• Panorama over Angkor Wat i Cambodja
 • Oplev solen gå ned ved Angkor Thom
 • Oplev lokallivet i øjenhøjde i Angkor Wat
 • Angkors templer i Cambodja

Angkor Wat fra solopgang til solnedgang

Se solen stå op bag det eventyrlige tempelunivers – og ned igen

Oplev solen gå ned ved Angkor Thom
Læs mere

Angkor Wats tempelkompleks er ikonisk - og mageløst, når solen står rød på morgenhimmelen. Og så er det ekstremt velbesøgt. Tag væk fra den slagne vej og oplev templerne bag facaden. Når solen står op – og når den sidst på dagen går ned igen.

Tempelkomplekset Angkor Wat i CambodjaOplev tempelmagien med privat guide

I skal tidligt op og opleve Angkor Wat i solopgangen, hvorefter I bruger de tidlige morgentimer til at opleve både Bayon-templet med de mange ansigter og jungletemplet Ta Phrom.

I timerne midt på dagen, mens solen er på sit højeste, har I tid til afslapning på jeres hotel. Hen ad eftermiddagen mødes I så igen med jeres guide og drager på en smuk cykeltur i Angkors tempelunivers og gennem de små lokale landsbyer. Som prikken over i’et afslutter I dagen med en fredfyldt sejltur ved Angkor Thom i solnedgangen, mens I nyder et godt glas champagne.

Munk der nyder udsigten fra Angkor Wat i CambodjaAngkors sagnomspundne tempelunivers

Angkor er en ruinby fra 1400-talllet, som ligger få kilometer nord for Siem Reap. Tempelkomplekset lå i mange år gemt og glemt for omverdenen, mens junglen tog over. Først i slutningen af 1900-tallet blev byen og templerne genopdaget, og i dag er de på UNESCOs liste over verdenskulturarv.

Områdets centrum er Angkor Thom, som var den egentlige by, beskyttet af en bymur og voldgrav. Mest kendt er dog Angkor Wat, oprindeligt bygget som statstempel af Suryavarman II til ære for hinduguden Vishnu. Det fremstår i dag som en af de smukkeste og mest gennemførte symbioser af spiritualitet og symmetri.

Solopgang ved Angkor Wat tempelkompleksSolopgang over Angkor Wat

Efter I har set den eventyrlige solopgang over Angkor Wats ikoniske tårne, går I ad den mindre besøgte østlige indgang til det sagnomspundne statstempel. Her har I god tid til at gå på opdagelse på egen hånd i de mange detaljer, arkitektoniske linjer og basrelieffer. Templet er det største og bedst bevarede i Angkor.

Bayon - templet med de mange ansigterOplev Bayons mange ansigter

Med jeres guide fortsætter I mod Bayon-templet, hvis 54 gotiske tårne er dekoreret med ikke mindre end 216 smilende ansigter. Det er i sandhed en konge værdig.

Det næsten magiske jungletempel Ta Phrom, CambodiaJungletemplet Ta Phrom

I slutter formiddagen med at besøge jungletemplet Ta Phrom, der bl.a. er kendt fra filmen Tomb Raider. Glæd jer til at opleve, hvordan junglen på naturlig vis har omfavnet templet. Overalt står templet i fuld symbiose med junglens træer, hvis grene holder tårne og vægge oprejst.

I returnerer til jeres hotel for en sen morgenmad/ tidlig frokost, og måske en lur mens varmen er på sit højeste.

Oplev lokallivet i øjenhøjde i Angkor WatPå cykel til templer og lokalliv

Midt på eftermiddagen vender I tilbage til Angkor for at opleve templerne og lokallivet i cykelhøjde. I cykler af små stier gennem landsbyer, forbi lokale flodmarkeder og vinkende børn på vej hjem fra skole. Rismarkerne omringer jer og livet leves uforstyrret af den store turistattraktion, de lokale ellers har i baghaven.

Silhuette af Angkor Wat ved Siem Reap i CambodjaChampagne i solnedgangen ved Angkor Thom

Sidst på dagen når templerne lukker for besøgende, venter endnu en fantastisk oplevelse på jer. I stiger ombord i en dragebåd, som sejler jer ud på voldgraven, som omkranser Angkor Thom. Glæd jer til at opleve parken i et helt andet lys, mens solen går ned – alt i mens I nyder et glas champagne, og skåler på dagens mange oplevelser.

Mette Nielsen

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Oplevelsen indgår i disse rejseforslag

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.