XL USA Yellowstone National Park Old Faithful Geyser Erupting

Natureventyr i det vestlige USA og Canada

Natureventyr i det vestlige USA og Canada

22 dage fra 62.000 kr.

22 dages kør selv-ferie til en perlerække af spektakulære nationalparker

Start i skønne Seattle i USA. Læg så vejen omkring hvalernes Vancouver og Canadian Rockies med bjerge, bjørne og gletsjere. Vend tilbage til USA med Yellowstones gejsere og bisonokser og smukke Grand Teton. Og slut i Salt Lake City inden flyet hjem.

Udgangspunktet for denne rejse er, at I ikke skal lade jer stoppe af landegrænser, hvis I vil have de helt store oplevelser på jeres rejse. Især ikke ved rejser til det nordvestlige USA og vestlige Canada, hvor alt kan lade sig gøre, hvis man bare ved hvordan. Det gør jeres rejserådgiver hos Nyhavn Rejser.

Glæd jer til

 • Charmerende byliv i Seattle og Vancouver
 • Storslåede nationalparker fra Rocky Mountains til Yellowstone
 • Bjørnesafari, hvalsafari, bæltekøretøj på gletsjer og meget mere
 • Håndplukkede hoteller og lodges i USA og Canada
 • Gennemtænkt rute og rummelig bil med GPS

Højdepunkter på rejsen

Sted Nætter Højdepunkter
Seattle, USA 2 nætter på Seattle, USA 2 Højdepunkter Smag dig gennem Seattles madscene med en lokal guide, der bringer jer til nogle af Seattles hot spots og bedste restauranter med prisvindende kokke. Smag dig gennem Seattles madscene med en lokal guide, der bringer jer til nogle af Seattles hot spots og bedste restauranter med prisvindende kokke.
Olympic National Park, USA 1 nat på Olympic National Park, USA 1 Højdepunkter Vandreture i skoven og kanoture på vidunderlige Lake Quinault. Vandreture i skoven og kanoture på vidunderlige Lake Quinault.
Victoria, Canada 1 nat på Victoria, Canada 1 Højdepunkter Eventyrlig hvalsafari i den smukke skærgård ved Victoria og Vancouver Island. Eventyrlig hvalsafari i den smukke skærgård ved Victoria og Vancouver Island.
Vancouver, Canada 2 nætter på Vancouver, Canada 2 Højdepunkter Den historiske bydel Gastown og sejltur i Vancouvers fjorde med vandfald og chance for at se ørne, sæler og endda bjørne. Den historiske bydel Gastown og sejltur i Vancouvers fjorde med vandfald og chance for at se ørne, sæler og endda bjørne.
Whistler, Canada 2 nætter på Whistler, Canada 2 Højdepunkter Bjørnesafari i 4WD til Whistler og Blackcomb Mountains med svævebanen Peak2Peak Gondola. Bjørnesafari i 4WD til Whistler og Blackcomb Mountains med svævebanen Peak2Peak Gondola.
Clearwater, Canada 2 nætter på Clearwater, Canada 2 Højdepunkter Vandretur med vandfald, elge og bjørne i Wells Gray Provincial Park. Vandretur med vandfald, elge og bjørne i Wells Gray Provincial Park.
Jasper, Canada 2 nætter på Jasper, Canada 2 Højdepunkter Bjørnesafari i Grizzly Bear Valley og fantastisk vandring i Jasper National Park. Bjørnesafari i Grizzly Bear Valley og fantastisk vandring i Jasper National Park.
Banff, Canada 2 nætter på Banff, Canada 2 Højdepunkter Athabasca-gletsjeren med bæltekøretøj, og Icefields Parkway med gletsjere, floder, søer og vandfald. Athabasca-gletsjeren med bæltekøretøj, og Icefields Parkway med gletsjere, floder, søer og vandfald.
Kalispell, USA 1 nat på Kalispell, USA 1 Højdepunkter Smuk køretur fra Canada til USA med smukke bjergsøer og varme kilder. Smuk køretur fra Canada til USA med smukke bjergsøer og varme kilder.
Yellowstone National Park, USA 2 nætter på Yellowstone National Park, USA 2 Højdepunkter Gejsere, varme kilder, ubeskrivelig smuk natur og fantastisk dyreliv. Gejsere, varme kilder, ubeskrivelig smuk natur og fantastisk dyreliv.
Jackson, USA 2 nætter på Jackson, USA 2 Højdepunkter Westernstemning og Rocky Mountains i Grand Teton National Park. Westernstemning og Rocky Mountains i Grand Teton National Park.
Salt Lake City, USA 1 nat på Salt Lake City, USA 1 Højdepunkter Momonernes hovedsæde Salt Lake Temple. Momonernes hovedsæde Salt Lake Temple.
Xl Canada BC Whistler Blackcomb Peak2peak Gondola
Det kan i se frem til

