• Mor med sit barn i markedsbod i San Cristobal de las Casas, Mexico
 • Udsigt ud over San Cristobal i Mexico
 • Kirken i San Juan Chamula, Mexico
 • Den smukke katedral i San Cristobal, Mexico
 • Indfødt Tzotzil Maya kvinde væver. Zinacantan i Chiapas området i Mexico

San Cristóbal og shamanernes landsbyer

Kirken i San Juan Chamula og mayaindianernes marked i Zinacantan

Indianske kvinder i landsbyen Zinacantan, Mexico
Læs mere

Tag på guidet sightseeing i stemningsfulde San Cristóbal de las Casas og til landsbyer som San Juan Chamula, hvor shamanerne healer og ofrer høns i kirken.

Maya familie i San Cristóbal, MexicoSanserne bruser, når I går rundt i enestående San Cristóbals historiske centrum. Katedralen ud til den store plads står som en larmende konditorkage i gul og orange. Når I bevæger jer ud i de smalle gader, overvældes I igen af farverigdommen og charmen. Overalt får I indkig i skønne gårdhaver. 

Små børn sælger tøjheste og smukke perlekæder lavet af farvede bønner og nødder. Her er mødre med endnu mindre børn hængende i et sjal på ryggen. Gamle koner, der er næsten lige små som ungerne, sælger farverige tekstiler, som er i god kvalitet og uendeligt smukke. I følges med en guide, der fortæller om alt, hvad I ser, hører og dufter.

Kirken i San Juan Chamula, MexicoMedicinmænd og høns i kirken

Uden for San Cristóbal de las Casas venter flere oplevelser. I landsbyen San Juan Chamula ligner kirken en helt almindelig kirke. Indenfor er der dog ingen stolerækker. I stedet er der fyrrenåle overalt på gulvet. 

Overalt sidder familier og beder med hundreder af lys foran sig. De drikker colaer eller den lokale brændevin, posh, for at bøvse og rense sjælen, før shamaner (medicinmænd) beder og healer familierne. Æg smadres og høns ofres efter at være brugt i healingen. 

De mørke høns bruges til at bekæmpe alvorlig sygdom, og da sygdommens sjæl efter seancen er optaget i hønen, bliver den smidt ud. Anderledes med de hvide, der heldigvis kan spises til aften. Det er for os en næsten uforståelig blanding af original indiansk og katolsk religion. Præsten har et indelukke bag et rødt rækværk i det ene hjørne. Her kan han få lov til at komme en gang om ugen. 

Indianske kvinder i landsbyen Zinacantan, MexicoMarked i Zinacantan

I skal besøge endnu en landsby, Zinacantan, hvor I skal på markedet foran den lille kirke. Hver landsby har sine egne traditioner. Det gælder også folkedragternes farver og mønstre. I San Juan Chamula går de indianske kvinder f.eks. klædt i blålige dragter, mens mændene ifører sig sorte eller hvide uldne poncholignende trøjer. I Zinacantan går lokalbefolkningen i flotte vævede rødlige og blågrønne dragter.

Marked i San Juan Chamula, Chiapas, MexicoKameraet? Hold det primært langt væk! 

Fotofingeren sitrer på hele denne udflugt, men hav altid i baghovedet, at indianerne ikke kan lide at blive fotograferet. Panoramabilleder er ok, men ikke mere uden at spørge. En god zoom og diskret adfærd hjælper på humøret, men hold balancen. Det handler om respekt for andres tro og holdninger. Et billede stjæler noget af motivets sjæl. 

Selv et foto af farverige bønner og sjaler på markedet kan være problematisk, hvis man ikke spørger først, for billedet kan stjæle noget af salgets held. Et par pesos til at udligne nedgangen i salget kommer dog ofte for dagen som et muligt kompromis.

I bliver hentet på jeres hotel kl. 8 om morgenen og er tilbage ca. 5 timer senere. Turen foregår sammen med en guide og i en gruppe på maks. 14 personer.

Mathias Møller Årestrup

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.