• Old Faithful gejseren er den største berømthed, men blot en af mange gejsere, der suppleres af et utal af boblende vand- og mudderpools i Yellowstone National Park.
  • Dawson Falls, der også kaldes for Little Niagara Falls i Wells Gray Provincial Park, Canada
  • På Hvalsafari i Canada

Natureventyr i det vestlige USA og Canada

22 dages kør selv-ferie til en perlerække af spektakulære nationalparker fra 39.000 kr.

Glæd jer til:

Charmerende byliv i Seattle og Vancouver

Storslåede nationalparker fra Rocky Mountains til Yellowstone

Bjørnesafari, hvalsafari, bæltekøretøj på gletsjer og meget mere

Håndplukkede hoteller og lodges i USA og Canada

Gennemtænkt rute og rummelig bil med GPS

Læs mere

Start i skønne Seattle i USA. Læg så vejen omkring hvalernes Vancouver og Canadian Rockies med bjerge, bjørne og gletsjere. Vend tilbage til USA med Yellowstones gejsere og bisonokser og smukke Grand Teton. Og slut i Salt Lake City ved flyet hjem.

Udgangspunktet for denne rejse er, at I ikke skal lade jer stoppe af landegrænser, hvis I vil have de helt store oplevelser på jeres rejser. Især ikke ved rejser til det nordvestlige USA og vestlige Canada, hvor alt kan lade sig gøre, hvis man bare ved hvordan. Det gør jeres rejserådgiver hos Nyhavn Rejser.

Kør selv ferie i USA og Canada

I skal på en kør selv-ferie i USA og Canada, hvor I ikke bare må krydse grænsen i jeres rummelige bil med GPS, I behøver heller ikke aflevere den, hvor I henter den. På den måde er grundlaget lagt for en fantastisk rute fra Seattle op over Canada og tilbage til Salt Lake City via Yellowstone National park. 

Fantastisk natur fra start til slut

I kommer til at køre i fantastisk natur. Og I skal vandre i den. Sejle i skærgård på udkig efter hvaler og spækhuggere og på fjorde og floder på udkig efter vandfald og bjørne. Svæve i gondol til bjergtoppe. Køre på gletsjer i bæltekøretøj og med 4WD til flere bjørne – nu i bjergene! Og mere endnu. 

Ikke mindst skal i bare læne jer tilbage og nyde scenerierne både fra bilen og fra udvalgte hoteller og lodges med optimal beliggenhed. 

Byliv med gourmettur i Seattle

Lidt byliv bliver der også med gourmettur i smukke Seattle og tid til at gå på opdagelse i Vancouver. 

Ruten kort – helt kort!

Se kortet og det detaljerede program for alle oplevelser. Men helt kort, så starter I som nævnt med at opleve Seattle. 

Herfra går turen via Olympic National Park ind i Canada til Vancouver. Videre herfra går det op i Canadian Rockies med bl.a. Whistler samt Jasper og Banff nationalparkerne med dramatiske bjerge og uendeligt smukke bjergsøer. 

Fra Canada går ruten så igen til USA og de spruttende gejsere, varme kilder og store bisonflokke i Yellowstone National Park. Finalen er spektakulære Grand Teton National Park og wild west stemning i Jakson, før I flyver hjem fra Salt Lake City. 

Forpustet? det er der ikke grund til. I har tid til at fordøje alle oplevelserne undervejs.

Skræddersyet rejse til USA og Canada

Rejsen er som udgangspunkt på 22 dage inkl. ud- og hjemrejse, men alle steder kan vi forlænge jeres ophold, hvis I ønsker det, ligesom ruten kan tilpasses jeres ønsker. 

Der er nogle få lange kørestrækninger, men husk, at vejene er gode og bilerne magelige i USA og Canada, og I har smuk natur omkring jer stort set uafbrudt. Transport er en oplevelse på disse kanter!

Det skal I opleve

Program

Dag 1
I rejser til Seattle i USA

Pier 66 i SeattleJeres rejse til USA og Canada starter i dejlige Seattle, der er den største by i delstaten Washington. I flyver hertil med et enkelt stop og tager en taxa til jeres hotel. 

