Xl India Kochi Cochin Kerala Chinese Fishnets Twilight

Praktisk information om Royal Caribbean International

Vigtigt at vide om Royal Caribbean International

Herunder finder I information, som er vigtig for jer at vide, når I har bestilt et krydstogt med Royal Caribbean International hos Nyhavn Rejser.

Online check-in

De amerikanske myndigheder kræver, at I registrerer jeres personoplysninger, når I rejser på et krydstogt med Royal Caribbean International. Ved at gennemføre online check-in får myndighederne den information, de har brug for, samtidig med at I slipper for papirarbejde i havnen, inden I går ombord. Hvis disse oplysninger ikke er registreret, kan det medføre forsinkelser, eller i værste fald kan I blive nægtet indrejse i landet eller ombordstigning på skibet.

Dette skal I have ved hånden, når I gennemfører online check-in:

  • Information om krydstogtet (reservationsnummer, skibets navn, afrejsedato)
  • Fulde navn og pasoplysninger (pasnummer og udløbsdato) for alle rejsende
  • Kontaktperson hjemme (i nødstilfælde)
  • Kreditkort til indkøb ombord

Check-in her.

Dette skal I have ved hånden, når I ankommer til havnen:

  • Pas (skal være gyldigt i mindst seks måneder efter afsluttet krydstogt)
  • krydstogtbilletten (som I selv printer ud fra Royal Caribbean Internationals hjemmeside)
  • SetSail Pass (som I modtager, efter at I har gennemført online check-in)
  • Kreditkort

Hvordan tjekker vi ind på skibet?

Hvis I har gennemført online check-in, skal I medbringe et underskrevet print af jeres "SetSail Pass" samt jeres identifikationspapirer. Gå til "SetSail"-området i krydstogtterminalen, hvor jeres papirer kontrolleres, og I får her udstedet jeres Sea Pass. Dette fungerer som ID-kort og nøglekort til jeres kahyt, og kortet bruges også til køb ombord på skibet.

Hvis I ikke har gennemført online check-in, tager I jeres pas og alle krydstogtbilletter med til skranken i krydstogtterminalen, hvor personalet hjælper jer med check-in og udleverer jeres Sea Pass-kort. For at gøre ombordstigningsprocessen så enkel og hurtig som muligt, anbefaler vi, at I gennemfører online check-in. Dette bør ske i god tid inden afrejse og ikke senere end fire dage før afrejse.

Transfer er som udgangspunkt ikke inkluderet i jeres rejse, men kan nemt arrangeres. Kontakt vores rejseeksperter for mere information.

Hvornår kan jeg gå om bord?

Tidspunktet for ombordstigningen på det aktuelle krydstogt er angivet på jeres billet. Hvis I ikke er ombord mindst 90 minutter før det planmæssige tidspunkt for afgang, antages det, at I ikke skal med på krydstogtet. Bestillingen vil da blive betragtet som annulleret, og I vil ikke være berettiget til nogen tilbagebetaling af købesummen udover tilbagebetaling af skatter/afgifter.

Kan vi nægtes ombordstigning?

Skibets ledelse har ret til at beslutte, om en person kan nægtes at stige ombord. Dette kan ske i tilfælde, hvor der er fare for jeres egen og/eller andre gæsters sikkerhed. Årsager kan være sygdom med en høj risiko for smitte, uanstændig opførsel, manglende rejsedokumenter eller andet, der gør, at det ikke er hensigtsmæssigt, at man rejser.

Udover dette har skibet regler for, hvordan man bør opføre sig overfor andre gæster ombord og om, hvordan man overholder såvel sikkerhedsmæssige som sundhedsmæssige regler. Hvis nogen skulle overtræde disse regler, kan skibsledelsen beordre den rejsende og vedkommendes rejsefæller om straks at forlade skibet ved næste havn. Man hæfter selv for de ekstra omkostninger, som dette kan medføre.

I kan læse mere om Guest Conduct Policy på www.royalcaribbean.dk eller i Guest Services Directory i jeres kahyt ombord på skibet. Mere information findes også i receptionen.

Sikkerhedsprocedurer

"Muster drill" er en obligatorisk sikkerhedsøvelse for alle gæster og besætningsmedlemmer ombord. Alle skal kende til nødsignaler og vide, hvordan man skal gebærde sig i en nødsituation. International Convention of Safety of Life at Seas (SOLAS) har retningslinjer, som kræver, at der udføres en sikkerhedsøvelse senest 24 timer efter at skibet er sejlet fra afrejsehavnen.

