbage til Luang Prabang, mens I nyder en kølig drink og får serveret et par snacks.

Dag 4
Kuang Si-vandfaldet og landsbyliv

Kuang Si-vandfaldet er terrasser af naturlige poolsI selskab med en lokal guide tager I bagvejen til det eventyrlige Kuang Si-vandfald, hvor et eldorado af naturlige pools i hjertet af junglen venter på jer. 

Kuang Si-vandfaldet er på de flestes ønskeliste over naturoplevelser ved Luang Prabang. De fleste besøgende tager dog en tuk tuk fra byen de knap 30 km ud til vandfaldet, og bliver alle sat af det samme sted ved det nederste punkt af vandfaldet. Modsat alle andre skal I vandre af bagvejen, gennem lokallivet til vandfaldets øverste punkt.

Hop bare i! Kuang Si-vandfaldet ved Luang PrabangAD BAGVEJEN TIL KUANG SI

I bliver I derfor hentet på jeres hotel i Luang Prabang tidlig morgen efter morgenmad, hvorefter I bliver kørt til de nærliggende landsbyer 5-7 km fra vandfaldet. Herfra vandre I gennem hyggelige landsbyer med bjerge på sidelinjen og majs- samt rismarker foran jer, som følgesvende. Den sidste del af vandreturen bringer jer til toppen af Kuang Si-vandfaldet.

Vel fremme har I god tid til både at nyde en picnic i det fri, svømme i vandfaldets poolterrasser og tage billeder.

Dag 5
Udforsk Luang Prabang

Tempel i Luang Prabang i LaosI har dagen på egen hånd til at udforske Luang Prabang og slappe af på det skønne Maison Dalabua eksempelvis ved poolen.

Byen byder på flotte templer, masser af små butikker og selvfølgelig Mekongfloden. I kan også låne cykler og tage en tur ud for at opleve, hvor hurtigt sceneriet skifter fra byliv til landbrug med rismarker og andre afgrøder.

I midten af Luang Prabang ligger Phou Si-"bjerget" med en højde på ca. 100 m. Vi kan varmt anbefale, at I tager de 328 trin op til toppen og nyder udsigten og solnedgangen.

Dag 6
Vandfald, zipline og stammefolk i Bolaven Plateau, Pakse

Udsigten ud over Tad Yuang-vandfaldet på dets vej ned ad bjergetJeres eventyr i Laos fortsætter mod Pakse. I har transport fra Maison Dalabua til Luang Prabang Lufthavn, hvor I flyver til Pakse Lufthavn. Vel fremme bliver I hentet af en lokal guide og chauffør, som tager jer med til Bolaven Plateau, hvor et eldorado af jungle, vandfald og stammefolk venter jer!

Svæv i zipline over Tad Fane-vandfaldet i Bolaven PlateauVANDFALD, STAMMEFOLK OG MULIGHED FOR ZIPLINE

I skal bl.a. vandre til det imponerende tvillingevandfald Tad Fane, svømme i Tad Yuang-vandfaldet og møde Katou-folket i øjenhøjde. Derudover har I mulighed for at tilkøbe en fantastisk svævetur med zipline over Tad Fane-vandfaldet - tal med jeres rejserådgiver, hvis I ønsker dette.

Solnedgang over Mekongfloden ved The River ResortVIDERE TIL JERES HOTEL

Efter dagens store natur- og kulturoplevelser bliver I kørt til The River Resort 4* i Champasak, hvor I har to overnatninger.

Et skønt resort med perfekt beliggenhed lige ud til Mekongfloden. Glæd jer til at bo i smukke naturomgivelser, der kan nydes fra jeres villa såvel som fra poolen m.m.

Dag 7
Ad Mekongfloden til 4000 Islands

En jernbanebro forbinder Don Det og Don Khone, 4000 IslandsEfter morgenmad bliver I hentet på The River Resort og kørt til Don Khong, hvor I stiger om bord i en longtailbåd. Forude venter en eventyrlig dag først på Mekongfloden mellem tusindvis af små, uberørte øer med Don Khone og Don Det som dagens destinationer (4000 Islands).

Sejlturen varer cirka 2 timer, så I har god tid til bare at læne jer tilbage og nyde de natursmukke omgivelser på floden. Ved ankomst til Don Khone skifter i båden ud med cykler, hvorefter I begiver jer ud for at udforske Don Khone og Don Det, der er forbundne med en gammel jernbanebro.

Li Phi-vandfaldet, 4000 IslandsImponerende vandfald

Glæd jer til at opleve, hvordan tempet på disse kanter er helt anderledes og langsomt end ellers. I cykler forbi søvnige landsbyer og skal især opleve store, imponerende vandfald.

Dag 8
Fra Laos til Cambodja

Wat Phou-templet set oppefraEfter morgenmaden tjekker I ud fra The Riverside Hotel. I dag skal I opleve det hellige Wat Phou-tempel ved Pakse, der er på UNESCO's liste over verdensarv. I selskab med en lokal guide oplever I templet, ruinerne og får alle detaljerne og historien med.

I har god tid ved templet til at mærke roen og opleve det både på egen hånd såvel som sammen med jeres guide. Hen ad dagen bliver I kørt til Pakse Lufthavn, hvor I bliver til Siem Reap i Cambodja.

Shinta Mani Shack i Siem Reap, CambodjaANKOMST TIL FANTASTISKE CAMBODJA

I Siem Reap bliver I atter hentet og kørt til boutiquehotellet Shinta Mani Shack 4* i det charmerende franske kvarter. 