Nyd en middag på Six Seven med udsigt til vandet på The Edgewater Hotel i SeattleThe Edgewater 4*, Seattle

Vi har udvalgt det hotel i Seattle, der nok ligger bedst af dem alle, nemlig The Edgewater, der står som en stemningsfuld lodge på pæle i vandet ved Pier 67. Det er Seattles eneste waterfront hotel. I er tæt på alle attraktioner og kan nyde smukke udsigter til Olympic Mountains og Elliott Bay.

Dag 2
På opdagelse i Seattle

Seattle skylineSeattle er en hyggelig by, der strækker sig op ad en smal landtange mellem sø og fjord. I kan se solopgang over Lake Washington og solnedgang over Puget Sound, og bjergene rejser sig smukt med sne på toppen. 

Vil I starte med at have overblik over byen, så tag op i det 184 meter høje udsigtstårn The Space Needle. Her kan I også se de store bjerge i øst og ud over Puget Sound og San Juan-øerne i nordvest. Bliver I fristet af udsigten, kan vi en anden gang arrangere et spændende cruise ud i fjordene. 

Oplev Seattles vidunderlige smagsindtryk under en gourmettur i byenGourmettur i Seattle

Nærheden til havet sætter stemningen i Seattle. Også når det gælder markeder og restauranters udbud. Samtidig er her et frodigt opland, så der er alle muligheder for at få friske råvarer af enhver slags. Seattle er da også kendt for sin gode mad.

Det skal I opleve på en gourmettur om eftermiddagen. I kommer til nogle af Seattles hot spots og bedste restauranter med prisvindende kokke. Med et hav af smagsprøver undervejs!  

Pike Place Market i Seattle i staten WashingtonFisk på Pike Street Market

På gourmetturen kommer I også forbi Pike Street Market, hvor kæmpe laks, krabber og hummere ligger side om side. Her er et væld af hyggelige restauranter og cafeer inkl. den første Starbuck's. Hvis I kan lide store markeders farverighed og liv, så smugkig om formiddagen.

I en helt anden boldgade er Boeing-flyfabrikken i Everett nord for byen. I kan komme på en rundtur i de enorme fabrikshaller.

Dag 3
Til Olympic National Park (240 km)

Udsigten til Lake Quinault Lodge fra søen Lake Quinault i Washington, USA Jeres rejse til USA og Canada går nu et skridt nærmere sidstnævnte, men I bliver dog på den amerikanske side af grænsen lidt endnu. I forlader Seattle og kører mod Olympic National Park i det nordvestligste hjørne af USA. 

Den hurtigste vej er syd om de store fjorde og søer, og I kan lige så godt komme derudaf, for der venter flot natur i den anden ende.

Opholds rummet med pejs på Lake Quinault Lodge i Washington, USA Lake Quinault Lodge 3*, Olympic National Park

I skal bo en enkelt nat på Lake Quinault Lodge ud til Lake Quinault ved Olympic National Park. Det er en dejlig lodge med mulighed for smukke vandreture i skovene og kanoture på søen. I princippet kunne I sagtens være her flere dage, men der venter endnu smukkere natur i Canada.

Dag 4
I sejler til Victoria i Canada (200 km + færge)

Mt. Olympus i Olympic National Park, Washington StateI runder Olympic National Park, hvor bjergene rejser sig med Mount Olympus som det højeste på 2.432 meter. Små 200 km efter start er I ved færgen i Port Angeles. Og nu kan I så sige for jer selv: ”Vi sejler lige til Canada”. Det er ikke hver dag, man kan det.

Fisherman's Wharf i Victoria, CanadaSejltur Port Angeles i USA til Victoria i Canada

Selve overfarten tager 1 time og et kvarter. Mens bjergene i USA forsvinder bag jer, bliver Vancouver Island i Canada mere og mere tydelig. Hold udkig efter de lokale spækhuggere, mens I nærmer jer. 

I glider ind mellem klipperne i den smalle fjord ved Victoria. Yachts og sejlbåde nu er prydet med rød/hvide flag med ahornbladet i stedet for stjerner og striber. Velkommen til Canada og til British Columbias charmerende hovedstad!

Oswego Hotel i Victoria, CanadaOswego Hotel 4*, Victoria

Når I kører i land i Victoria, behøver I ikke forberede jer på en lang køretur. Der er kun 2-300 meter til hotellet. I skal bo en enkelt nat på Oswego Hotel, der ligger med gåafstand til alt i hjertet af Victoria. I får en flot, moderne lejlighed med stor balkon.

