Xl Tanzania The Highlands Dome With Terrasse

Guide

21 glamping rejser, der vil tage dig med storm

Find din favorit blandt 21 af verdens bedste glamping oplevelser her!

Forestil dig at holde ferie i storslåede omgivelser. Måske på en flod så langt fra alting, at end ikke internettet, når dig. Eller midt i junglen helt uden at gå på kompromis med komfort, fordi der både er seng, toilet og bad i dit telt. Forestil dig at vågne op til fuglesang eller at bo midt på savannen. Så har du en idé om, hvad glamping rejser er.

Hvad er glamping?

Glamping rejser er nutidens svar på luksuscamping i enestående omgivelser langt fra alfarvej med komfort, æstetik og service i højsædet. Begrebet ’Glamping’ opstod i Storbritannien i 2005, men selv om ordet er nyt, er konceptet det ikke. Henry VIII var eksempelvis stor fan af luksuscamping.

Xl Thailand Chiang Rai Anantara Golden Triangle Jungle Bubbles Couple

1. Overnat i en kuppel med kig til elefanter

Anantara Golden Triangle Elephant Camp 4+* i Thailand

Vil du give dig selv en oplevelse af en anden verden? Læg vejen forbi Anantara Golden Triangle Elephant Camp & Resort nord for Chang Rai i Thailand. Hotellet har almindelige værelser, men magien opstår for alvor, når du overnatter i en af de to jungle bubbles – gennemsigtige kupler omgivet af elefanter, så du både kan se og høre dem græsse. Glæd dig også til at falde i søvn med kig til millioner af stjerner.

Xl Cambodia Botum Sakor National Park Cardamom Tented Camp Tent Terrasse

2. Ro og safari i Kardemommebjergene

Cardamom Tented Camp, Cambodja

Den bugtende flod er den eneste vej frem til Cardamom Tented Camp på kanten af Botum Sakor Nationalpark i Cambodja. Lejrens blot ni telte er enkle, men til gengæld ligger de i et komplet uforstyrret naturområde, som kun gibbonaber, bjørne og elefanter finder vej til – plus de lokale rangers, der til fods og med kajak tager dig med på eventyrlig junglesafari.

Small Canada Clayoquot Outdoor Lounge Tents

3. På opdagelse i Canadas bjørneland

Clayoquot Wilderness Resort 5*, British Columbia

Rå forfinelse og komplet isolation. Clayoquot Wilderness Resort 5* er glamping, når det er allerbedst. Dit telt har både gulvvarme og rindende vand, og middagen serveres på en af Canadas bedste restauranter. Men uden for lejren møder du ikke en levende sjæl. Kun bjørne, havørne og hvaler, der pruster springvand ude i fjorden.

Xl Kenya &Beyond Bateleur Camp Masai Mara National Park Lodge Plane Arriving Welcome
Xl Kenya &Beyond Bateleur Camp Masai Mara National Park Tented Suite View From Tent
Xl Kenya &Beyond Bateleur Camp Masai Mara National Park South Camp Pool Savannah View

4. Big Five i Karen Blixens baghave

Bateleur Camp 5*, Masai Mara, Kenya

Smagfuld og nostalgisk kolonitid møder moderne luksus i et af Afrikas smukkeste og rigeste safariområder, Kenya. Bateleur Camp 5* er som taget ud af Out of Africa – der i øvrigt er filmet lige rundt om hjørnet. Her bliver du vækket af løvernes brøl og ser titusinder af gnuer på migration fra terrassen. Efter dagens game drive vasker du støvet af i poolen, inden den står på cocktails i solnedgangen.

Small Vietnam Lak Lake Tented Camp Tent Exterior

5. Rismarker, vandfald og lokalliv i Vietnam

Lak Lake Tented Camp, Lak Lake

Risbønderne tilser deres marker, og fiskerne sejler ud på den spejlblanke sø, som de har gjort i generationer. Lak Lake i det vietnamesiske højland er et af de få steder, hvor tiden endnu står stille, og hvor du tvinges helt ned i tempo. Lejren er opkaldt efter søen – Lak Lake Tented Camp, Vietnam.

“Her er luksus lig med ro og nærvær – både med dine medrejsende og de lokale, der åbenhjertigt byder dig indenfor.”
Per Storm, Rejserådgiver
Xl Australia Sal Salis Ningaloo Reef WA Tent Exterior People

6. Mellem outback og koralrev i Australien

Sal Salis 5*, Cape Range Nationalpark

På land venter outbackens røde kløfter med emuer, kænguruer og varaner. Til havs tager det frodige koralrev, de magelige hvalhajer og migrerende pukkelhvaler imod. Og på sandstranden midt mellem de to bor du på Sal Salis 5*. Med hængekøje på terrassen og solnedgange i klitterne. Ingen steder oplever du Western Australias vilde natur mere intenst end her!