I har resten af dagen på egen hånd til at pakke ud og slappe af. Hotellets pool er som en tropisk oase, og når sulten melder sig har I flere valgmuligheder. Her er desuden spa, og I bor I smagfuldt indrettede værelser.

Her har I tre overnatninger.

Dag 9
Solopgang over Angkor Wats-tempelunivers

Solopgang ved Angkor Wat tempelkompleksI dag skal I tidligt op for at opleve Angkor Wat i solopgangen, hvorefter I bruger de tidlige morgentimer til at opleve både Bayon-templet med de mange ansigter og jungletemplet Ta Phrom.

Oplev solen gå ned ved Angkor ThomDAGEN SLUTTER MED SOLNEDGANG PÅ ANGKOR THOM

I timerne midt på dagen, mens solen er på sit højeste, har I tid til afslapning på jeres hotel. Hen ad eftermiddagen mødes I så igen med jeres guide og drager på en smuk cykeltur i Angkors tempelunivers og gennem de små lokale landsbyer. Som prikken over i’et afslutter I dagen med en fredfyldt sejltur ved Angkor Thom i solnedgangen, mens I nyder et godt glas champagne.

Dag 10
På cykel og i kajak i Siem Reap

Oplev lokallivet i øjenhøjde i Angkor WatI dag skal I opleve Angkors vandreservoir og søvnige landsbyer på cykel og i kajak.

I bliver hentet på jeres hotel i Siem Reap og sætter kurs mod den lille landsby Pradark. Køreturen er kort, og vel fremme venter jeres guide på jer med jeres cykler.

Fra den lille, søvnige landsby går turen på cykel ud, hvor de fleste turister for længst er vendt om. I cykler ad små veje mod en gammel pagode, langs Angkors vandreservoir og gennem lokale landsbyer. Det hele er utrolig fredfyldt, og I har god tid til at suge ethvert indtryk til jer. Opleve, hvordan kokosnøddepalmerne giver skygge til de små, lokale huse. Dufte mangotræernes sødme og stoppe for at tage billeder af, hvordan enkelte af husene på pæle, stolt knejser foran jer. På vejen møder I nysgerrige blikke, smil og vink. Roen på landet smitter.

Angkors vandreservoir oppefraKAJAK PÅ BOEUNG TA NEUE-SØEN

Senere tager I på opdagelse i kajak på den fredfyldte Boeung Ta Neue-sø med god tid til at nyde de smukke omgivelser. Hen ad dagen gør I holdt ved et lille tempel, hvor I nyder dagens frokost. 

Mætte – både i bogstavelig forstand og på oplevelser, vender I tilbage til Siem Reap og Shinta Mani Shack først på eftermiddagen.

Dag 11-13
Badeferie på Koh Rong ø

Nyd livet på Royal Sands 400 meter private sandstrandRejsen fortsætter fra Siem Reap til Koh Rong ø, hvor I de næste par dage skal nyde ren afslapning, snorkle og bade.

I har transport fra Shinta Mani Shack til Siem Reap Lufthavn, hvor I flyver til Sihanoukville. Herfra bliver I sejlet i tre kvarter til Koh Rong, hvor I skal bo på det lækre resort Royal Sands 4*. Med sit hvide sand, krystalklare hav og frodige jungleindland er Koh Rong lige så smukt som et postkort. Glæd jer til ro og plads, stjerneklare aftener ved havet samt et roligt strandliv, der indbyder til at trække stikket fra hverdagen.

Ocean View Villa på Royal Sands i Koh Rong, CambodjaRoyal Sands 4*

Selve resortet ligger direkte ud til den 7 km lange strand Long Beach, hvoraf knap 400 meter kun er forbeholdt Royal Sands gæster. 

I skal bo i en moderne villa med lys indretning og egen terrasse, hvorfra I har udsigt ud over stranden og havet. De næste par dage har I helt på egen hånd. Så I gør præcist, hvad I har lyst til. Når I vil, og hvor I vil.

Udforsk stranden, slap af ved poolen, besøg spaen og dyk ned i restaurantens store udvalg af udsøgte retter.

Dag 14-15
Afrejse fra Cambodja og ankomst til Danmark

Solnedgang over Mekongfloden, 4000 Islands i LaosJeres rundrejse i Laos og Cambodja er ved at være ved vejs ende, så I tager måske en sidste dukkert i havet og nyder en god morgenmad. 

Afrejsen på dag 14 tilpasses jeres fly, der afgår fra Cambodjas hovedstad Phnom Penh.

I lander i Danmark på dag 15.

Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

PRISER OG DATOER

Pris per person ved 2 voksne

Laos og Cambodja fra Nord til Syd
RejseperiodeDobbelt
30.05.20 - 31.10.2027.000-30.000
01.11.20 - 30.04.2132.000-36.000
01.05.21 - 11.10.2128.000-32.000
Hvorfor prisintervaller?
Intervallerne i prislisten angiver den pris, vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Den endelige pris vil afhænge af, hvilke fly der har ledig kapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt hvilke værelseskategorier der er ledige.

Anny Stensvig

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.
Intervallerne i prislisten angiver den pris (i dkr.), vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Endelig pris afhænger af ledig flykapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt ledige værelseskategorier. RING vedr. priser over jul og nytår. Dobbelt: v/2 pers., enkelt: v/1 pers. i værelse, suite, villa el. kahyt.

Inkluderet

Ikke inkluderet

  • Afbestillings- og rejseforsikring, vi anbefaler Gouda
  • Visum til Laos og Cambodja

Bemærk

Der kan forekomme obligatoriske pristillæg på denne rejse jule- og/eller nytårsaften. Spørg jeres rejserådgiver om disse forhold.