Dag 5
Hvalsafari fra Victoria og videre til Vancouver (71 km + færge)

Spækhuggere i British Columbias fjordeI starter dagen med 3 timers eventyrlig hvalsafari i den smukke skærgård ved Victoria og Vancouver Island. Turen foregår i en stor speedbåd med godt udsyn for alle. 

Safari til skærgårdens spækhuggere

Der bor fast tre spækhuggerfamilier ved sydspidsen af Vancouver Island. Man kan aldrig give garanti for noget i vild natur, men I er meget tæt på at være sikre på at se nogle af dem. Med lidt ekstra held kan I også se pukkelhvaler, gråhvaler og minkhvaler. Området huser også delfiner, sæler og søløver.

På Hvalsafari i CanadaSmuk sejltur til Vancouver

Efter hvalsafarien kører I til Swartz Bay 33 km nord for Victoria, og endnu en smuk sejltur gennem skærgården og Strait of Georgia bringer jer til Vancouver. Er vejret med jer, kan I nyde sceneriet fra det store soldæk. 

I aftaler med jeres rejserådgiver, hvad tid vi skal booke færgen til. Der er mange afgange, men vi anbefaler at sejle i fuldt dagslys, så I kan få den bedste udsigt. Efter en time og 35 minutter ankommer I til Tsawwassen, hvorfra der er 38 km til jeres hotel i Vancouver. 

The Loden i Vancouver, CanadaThe Loden 4*, Vancouver

I skal nu bo 2 nætter på The Loden i Vancouver. The Loden ligger centralt på en stille gade få minutter fra byens bedste shopping, havnefronten og Stanley Park.

 

Dag 6
Sejltur fra Vancouver til vandfald

Dampklokke i Gastown i Vancouver, CanadaPå de første dage af jeres rejse til USA og Canada har I oplevet, hvor smuk denne del af verden er fra søsiden. Det fortsætter i dag, hvor I skal på endnu en fascinerende sejltur. 

Nyd mangfoldige Vancouver

Før da har I dog formiddagen til at gå på opdagelse i Vancouver, der er en fantastisk by med en etnisk mangfoldighed, som kun få andre byer kan matche. Gå f.eks. en tur i den historiske bydel, Gastown, med masser af nyt liv i de gamle pakhuse. 

Granville Island Public Market, VancouverSejltur til Granite Falls

Om eftermiddagen kl. 15 stævner I ud i en speedbåd fra Granville Island, der er kendt for det farverige Granville Island Public Market. Gå eventuelt herover lidt før og nyd en frokost ved markedet. 

Sejlturen går ind i de rå fjorde bag Vancouver. Her er store klipper og vandfald, og der er også chance for at se ørne, sæler og måske endda bjørne.

Dag 7
Til bjergene i Whistler (120 km)

 Smuk køretur nordpå til Whistler ad Sea to Sky HighwayEfter mange skønne oplevelser ved kysterne, går jeres rejse nu ind i land og op i bjergene ad Sea to Sky Highway mod Whistler, der ligger mellem Whistler Mountains og Blackcomb Mountains. I krydser Lions Gate Bridge i Vancouver, svinger ud mod Horseshoe Bay og fortsætter så op langs den smukke fjord. 

Den enorme granitklippe Stawamus Chief Rock i byen Squamish nord for VancouverDer er mulighed for afstikkere f.eks. til buldrende Shannon Falls. Se op til højre, lige før I når Squamish. Måske er der bjergklatrere på den lodrette klippe Stawamus Chief Rock. Efter Squamish siger I farvel til kystlinjen og fortsætter ind i bjergområderne. Dyrelivet byder bl.a. på elge, hjorte og bjørne. 

Nita Lake Lodge, CanadaNita Lake Lodge 4*, Whistler

I skal bo to nætter på Nita Lake Lodge, der ligger på bredden af Nita Lake. I er midt i Whistler-dalens smukkeste natur, og der er gratis shuttlebus til byen.

Dag 8
Bjørnesafari og til toppen af Whistler

Sort bjørn kigger efter føde, CanadaDer er et hav af muligheder for spændende aktiviteter i Whistler fra vilde ziplines over white water rafting og stille kanoture til bjørnesafari. Vi har udvalgt to af de absolut største. 

