• Mor og barn fra Hmong-folket i Sapa, Vietnam
  • Tag en dukkert i poolen med en fantastisk udsigt på Topas Ecolodge
  • Den smukke strand ved Lapochine Beach Resort i Hue, Vietnam
  • Khai Dinh graven i Vietnam
  • Se og oplev solnedgangen over Sapa fra Topas Ecolodge

Det nordlige Vietnam og kejserbyen Hue

Hanois byliv, rismarker i Sapa, Bai Tu Long-bugten og strandferie i kejserbyen Hue, 15 dage fra 23.500 kr.

Glæd jer til:

At opleve Vietnam fra en autentisk vinkel

Hanoi bag facaden, Den Røde Flod og livet på jernbanen

Eco-lodge med betagende udsigter, vandreture og kulturmøder i Sapa

3 dages sejltur til den uberørte Bai Tu Long-bugts kalkstensklipper

Afslappet strandferie og historie i kejserbyen Hue

Læs mere

Fra bjergene i det høje nord til dragebørnenes bugt og skønne Hanoi, er denne rejse til jer, som ønsker at opleve det bedste af det nordlige Vietnam fra en anderledes og mere autentisk vinkel. Tilsat en unik strandferie i kejserbyen Hue.

Berigende oplevelser og tid til fordybelse

Fra Hanois baggyder og jernbaner til vandreture i Sapa-dalen, byder denne rundrejse på det bedste af Nordvietnam med berigende, autentiske oplevelser, som ikke går på kompromis med komfort og kvalitet.

Det er en rejse væk fra de mange, hvor I samtidig har tid til at komme under overfladen, tid til fordybelse og tid til at slappe af i de skønnest tænkelige omgivelser fra en magisk sejltur i dragebørnenes bugt til rolige dage med strand og kultur i kejserbyen Hue. 

Fra Kinas grænse til kejserbyen Hue

Jeres eventyr begynder i Vietnams charmerende hovedstad Hanoi, hvorefter I rejser med komfortabelt nattog til Sapa i det nordligste Vietnam – helt oppe ved grænsen til Kina. 

Herfra går turen igen forbi Hanoi inden I stævner ud i dragebørnenes bugt, Halong-bugtens mindre kendte, mere rolige og lige så gudesmukke nabo. Det hele fuldendes med 5 dage på stranden i Vietnams historiske og stemningsfulde kejserby Hue.

Håndplukkede hoteller

Vi har nøje udvalgt de bedste hoteller ud fra beliggenhed, stemning, service og komfort. I Hanoi, bor I på det chikke La Siesta Premium Hang Be 3+* i hjertet af den gamle bydel, mens der venter jer en helt unik og himmelske oplevelser på Topas Ecolodge 4* i Sapa. Og så kan I glæder jer til 2 nætter om bord på et fornemt sejlskib, inden rejsen går til skønne Lapochine Beach Resort 4* i Hue.  

forår eller Sommer i Vietnam

Denne rejse er særlig velegnet til den danske forårs- og sommerperiode – som også er forår og sommer i Vietnam. Her er der både mildt vejr oppe i bjergene, mens vandet i Bai Tu Long-bugten er lige til at hoppe i. Og så er Hue tørt og varmt på dette tidspunkt. Rejser I mellem september og januar, vil vi anbefale en alternativ afslutning med en strandferie længere sydpå i Vietnam såsom på Six Senses Ninh Van Bay 5* eller La Veranda 4* på Phu Quoc.

Vi skræddersyer jeres rejse

Hos Nyhavn Rejser skræddersyer vi altid rejsen til Vietnam efter jeres ønsker. Opgrader hotellerne til det ypperste, tag en ekstra dag i bjergene eller skift Hue ud med sydligere himmelstrøg. Hør mere med jeres rejserådgiver og vi skræddersyer helt efter jeres ønsker.

Program

Dag 1-2
Afrejse og ankomst i Hanoi, Vietnam

Nyd solnedgangen over Hanoi fra tagterrassen på La Siesta Premium Hang Be, VietnamI flyver fra København og ankommer dagen efter i Hanoi, hvor I bliver hentet af jeres private chauffør, som kører jer til La Siesta Premium Hang Be 3+*, hvor I skal bo de 2 nætter. 

Det stilfulde boutique-hotel ligger fantastisk placeret i hjertet af Hanois gamle bydel og er kun en kort gåtur fra byens – og Vietnams – åndelige og historiske hjerte, Hoan Kiem-søen.

