Xl Botswana Okavango Deltaet Sandibe Lodge Elephant
Vejret på safari

Hvornår skal man rejse på safari?

De bedste rejsetidspunkter for safari i Afrika

Savannens dyr kender ikke til høj- og lavsæson, men der er alligevel tidspunkter på året, hvor det er bedst at tage på safari. Læs med her, hvor vi giver jer et overblik over de bedste rejsetidspunkter for safari i Afrika.  

Xl Botswana Safari Lion And Lioness Animal (1)

Regntid og tørtid – hvornår skal man tage på safari?

Vejret i Afrika er kort fortalt delt i to slags sæsoner – tørtid og regntid. Det bedste tidspunkt at tage på safari er i de tørre måneder, fra maj til oktober, hvor vegetationen tynder ud, og dyrelivet samles omkring de resterende vandkilder. Når det er sagt, er de danske vintermåneder også glimrende måneder at tage på safari i særligt Kenya og Tanzania, hvor der er lavere priser, færre gæster og bedre mulighed for at få plads på de mest unikke lodges og små camps.

Xl Kenya Meru National Park Elsas Kopje Meru Activities Sundowners Silverless People

Store safarioplevelser året rundt

Det er vigtigt at huske på, at langt de fleste af savannens dyr lever på samme sted hele året, hvorfor der er gode betingelser for safari hele året – og uanset, hvornår I gerne vil på safari, vil der være en region og et område i Afrika, hvor de store dyreoplevelser venter på jer.

Læs med her, hvor vi giver et overblik over de bedste rejsetidspunkter for safari i Afrika – og nogle tips til unikke safarioplevelser uden for højsæson.

Xl Kenya Ol Pejeta Bush Camp Giraffe Mount Kenya
Xl Tanzania Lodge Tarangire National Park Olivers Camp Safari Zebra Animal
Xl Tanzania The Highlands Bedroom

Safari i Tanzania, Kenya og Uganda

Juni til oktober

 I Østafrika er de tørre sommermåneder traditionel højsæson for safari. Det er også i denne periode, at I kan opleve den store migration - først i Tanzania i juni og juli, og dernæst i Kenya, hvor de enorme dyreflokke kan opleves fra august til oktober.

Januar til februar

De danske vintermåneder byder også på glimrende safari i Tanzania og Kenya, hvor I bl.a. kan opleve gnuerne kælve i Serengeti, mens Kenya har markant lavere priser på denne årstid.

 

Bedste måneder

Januar, februar, juni, juli, august, september og oktober.

Vi anbefaler

Hvis I gerne vil opleve den store migration, anbefaler vi bl.a. Grumeti-floden i Tanzania i starten og midten af juni, hvor der er færre gæster og I kan få en mere intim naturoplevelse.

I Kenya er januar og februar i Masa Mara et oplagt valg for jer, som gerne vil have forrygende safari med de bedste priser på bl.a. &Beyond Kichwa Tembo Masai Mara Tented Camp.

Xl Uganda Mount Gahinga Lodge Baby Gorilla Close Up

Bjerggorillaerne i Uganda

 En af Afrika største og mest uforglemmelige dyreoplevelser er mødet med bjerggorillaerne i Uganda og Rwandas højland. Det bedste tidspunkt at opleve bjerggorillaer er i årets to tørre perioder i hhv. sommeren og vinteren.

 Bedste måneder: Juni - august og december - februar

Xl Boswana Okavango Deltaet Elephants Drone
Xl Southafrica Victoria Falls Water Nature
Xl Botswana Chobe Nationalpark Naesehorn

Safari i Botswana og Zimbabwe

Chobe National Park, Okavango og Victoria Falls

De største højdepunkter i denne del af Afrika er Okavango-deltaet og Chobe National Park i Botswana samt det majestætiske vandfald Victoria Falls i Zimbabwe. De to sidstnævnte kan oplagt kombineres i foråret, mens Okavango-deltaet er bedst senere på sommeren, når de store vandmasser fra nabolandet Angola har gjort deres indtog.  

Maj til september

De danske sommermåneder er de tørre vintermåneder i Botswana og Zimbabwe, der ligger i det sydlige Afrika. Det er et fantastisk tidspunkt at tage på safari i begge lande, mens hvis I gerne vil opleve Okavango-deltaet fra sin smukkeste side, er det bedst fra juli til oktober.

Hvis I omvendt vil opleve Victoria Falls fra sin mest kraftfulde side – i kombination med safari til gode priser i f.eks. Chobe National Park, vil april og maj være rigtig gode måneder.

Bedste måneder for Chobe og Victoria Falls

April, maj og juni.

Bedste måneder for Okavango-deltaet

Juli, august, september og oktober.

XL South Africa Andbeyond Ngala Tented Camp Guest Tent Exterior

Safari i Sydafrika

Cape Town med safari længere nordpå

En rejse til Sydafrika vil ofte kombinere safari i den nordøstlige del af landet med et besøg til Cape Town og vinlandet i den sydligste del af landet: To områder med to forskellige vejrmønstre. Derfor anbefaler vi gerne forår og efterår, hvor I har godt vejr i begge dele af landet – og på Mauritius, hvis I ønsker at afslutte eventyret med en strandferie i Det Indiske Ocean.

Maj til september

Den bedste årstid for safari, men de danske sommermåneder er også vinter i Cape Town, så vi anbefaler safari i april og maj eller september og oktober, som alle er gode måneder til safari – samtidig med at I undgår de koldeste måneder i Cape Town og vinlandet.

Bedste måneder

April, maj, september, oktober og november.

Vi anbefaler

En rundrejse, der kombinerer safari med Cape Town, vinlandet og strandferie på Mauritius. Hør mere med jeres rejserådgiver.

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.