XL Vietnam Lotus Cruises Mekongjewels Exterior

Luksuscruise på Mekong fra Vietnam til Cambodja

Tre, fire eller syv nætters cruise på Indokinas mægtige Mekong-flod

Der er få rejseformer, der kan fremkalde fordums romantik, som et flodkrydstogt på en af Østens store floder. På denne eventyrlige odyssé, sejler I dybt ind i Indokinas sjæl på den mægtige Mekong-flod, mens I nyder livet ombord på en af de fire unikke og luksuriøse boutique-skibe, vi har udvalgt til jer. 

Eventyrligt cruise fra Saigon til Siem Reap

Oplev Indokinas store livsåre – i ophøjet stil

At sejle på Mekongfloden er et eventyr hver dag. Indokinas mægtige livsåre er uden tvivl en af verdens bedste og mest eventyrlige destinationer for et flodkrydstogt. Oplev to vidunderlige lande - Vietnam og Cambodja - som deler en lang historie, men som også har hver deres unikke og uimodståelige charme.

I sejler fra Saigon i Vietnam til Siem Reap og Angkor Wat templerne i Cambodja - eller modsat retning med start i Cambodja - mens I nyder livet ombord jeres elegante skib. Undervejs lægger I til i små bifloder for at overnatte, I drager ud i små ekspeditionsbåde for at besøge landsbyer og øer i Mekong-deltaet, I oplever Cambodjas fascinerende hovedstad Phnom Penh, og I udforsker de lokale samfund, ældgamle templer og levende klostre langs Cambodjas Tonle-flod, inden jeres rejse slutter ved templerne i Angkor Wat. Velkommen til det Indokina, som de færreste oplever.   

En rejse med sjæl, et eventyr for alle sanser

Mekong-flodens evige strøm og enorme vandmasser er som en uimodståelig kraft, der giver ro og forbinder jer med livet på floden – i fortid og nutid. Det her er i virkeligheden rejsens kerne. De fredfyldte stunder, hvor I nyder skibet og flodens rytme. En drink ved poolen. En god bog på dækket eller på jeres egen balkon i kahytten.

På dette krydstogt er hver dag ikke alene fyldt med spændende udflugter. Den er også fyldt med flodens liv og alle dens fortællinger. Kvinder der hænger tøj til tørre, og børn der leger. Småbønder der arbejder i rismarkerne, og bøfler der køler sig ned i vandkanten. Fiskere der kaster deres garn, og farverige fragtbåde med alverdens varer og gøremål. Et levende eventyr. Med hjertevarme, autenticitet, ro og den helt rette mængde forkælelse. 

XL Cambodia Local Cambodian Seller Floating Market Woman People

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst og afslapning på skibet

I kører fra Ho Chi Minh City (Saigon) til den lille havneby My Tho ved bredden af Mekong-floden, hvor I stiger ombord på jeres skib. Efter en velkomstreception og gennemgang af skibets sikkerhed, kan I finde jer til rette i jeres kahytter, slappe af og gå på opdagelse på skibet, som sejler op ad floden til jeres første stop i Cai Be.

Dag 2: Farverige Cai Be og livet på øerne

Cai Be er en charmerende markedsby, der bl.a. er kendt for sin franske kolonitidskirke, og sine små kanaler og farverige flodmarkeder, som I udforsker på en lille ekspeditionsbåd. Efter frokost tilbage på skibet, sejler I til Sa Dec og Mekong-øen Binh Thanh, hvor I enten besøger en landsby, der er kendt for at producere sivmåtter eller går på opdagelse i Sa Decs kolonitidshistorie – afhængig af, hvilket rederi, I har valgt. Sidst på dagen lægger I til kaj i Tan Chau, der ligger tæt på den cambodjanske grænse.

Dag 3: Fiskerbyen Tan Chau og grænselandet

I mangfoldige Tan Chau lever etniske vietnamesere lever side om side med cambodjanske flygtninge fra tiden under Khmer Rouge, kinesiske handlende og Cham-muslimer. Byen er også kendt for sin store fiskeindustri. I dag tager I en motorcykeltaxa til byen, I går på byvandring og besøger det lokale fiskemarked, inden I sejler ud til en lokale fiskefarm. Alternativt besøger I et lille øsamfund, der bl.a. er kendt for at producere de ikoniske cambodjanske tørklæder. Resten af dagen nyder I tilbage på skibet, der sejler videre mod Cambodjas hovedstad, Phnom Penh. 

Dag 4: Phnom Penh i fortid og nutid

I dag vågner I med udsigt over Phnom Penhs charmerende flodpromenade. De forgyldte tage fra byens paladser og pagoder glimter i morgensolen – Kongepaladset, Sølvpagoden og Nationalmuseet, I får mulighed for at udforske det hele senere på dagen, men først skal I på en rejse tilbage til Cambodjas mørkeste dage med et tankevækkende besøg til Toul Sleng-fængslet og ved Killing Fields, hvor Khmer Rouge-regimets massedrab fandt sted. I har tid på egen hånd i Phnom Penh og om aftenen arrangeres der et foredrag på skibet om Cambodjas moderne historie. 

