• Lokale dansere i Cusco i Peru
 • Inkafæstningsværket Sacsayhuaman i Cuzco i Peru
 • Udsigt over byen Cuzco i Peru
 • Gammel sporvogn i Cuzco i Peru

Privat byrundtur i Cuzco

Se alle højdepunkterne i inkaernes gamle hovedstad

Udsigt over Plaza de Armas i Cuzco, Peru
Læs mere

Den arkæologiske fortid præger halvdagsturen rundt i den gamle inkahovedstad, Cuzco. Her bevæger I jer rundt mellem inkamure, kolonitidskirker og lokale handlende og suger til jer af de mange indtryk på Plaza de Armas.

Den imponerende katalske kirke, Santo DomingoKirken i Solens Tempel

I bliver hentet af jeres private guide på hotellet, som sørger for, at I får en grundig rundvisning i Cuzcos største seværdighed, Santo Domingo-kirken, der er et enestående mix af spansk koloniarkitektur og klassisk inka-byggekunst. Her er både 1700-tals kirke og kloster, og hele bygningen hviler på Koricancha, Solens tempel, der i tidernes morgen var Inkarigets rigeste tempel, dækket af guld.

Udsigt over Plaza de Armas i Cuzco, PeruI fortid og nutid

Kirkens stilhed er en skarp kontrast til den livlige nutid, der venter på Plaza de Armas lige uden for døren. Nutidens Cuzco er et farverigt mylder af handlende og indianere i deres traditionelle egnsdragter. Overalt i byens sidegader kan I komme tæt på inkamure, ofte om- og tilbygget i kolonitiden. Derfor går turen videre til fods, mens guiden udpeger de mange små som store seværdigheder, der har fået UNESCO til at udråbe Cuzcos bymidte til verdenskulturarv.

Sacsyahuaman, PeruInkafæstningen Saksaywaman

I bliver dog kørt uden for bygrænsen, når jeres guide skal præsentere jer for fæstningen Saksaywaman, der er enorme granitblokke sat sammen som legoklodser. Fæstningen, der på imponerende vis er opført helt uden brug af mørtel, har fortsat en særlig betydning for peruvianerne. Det er således her, at inkaernes solfest hvert år fejres ved vintersolhverv den 24. juni.

Peruviansk kvinde på markedetMercado Central

Tilbage i bymidten er næste stop nutidens virvar af handel og små restauranter. Cuzcos centrale marked, Mercado Central, har til huse i en støbejernsbygning fra starten af 1900-tallet. Her dufter frugt og grønt om kap med hønsekødssuppe og fårehoveder, og I kan nyde en friskpresset juice eller få stillet sulten med lokale specialiteter.

Lasse Westh

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Oplevelsen indgår i disse rejseforslag

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.