Xl Tanzania The Highlands Bedroom

7. Science fiction under Tanzanias stjerner

The Highlands 5*, Ngorongoro Crater

I et afsides hjørne af Tanzanias Ngorongoro-krater inviterer The Highlands 5* dig indenfor til en safarioplevelse, du aldrig glemmer. Dit telt er bygget som en futuristisk kuppel, der gemmer sig mellem trætoppene på vulkanens skråning.

Udefra minder lodgen mest af alt om noget fra en science fiction-film, men bag kanvassen gemmer sig hverken grønne marsmænd eller mystiske laboratorier. Kun al den komfort og luksus, du kan drømme om kombineret med store safarieventyr.

XL Peru Skylodge Adventure Suites Pod Bedroom

8. Glamping på kanten ad Andesbjergene

Skylodge Adventure, Peru

Er du til glamping på kanten, er Skylodge Adventures i Perus Andesbjerge lige noget for dig. 400 meter over jorden har et hold naturentusiaster spændt tre gennemsigtige kapsler fast på en bjergside.

Det lyder som et vanvittigt projekt, og vanvittigt er nok også en af de tanker, der strejfer dig, når du første gang står ansigt til ansigt med dit soveværelse for natten. Men det er netop det, der gør lodgen så fantastisk. Du zipliner eller klatrer dertil, spiser middag og overnatter under stjernehimlen – over Den Hellige Inkadal!

Xl Thailand Elephant Hills Rainforest Camp View
XL Thailand Khao Sok Elephant Hills Rainforest Camp Sunset
Xl Thailand Khao Sok Elephant Hills Elephants Greeting Each Other

9. Telt på Cheow Larn Lake

Elephant Hills, Khao Sok, Thailand

En time på den magiske Cheow Larn Lake bringer dig til Elephant Hills Rainforest Camp. Telte ligger på flydende rafter, og selv om du kan se junglen lige bag lejren, er der ingen forbindelse til land. Ej heller signal på din mobiltelefon. Så du overgiver dig til roen og nyder en velfortjent pause fra hverdagen. Du sejler i kajak og spotter efter aber. Om aftenen falder du i søvn, mens stjernerne glimter gennem teltdugen. Hvornår er du sidst stået op til gibbonabernes morgensang?

Xl Morocco Atlas Mountains Kasbah Tamadot Berber Tent Deck

10. Berbertelt og pool i Atlasbjergene

Kasbah Tamadot 5*, Marokko

Kasbah Tamadot 5* er en del af Richard Bransons eksklusive hoteller, der er kendt verden over for deres høje standard og unikke beliggenhed. Her inviteres du indenfor til femstjernet livsnyderi med udsigt til Atlasbjergene og smukke dale med floder, skove og stier.

Start eksempelvis din rejse med et par dage i farverige Marrakesh og tag så til Kasbah Tamadot for forkælelse og afslapning. Du bor i et stort berbertelt med luksus i højsædet og egen pool på terrassen og kan nyde alt fra traditionelle, marokkanske retter til hammambade.

Xl Cambodja Shinta Mani Wild Tent Lake Dark

11. Vild luksus i den vilde regnskov

Shinta Mani Wild 5+*, Kardemommebjergene, Cambodja

Forestil dig et 100 m2 luksustelt på pæle over en brusende flod. Tilsæt designerluksus og all inclusive med gastronomi og spa ad libitium. Så har du Shinta Mani Wild 5+* i Cambodja.

15 luksustelte spreder sig over 1,5 kilometer ved Tmor-floden dybt inde i Kardemommebjergenes regnskove mellem Bokor National Park og Kirirom National Park. Fra din veranda har du forbløffende udsigt over junglen og floden, og de raffinerede designdetaljer af den verdensberømte Bill Bensley leder tankerne hen på kolonitidens overdådighed – med strejf af Indiana Jones. Udforsk også junglen med lejrens rangere!

Xl Thailand 9 Hornbills Tented Camp Koh Yao Noi Tent

12. Villatelte med egen pool

9 Hornbills Tented Camp, Thailand

Et sted oppe i bakkerne på uberørte Koh Yao Noi venter jer en verden, der er som taget ud af en svunden tid. Her ligger 9 Hornbills Tented Camp med sine vidunderlige villatelte med pool, fredfyldte omgivelser og spektakulære placering med udsigt over Phang Nga-bugtens kalkstensklipper.

