Xl Iceland Thingvellir Canyon Sunset
Oplevelse på Island

The Golden Circle og Langjökull med privat guide

En enestående dag med vandfald, gejsere, vulkaner og gletsjerbesøg

Oplev nogle af de absolut største attraktioner og naturscenerier på Island, når i kører med en privat guide til Thingvellir, Haukadalurs gejsere og Gullfoss-vandfaldet med et smut omkring den kæmpe gletsjer Langjökull.

I bliver hentet på jeres hotel af jeres private guide, og så kan i eller sætte jer til rette i bilen og bare nyde udsigten til Islands natur, mens guiden finder vej og fortæller. Undervejs kommer I til nogle af Islands mest forunderlige naturscenerier. Og selvfølgelig ud af bilen hvert sted.  Der vil være vand og snacks i bilen.

I skal først opleve ikonet for rejser til Island, The Golden Circle. Det betyder natur i særklasse, men også spændende historie.

Hvorfor privat guide til The Golden Circle?

I kan sagtens selv køre The Golden Circle, hvis I har lejet en bil, men med en guide får I en masse spændende viden med på vejen, og I kan slappe af uden at tænke på trafik, den rigtige vej og parkering.

Og så er der endnu en rigtig god grund på netop denne tur. I skal nemlig op og køre på den kæmpe gletsjer Langjökull, og her kommer der altså ikke nogen i udlejningsbil! Derfor kører I i en Nissan Patrol Superjeep eller tilsvarende.

Stop på tomatfarm på vej hjem?

Efter Langjökull kan I vælge at køre direkte hjem, men der er også mulighed for en mindre omvej for at besøge Friðheimar, der er et meget populært stop efter The Golden Circle. Det er en familiedrevet tomatfarm, hvor al varme i drivhusene kommer fra den termiske undergrund. Der er café i drivhusene.

Xl Iceland Thingvellir Oxararfoss Waterfall
Xl Iceland Haukadalur Geotermal Area Steamhole
Xl Iceland Golden Circle Thingvallavatn

Det skal I opleve

Thingvellir National Park

Første stop er Thingvellir National Park ca. 45 minutter fra Reykjavik. Her er spektakulære landskaber, hvor højdepunktet er den store kløft, som er blevet dannet her, fordi kontinentalsoklerne med Nordamerika på den ene side og Eurasien på den anden langsomt glider fra hinanden.

Thingvellir er samtidig stedet, hvor det gamle alting, verdens ældste parlament, mødtes første gang i år 930, så Islands mange klaner kunne tale om uenigheder og fremtid. Jeres guide vil give jer hele historien.

Haukadalurs gejsere

Næste stop er det termiske område Haukadalur, hvor gejserne springer med direkte kontakt til jordens glødende indre. Det syder og bobler i mudderet og damper ud af sprækker i jorden, der er farvet gul af svovl.

Førhen var det Geysir, der sprang i Haukadalur, men nu er det Strokkur, der sender kæmpe vand- og dampsøjler højt op i luften. Glæd jer til at se den og til at høre om gejsernes generationsskifte.

Gullfoss-vandfaldene

Tæt på Haukadalur venter den tredje store naturoplevelse på The Golden Circle, det enorme Gullfoss-vandfald, hvor floden Hvítá vælter 32 meter ud over klipperne hen over to niveauer. Om sommeren kommer der 140.000 liter vand gennem Gullfoss hvert sekund. Hav tøj med, der kan tåle vanddamp og stænk.

Køretur på Langjökull-gletsjeren

Alt det vand, I ser i Gullfoss, kommer fra Langjökull-gletsjeren. Efter frokost , hvor guiden finder et sted til jer (ikke inkluderet), tager I den modsatte vej. Sammen med jeres guide skal I op for at køre i 4WD på selve gletsjeren.

Turen går over isen og gennem floder på gletsjeren, så man skal ikke bare have en velegnet bil, men også lidt af et udvidet glatførekursus for at køre her, så I vil være rigtigt glade for, at det ikke er jer selv, der sidder ved rattet. Når det er sagt, er sikkerheden selvfølgelig maksimal.

550 meter tunnel i isen

Langjökull er 935 km2 stor med en op til 580 meter tyk iskappe. I noget af denne enorme isklump er der hugget en 550 meter lang gang med 5 smukke kamre. Det skal I naturligvis også opleve. Gangene er oplyste.

Læg mærke til de sorte streger i isen. Det er rester af aske fra vulkanudbrud, så isen står faktisk som en fascinerende tidlinje over Islands geologi.  

Xl Iceland Haukadalur Geotermal Park Strokkur
XL Iceland Reykjavik Gullfoss Waterfall
Xl Iceland Glacier Langjokul Tunnel
Læs mere om

The Golden Circle på Island

Håndplukket rejser

Oplevelserne indgår i disse rejseforslag

Xl Iceland Deplar Farm Exterior Yoga
Island, Europa

Island Deluxe med Deplar Farm

7 dage fra

93.500 kr.

Glæd jer til

Island mest unikke luksushotel Deplar Farm 5*

Inkluderede naturoplevelser og gastronomi på Deplar Farm

Hvalsafari i lille motorbåd tæt på polarcirklen

The Golden Circle og Langjökull-gletsjeren med guide

Madtur i Reykjavik og Blue Lagoon

Team Island

Vi hjælper dig hele vejen

Som kunde hos Nyhavn Rejser får I personlig vedledning og gode råd om alt fra unikke oplevelser til valg af rute og hoteller fra en ekspert, der har prøvet det hele selv.

Vi finder det, du ikke finder

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.