Sikkerhedsøvelsen ombord på Royal Caribbean Internationals skibe gennemføres 30 til 60 minutter før skibet sejler fra kajen på afrejsedagen. Sikkerhedsøvelsen foregår hovedsageligt på engelsk, men informationerne er også tilpasset gæsternes nationaliteter samt de sprog, der tales i de områder, som skibet sejler i.

Hvad må I ikke medbringe ombord?

Det er ikke tilladt at medbringe følgende ombord: Alkohol, strygejern, stearinlys, våben (herunder knive, lommeknive, Leatherman osv.), proptrækkere, kaffemaskiner/elkedler, elektriske transformere (volt), brændbare væsker, sprængstoffer (såsom fyrværkeri), amatørradioudstyr, hockeystave, rusmidler, sakse og skateboard/surfbræt.

Dresscode ombord

Når I rejser på et krydstogt med Royal Caribbean International, bør I medbringe både fritidstøj, som I kan have på om dagen og lidt pænere tøj til aftenbrug. Passende tøj til aftenbrug vil være afslappet men pænt (casual) i form af kjole/bukser med overdel for kvinder og bluse og bukser for mænd. Pænere tøj (smart casual) betyder kjole eller buksedragt for kvinder og blazer for mænd. Ved formel påklædning (formal) anbefales cocktail- og lange kjoler for kvinder og jakkesæt med slips eller smoking for mænd.

Pak gerne en lille taske/håndbagage med det, som I har mest brug for, lige når I kommer ombord, da det kan tage et par timer, før bagagen bliver leveret til jeres kahyt (bagagen leveres efter udsejlingen).

Hvordan finder vi ud af, hvad der sker på skibet?

I det engelsksprogede nyhedsbrev "Cruise Compass", som dagligt bliver leveret til jeres kahyt, finder I alle nødvendige oplysninger, som I måtte have brug for. Her finder I oplysninger om eksempelvis aktiviteter og underholdning ombord, dresscode og information om næste rejsemål og vejrforhold.

Hvad med elektrisk udstyr og tøjvask?

Spændingen i det elektriske ledningsnet ombord er 110/220 V. I skal selv medbringe de adaptere, I eventuelt får brug for. Hårtørrer findes i alle kahytter og tøjvask, renseri og strygning er tilgængeligt mod gebyr. For mere information og priser, spørg kahytspersonalet.

Kan vi kontaktes udefra ombord?

Gæsterne ombord kan nås via telefon, men bemærk at opkald til og fra skibene er dyre. Ring til skibet via tlf.: 001-732 335 3285. Hav enten American Express, Visa-kort eller MasterCard tilgængeligt for betaling. Opkald koster omkring 8 USD pr. minut plus de eventuelle afgifter, som jeres telefonselskab opkræver. Bemærk venligst, at prisen for tjenesten kan ændres uden varsel.

Skibene har også internetcaféer, hvor I har mulighed for at koble jer op. Udgifterne fratrækkes jeres Xpress Pass-konto. Bemærk, at I skal have en personlig mailadresse for at benytte tjenesten.

Hvilke regler gælder der for rygning ombord?

Der er næsten røgfrit på alle Royal Caribbean Internationals skibe, men der er enkelte områder, hvor rygning af cigaretter, cigarer, elektroniske cigaretter og pibe er tilladt. Alle offentlige områder såsom teatre, barer og restauranter og kahytter er dog helt røgfrie. Det er også forbudt at ryge på kahyttens balkon.

Cigaretskod må aldrig kastes over bord, men skal bortskaffes i specialdesignede beholdere ved rygeområderne. Respekter venligst rygepolitikken og følg de fastsatte regler. For køb og brug af tobak ombord er der en aldersgrænse på 18 år. For mere information, kontakt receptionen ombord.

Hvilke regler gælder for alkohol?

Der kan købes alkohol i alle barer og restauranter ombord. Aldersgrænsen for krydstogter, der afgår fra Nordamerika, er 21 år. For krydstogter, der afgår fra Europa, Asien, Australien og Sydamerika, er aldersgrænsen dog 18 år. På Royal Caribbeans egne rejsemål skal man være fyldt 21 år for at købe alkohol. Alkohol må ikke medbringes ombord.

Hvis I medbringer alkohol ombord, vil det blive konfiskeret. Køber I alkohol undervejs på krydstogtet, vil det blive opbevaret separat og leveret til jeres kahyt den sidste aften på krydstogtet.

Valutaen ombord er amerikanske dollar, USD. Alle skibe har et kontantfrit system, Sea Pass. En Sea Pass-konto sættes op i jeres navn og tilsluttes et godkendt kredit- eller betalingskort som sikkerhed (Visa, MasterCard, Discover og American Express accepteres). I vælger selv, om I vil betale med USD eller jeres egen lokale valuta.