Oplevelserne står i kø

Kør selv ferie i USA og Canada

I skal på en kør selv-ferie i USA og Canada, hvor I ikke bare må krydse grænsen i jeres rummelige bil med GPS, I behøver heller ikke aflevere den, hvor I henter den. På den måde er grundlaget lagt for en fantastisk rute fra Seattle op over Canada og tilbage til Salt Lake City via Yellowstone National park. 

Byliv med gourmettur i Seattle

Lidt byliv bliver der også med gourmettur i smukke Seattle og tid til at gå på opdagelse i Vancouver. 

Fantastisk natur fra start til slut

I kommer til at køre i fantastisk natur. Og I skal vandre i den. Sejle i skærgård på udkig efter hvaler og spækhuggere og på fjorde og floder på udkig efter vandfald og bjørne. Svæve i gondol til bjergtoppe. Køre på gletsjer i bæltekøretøj og med 4WD til flere bjørne – nu i bjergene! Og mere endnu. 

Ikke mindst skal I bare læne jer tilbage og nyde scenerierne både fra bilen og fra udvalgte hoteller og lodges med optimal beliggenhed. 

Xl Canada Jasper Nationalpark Bears Mother
Xl Canada Pod Of Orcas Group Animal
XL Canada Jasper National Park Athabasca Glacier Start At The Icefield Center
Det skal I opleve

Dagsprogram

Skræddersyet rejse til USA og Canada

Rejsen er som udgangspunkt på 22 dage inkl. ud- og hjemrejse, men alle steder kan vi forlænge jeres ophold, hvis I ønsker det, ligesom ruten kan tilpasses jeres ønsker. 

Der er nogle få lange kørestrækninger, men husk, at vejene er gode og bilerne magelige i USA og Canada, og I har smuk natur omkring jer stort set uafbrudt. Transport er en oplevelse på disse kanter!

 

Jeres rejse til USA og Canada starter i dejlige Seattle, der er den største by i delstaten Washington. I flyver hertil med et enkelt stop og tager en taxa til jeres hotel. 

XL USA Beautiful Seattle In The Evening With Mt.Rainer
Xl USA WA Seattle The Edgewater Hotel Six Seven Dining Room
Xl USA WA Seattle The Edgewater Hotel Lobby

The Edgewater 4*, Seattle

Vi har udvalgt det hotel i Seattle, der nok ligger bedst af dem alle, nemlig The Edgewater, der står som en stemningsfuld lodge på pæle i vandet ved Pier 67. Det er Seattles eneste waterfront hotel. I er tæt på alle attraktioner og kan nyde smukke udsigter til Olympic Mountains og Elliott Bay.

Seattle er en hyggelig by, der strækker sig op ad en smal landtange mellem sø og fjord. I kan se solopgang over Lake Washington og solnedgang over Puget Sound, og bjergene rejser sig smukt med sne på toppen. 

Vil I starte med at have overblik over byen, så tag op i det 184 meter høje udsigtstårn The Space Needle. Her kan I også se de store bjerge i øst og ud over Puget Sound og San Juan-øerne i nordvest. Bliver I fristet af udsigten, kan vi en anden gang arrangere et spændende cruise ud i fjordene. 

XL USA Beautiful Seattle In The Evening With Mt.Rainer
Xl USA Washington State Seattle Cakes Coffee Savor Seattle Food Tour
Xl USA Washington State Seattle Pike Place Public Market Sign

Gourmettur i Seattle

Nærheden til havet sætter stemningen i Seattle. Også når det gælder markeder og restauranters udbud. Samtidig er her et frodigt opland, så der er alle muligheder for at få friske råvarer af enhver slags. Seattle er da også kendt for sin gode mad.

Det skal I opleve på en gourmettur om eftermiddagen. I kommer til nogle af Seattles hot spots og bedste restauranter med prisvindende kokke. Med et hav af smagsprøver undervejs!  

