• Cruz del Condor udsigtspunkt er det bedste sted at spotte inkaernes hellige rovfugl, med udsigt over Colca-kløften i Peru
 • Lamaer, Peru
 • Vandkanaler og vidunderlig udsigt i Colca-kløften, Peru
 • Katolsk katedral i byen Chivay, Peru
 • Fantastisk udsigt over Colca-kløften i Peru

Todagestur til Colca-kløften

På besøg hos kondorerne i Sydamerikas Grand Canyon

Flyvende andeskondor i Colca Canyon i Peru
Læs mere

Colca-kløften er et møde med en af verdens største rovfugle og et landskab af dyrkede terrasser langs dramatiske klippesider. Colca-kløften er dybere end Grand Canyon, og rummer noget af Perus tidligste historie. Det kræver tid til fordybelse, og derfor inkluderer turen overnatning i en nærliggende landsby.

Udsigt til Colca-kløften i PeruPerus største naturattraktion

Colca-kløften er en af Perus største naturattraktioner, krydret med lokalkultur og bjergtagende udsigter. Turen er tilrettelagt som en privat udflugt over to dage, så der er tid til at stoppe op undervejs og indfange de smukke scenarier.

Lamaer ved Colca-kløften i PeruUdsigt til vulkaner og lamaer

I begynder fra Arequipa, og siden går turen ad små veje over højsletter, der er flankeret af høje vulkaner, ruiner og landbrugsterrasser fra inkatiden og før. Undervejs kan I være heldige at se flere forskellige lamaarter græsse på højsletterne. 

Indgang til byen Chivay som ligger tæt på kanten af Colca CanyonSydamerikas Grand Canyon

Målet er Chivay, en lille malerisk landsby, hvor der er mulighed for at besøge termiske bade for at bløde musklerne op efter den lange køretur. Chivay ligger samtidig tæt på kanten af Colca-kløften, der er mere end dobbelt så dyb som USA's Grand Canyon, men siderne er knap så lodrette. Navnet Colca stammer fra små huller i klipperne, der tidligt i Perus historie blev benyttet til opbevaring af mad og som gravsteder for vigtige personer.

Smukke landbrugsterrasser på vejen mod Colca-kløften, PeruBjergbønder og kolonitidsbyer

Byerne omkring Colca-kløften er grundlagt tilbage i den spanske kolonitid. De lokale har bevaret mange af traditionerne fra deres forfædre og dyrker stadig terrasserne, der blev lavet før inkatiden. Bjergbønderne, der udviklede området før inkaernes tid, skabte samtidig et netværk af vandkanaler, der kunne bringe vand frem til deres marker, og de anvendes stadig nu over 6-700 år senere. Der overnattes i Chivay, hvor også middagen serveres.

Flyvende andeskondor i Colca Canyon i PeruKondorkrydset

Colca-kløften er turens højdepunkt næste morgen, når I efter morgenmaden kører afsted mod Kondorkrydet. I morgendisen svæver den hvidhalsede kondor op gennem slugten. Båret af luftstrømmen spejder den efter sit bytte, og med vingefanget bredt ud måler den op mod tre meter fra den ene blafrende, sorte vinge til den anden. Ved udsigtspunktet Cruz del Condor får I de bedste muligheder for at nærstudere en af verdens største, flyvende fugle. 

Fantastisk udsigt over Colca-kløften i PeruForlæng evt. opholdet

Turen tilbage til Chivay passerer marker med kunsthåndværk, landsbyer og bønder på arbejde i marken. Ved frokosttid serveres en hyggelig picnic i det grønne. Ved ankomsten til Chivay kan I enten blive i dette oversete område af Peru eller fortsætte videre mod Titicaca-søen.

Lasse Westh

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.