© Agnete Schlichtkrull

SOS Børnebyerne

Vi støtter SOS Børnebyernes arbejde for børns ret til en tryg opvækst

Nyhavn Rejser har indgået et treårigt partnerskab med SOS Børnebyerne, der skal bidrage til organisationens arbejde med udsatte børn og børnefamilier i Cambodja og det nordlige Laos.

XL Laos FS Luang Prabang Agneteschlichtkrull (1)
© Agnete Schlichtkrull

Sådan støtter vi SOS Børnebyerne

Nyhavn Rejser og SOS Børnebyerne er gået sammen i et partnerskab, med det formål at understøtte SOS Børnebyernes arbejde i Laos og Cambodja - to lande, som Nyhavn Rejser hvert år arrangerer mange rejser til.

Det treårige partnerskab med SOS Børnebyerne Danmark begyndte i december 2023 og støtter SOS Børnebyen i Battambang, Cambodia og SOS Familieprogrammet i Luang Prabang, Laos.

Hvad er en børneby?

SOS Børnebyerne hjælper børn, hvis familie ikke kan tage sig af dem, til at få et kærligt hjem i en såkaldt SOS-familie. Familierne består typisk af mellem fire til ti børn i forskellige aldre, som bor i et hus eller en lejlighed sammen med en SOS-mor eller i nogle tilfælde en SOS-far.  

En børneby kan være et beskyttet område med huse og faciliteter opført af SOS Børnebyerne, hvor SOS-familierne bor. Det kan også være huse og lejligheder, der ligger i landsbyer eller større byer, hvor familierne bor side om side med byens øvrige indbyggere.

Fælles for alle børnebyerne er dog altid, at børnene vokser op med en familie, leg, skole og venner - og alt det som hører til en god og tryg barndom og ungdom.

I SOS-børnebyen i Battambang i Cambodja for der i alt 137 børn og SOS-mødre. De bor i 15 næsten identiske familiehuse placeret side om side i en aflang rundkreds med et stort fælles haveområde i midten.

Hvad er et familieprogram?

SOS Børnebyerne arbejder også forebyggende ved at give udsatte familier bedre muligheder for selv at tage sig af deres børn. .

Støtten til de udsatte familier afhænger af, hvad den enkelte families behov er. Nogle familier har f.eks. brug for psykologisk støtte og rådgivning, så de kan give børnene den omsorg, de har brug for.

I andre familier er det vigtigste, at forældrene bliver i stand til at få en fast indkomst. Her kan SOS Børnebyerne for eksempel hjælpe ved at give familien et hønsehold, støtte til køb af jord og afgrøder eller uddannelse inden for et håndværk eller servicefag.

I det nordlige Laos arbejder SOS Børnebyerne med i alt 100 familier fordelt på 10 afsidesliggende landsbyer i distrikterne Pak Xeng, Viengkham, og Phonethong.

XL Laos FS Luang Prabang Agneteschlichtkrull
© Agnete Schlichtkrull

SOS Børnebyerne arbejder i 137 lande for at give forældreløse og udsatte børn en tryg og kærlig opvækst. Lige nu vokser cirka 65.000 børn og unge op i en SOS-børneby, og uden for børnebyerne hjælper SOS Børnebyerne årligt godt 347.000 udsatte børn.

Målet for SOS Børnebyernes arbejde er, at alle børn skal have mulighed for at vokse op i en familie, som giver dem kærlighed og tryghed – hvad enten det er i barnets biologiske familie eller i en ny SOS-familie.

I kan læse mere om om SOS Børnebyerne og støtte her

 

 

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.