Fisk på Pike Street Market

På gourmetturen kommer I også forbi Pike Street Market, hvor kæmpe laks, krabber og hummere ligger side om side. Her er et væld af hyggelige restauranter og cafeer inkl. den første Starbucks. Hvis I kan lide store markeders farverighed og liv, så smugkig om formiddagen.

I en helt anden boldgade er Boeing-flyfabrikken i Everett nord for byen. I kan komme på en rundtur i de enorme fabrikshaller.

Jeres rejse til USA og Canada går nu et skridt nærmere sidstnævnte, men I bliver dog på den amerikanske side af grænsen lidt endnu. I forlader Seattle og kører mod Olympic National Park i det nordvestligste hjørne af USA. 

Den hurtigste vej er syd om de store fjorde og søer, og I kan lige så godt komme derudaf, for der venter flot natur i den anden ende.

Xl USA Washington Lake Quinault Lodge Lake View

Lake Quinault Lodge 3*, Olympic National Park

I skal bo en enkelt nat på Lake Quinault Lodge ud til Lake Quinault ved Olympic National Park. Det er en dejlig lodge med mulighed for smukke vandreture i skovene og kanoture på søen. I princippet kunne I sagtens være her flere dage, men der venter endnu smukkere natur i Canada.

Xl USA Washington Lake Quinault Lodge Living Room

I runder Olympic National Park, hvor bjergene rejser sig med Mount Olympus som det højeste på 2.432 meter. Små 200 km efter start er I ved færgen i Port Angeles. Og nu kan I så sige for jer selv: ”Vi sejler lige til Canada”. Det er ikke hver dag, man kan det.

Xl USA Washington State Olympic National Park Mt Olympus Mountain Sunrise
XL Canada Victoria Eagle Wing Tours Wharf Speedboat
Xl Canada Victoria Oswego Hotel Exterior

Oswego Hotel 4*, Victoria

Når I kører i land i Victoria, behøver I ikke forberede jer på en lang køretur. Der er kun 2-300 meter til hotellet. I skal bo en enkelt nat på Oswego Hotel, der ligger med gåafstand til alt i hjertet af Victoria. I får en flot, moderne lejlighed med stor balkon.

I starter dagen med 3 timers eventyrlig hvalsafari i den smukke skærgård ved Victoria og Vancouver Island. Turen foregår i en stor speedbåd med godt udsyn for alle. 

Xl Canada British Columbia Spirit Bear Lodge Oras Killer Whales

Safari til skærgårdens spækhuggere

Der bor fast tre spækhuggerfamilier ved sydspidsen af Vancouver Island. Man kan aldrig give garanti for noget i vild natur, men I er meget tæt på at være sikre på at se nogle af dem. Med lidt ekstra held kan I også se pukkelhvaler, gråhvaler og minkhvaler. Området huser også delfiner, sæler og søløver.

Smuk sejltur til Vancouver

Efter hvalsafarien kører I til Swartz Bay 33 km nord for Victoria, og endnu en smuk sejltur gennem skærgården og Strait of Georgia bringer jer til Vancouver. Er vejret med jer, kan I nyde sceneriet fra det store soldæk. 

I aftaler med jeres rejserådgiver, hvad tid vi skal booke færgen til. Der er mange afgange, men vi anbefaler at sejle i fuldt dagslys, så I kan få den bedste udsigt. Efter en time og 35 minutter ankommer I til Tsawwassen, hvorfra der er 38 km til jeres hotel i Vancouver. 

Xl Canada Vancouver Loden Hotel Loden Park Vista

The Loden 4*, Vancouver

I skal nu bo 2 nætter på The Loden i Vancouver. The Loden ligger centralt på en stille gade få minutter fra byens bedste shopping, havnefronten og Stanley Park.

På de første dage af jeres rejse til USA og Canada har I oplevet, hvor smuk denne del af verden er fra søsiden. Det fortsætter i dag, hvor I skal på endnu en fascinerende sejltur. 

Nyd mangfoldige Vancouver

Før det har I dog formiddagen til at gå på opdagelse i Vancouver, der er en fantastisk by med en etnisk mangfoldighed, som kun få andre byer kan matche. Gå f.eks. en tur i den historiske bydel, Gastown, med masser af nyt liv i de gamle pakhuse. 