XL Oman Wahiba Sands 1000 Nights Camp Amir Tent Overview

13. Beduinlejr i Omans ørken

1000 Nights Camp 3*, Wahiba, Oman

Er du på udkig efter et arabisk eventyr, har 1000 Nights Camp i Oman svaret. Eventyret starter allerede på vejen hertil, hvor du kører 4WD gennem den okkerrøde ørken og over bløde sanddyner. Beduinlejren er som en lille landsby forbundet af stier og indhyllet af sandklitter. Skal du direkte i poolen? Eller starte med en dejlig middag i restauranten, som serverer traditionelle, arabiske retter?

“Senere rider du kameler, smager omansk kaffe hos en lokal beduinfamilie, prøver henna-maling og nyder en rolig aften ved bålet.”
Per Storm, Rejserådgiver
Xl USA California Ventana Glamping Tent
Xl USA California Ventana Big Sur Spa Cabana Copper Tub
Xl USA California Ventana Big Sur Bridge

14. Dybt inde i Redwoodskoven

Ventana Big Sur 4*, Californien, USA

De gamle redwoodtræer strækker sig ind i himlen omkring Ventana Big Sur 4* i Californien. Om dagen nyder du lodgens mange faciliteter lige fra gastronomi til de to pools og japanske, varme bade i spaen. Når mørket trænger sig på, overgiver du dig til roen i skoven, bladenes rislen og bålets knitren, før du går til køjs i dit luksustelt. Lad krop og sjæl slappe af og tag skovens magiske stemning helt ind.

Xl Sri Lanka Madulkelle Tea And Eco Lodge Deluxe Room Verandah

15. Balsam for sjælen i Sri Lankas højland

Madulkelle Tea & Ecolodge 3+*, Kandy

På Madulkelle Tea & Ecolodge 3+* vågner du op til fuglesang og smager på den friske bjergluft. Lodgen ligger på en teplantage tusind meter over havets overflade, og mens morgendisen letter, nyder du en kop kaffe på din veranda. Det er morgener som disse, hvor du for alvor mærker, at det er ferie.

“Tiden er helt din egen, og måske du bare bliver siddende her lidt endnu? De fleste har i hvert fald svært ved at løsrive sig fra udsigten til højlandets dale, vandfald og bjerge.

Per Storm, Rejserådgiver
Xl Bolivia Kachi Lodge Aerial Cactus

16. Som et månelandskab i Bolivias saltørken

Kachi Lodge 4*, Salar de Uyuni

I Bolivias – og verdens største – saltslette, Salar de Uyuni, byder Kachi Lodge 4* på en oplevelse af dimensioner. Seks telte bryder det endeløse, krakelerede månelandskab. Her skal du bo. Udefra ligner teltene rum-kupler. Indefra er det en helt anden historie. I midten af rummet står din seng med udsigt ud over sletten. Bag sengen gemmer dit badeværelse sig med bad og toilet. Maden er også et kapitel for sig med boliviansk gastronomi med et strefj af Danmark (inspireret af Claus Meyer).

Tag f.eks. hertil mellem december og april, hvor du kan opleve, hvordan vand forvandler noget af landskabet til verdens største spejl. En oplevelse, der trækker besøgende til fra hele verden. Se alt, du kan opleve her.

Xl Laos Rosewood Luang Prabang Hilltop Tent Terrace
Xl Laos Rosewood Luang Prabang Main Pool Cabanas
Xl Laos Rosewood Luang Prabang Sense Spa Spices

17. Luksustelt på kanten af verden i Laos

Rosewood Luang Prabang 5*, Laos

I Laos’ kongeby ligger Rosewood Luang Prabang 5* i en rolig regnskovsdal. Dit 75 m2 store luksustelt venter på toppen af bakken. Indretningen er overdådig, og udsigten til regnskov og vandfald er ligeså vild fra terrassen som fra sengen og badekarret. Her bliver du helt automatisk lullet ind i magien.

Lodgens spa består af små telte, der putter sig i regnskovens favn. Besøg også lodgens healer, Mr. Xong, der har passet lokalsamfundet i mere end 25 år. Fortsæt til restauranten, hvor kokken forkæler dig med retter fra det laotiske landkøkken.