I 4WD og ad dyrestier til Whistlers sorte bjørne

I skal først udforske naturen ved Whistler og Blackcomb Mountains. Det sker på en bjørnesafari i 4WD og til fods ad dyrestierne. Målet er at se nogle af de 50-60 sorte bjørne, der lever her, og chancerne er rigtigt gode! Nyd at være i så spektakulær natur i selskab med engagerede og vidende naturguider.

En tur i svævebanen Peak to Peak Gondola, hvorfra der er en smuk udsigt over Whistler, CanadaPeak2Peak Gondola i Whistler

Vi inkluderer også en tur i svævebanen Peak2Peak Gondola. På vej op til en udsigtsplatform i Blackcomb Mountains opleveler I det længste gondolsvæv i verden på lige over 3 km og også det højeste svæv på 436 meter. Glæd jer til enestående udsigter fra toppen.

Dag 9
Smuk køretur mod Clearwater (410 km)

Lillooet ved Fraser River i British Columbia, CanadaNu går jeres rejse til USA og Canada videre mod nye oplevelser. I siger farvel til Whistler med GPS'en indstillet på Hallamore Lake et stykke fra Clearwater. Det er en lidt længere køretur end de andre dage, men mest af alt en virkelig smuk køretur!

I kører ad Duffey Lake Road med udsigt til gletsjeren Joffre Glacier og gennem Lillooet og guldgraverbyen Cache Crek, og lidt efter venter lange Kamloops Lake med flotte udsigter over bjerge og sø.  

Ved Thompson River nær Kamloops i British Columbia, CanadaVed byen Kamloops krydser i Thompson River, og så går det stik nord bl.a. langs Dun Lake til jeres hotel. 

Skøn udsigt over søen fra Alpine Meadows Resort.Alpine Meadows Resort 3+*, Hallamore Lake

Nu skal I nyde ægte canadisk lodgestemning på Alpine Meadows Resort, hvor I skal bo 2 nætter. Alpine Meadows Resort ligger ud til Hallamore Lake, og der er langt til nærmeste by. Mere end 100 km! I stedet er her natur, natur og mere natur. Bliv ikke overrasket, hvis I spotter bjørne i nærheden af lodgen.

Dag 10
Vandfald i Wells Gray National Park

Dawson Falls, der også kaldes for Little Niagara Falls i Wells Gray Provincial Park, CanadaI har set vandfald før på jeres rejse til USA og Canada, men ikke i de mængder, I kan opleve i dag. Der er nemlig 39 navngivne vandfald i området plus alt det løse. 

Snør vandreskoene og kom ud i naturen

I er kun 1 times kørsel fra Wells Gray Provincial Park, der huser de flotteste vandfald. Flere ligger meget tæt på vejen, men und også jer selv at komme godt ud af vandrestierne. 

Helmcken Falls i Wells Gray Provincial Park Sea, CanadaDet mest berømte vandfald i Wells Gray National Park er Helmcken Falls, hvor vandet falder 141 meter ned i kløften. Tag en dyb indånding og gå ud på udkigsplatformen, der hænger ud over klippen med fabelagtig udsigt.

Af andre vandfald kan vi anbefale Dawson Falls, der falder 90 meter i en bred kaskade, og vil I om bag et vandfald, så find frem til Mou Falls på en times gåtur gennem skoven. Udsigtsplatformen er øverst, mens I kan komme bag vandfaldet i bunden af faldet. 

Dyrelivet i Wells Gray National Park tæller blandt andet elge og bjørne.

Dag 11
Bjørnesafari på vej til Jasper National Park (291 km)

Bjerggeder i CanadaNoget af det fascinerende ved at køre denne rute på en kør selv-ferie i Canada er, at hver gang man tror, at nu kan det ikke blive smukkere – så er det præcis det, det bliver. 

Glæd jer derfor til, at bjergene bliver endnu større, dyrelivet endnu mere intenst og scenerierne endnu smukkere nu, hvor I for alvor bevæger jer ind i Rocky Mountains eller Canadian Rockies, som de kaldes på disse kanter.  

Kløfter og vandfald på Yellowhead Highway

I kører ad den smukke Yellowhead Highway og bliver forkælet med de vildeste udsigter til kløfter og vandfald. Først går det langs Thompson River på vej mod 3.954 meter høje Mount Robson. Og der er en spændende oplevelse på vejen! 