Xl Canada British Cloumbi Vancouver Gastown Steamclock
XL Canada Vancouver Private Bike Tour Harbour
Small Canada British Columbia Vancouver Boat

Sejltur til Granite Falls

Om eftermiddagen kl. 15 stævner I ud i en speedbåd fra Granville Island, der er kendt for det farverige Granville Island Public Market. Gå eventuelt herover lidt før og nyd en frokost ved markedet. 

Sejlturen går ind i de rå fjorde bag Vancouver. Her er store klipper og vandfald, og der er også chance for at se ørne, sæler og måske endda bjørne.

Efter mange skønne oplevelser ved kysterne, går jeres rejse nu ind i land og op i bjergene ad Sea to Sky Highway mod Whistler, der ligger mellem Whistler Mountains og Blackcomb Mountains. I krydser Lions Gate Bridge i Vancouver, svinger ud mod Horseshoe Bay og fortsætter så op langs den smukke fjord. 

Der er mulighed for afstikkere f.eks. til buldrende Shannon Falls. Se op til højre, lige før I når Squamish. Måske er der bjergklatrere på den lodrette klippe Stawamus Chief Rock. Efter Squamish siger I farvel til kystlinjen og fortsætter ind i bjergområderne. Dyrelivet byder bl.a. på elge, hjorte og bjørne. 

Xl Canada British Columbia Squamish Stawamus Chief Rock

Nita Lake Lodge 4*, Whistler

I skal bo to nætter på Nita Lake Lodge, der ligger på bredden af Nita Lake. I er midt i Whistler-dalens smukkeste natur, og der er gratis shuttlebus til byen.

XL Canda Whistler Nita Lake Lodge

Der er et hav af muligheder for spændende aktiviteter i Whistler fra vilde ziplines over white water rafting og stille kanoture til bjørnesafari. Vi har udvalgt to af de absolut største. 

I 4wd og ad dyrestier til Whistlers sorte bjørne

I skal først udforske naturen ved Whistler og Blackcomb Mountains. Det sker på en bjørnesafari i 4WD og til fods ad dyrestierne. Målet er at se nogle af de 50-60 sorte bjørne, der lever her, og chancerne er rigtigt gode! Nyd at være i så spektakulær natur i selskab med engagerede og vidende naturguider.

Xl Canada British Columbia Wild Bear Lodge Black Bear Cub Tree

Peak2peak Gondola I Whistler

Vi inkluderer også en tur i svævebanen Peak2Peak Gondola. På vej op til en udsigtsplatform i Blackcomb Mountains opleveler I det længste gondolsvæv i verden på lige over 3 km og også det højeste svæv på 436 meter. Glæd jer til enestående udsigter fra toppen.

Nu går jeres rejse til USA og Canada videre mod nye oplevelser. I siger farvel til Whistler med GPS'en indstillet på Hallamore Lake et stykke fra Clearwater. Det er en lidt længere køretur end de andre dage, men mest af alt en virkelig smuk køretur!

I kører ad Duffey Lake Road med udsigt til gletsjeren Joffre Glacier og gennem Lillooet og guldgraverbyen Cache Crek, og lidt efter venter lange Kamloops Lake med flotte udsigter over bjerge og sø.

Ved byen Kamloops krydser i Thompson River, og så går det stik nord bl.a. langs Dun Lake til jeres hotel. 

Xl Canada British Columbia Lillooet Fraser River Old Goldmine Town
Xl Canada British Columbia Trans Canada Highway Thompson River
Small Canada Alpine Meadows Resort Clearwater View

Alpine Meadows Resort 3+*, Hallamore Lake

Nu skal I nyde ægte canadisk lodgestemning på Alpine Meadows Resort, hvor I skal bo 2 nætter. Alpine Meadows Resort ligger ud til Hallamore Lake, og der er langt til nærmeste by. Mere end 100 km! I stedet er her natur, natur og mere natur. Bliv ikke overrasket, hvis I spotter bjørne i nærheden af lodgen.

Xl Canada British Columbia Wells Gray Provincial Park Moul Fall Waterfall

I har set vandfald før på jeres rejse til USA og Canada, men ikke i de mængder, I kan opleve i dag. Der er nemlig 39 navngivne vandfald i området plus alt det løse. 

XL Canada Algonquin Provincial Park Sunrise

Snør vandreskoene og kom ud i naturen

I er kun 1 times kørsel fra Wells Gray Provincial Park, der huser de flotteste vandfald. Flere ligger meget tæt på vejen, men und også jer selv at komme godt ud af vandrestierne. 