Kvinde på en bænk ved Hoan Kiem søen i Hanoi. Turtle Tower ses i baggrunden.I kan f.eks. bruge jeres første aften til at gå på opdagelse i kvarterets små gyder, hvor butikker, gadekøkkener, markeder, tehuse, ølbarer og knallerter danner en evig strøm af liv, indtryk og fascinerende gadetableauer.  

Måske finder I vej til ned til Hoan Kiem-søen, hvor I kan nyde en vietnamesisk kaffe eller en aftendrink med udsigt til det uopnåelige skildpaddetårn, som står som et fredfyldt helle midt i storbyens mylder. Et fælles holdepunkt, som forbinder fortid, nutid og fremtid. Urokkelig, rodfæstet, drømmende og sanselig. Det her er det helt rigtige sted, at begynde jeres rejse til Vietnam. Nu er I fremme.

Dag 3
Livet på jernbanen og Hanoi bag facaden

Lokal på vej til et marked i Hanoi med frugtI dag vågner I op i Hanoi. Det er jeres første fulde dag i Vietnam og der er få ting så dejligt, som følelsen af at stå ved begyndelsen af et nyt eventyr. I formiddag skal I på opdagelse i Hanoi, det ægte, autentiske Hanoi langs jernbaner, sidegader og baggyder.

Lokal togstation i HanoiJeres private guide henter jer på jeres hotel efter morgenmad cirka 8.30 og vil undervejs på byvandringen fortælle jer om byens liv, dens fascinerende historie og dens plads i Vietnams større historie. Og så skal I også ud og køre i tog over Den Røde Flod! 

Udflugten slutter cirka 13.30, hvor I har mulighed for at blive kørt tilbage til jeres hotel. Resten af dagen har I på egen hånd i Hanoi.

Dag 4
Den Røde Flods landsbyer og nattog mod nord

Smag på de lokale delikatesser i Hanois gaderI dag kan I tage det helt roligt. I bestemmer nemlig selv, hvad I vil bruge dagen til. Måske vil I slentre lidt mere i Hanois gamle kvarter? Eller måske vil I tættere på historien og de klassiske highlights?

Er I friske anbefaler vi helt klart en cykeltur til landsbyerne på den anden side af Den Røde Flod? Guiden bor selv i området, så han kender alle de bedste ruter og historier i de skønne, landlige omgivelser.  Ja, det er svært at tro, hvor landligt det rent faktisk er, selvom det er så tæt på landets hovedstad. 

Victoria Express afgår fra togstationen i HanoiUanset, hvad I vælger i løbet af dagen, bliver I hentet om aftenen på jeres hotel, og kørt til hovedbanegården, hvor jeres komfortable nattog til Sapa venter.

Dag 5-6
Ankomst til Sapa og Topas Ecolodge

Tag en dukkert i poolen med en fantastisk udsigt på Topas EcolodgeI rejser i sovekupé med komfortable Fanxipan Express, så chancerne for en god nats søvn til togets taktfaste rytme, skulle være rigtige gode. Om morgenen, ankommer I til grænsebyen Lao Cai, hvor jeres private chauffør byder jer velkommen og kører jer til vidunderlige Topas Ecolodge 4*, hvor I skal bo de næste to nætter.

Efter en rolig morgenmad på hotellet, begynder jeres eventyr i dette magiske hjørne af Vietnam, som føles verdener væk fra Hanoi og resten af Vietnam. Heroppe går det traditionelle landliv sin rolige gang mellem risterrasser, vandfald og Vietnams højeste bjerglandskaber. 

Se den fantastiske solopgang over Sapa fra Topas Ecolodge

Det her er Indokinas tag. Et bortgemt land, indhyllet i tåge og skyer, hvor den gamle verdens levevis stadig findes i bedste velgående – ikke mindst hos områdets mange etniske minoriteter, som I møder på jeres vandreture på dag 5 og dag 6. Og så er der Topas Ecolodge. En rejse værd i sig selv.

Dag 7
Tilbage i Hanoi

Velkommen til hotel La Siesta Premium Hang Be i Hanoi, VietnamPå dag 7, kan I hvile ud og nyde lodgen – eller f.eks. tage en cykeltur i bjergene omkring – indtil der kl. 15.00 er afgang med lodgens komfortable minibus, som kører jer tilbage til Hanoi, hvor I ankommer til La Siesta Premium Hang Be 3+* sidst på aftenen.

Dag 8-9
Sejltur i dragebørnenes bugt

Smuk aften i Bai Tu Long Bay, VietnamFra taget af Vietnam til dragebørnenes bugt dagen efter. Vietnam er kontrasternes land og det mærker I virkelig på denne rejse. 