I Grizzly Bear Valley i Canada kan I opleve bjørnene uforstyrret i deres naturlige element.Bjørnesafari i Grizzly Bear Valley

Navnet siger jo det hele. Grizzly Bear Valley. I er for alvor kommet til bjørneland. Halvvejs mellem Clearwater og Mount Robson venter en times sejltur, hvor I kommer tæt på Canadas brune bjørne, som kommer til floden for at finde mad.

Tag et stop i Mount Robson Park for at nyde udsigten til Mount Robson, Canada

Fra British Columbia til Alberta og Jasper

Senere fortsætter I gennem Mount Robson National Park med bl.a. 3.425 meter høje Resplendent Mountain, der rejser sig lodret mod himlen. Ved Yellowhead-passet forlader I British Columbia. Nu er I kommet til Alberta og Jasper National Park og mangler kun det sidste stykke til byen Jasper.

Hovedrestauranten på Sawridge Inn Jasper, CanadaSawridge Inn 3*, Jasper

I skal bo 2 nætter på Sawridge Inn, der er et godt og komfortabelt hotel i Jasper med en pool, hvis I trænger til en dukkert efter oplevelserne i Canadian Rockies.

Dag 12
På opdagelse i Jasper National Park

Jasper Nationalpark er fuld af smuk natur og vilde udsigterCanada er verdens næststørste land. Det er godt at have i baghovedet, når man skal forstå de store vidder. Jasper National Park er f.eks. 1½ gange så stor som Sjælland og blot en af mange nationalparker i Canada. Her er de vildeste bjerge og masser af smukke vandreruter. Sig til, hvis I vil blive her nogle dage ekstra.

Bjergged i Jasper NationalparkDyreliv og bjerge i Jasper National Park 

Blandt de firbenede beboere i Jasper National Park er elge, rensdyr, bjørne, bighornfår, bjerggeder og ulve. I skal på en guidet halvdagstur på udkig efter det hele, men sandelig også for bare at nyde de smukke naturscenerier. I er i vild natur, så I kan aldrig vide på forhånd, hvad I ser, men det er en del af spændingen.

 
Dag 13
Columbia Icefields med køretur på gletsjer (292 km)

Icefield Explorer på Athabasca-gletsjeren i Jasper National ParkEn rejse til det vestlige Canada er først fuldendt, når I har nydt de snedækkede bjergtoppe og skuet ud over de smukke bjergsøer i Banff National Park. Det er her, jeres ferie går til nu.

Icefileds Parkway med Athabasca-gletsjeren 

De naturscenerier, I skal igennem i dag, fås ikke meget smukkere i hele Nordamerika. Icefields Parkway er simpelthen i en klasse for sig med et utal af gletsjere, floder, søer og vandfald.

For en stund glemmer vi, at det er en kør selv-ferie i Canada, for I skal helt op på den enorme Athabasca-gletsjer og her foregår kørslen i et autoriseret bæltekøretøj. Glæd jer til en formidabel naturoplevelse - og husk varmt tøj!

Lake Peytos nærmest unaturlige, turkisgrønne farve i Banff National Park

Lake Peyto - guddommelig smuk!

Efter køreturen på Athabasca-gletsjeren venter så nogle af Canadas smukkeste søer. Først Lake Peyto i 1.860 meters højde. I ser den bedst fra Bow Summit, der er det højeste punkt på Icefields Parkway. 

Senere venter stjernen over dem alle, Lake Louise. Den utrolige turkise farve skyldes udledninger af fint klippestøv fra gletsjernes smeltevand. Hvis I vælger at fortsætte ad Bow Valley Parkway fra Lake Louise, kan I stoppe ved Johnston Canyon og gå en tur til flotte vandfald.

Panoramaudsigt til Rocky Mountains på Moose Hotel & SuitesMoose Hotel & Suites 4*, Banff

De næste to nætter overnatter I på Moose Hotel & Suites i hjertet af byen Banff. Der er flot udsigt til Canadian Rockies. Nyd den fra den opvarmede pool. Det er noget særligt at bade med usigt til sne på toppen.

Dag 14
Endnu en dag på toppen i Canada

Den turkisblå Lake Louise omkranset af rå bjergtinderDette er jeres sidste hele dag i Canada, så kom ud i den formidable natur, nyd den friske luft og sug til jer af de mange indtryk.