Det mest berømte vandfald i Wells Gray National Park er Helmcken Falls, hvor vandet falder 141 meter ned i kløften. Tag en dyb indånding og gå ud på udkigsplatformen, der hænger ud over klippen med fabelagtig udsigt.

Af andre vandfald kan vi anbefale Dawson Falls, der falder 90 meter i en bred kaskade, og vil I om bag et vandfald, så find frem til Mou Falls på en times gåtur gennem skoven. Udsigtsplatformen er øverst, mens I kan komme bag vandfaldet i bunden af faldet. 

Dyrelivet i Wells Gray National Park tæller blandt andet elge og bjørne.

Noget af det fascinerende ved at køre denne rute på en kør selv-ferie i Canada er, at hver gang man tror, at nu kan det ikke blive smukkere – så er det præcis det, det bliver. 

Glæd jer derfor til, at bjergene bliver endnu større, dyrelivet endnu mere intenst og scenerierne endnu smukkere nu, hvor I for alvor bevæger jer ind i Rocky Mountains eller Canadian Rockies, som de kaldes på disse kanter.  

Xl Canada Mountain Goats In The Rockies

Kløfter og vandfald på Yellowhead Highway

I kører ad den smukke Yellowhead Highway og bliver forkælet med de vildeste udsigter til kløfter og vandfald. Først går det langs Thompson River på vej mod 3.954 meter høje Mount Robson. Og der er en spændende oplevelse på vejen! 

Small Canada Blue River Safari Safari Grizzly Bear Valley People Viewing Bears

Bjørnesafari i Grizzly Bear Valley

Navnet siger jo det hele. Grizzly Bear Valley. I er for alvor kommet til bjørneland. Halvvejs mellem Clearwater og Mount Robson venter en times sejltur, hvor I kommer tæt på Canadas brune bjørne, som kommer til floden for at finde mad.

XL Canada Alberta Mount Robson In The Canadian Rocky Mountains, Near Jasper National Park

Fra British Columbia til Alberta og Jasper

Senere fortsætter I gennem Mount Robson National Park med bl.a. 3.425 meter høje Resplendent Mountain, der rejser sig lodret mod himlen. Ved Yellowhead-passet forlader I British Columbia. Nu er I kommet til Alberta og Jasper National Park og mangler kun det sidste stykke til byen Jasper.

XL Canada Jasper Forest Park Hotel Outside Restaurant

Forest Park Hotel 3*, Jasper

I skal bo 2 nætter på Forest Park Hotel, der er et godt og komfortabelt hotel i Jasper med en pool, hvis I trænger til en dukkert efter oplevelserne i Canadian Rockies.

Canada er verdens næststørste land. Det er godt at have i baghovedet, når man skal forstå de store vidder. Jasper National Park er f.eks. 1½ gange så stor som Sjælland og blot en af mange nationalparker i Canada. Her er de vildeste bjerge og masser af smukke vandreruter. Sig til, hvis I vil blive her nogle dage ekstra.

Xl Canada Jasper Nationalpark Mountain Goat

Dyreliv og bjerge i Jasper National Park 

Blandt de firbenede beboere i Jasper National Park er elge, rensdyr, bjørne, bighornfår, bjerggeder og ulve. I skal på en guidet halvdagstur på udkig efter det hele, men sandelig også for bare at nyde de smukke naturscenerier. I er i vild natur, så I kan aldrig vide på forhånd, hvad I ser, men det er en del af spændingen.

 

En rejse til det vestlige Canada er først fuldendt, når I har nydt de snedækkede bjergtoppe og skuet ud over de smukke bjergsøer i Banff National Park. Det er her, jeres ferie går til nu.

Icefileds Parkway med Athabasca-Gletsjeren 

De naturscenerier, I skal igennem i dag, fås ikke meget smukkere i hele Nordamerika. Icefields Parkway er simpelthen i en klasse for sig med et utal af gletsjere, floder, søer og vandfald.

For en stund glemmer vi, at det er en kør selv-ferie i Canada, for I skal helt op på den enorme Athabasca-gletsjer og her foregår kørslen i et autoriseret bæltekøretøj. Glæd jer til en formidabel naturoplevelse - og husk varmt tøj!

XL Canada Alberta Athabasca Glacier, Part Of The Columbia Icefield, Jasper National Park
XL Canada Columbia Icefield Athabasca Glacier, Jasper National Park Truck
Xl Banff Canada Moose Hotel & Suites Pool Rocky Mountains View

Lake Peyto - guddommelig smuk!

