• Dragon Pearl om morgenen i Halong-bugten, Vietnam
 • Besøg en af de flydende landsbyer under krydstogtet i Halong-bugten
 • Sejl med Dragon Pearl til dragebørnenes bugt, Halong Vietnam
 • Spis lækker middag udenfor på Dragon Pearl, Halong Vietnam

Med Dragon Pearl til dragebørnenes bugt

3 dages cruise til den enestående Bai Tu Long-bugt

Skibet Dragon Pearl i Halong Bay og Bai Tu Long Bay i Vietnam
Læs mere

Oplev Halong-bugten på et 3 dages cruise, der bringer jer videre til spektakulære Bai Tu Long. Bådene fra de korte ture vender om, mens I tager på smukke ture i laguner, udforsker store grotter, besøger flydende landsbyer og meget mere.

Solopgang over Halong Bay i VietnamHalong-bugten er et vidunderligt skue. Men det er også en populær udflugt med mange dagsture for f.eks. krydstogtpassagerer, der lægger til en nat, og lidt længere sejlture med en enkelt overnatning for dem, der er nødt til at komme hurtigt videre på deres rejse til Vietnam.

Har I tiden og muligheden, kan vi varmt anbefale et cruise med 2 overnatninger. I kommer videre ud i de utrolige naturscenerier til nye bugter. Der vil være langt færre andre turister på attraktionerne, når I f.eks. går i land. Og I har tid til spændende aktiviteter undervejs.

DRAGERNES BUGTER

I fordums tid var fjendtlige skibe fra Kina ifølge legenden klar til massive angreb på Vietnam, men drager kom til undsætning og smed en masse perler, der blev til klippeøer, da de ramte vandet.

Øerne blev kædet sammen til et stort forsvarsværk, der smadrede fjendens skibe.

Bagefter forblev dragefamilien på jorden. Moderdragen blev i Halong (Vietnamesisk: Ha Long, Ha: nedstigende, Long: drage), mens børnene slog sig ned i Bai Tu Long-bugten mod nordøst (De deltagende dragebørns bugt, Bái: deltage, Tử: børn, Long: drage). Det er derfor ikke tilfældigt, at jeres skib hedder Dragon Pearl.

Sejl med Dragon Pearl til dragebørnenes bugt, Halong Vietnam

DRAGON PEARL 3+*

Junken Dragon Pearl har 11 dejlige kahytter, alle med havudsigt, så I kan nyde scenerierne fra I slår øjnene op om morgenen.

Her er 3 dæk med såvel udendørs som indendørs spiseområde. Fra soldækket på toppen kan I nyde skibets mest betagende udsigt og måske en drink for at fuldende stemningen, der oser af det maritime med masser af træ overalt på det gode skib.

Flydende by i Halong Bay i Vietnam

DAG 1: HALONG OG BAI TU LONG MED FISKERLANDSBYEN CAP LA

Efter morgenmaden bliver I kørt fra Hanoi til Halong-bugten og havnen i Hon Gai. Turen tager 3,5 timer gennem landsbyer og langs rismarker, hvor I kan betragte det lokale liv.

Når I har tjekket ind på skibet, får I serveret en velkomstdrink og derefter en dejlig frokost, mens I sejler mod den flydende fiskerlandsby mellem Halong og Bai Tu Long.

Her bor 80 familier med flere end 200 indbyggere i ly af de store kalkstensklipper. For os, der er vant til at have fast grund under fødderne og alskens tilbud lige om hjørnet, er besøget et indblik i et forunderligt liv. Traditionelt går børnene her i skole til 12-års alderen, hvorefter de må tage del i fiskeriet. Men der er flere uddannelsesprogrammer i gang, som vil forbedre fremtidens børns uddannelse.

Halong Bay i Vietnam

I kan opleve den unikke Tra San-stranden i Bai Tu Long. Nyd solnedgangen fra dækket, mens junken kaster anker for natten.

Efter en dejlig aftensmad sænker freden sig. De spektakulære klipper bliver til mørke kæmper, der vogter over jer akkompagneret af en smuk stjernehimmel.

DAG 2: STRANDE OG NATURSCENERIER

I nyder en god morgenmad og morgenstemningen om bord og blandt de store klipper, som til stadighed betager en. Dragon Pearl sejler jer imens til fiskerlandsbyen Cong Dam, der er en gammel, flydende fiskerlandsby med omkring 120 beboere.

Canh Son Island i Halong-bugten, Vietnam

FISKERLANDSBYEN CONG DAM

Området er en geologisk nationalpark og lige så smukt, som det er uberørt. Her er en stor koncentration af koralrev med underjordiske søer og grotter inde i klipperne. Her er samtidig mange dejlige strande med fint sand og klart vand.

I er så langt fra land nu, at de normale turistruter ikke går denne vej. De få turister, der kommer her, slapper af med fantastiske udsigter, badeture og fisketure med de lokale. 

BBQ på stranden, grotter og laguner

Senere kan I slappe af på Dragon Pearl, før nye oplevelser venter ved øen Hon Co, hvor der er barbecue-frokost på stranden. Hvis årstid og vejr er til det, kan I tage en dejlig svømmetur.

De mange kalkstensøer I Ha Long og Bai Tu Long gemmer på store grotter. Ud på eftermiddagen skal I derfor udforske den imponerende Thien Canh Son grotte, før I igen kan slapppe lidt af på junken, der sejler mod Cong Do, der er en 23 km2 stor og 172 m høj klippeø med smukke laguner og Thay grotten. 

Besøg en af de flydende landsbyer under krydstogtet i Halong-bugten

DAG 3: LANDSBYBESØG OG TIL HANOI

Endnu en gang kan I nyde den friske luft og den fredfyldte bugt fra morgenstunden. Efter morgenmaden oplever I den flydende landsby Vung Vieng set fra en robåd, og så går turen igen mod havnen, hvor jeres bil venter på at køre jer tilbage til Hanoi.

Turen inkluderer udflugter og samtlige måltider fra frokost på dag 1 til morgenmad dag 3.

PRAKTISK INFORMATION

Indholdet af turen kan ændre sig efter vejrforholdene. Overordnet kan I rejse til Halong-bugten året rundt, men december til januar kan være køligere (15-20 grader). Samtidig er det godt at være opmærksom på, at juli til september har en højere luftfugtighed og kan byde på byger, da det her er regntid.

Rasmus Købgaard

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.