Dag 5: Tonle-flodens flydende landsbyer

I dag sejler I op ad Cambodjas Tonle-flod, der løber fra landets store Tonle-sø til Mekong-floden. Tonle-floden bliver mange steder ret smal, så det er en god dag at være på balkonen og opleve det lokale liv langs flodbredden, inden I bl.a. besøger landsbyen Kampong Tralach og sejler med lokal båd til den flydende landsby Kampong Chhnang. En eventyrlig dag i Cambodjas hjerteland.  

Dag 6: Silkefarme og landsbyen Angkor Ban

I dag sætter I kurs mod Mekong-floden og den charmerende landsby Angkor Ban, hvor det traditionelle liv går sin stille gang mellem de smukke træhuse. Glæd jer til at møde de lokale landsbyboere, mærke deres hjertevarme og få et enestående indblik i Cambodjas traditionelle kultur og levevis. På vej til Angkor Ban, besøger I øen Koh Oknha Tey, der ligger midt ude på Mekong-floden. Øen er særlig kendt for at producere silke af høj kvalitet, så I skal naturligvis besøge både silkefarme og silkevævere, mens der også bliver tid til en køretur rundt på øen med tuk-tuk. 

Dag 7: Wat Hanchey og Kampong Cham

Dagens højdepunkt er det eventyrlige tempel Wat Hanchey, der ligger på en bakketop, omgivet af rismarker og junglen. I tager en tuk tuk eller går selv de 291 trin op til toppen af bakken, hvor I bliver belønnet med en enestående udsigt over Mekongflodens landskab. På vejen videre til byen Kampong Cham oplever I bl.a. klostret Wat Nokor og den imponerende bambusbro The Koh Paen, der forbinder fastlandet med øen Koh Paen – der bliver også mulighed for at besøge en lokal skole på dagen.

Dag 8: I kører fra Kampong Cham til Siem Reap

Jeres flodkrydstogt er ved vej ende. I vågner op ved bredden i Kampong Cham og nyder en sidste morgenmad ombord på skibet, inden I kører til Siem Reap og templerne i Angkor Wat. Køreturen tager cirka 4,5 time inkl. stop på vejen.

Vælg mellem 3, 4 eller 7 nætters flodkrydstogt

I kan vælge mellem følgende flodkrydstogter med hele eller dele af ovennævnte rute:

  • 7 nætter fra Saigon til Siem Reap (eller modsat retning)
  • 4 nætter fra Phnom Penh til Siem Reap (eller modsat retning)
  • 3 nætter fra Saigon til Phnom Penh (eller modsat retning)

Hør mere om programmet hos jeres rejserådgiver

Der er små variationer i dagsprogrammet - afhængigt af, hvilket rederi, I vælger at sejle med. Hør mere med jeres rejserådgiver, som også vil oplyse jer om det fulde program i detaljer.

XL Laos Banks of Mekong River Woman
Xl Cambodia Siem Reap Angkor Locals Driving
XL Cambodia Cambodian Boy By Boat In Floating Village

Vælg mellem to rederier og fire skibe

Vi har håndplukket fire forskellige skibe, der på hver deres måde vækker deres måder bringer jer helt ind i magien. 

Heritage Line – The Jahan

The Jahan er opkaldt efter Mogulrigets flamboyante kejser Shah Jahan - ham, der fik bygget Taj Mahal i Indien. Det er et passende navn for et skib, der på eventyrlig og romantisk vis emmer af britisk kolonitidsstil og maharajaernes Indien. Skibet har 36 elegante kahytter, restaurant, spa, bar og pool på soldækket.

Heritage Line – Jayavarman

Jayavarman er opkaldt efter Khmerrigets kejser Jayavarman VII - og skibets interiør vækker på elegant vis drømmen om Fransk Indokina – med fransk kolonitidsstil, art deco, kærlighed til kunst, og et væld af skønne referencer til Khmerrigets kulturarv. Skibet har 25 elegante kahytter, restaurant, spa, bar og pool på soldækket.

Lotus Cruises – Mekong Navigator

Lotus Cruises er et familieejet rederi med rødder i Vietnam. Det vidunderlige skib Mekong Navigator har skabt en sofistikeret, lys og moderne fortolkning af kolonitidens Indokina, der på én gang emmer af nostalgi og opløftende charme – med 34 rummelige suiter, restaurant, bar, spa, soldæk og bibliotek.

Lotus Cruises – Mekong Jewel

Med Mekong Jewel har Lotus Cruises skabt et skib, der forener Indokinas romantik, fransk Empire stil og boutique-hotellets chikke detaljer til et luksuriøst udtryk, der emmer af glamour og det gode liv ombord. Det hele er tilsagt 34 skønne suiter, restaurant, bar, pool og spa med bl.a. skønhedssalon, sauna og dampbad.

Tal med en ekspert

Vi skræddersyer jeres rejse til Vietnam

Vores rejserådgivere har rejst rigtigt meget i Vietnam. De elsker landet og glæder sig til at dele deres passion med jer. De kender hver en afkrog og ved, hvad de taler om. Og så er de gode til at lytte. For kun sådan sammensætter vi den helt rigtige rejse for netop jer.  

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.