Lake Louise og Agnes Tea House

Lake Louise er så smuk, at den godt kan tåle et gensyn. Vær dog forberedte på, at I ikke er de eneste, der har fundet ud af det. Derfor bor I også lidt væk fra søen. 

En god tur at gå ved Lake Louise er til Lake Agnes Tea House. Stierne starter ved den offentlige parkeringsplads ved Lake Louise og går gennem skoven op til åbne områder med skønne udsigter. I ser ned mod Lake Louise og senere Mirror Lake samt vandfaldet fra Lake Agnes.

Fremme ved Lake Agnes Tea House, kan i nyde en velfortjent kop te i det gamle tehus.

Tag svævebanen Banff Gondola til toppen af Sulphur Mountain med udsigt over Banff National ParkMed Banff Gondola til toppen af bjergene

Lykken er at slutte på toppen. Også på rejser til Canada. Derfor inkluderer vi en tur med kabelbanen Banff Gondola, der går op ad 2.451 meter høje Sulphur Mountain. Fra udsigtsplatformen kan I gå videre mod toppen af bjerget, mens i spejder efter ørne og dyr.

Senere nyder I en god nats søvn den sidste nat i Canada. Nu går turen videre mod USA.

Dag 15
Farvel Canada. Goddag igen USA! (480 km)

Smuk natur ved Kalispell i Montana, USADagen i dag er mest af alt en transportdag, men der er mange smukke steder på vejen, så kom tidligt af sted, så I har tid til at stoppe lidt. Mange byer undervejs har ”Hot Springs” som en del af navnet, så måske et hop i en pool med vand fra varme kilder kan friste? 

I passerer også flere smukke bjergsøer. I Roosville kører I ind i Montana, USA, og herfra er 1½ time til Kalispell, hvor I skal overnatte på et godt 3* hotel.

Dag 16
Af sted til Yellowstone National Park (644 km)

Castle Geyser, Yellowstone National ParkOgså denne dag er der en del kørsel, men det foregår ad virkeligt gode veje i smukke landskaber, så igen: Kom tidligt af sted og giv jer tid til at hygge undervejs. Hav lidt ”Hit the road, Jack”-musik til bilen, lidt snacks og lidt at drikke med. Stop ved en ægte diner for at spise frokost med de lokale. Og nyd det frie liv på amerikansk. At køre i USA og i denne natur kan ikke sammenlignes med noget derhjemme.

Yellowstone National Park

Når I til sidst kører ind i Yellowstone National Park venter intet mindre end magisk natur. I er i moderen til alle nationalparker i USA. Yellowstone National Park blev etableret som den første af dem alle i 1872. 

Canyon Lodge, Yellowstone

Canyon Lodge & Cabins 3*, Yellowstone National Park

I skal bo midt i Yellowstone National Park med perfekt beliggenhed for alle oplevelser fra gejsere til flokke af bisonokser. I har som udgangspunkt 2 nætter på Canyon Lodge & Cabins, der ligger tæt på Visitor Center og restauranter, men sig endelig til, hvis I ønsker flere nætter.

Fra Canyon Lodge & Cabins er kun få minutters gang til Lower Falls og Grand Canyon of Yellowstone, og I er hurtigt på Grand Loop Drive, der går som et 8-tal gennem Yellowstone forbi de store attraktioner.

Dag 17
Yellowstone National Park

Bjørn i Yellowstone National Park på kør selv ferie i USAHvis I vil have mest muligt ud af dagen, så begynd med et besøg på Visitor Center lige ved jeres hotel. Her får I kort og information, så I kan udnytte tiden bedst muligt og vælge mellem de mange muligheder for oplevelser i Yellowstone National Park.

Yellowstones dyreliv

Naturen i Yellowstone National Park er nærmest ubeskrivelig og så markant anderledes end alt det, I har set til nu på jeres rejse til USA og Canada. Her er store sletter med kæmpe flokke af bisonokser, og I kan også være heldige at se ulve, bjørne, prærieulve og hjorte. 

Old Faithful gejseren er den største berømthed, men blot en af mange gejsere, der suppleres af et utal af boblende vand- og mudderpools i Yellowstone National Park.Termisk undergrund med gejsere og varme kilder

Fra Yellowstone National Park er også direkte adgang til jordens glødende indre, så gejsere som Old Faithful sender søjler af vand langt op i luften. 