Efter køreturen på Athabasca-gletsjeren venter så nogle af Canadas smukkeste søer. Først Lake Peyto i 1.860 meters højde. I ser den bedst fra Bow Summit, der er det højeste punkt på Icefields Parkway. 

Senere venter stjernen over dem alle, Lake Louise. Den utrolige turkise farve skyldes udledninger af fint klippestøv fra gletsjernes smeltevand. Hvis I vælger at fortsætte ad Bow Valley Parkway fra Lake Louise, kan I stoppe ved Johnston Canyon og gå en tur til flotte vandfald.

Moose Hotel & Suites 4*, Banff

De næste to nætter overnatter I på Moose Hotel & Suites i hjertet af byen Banff. Der er flot udsigt til Canadian Rockies. Nyd den fra den opvarmede pool. Det er noget særligt at bade med usigt til sne på toppen.

Dette er jeres sidste hele dag i Canada, så kom ud i den formidable natur, nyd den friske luft og sug til jer af de mange indtryk.

XL Canada Discover Lake Louise Og Moraine Lake Couple

Lake Louise og Agnes Tea House

Lake Louise er så smuk, at den godt kan tåle et gensyn. Vær dog forberedte på, at I ikke er de eneste, der har fundet ud af det. Derfor bor I også lidt væk fra søen. 

En god tur at gå ved Lake Louise er til Lake Agnes Tea House. Stierne starter ved den offentlige parkeringsplads ved Lake Louise og går gennem skoven op til åbne områder med skønne udsigter. I ser ned mod Lake Louise og senere Mirror Lake samt vandfaldet fra Lake Agnes.

Fremme ved Lake Agnes Tea House, kan i nyde en velfortjent kop te i det gamle tehus.

Xl Canada Alberta Banff Gondola Sulphur Mountain Rocky Mountains

Med Banff Gondola til toppen af bjergene

Lykken er at slutte på toppen. Også på rejser til Canada. Derfor inkluderer vi en tur med kabelbanen Banff Gondola, der går op ad 2.451 meter høje Sulphur Mountain. Fra udsigtsplatformen kan I gå videre mod toppen af bjerget, mens i spejder efter ørne og dyr.

Senere nyder I en god nats søvn den sidste nat i Canada. Nu går turen videre mod USA.

Dagen i dag er mest af alt en transportdag, men der er mange smukke steder på vejen, så kom tidligt af sted, så I har tid til at stoppe lidt. Mange byer undervejs har ”Hot Springs” som en del af navnet, så måske et hop i en pool med vand fra varme kilder kan friste? 

I passerer også flere smukke bjergsøer. I Roosville kører I ind i Montana, USA, og herfra er 1½ time til Kalispell, hvor I skal overnatte på et godt 3* hotel.

Xl Usa Montana Kalilspell Landscape

Også denne dag er der en del kørsel, men det foregår ad virkeligt gode veje i smukke landskaber, så igen: Kom tidligt af sted og giv jer tid til at hygge undervejs. Hav lidt ”Hit the road, Jack”-musik til bilen, lidt snacks og lidt at drikke med. Stop ved en ægte diner for at spise frokost med de lokale. Og nyd det frie liv på amerikansk. At køre i USA og i denne natur kan ikke sammenlignes med noget derhjemme.

XL USA Wyoming Yellowstone National Park Castle Geyser Erupts

Yellowstone National Park

Når I til sidst kører ind i Yellowstone National Park venter intet mindre end magisk natur. I er i moderen til alle nationalparker i USA. Yellowstone National Park blev etableret som den første af dem alle i 1872. 

Xl Usa Wyoming Canyon Lodge Yellowstone Dunraven Lodge

Canyon Lodge & Cabins 3*, Yellowstone National Park

I skal bo midt i Yellowstone National Park med perfekt beliggenhed for alle oplevelser fra gejsere til flokke af bisonokser. I har som udgangspunkt 2 nætter på Canyon Lodge & Cabins, der ligger tæt på Visitor Center og restauranter, men sig endelig til, hvis I ønsker flere nætter.

Fra Canyon Lodge & Cabins er kun få minutters gang til Lower Falls og Grand Canyon of Yellowstone, og I er hurtigt på Grand Loop Drive, der går som et 8-tal gennem Yellowstone forbi de store attraktioner.