Sidste dag på krydstogtet modtager I en specificeret opgørelse af jeres konto i jeres kahyt, så I kan kontrollere beløbene. Det kan være, at visse transaktioner foretaget på den sidste aften ombord ikke indgår i afregningen. Disse vil blive tilføjet til den endelige regning. Bemærk venligst, at skibene har sin egen valutakurs, som kan afvige en smule fra valutakursen, som jeres bank følger.

Ved en del af faciliteterne ombord såsom kasinoet, bruger I ikke jeres skibskonto. Her betaler I i stedet kontant.

Reserverede beløb

Alle skibe har en hæveautomat ombord (hævegebyret er på 5 USD pr. session). Bemærk, at der i nogle tilfælde kan opstå reservationer på det kreditkort, I har tilknyttet jeres konto ombord på skibet. Disse reservationer foretages for at kontrollere, at der er dækning på kortet.

Når slutregningen for jeres indkøb ombord er betalt, ophæver Royal Caribbean International reservationen. Ud over dette kan kortudstederen også annullere reservationer i sit system. Dette kan tage mellem 7-14 hverdage, og Royal Caribbean International kan ikke påvirke behandlingstiden.

Når kortudsteder har ophævet de reserverede beløb, har I straks adgang til pengene igen.

Hvordan fungerer det med drikkepenge ombord?

På alle skibe gives der drikkepenge til restaurant- og kahytpersonale for god service. Bestiller I jeres krydstogt hos Nyhavn Rejser, indgår drikkepenge a ca. 12 USD pr. dag i prisen. Et servicetillæg på 18% pålægges alle regninger for drikkevarer og skønhedsbehandlinger og fratrækkes jeres Sea Pass-konto ved køb ombord.

Hvor og hvornår kan jeg spise ombord?

De fleste måltider ombord er inkluderet i prisen, og der serveres mad døgnet rundt. Hovedrestauranten har to forskellige seatings til middag, og når I bestiller krydstogtet, angiver I, om I foretrækker den første eller den anden seating.

Vil I gerne selv bestemme, hvornår I vil spise middag, vælger I "My Time Dining", hvor Royal Caribbean International gør deres bedste for at imødekomme jeres behov. Hør mere hos vores rejseeksperter.

Cirkatidspunkter for spisning i hovedrestauranten:

Morgenmad: kl. 7.30-11 (free seating)
Frokost: kl. 12-13.30 (free seating)
Middag: To seatings (tidspunkterne varierer afhængigt af rejseruten)

Hvis I ønsker mere fleksibilitet og muligheden for uformel påklædning, kan I få morgenmad, frokost og aftensmad serveret på andre restauranter ombord. Se dagsprogrammet ombord for aktuelle tilbud og åbningstider. Roomservice er til rådighed døgnet rundt mod et servicegebyr. Kontinental morgenmad kan bestilles til jeres kahyt i tidsrummet kl. 7-10 uden gebyr. Gæster, som bor i suite (dog ikke juniorsuite), kan få en komplet menu til hvert måltid serveret i suiten.

Ved måltider i specialrestauranterne ombord, betaler I en kuvertpris på 20-40 USD. I kan forudbestille bord i de fleste af restauranterne. Caféer såsom Ben & Jerrys, Café Lattetudes og Starbucks og barerne ombord har deres egne priser. Deres udvalg er derfor ikke inkluderet i prisen for krydstogtet. Det samme gælder drikkevarer ombord (helt almindelige drikkevarer til måltiderne, juice, kaffe og te indgår dog i prisen).

Hvis I har behov for specialkost eller er allergikere, skal I oplyse dette, når I bestiller jeres krydstogt eller senest 45 dage før afrejse. Royal Caribbean International gør deres bedste for at tilgodese jeres behov men serverer ikke vegansk eller lacto-vegetarisk kost.

Hvilke faciliteter er der for familier med børn?

Børne- og ungdomsklubben Adventure Ocean arrangerer gratis aktiviteter for børn og unge mellem 6 måneder og 17 år. Minimumsalderen i Adventure Ocean Club er 3 år, og børnene skal være blefri. I klubberne for de allermindste, Aqua Babies (6 til 18 måneder) og Aqua Tots (18 måneder til 3 år) skal forældrene deltage i aktiviteterne sammen med børnene.

Visse aktiviteter koster ekstra. Mere information findes ombord. Forældre til spædbørn anbefales at medbringe egen babymad, bleer og hygiejneprodukter til børn.

