• Palenque i Mexico
 • Palenque i Mexico
 • Ruinerne ved Palenque i Mexico
 • Palenque i Mexico

Regnskovens templer ved Palenque

Mayaernes fascinerende ruinby med Inskriptionernes Tempel

Ruinerne ved Palenque i Mexico
Læs mere

Oplev resterne af mayaernes kæmpe by ved Palenque i Mexico. 15 km2 med flere end 500 bygninger omgivet af – og indhyllet i – regnskov inviterer til at gå på opdagelse. Hold udkig efter tukaner og brøleaber.

Palenque i MexicoMayaruinerne ved Palenque er en af de mest overvældende oplevelser på rejser til Mexico. Tempelkomplekset ligger omgivet af regnskov, der stadig har et fast greb om mange af de gamle bygninger. Det bidrager til den utrolige stemning, som forstærkes yderligere af, at her kun kommer få turister i forhold til f.eks. Chichen Itzá på Yucatán. 

Mange bygninger er dog befriet fra de kæmpe træer, så de står, som de gjorde en gang. Storslået og imponerende. Man ser for sig ypperstepræsten på øverste trin i gang med at ofre til guderne, mens tusinder og atter tusinder af indianerne hylder dem. 

Palenque i MexicoPaladset, Soltemplet og Inskriptionernes Tempel

Udover det store palads er Palenques mest interessante bygninger Soltemplet og ikke mindst Inskriptionernes Tempel, som er et af de få bygningsværker i Mesoamerika, der er anvendt som gravmæle på lige fod med pyramiderne i Egypten. Mayahøvdingen Pakals jordiske rester blev fundet i en sarkofag, hvor låget alene vejer 7 tons. Tidligere var det muligt at komme ind i pyramiden og ned til sarkofagen, men ikke mere. 

I kommer vidt omkring til store og små bygninger med jeres guide og hører om historien, inskriptioner, symboler og teorier om livet her. Bevæger I jer ud i regnskoven, skal I holde øje med – og lytte efter – tukaner og brøleaber. 

De fantastiske maya ruiner og templer i Palenque, Chiapas i MexicoArkæologerne gør stadig nye opdagelser 

Palenques storhedstid var mellem år 600 og 800, men indflydelsen på regionen styrtdykkede omkring år 900. Man ved ikke, hvorfor byen blev forladt. Arkæologerne forsker da også stadig i området. 

Så sent som i 2016 blev der opdaget en vandkanal bygget ind under Inskriptionernes Tempel. Teorien er, at vandet skulle hjælpe Pakals sjæl til underverdenen. På jeres rundvisning i Palenque vil I dog også se en egentlig vandingskanal, der i tidernes morgen udgjorde stedets vandforsyning. 

Mayaernes utrolige viden om matematik, astronomi og arkitektur gjorde dem på mange måder til en af klodens mest avancerede civilisationer. Efter besøget ser I nærmere på det interessante mayamuseum. 

I bliver hentet kl. 9 om morgenen på jeres hotel. Turen er med engelsktalende guide og i en gruppe, der med jer er på maks. 14 personer. Varighed 4 timer.

Charlotte Schou

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.