Hvis I vil have mest muligt ud af dagen, så begynd med et besøg på Visitor Center lige ved jeres hotel. Her får I kort og information, så I kan udnytte tiden bedst muligt og vælge mellem de mange muligheder for oplevelser i Yellowstone National Park.

XL Wyoming Grizzly Bear Animal Yellowstone National Park USA

Yellowstones dyreliv

Naturen i Yellowstone National Park er nærmest ubeskrivelig og så markant anderledes end alt det, I har set til nu på jeres rejse til USA og Canada. Her er store sletter med kæmpe flokke af bisonokser, og I kan også være heldige at se ulve, bjørne, prærieulve og hjorte. 

Xl Usa Wyoming Yellowstone Big Horn Sheep

Termisk undergrund med gejsere og varme kilder

Fra Yellowstone National Park er også direkte adgang til jordens glødende indre, så gejsere som Old Faithful sender søjler af vand langt op i luften. 

Det termiske kildespring Grand Prismatic står i alle regnbuens farver takket være forskellige bakteriedannelser i det varme vand, og ved Mammoth Hot Springs vælter op til 80 grader varmt vand op af undergrunden for at løbe ned over de mange farverige terrasser.

I siger farvel til spruttende gejsere og bisonokser Yellowstone National Park og kører sydpå mod byen Jackson i Wyoming, der oser af wild west. Her er indgangsporte til parkerne lavet af store gevirer fra kronvildt, og husene med boardwalks af træ kunne gå lige ind i enhver western film.

XL USA Wyoming Grand Teton National Park Death Canyon

Grand Teton National Park 

Dagens kørsel er ikke så lang, så I har god tid undervejs til at se nærmere på enestående Grand Teton National Park, som I passerer på vejen. Det er en af de mest spektakulære nationalparker i Rocky Mountains med smukke bjerge, store vidder, krystalklare bjergsøer og fossende floder.

Kør ad Teton Park Road og kom ud at gå i den flotte natur. Måske ser I elge og bjørne. 

Xl Usa Wyoming Rustic Inn Creekside Resort Spa Exterior Creek

Rustic Inn Creekside Resort & Spa 3*, Jackson

I Jackon skal I bo 2 nætter på Rustic Inn Creekside Resort & Spa, der - som navnet antyder - byder på ægte lodgestemning ved floden. I kan gå til byens tilbud og nyde udsigten til bjergene hele vejen. Der er både spa og pool på hotellet.

I har hele dagen ti at nyde den fantastiske natur. I kan køre lidt tilbage til Grand Teton National park, hvis I ikke fik set jer mætte i går.

I kan også udforske National Elk Refuge, der er et 100 km2 stort naturreservat med mange tusinde kronhjorte. Her er store flokke af bison og mange andre dyr og fugle, så husk vandresko, kikkert og kamera.

Xl USA Wyoming Jackson National Elk Refuge Sign

Brug formiddagen på at se jer lidt mere omkring i og ved Jackson. Senere kører I så de ca. 4½ time sydpå til Salt Lake City, som ligger ud til søen Great Salt Lake i Utah. 

Salt Lake City blev grundlagt af momoner og er i dag hovedsæde for Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige. Salt Lake Temple er en af byens mest imponerende bygninger på Temple Square.

XL USA Utah Salt Lake City Mormon Temple

Lufthavnshotel i Salt Lake City

Det er blevet den sidste nat på jeres rejse til USA og Canada. I skal overnatte på lufthavnshotel i Salt Lake City, så I er tæt på flyet hjem dagen efter. I har jeres bil, til I skal flyve, men I kan også vælge at aflevere den nu, så I kan slappe af senere.

I flyver hjem fra Salt Lake City med et enkelt stop undervejs og lander i Danmark dag 22. Velkommen hjem fra jeres ferie i Canada og USA.

XL USA Wyoming Yellowstone National Park Bison Paradise
Håndplukket til jer

Det skal I opleve på jeres rejse

Se kortet og det detaljerede program for alle oplevelser. Men helt kort, så starter I som nævnt med at opleve Seattle. 

Herfra går turen via Olympic National Park ind i Canada til Vancouver. Videre herfra går det op i Canadian Rockies med bl.a. Whistler samt Jasper og Banff nationalparkerne med dramatiske bjerge og uendeligt smukke bjergsøer. 