Forældre bedes venligst ikke efterlade legende børn uden opsyn på dækket, i salonerne og på dansegulvet. Børn har ikke adgang til visse dele af skibet, som f.eks. kasinoet. Barnesenge er tilgængelige for spædbørn.

Børnepasning kan arrangeres ombord (mod betaling) i den udstrækning, personalet har mulighed for dette. Denne ydelse kan ikke bestilles i forvejen. Børn skal være mindst 12 måneder for at få børnepasning i kahytten.

Aldersbegrænsninger ombord:

Skøjtebane: Alle aldre, børn under 6 år skal være ledsaget af en voksen.
Klatrevæg: 6 år, men højderestriktioner kan forekomme. Udstyr ombord.
FlowRider: Højderestriktioner. Udstyr ombord.
Swimmingpool: Dybderestriktioner.
Solarium: 16 år.
ClubX: 3-17 år (ikke blebørn)
Teater: Børn under 16 år ledsaget af en voksen
Boblebade: Børn under 16 ledsaget af en voksen
Motionsrum: 16 år.
Spa: 18 år.
Natklub/diskotek: 18 år.
Barer: 18 år (medmindre de ledsages af en voksen).
Alkohol: 21 år på krydstogter, der afgår fra Nordamerika, og 18 år på krydstogter, der afgår fra Europa, Asien, Australien og Sydamerika.
Kasino: 18 år.

Nogle ruter kan have en alderspolitik, der adskiller sig fra ovenstående. Bemærk, at der regelmæssigt udføres vedligeholdelsesarbejde ombord, så aktivitetsområder og maskiner til tider ikke kan holdes åbne som angivet.

Da skibene overholder United States Public Health Department Policy (USPH), er det forbudt for små børn at bade med ble i pools og jacuzzier, vandrutsjebaner og spa ombord. Forbuddet gælder også for svømning med badeble, og det er ikke tilladt at bruge dem, selv om forældrene er til stede.

Der er dog undtagelser. På skibene Freedom of the Seas, Liberty of the Seas, Oasis of the Seas og Allure of the Seas findes en Baby Splash Zone, hvor svømning med badeble er tilladt.

Børn under 6 måneder kan ikke rejse på et krydstogt med Royal Caribbean International.

Hvilke regler gælder for børn, som rejser uden forældre/formyndere, eller børn, som har andet efternavn end deres forældre eller værger?

Børn under 18 år, som rejser med forældre med et andet efternavn end barnet i passet, skal kunne fremvise fødselsattest, som beviser forældreskab. Voksne, som rejser med børn under 18 år, som de ikke er forældre til, skal kunne fremvise barnets pas (og eventuelt visum), en underskrevet bekræftelse fra en af barnets forældre på, at barnet har tilladelse til at rejse med denne person, en kopi af denne forælders pas og barnets fødselsattest.

En notarielt bekræftet attest (underskrevet og stemplet af en fagperson, for eksempel en advokat, læge eller fredsdommer) skal også kunne fremvises ved indtjekning. Attesten skal også indeholde en udtrykkelig tilladelse til, at barnet kan få medicinsk behandling, hvis der skulle opstå en situation, hvor en læge vurderer, at barnet har brug for omgående behandling. Obs! Disse regler gælder også, når barnet rejser med slægtninge eller venner. Alle dokumenter skal være på engelsk og skal medbringes ved indtjekning på havnen på afrejsedagen.

Børne- og ungdomsklubber

Ombord på skibene er der et stort udvalg af aktiviteter for børn og unge, og Adventure Ocean, Adventure Beach og The Teen Center giver børn sjove minder og uforglemmelige oplevelser.

Adventure Ocean:

Adventure Ocean findes ombord på alle Royal Caribbean Internationals krydstogtskibe og er specielt beregnet til at underholde børn og unge i syv forskellige aldersgrupper:

Aqua Babies: (6-18 måneder)
Aqua Tots: (18-36 måneder)
Aquanauts: (3-5 år, pottetrænede og blefri)
Explorers: (6-8 år)
Voyager: (9-11 år)
Navigator: (12-14 år)
Teens: (15-17 år)

Både ombord og i land arrangeres en række forskellige aktiviteter under opsyn af aktivitetsguider. Alle Adventure Ocean-aktivitetsguider har en videregående uddannelse indenfor pædagogik eller lignende samt specialiserede kompetencer og erfaring med børn. Desuden er alle aktivitetsguider blevet undervist i førstehjælp og livredning.

The Teen Center:

På Royal Caribbeans skibe er der et bestemt område, som er tilpasset alle teenagere, The Teen Center. Her er der videoskærme, spil, musik og et dansegulv.

