XL Canada British Columbia Hotel Knights Inlet Lodge Bear (3)

Bucket List

4 unikke lodges i British Columbia

I British Columbias ødemark kommer du helt tæt på – på bjørnene, laksene, skovene og fjordene – og samtidig langt, langt væk fra civilisationen og dagligdagen og alt det, der forstyrrer sindet til daglig.

Skal du opleve natur, skal du bo i en lodge. Efter adskillige besøg er disse fire mine ubetingede favoritter.

XL Canada Clayoquot Nature Water Mountains

Træd ind i en levende naturfilm

British Columbias bugtende kystlinje med dybblå fjorde, høje bjerge og tætte skove er så smuk, at den mest af alt ligner en til lejligheden opsat filmkulisse. Men det er alt sammen ægte.

Langs med bredden svømmer havoddere med ungerne trygt puttet på ryggen, mens stolte havørne svæver højt over dem. Længere ude er der gråhvaler, der boltrer sig i havoverfladen sammen med spækhuggere, delfiner, sæler og søløver.

Ved de lakserige floder vidner hyppige møder med skovens majestætiske kæmper om, at British Columbia først og fremmest er bjørnenes land, og man føler sig ydmyg stillet over for så utæmmede kræfter.

Tusinder af eventyr – ganske få lodges

Fjordene og skovene i det vestlige Canada er stort set mennesketomme, og regionens små lodges ligger som øde øer midt i et hav af grønt.

Hver lodge er unik, men fælles for dem alle er den ultimativt smukke beliggenhed og de spektakulære naturoplevelser.

“Da sæsonen er kort, og de fleste lodges har ganske få værelser, bør du altid planlægge dit ophold i rigtig god tid.”
David Rosborg-Larsen, Rejserådgiver
Small Canada Clayoquot Outdoor Lounge Tents
XL Canada Clayoquot Interior Deluxe Queen Tent
XL Canada Clayoquot Aerial View Nature

#1 Den glamourøse: Clayoquot Wilderness Resort

Clayoquot Wilderness Resort når begrebet ”glamping” – glamour camping – helt nye højder. Lodgen er inspireret af kolonitidens opdagelsesrejsendes teltlejre, og selv om de rummelige, gulvopvarmede telte er moderne indrettet, bidrager de intelligente historiske referencer til den allestedsnærværende følelse af, at du vitterlig er på opdagelsesrejse i ødemarken.

Du bor på platforme på bredden omgivet af meterhøje nåletræer og sneplettede bjergtinder i et område så afsides, at du kun kan komme hertil med vandfly.

XL Canada Sonora Resort Eagle Rock Master Bedroom
XL Canada Sonora Resort Eagles Out Front
XL Canada British Columbia Hotel Knights Inlet Lodge Bear (4)

#2 Den overdådige: Sonora Resort

Både hvad angår faciliteter, service og arkitektur er Sonora Resort i en klasse for sig. Resortet ligger på en lille ø i et skærgårdslignende naturområde med grønne bugter og småøer flankeret af tætte, dybgrønne skove.

Her arrangeres dagligt en lang række actionfyldte aktiviteter, men det er en lige så stor oplevelse blot at udforske omgivelserne på resortet, nyde en gourmetmiddag og lade sommelieren udvælge en flaske vin til at matche den storslåede solnedgang.

XL Canada Knight Inlet Lodge Aerial
XL Canada British Columbia Hotel Knights Inlet Lodge Arrival
XL Canada Knight Inlet Lodge Tail Slap

#3 Den flydende: Knight Inlet Lodge

Knight Inlet Lodge er mere beskeden, men beliggenheden er intet mindre end spektakulær. Lodgen er opført på store flåder i Glendale Cove, der har den tætteste koncentration af brune bjørne (grizzlyer) i hele British Columbia.

Om foråret viser bjørnene varsomt deres små unger frem, og om sommeren kan du se dem med røde, saftindsmurte snuder holde fest ved skovens mange bærbuske.

Særligt pragtfulde er bjørnene om efteråret, når de med lynets hast og præcision langer ud efter de store stillehavslaks, der springende migrerer op ad floderne for at gyde.

Small Canada Vancouver Island Nimmo Bay Resort Cabins Evening
Xl Canada Vancouver Island Nimmo Bay Resort Helicopter View
Xl Canada Vancouver Island Nimmo Bay Resort Couple Nature

#4 Den familiære: Nimmo Bay Resort

Det bliver ikke meget mere afsondret og autentisk, end det er på Nimmo Bay Resort. Med blot ni hytter er atmosfæren vidunderligt uformel, og om aftenen udveksles der begejstrede historier om dagens oplevelser på kryds og tværs over lejrbålet.

Området omkring lodgen er så ufremkommeligt, at stort set al transport foregår med helikopter. Piloten finder rutineret de rigeste floder og de smukkeste vandreruter, som du kan udforske med eller uden fiskestang.

Ikke kun for de hårdføre

Det lyder måske alt sammen vældig fysisk krævende, men det behøver det ikke at være.

Hvalsafarier, helikopterture, yoga og vandreture er både afslappende og afstressende, og du vælger selv fra dag til dag, hvilke aktiviteter du ønsker at deltage i.

På denne måde kan du gøre din rejse til British Columbia til lige præcis det eventyr, som du selv drømmer om.

“Det kræver ingen særlig kondition af deltage i eksempelvis de guidede ride- og kajakture, og i og med at du lever og bor midt i naturen, oplever du den ved blot at være her.”
David Rosborg-Larsen, Rejserådgiver
David NY

Rejserådgiver

David Rosborg-Larsen

David NY

David har været rejserådgiver hos Nyhavn Rejser i sammenlagt 20 år. Tidligere var Sydøstasien en favorit, hvor særligt Vietnam, Thailand og Malaysia har været gengangere. Disse lande er også blevet besøgt med familien i de senere år.

Senere rådgav David omkring rejser til Australien og New Zealand, men de seneste 14 år har fokus været på Nordamerika. Trods en verden af spændende destinationer bliver USA ved med at lokke med kontraster, smuk natur, storbyer og spændende mennesker. Gennem årene er det blevet til utallige rejser til bl.a. Florida, de klassiske sydstater, diverse ture til øst- og vestkysten, Rocky Mountain-regionen, Hawaii og Alaska m.m. USA bliver ved med at overraske.

David lægger stor vægt på rejsens rytme, når han planlægger en rejse. På et stort kontinent som Nordamerika er der mange fristelser, og mens nogle ønsker god tid og plads til fordybelse på rejsen, vil andre gerne opleve så meget som muligt på den givne tid.

Destination:‌‌ Canada,‌ USA,‌ Hawaii,‌ Alaska,‌ Nordamerika,‌ Seychellerne

Rejseformer:‌‌ Skiferie,‌ Natur og safari,‌ Kultur og eventyr

Ring til mig

Jeg glæder mig til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til mig

Jeg ringer jer op efter aftale

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.