Fra Canada går ruten så igen til USA og de spruttende gejsere, varme kilder og store bisonflokke i Yellowstone National Park. Finalen er spektakulære Grand Teton National Park og wild west stemning i Jakson, før I flyver hjem fra Salt Lake City. 

Forpustet? det er der ikke grund til. I har tid til at fordøje alle oplevelserne undervejs.

Håndplukket til jer

Her skal I bo på jeres rejse

Håndplukket med hjertet. Det er den følelse, I mærker, når I rejser med Nyhavn Rejser. Vores rejseeksperter har nøje udvalgt alle jeres hoteller ud fra beliggenhed, stil, stemning og den særlige faktor, der er med til at fuldende eventyret.

Din skræddersyede rejse

Vejledende priser

Intervallerne i prislisten angiver den pris (i dkr.), vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Endelig pris afhænger af ledig flykapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt ledige værelseskategorier.

Inkluderet

 • Fly København-Seattle / Salt Lake City-København på økonomiklasse
 • Lufthavnsskatter
 • 2 nætter på The Edgewater 4*, Seattle. Waterside King room
 • Oplevelse: Seattle gourmettur
 • 18 dages billeje: Standard SUV med alle forsikringer, en tank benzin, op til 4 chauffører, GPS og fri km.
 • 1 nat på Lake Quinault Lodge 3*, Olympic National Park. Lakeside room
 • Færge Port Angeles-Victoria inkl. bil og passagerer
 • 1 nat på The Oswego Hotel 4*, Studio, Victoria
 • Oplevelse: Hvalsafari fra Victoria 
 • Færge Vancouver Island-Vancouver
 • 2 nætter på The Loden Hotel 4*, Vancouver. Signature King room
 • Oplevelse: Med speedbåd i Vancouvers rå fjorde 
 • 2 nætter på Nita Lake Lodge 4*, Whistler. Studio Lake View Room, inkl. morgenmad
 • Oplevelse: I 4WD og ad dyrestier til Whistlers sorte bjørne
 • Oplevelse: Med kabelbane mellem Whistlers bjergtinder
 • 2 nætter på Alpine Meadows Resort 3+*, Hallamore Lake, Clearwater. One Bedroom Alpine Chalet, inkl. morgenmad
 • Oplevelse: Bjørnesafari i Grizzly Bear Valley
 • 2 nætter på Forest Park Hotel 3*, Jasper. Outside room med balkon
 • Oplevelse: Vilde dyr og smuk natur i Jasper National Park
 • 2 nætter på Moose Hotel & Suites 4*, Banff. Superior Hotel room
 • Oplevelse: Kabelbane til Banffs bjergtinder
 • 1 nat på 3* hotel i Kalispell, Montana
 • 2 nætter Canyon Lodge & Cabins 3*, Yellowstone National Park. Premium Lodge rom
 • 2 nætter på Rustic Inn Creekside Resort & Spa 3*, Jackson. Superior King room
 • 1 nat på 3* lufthavnshotel, Salt Lake City, Utah
Pris per person ved 2 voksne
Natureventyr i det vestlige USA og Canada
RejseperiodeDobbeltEnkelt
18.05.24 ‑ 19.06.2461.000‑65.00083.000‑87.000
20.06.24 ‑ 11.08.2479.000‑81.000110.000‑112.000
12.08.24 ‑ 24.09.2464.000‑68.00089.000‑93.000
11.05.25 ‑ 19.06.2564.000‑69.00087.000‑91.000
20.06.25 ‑ 11.08.2583.000‑85.000115.000‑117.000
12.08.25 ‑ 24.09.2567.000‑72.00093.000‑97.000
Hvorfor prisintervaller?
Intervallerne i prislisten angiver den pris, vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Den endelige pris vil afhænge af, hvilke fly der har ledig kapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt hvilke værelseskategorier der er ledige.

Ikke inkluderet

 • Afbestillings- og rejseforsikring, vi anbefaler Gouda
 • Måltider, udflugter og andre ydelser, der ikke er nævnt under inkluderet
 • Oneway gebyr på bilen
 • Gebyr for ESTA-registrering til USA
 • Gebyr for eTA registrering til Canada
Tal med en ekspert

Vi skræddersyer jeres rejse til USA

Vores rejserådgivere har rejst rigtigt meget i USA. De elsker landet og glæder sig til at dele deres passion med jer. De kender hver en afkrog og ved, hvad de taler om. Og så er de gode til at lytte. For kun sådan sammensætter vi den helt rigtige rejse for netop jer.  

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.