Adventure Family:

Ombord organiseres flere sjove aktiviteter, som hele familien kan deltage i, såsom karaoke, in-liners-rulleskøjter, sjove konkurrencer på stranden med mere.

Børnepasning

Ombord på Royal Caribbean Internationals skibe er der mulighed for børnepasning (timesats) i tidsrummet kl. 20-02 enten i grupper eller i kahytten. Minimumsalderen er 1 år. For de lidt ældre børn tilbydes Late Night Party Zone kl. 22-01 under tilsyn af børnevagter og aktivitetsledere. Minimumsalder 3 år. Børnepasning koster mellem 8 og 10 USD pr. time og betales kontant ombord.

Børnemenu

Ombord er der menuer med børnenes livretter. Her serveres f.eks. pizzaer, burgere, hotdogs og meget mere. Derudover er der mulighed for at lave en sodavand- og juiceaftale, som til en fast pris giver gratis adgang til forskellige typer af drikkevarer ombord.

Der arrangeres også særlige aftener, hvor børnene kan spise middag sammen med deres venner og aktivitetsguider fra Adventure Ocean. Forældre til små børn anbefales at medbringe egen babymad, bleer og hygiejneprodukter til børn.

Er der formelle krav til gæsternes helbredstilstand?

Kontakt jeres læge og bed om råd og information om de helbredsmæssige regler, der gælder på de rejsemål, I skal besøge på jeres krydstogt. I er selv ansvarlige for at undersøge, om I har alle de nødvendige vaccinationer, der kræves, og at alle vaccinationspapirer er korrekte.

Når I rejser på et krydstogt, skal I i medicinsk og fysisk henseende være i stand til at rejse. I bør også sikre jer, at rejsen ikke vil udgøre nogen fare for jer selv eller for andre passagerer.

Ved bestillingen (eller snarest muligt efter bestillingen hvis tilstanden indtræffer, efter I har bestilt jeres krydstogt) skal I skriftligt informere Nyhavn Rejser om eventuelle medicinske eller fysiske forhold, der kan kræve behandling eller pleje under krydstogtet, eller som på nogen måde kan påvirke jeres krydstogt (herunder brug af ydelser og udstyr). Opgiv venligst så mange detaljer som muligt.

Hvad gør vi, hvis vi bliver syge ombord?

Der findes et sundhedscenter ombord, som er bemandet med en kvalificeret læge og mindst en sygeplejerske. I betaler selv udgifterne til eventuelle medicinske ydelser. Vi anbefaler derfor, at I har en fuldt gyldig syge- eller rejseforsikring, og at I gemmer alle kvitteringer som dokumentation i forbindelse med et eventuelt forsikringskrav.

Bemærk venligst, at sundhedscentret er underlagt amerikansk lov, og at prissætningen for lægebesøg, medicin og udstyr afspejler dette. Priserne kan derfor variere fra, hvad I er vant til derhjemme. Sundhedscentret udsteder søsygetabletter efter behov.

Gæster med særlige behov

Nogle af Royal Caribbean Internationals skibe har kahytter, der er specielt indrettede til gæster med handicap. Kørestolsbrugere skal selv medbringe deres egen kørestol. Fremkommeligheden varierer. Visse betingelser (for eksempel brug af tenderbåd for at komme i land) kan forhindre kørestolsbrugere i at komme i land i visse havne.

Gæster med handicap eller andre medicinske tilstande skal kunne klare sig selv ombord eller rejse med nogen, der kan give den nødvendige assistance. Royal Caribbean International beklager og forbeholder sig retten til at afvise en person, der rejser på trods af, at personens fysiske eller mentale tilstand ikke tillader det, eller hvis han eller hun kan have brug for mere pleje, end rejseledsagere eller personalet ombord kan tilbyde.

Krydstogt og graviditet

Det er kun tilladt for gravide at tage på krydstogt med Royal Caribbean International frem til og med uge 23 i graviditeten. Det er vigtigt, at I selv undersøger rederiets regler, inden I bestiller jeres krydstogt. Læs mere på Royal Caribbean Internationals hjemmeside.

Myg og insekter i Caribien

Når I går i land, anbefaler vi, at I beskytter dig mod myg og andre insekter med myggemidler samt lyst tøj med lange ærmer og ben.

I vil få kuffertmærker udleveret til jeres kahyt en af de sidste dage ombord. Skriv jeres navn, hjemmeadresse og eventuelle oplysninger om flyrejsen tydeligt. Pak kufferterne og sæt dem uden for kahytten på det angivne tidspunkt på den sidste aften af krydstogtet. Skrøbelige, vigtige og værdifulde genstande samt eventuel medicin skal pakkes i håndbagagen.

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.