Det termiske kildespring Grand Prismatic står i alle regnbuens farver takket være forskellige bakteriedannelser i det varme vand, og ved Mammoth Hot Springs vælter op til 80 grader varmt vand op af undergrunden for at løbe ned over de mange farverige terrasser.

Dag 18
Til westernstemning i Jackson (155 km)

Grand Teton National Park på rejser i USAI siger farvel til spruttende gejsere og bisonokser Yellowstone National Park og kører sydpå mod byen Jackson i Wyoming, der oser af wild west. Her er indgangsporte til parkerne lavet af store gevirer fra kronvildt, og husene med boardwalks af træ kunne gå lige ind i enhver western film.

Grand Teton National ParkGrand Teton National Park 

Dagens kørsel er ikke så lang, så I har god tid undervejs til at se nærmere på enestående Grand Teton National Park, som I passerer på vejen. Det er en af de mest spektakulære nationalparker i Rocky Mountains med smukke bjerge, store vidder, krystalklare bjergsøer og fossende floder.

Kør ad Teton Park Road og kom ud at gå i den flotte natur. Måske ser I elge og bjørne. 

Rustic Inn Creekside Resort & Spa, Jackson, WyomingRustic Inn Creekside Resort & Spa 4*, Jackson

I Jackon skal I bo 2 nætter på Rustic Inn Creekside Resort & Spa, der - som navnet antyder - byder på ægte lodgestemning ved floden. I kan gå til byens tilbud og nyde udsigten til bjergene hele vejen. Der er både spa og pool på hotellet.

Dag 19
Grand Teton og National Elk Refuge

National Elk Refuge nær Jackson i WyomingI har hele dagen ti at nyde den fantastiske natur. I kan køre lidt tilbage til Grand Teton National park, hvis I ikke fik set jer mætte i går.

I kan også udforske National Elk Refuge, der er et 100 km2 stort naturreservat med mange tusinde kronhjorte. Her er store flokke af bison og mange andre dyr og fugle, så husk vandresko, kikkert og kamera.

Dag 20
Til Salt Lake City (450 km)

Mormonernes kirke Salt Lake Temple på Temple Square, Salt Lake CityBrug formiddagen på at se jer lidt mere omkring i og ved Jackson. Senere kører I så de ca. 4½ time sydpå til Salt Lake City, som ligger ud til søen Great Salt Lake i Utah. 

Salt Lake City blev grundlagt af momoner og er i dag hovedsæde for Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige. Salt Lake Temple er en af byens mest imponerende bygninger på Temple Square.

Lufthavnshotel i Salt Lake City

Det er blevet den sidste nat på jeres rejse til USA og Canada. I skal overnatte på lufthavnshotel i Salt Lake City, så I er tæt på flyet hjem dagen efter. I har jeres bil, til I skal flyve, men I kan også vælge at aflevere den nu, så I kan slappe af senere.

Dag 21-22
Hjem fra rejse til USA og Canada

Yellowstone Nationalpark er især kendt for sine enorme græsstepper, hvor bla. store flokke af bison holder tilI flyver hjem fra Salt Lake City med et enkelt stop undervejs og lander i Danmark dag 22. Velkommen hjem fra jeres ferie i Canada og USA.

Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

PRISER OG DATOER

Pris per person ved 2 voksne

Natureventyr i det vestlige USA og Canada
RejseperiodeDobbeltEnkelt
11.05.21 - 19.06.2138.000-41.00064.000-69.000
20.06.21 - 11.08.2149.000-51.00067.000-83.000
12.08.21 - 24.09.2140.000-43.00054.000-57.000
Hvorfor prisintervaller?
Intervallerne i prislisten angiver den pris, vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Den endelige pris vil afhænge af, hvilke fly der har ledig kapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt hvilke værelseskategorier der er ledige.

Kim Carlsson

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.
Intervallerne i prislisten angiver den pris (i dkr.), vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Endelig pris afhænger af ledig flykapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt ledige værelseskategorier. RING vedr. priser over jul og nytår. Dobbelt: v/2 pers., enkelt: v/1 pers. i værelse, suite, villa el. kahyt.

Inkluderet

Ikke inkluderet

  • Afbestillings- og rejseforsikring, vi anbefaler Gouda
  • Måltider, udflugter og andre ydelser, der ikke er nævnt under inkluderet
  • Oneway gebyr på bilen
  • Gebyr for ESTA-registrering til USA
  • Gebyr for eTA registrering til Canada