De næste dage skal I opleve en af verdens helt store naturvidundere og Vietnams store stolthed. I skal på en 3 dages cruise til magiske Halong Bay og videre til nabobugten Bai Tu Long, hvor I vil opleve de drømmende kalkstenslandskaber, flydende landsbyer og bortgemte laguner væk fra mængderne – i ro og mag. 

I fordums tid var fjendtlige kinesiske skibe, ifølge legenden, klar til at angribe Vietnam, men drager kom vietnameserne til undsætning, da de smed en masse perler, der blev til klippeøer, som de ramte vandet.

Strand, kajakker og klipper i Bai Tu Long Bay, VietnamØerne blev på den måde kædet sammen til et stort forsvarsværk, der tilintetgjorde fjendens skibe.

Bagefter forblev dragefamilien boende ved kysten. Moderdragen blev i Halong (Vietnamesisk: Ha Long, Ha: nedstigende, Long: drage), mens børnene slog sig ned i Bai Tu Long-bugten længere nordpå (De deltagende dragebørns bugt, Bái: deltage, Tử: børn, Long: drage).

Eksempel på værelse på Dragon Legend 4* i Halong Bay, VietnamI skal med båden Dragon Legend 4*, som med sit fine soldæk og lille pool på taget er en super base i de lune forårs- og sommermåneder. Værelserne er rummelige med store vinduer, så I kan nyde landskabet selv fra jeres værelse.

Dag 10-13
Strandferie og kejserhistorie i Hue

Den smukke strand ved Ana Mandara Hue i Hue, VietnamI dag sejler I tilbage til fastlandet, hvor jeres chauffør venter og kører jer til lufthavnen. Det tager kun godt 1 time, at flyve til Hue i det centrale Vietnam, hvor I bliver hentet i lufthavnen og kørt til skønne Lapochine Beach Resort 4*.

Her bor I ved stranden de næste 4 nætter med direkte adgang til Det Sydkinesiske Hav, som skyller ind over stranden mens vajende palmer, små landsbyer og rismarker strækker fra resortets baghave og helt til Hue. 

Så nu er det bare at vælge den rigtige strandstol, nyde de mange tilbud – og glæde sig over dejligt vejr og vietnamesisk kogekunst, når det er bedst.

Vagter ved Khai Dinh graven, VietnamKejserbyen Hue

Men der er også meget andet at tage sig til. Hue regnes ofte for Vietnams kulturelle midtpunkt. Det er kejsertidens Vietnam og var senest hovedstad for Nguyen-dynastiet fra 1802 til 1945.

Her finder I Den Forbudte By og stolte traditioner med dybe rødder i landets historie, ikke mindst fabelagtig madkunst og håndværk, som begge afspejler byens opulente kongehistorie. 

Ingen by i Vietnam er så velegnet til en rolig tur i cykeltaxa som HueJeres hotel ligger i rolige, landlige omgivelser, men er alligevel kun en halv times kørsel fra Hues historiske bymidte, templer, pagoder, mausoleer, citadel og kejserlige palads.

Hue var også skueplads for en af de største og blodigste slag under Vietnamkrigen – Slaget om Hue i vinteren 1968, og er I interesseret I denne del af historien, kan I med fordel besøge den nu lukkede Phu Bai-lufthavn, som var en amerikansk militærbase under Vietnamkrigen og i dag er et museum for krigens historie.

DAg 14-15
Hjemrejse fra ferien i Vietnam

Fisker fra Hue, VietnamI dag er det tid til at tage afsked med Vietnam – for denne gang – og sætte kurs mod Danmark igen. I bliver kørt til den internationale lufthavn i Danang tæt på Hue, og flyver hjem til Danmark, hvor I lander på dag 15. 

Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

PRISER OG DATOER

Pris per person ved 2 voksne

VOKSENPRIS

Det nordlige Vietnam og kejserbyen Hue
RejseperiodeDobbelt
19.10.21 - 14.12.2122.000-24.000
15.12.21 - 31.03.2225.000-29.000
01.04.22 - 31.10.2223.000-25.000
Hvorfor prisintervaller?
Intervallerne i prislisten angiver den pris, vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Den endelige pris vil afhænge af, hvilke fly der har ledig kapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt hvilke værelseskategorier der er ledige.

Frank Hansen

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.
Intervallerne i prislisten angiver den pris (i dkr.), vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Endelig pris afhænger af ledig flykapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt ledige værelseskategorier. RING vedr. priser over jul og nytår. Dobbelt: v/2 pers., enkelt: v/1 pers. i værelse, suite, villa el. kahyt.

Inkluderet

Ikke inkluderet

  • Afbestillings- og rejseforsikring, vi anbefaler Gouda Rejseforsikring
  • Visum til Vietnam