Small Chile Torres Del Paine Ecocamp Patagonia Superior Dome

18. Bliv nabo til Torres Del Paine i Patagonien

EcoCamp Patagonia 3+*, Chile

Fald i søvn i en blød dobbeltseng under Patagoniens uberørte stjernehimmel. Udenfor er der ikke en lyd. Før du om morgenen vågner op til fuglesang for foden af en af verdens smukkeste nationalparker; Torrel del Paine. Start dagen med et varmt bad, spis dig vej gennem den store morgenbuffet og tag på eventyr i den 1800 km2 store UNESCO-beskyttede nationalpark. Guiden viser vej til gletsjersøer, de ikoniske blå tårne og meget mere. Blot en snært af, hvad der venter dig på EcoCamp Patagonia 3+*.

XL Australia Longitude 131 Ayers Rock Tentduskhr

19. Luksus ved Ayers Rock

Longitude 131° 5+*, Australien

Sådan har du med garanti aldrig oplevet Autralien før. Longitude 131° 5+* ved Ayers Rock i Northern Territory er nemlig meget mere end femten luksuriøse bungalows med telttag. Her går gastronomi, udflugter, naturscenerier og service op i en højere enhed, og alt er naturligvis inkluderet. Du kommer næppe til at savne TV, men hvis du gør – så prøv lige at kigge ud gennem vinduet i dit telt. I horisonten troner Ayers Rock mod himlen, og du kan betragte naturfænomenet direkte fra sengekanten eller under stjernerne på terrassen.

Xl Abu Dhabi Dubai Magic Camp Bedroom View
XL Abu Dhabi Dubai Magic Camp Tents Night
Xl Abu Dhabi Dubai Magic Camp Atmosphere

20. Et arabisk eventyr helt alene i ørkenen

Magic Camp 4* i Dubai, Oman eller Abu Dhabi

Forestil dig et luksuriøst beduintelt midt i sandørkenen. Ikke en nabo i miles omkreds. Bare dig, din kære og jeres private kok, som står for aftenenes menu og forlader lejren bagefter, så I kan nyde tosomheden lige til den lyse morgen. Så kommer kokken nemlig tilbage, klar til at servere jeres morgenmad. Hvad I har lyst til derefter, er op til jer. Måske ride på kameler? Eller køre ræs i 4WD på sandbankerne?

Fortæl os, om du vil mærke magien i OmanAbu Dhabi eller Dubai. Så rejser vi teltet for dig.

Xl Thailand Four Seasons Tented Camp Golden Triangle Explorers Lodge Pool

21. Vild glamping på grænsen til Burma

Four Seasons Tented Camp Golden Triangle 5* i Thailand

Vil du opleve Nordthailands nok vildeste hotel? Four Seasons Tented Camp Golden Triangle er overdådig luksus i lige så overdådige omgivelser. Dit luksustelt venter nord for Chiang Rai på et frodigt bakkedrag på kanten af Ruak-floden, som danner grænsen til Burma (Myanmar). Når du ikke slapper af, kan du besøge campens elefanter, som alle er pensionerede eller vilde. Har du lyst, kan du være med til at fodre dem om morgenen.

“Four Seasons Tented Camp er designet af Bill Bensley, som også står bag nogle af verdens vildeste luksushoteller.”
Per Storm, Rejserådgiver
Per (1)

Rejserådgiver

Per Storm

Per (1)

Per er rejseekspert og produktchef for Nyhavns rejser til Bhutan, Skotland, Stillehavet, Polar-destinationer og skirejser i Europa. Derudover kender han hver en krog af New Zealand som han har besøgt ni gange (indtil videre).

Per har været i rejsebranchen siden 2008, bl.a. som rejseleder. Han har bestyret et hotel i de franske alper, krydset USA og Australien med tog og smagt sig igennem verden – lige fra gadekøkkener til gastronomiske vidundere. Per nyder at vandre i vildnisset, både på egen hånd og med familien. Overnatningen skal helst ske på det lille hemmelige boutiquehotel eller i en lodge, hvor man inviteres indenfor og for en stund bliver en del af den lokale kultur og hverdag.

En af Pers spidskompetencer er at koble jeres forventninger og behov sammen med oplevelser, I husker for altid. Han finder den lokale guide, der forlader alfarvej, tager jer med ind bag facaden og ud blandt de lokale. Det er ofte den oplevelse, man ikke forventede, der bliver den oplevelse, man husker!

Destination:‌‌ Australien og New Zealand,‌ New Zealand,‌ Finland,‌ Schweiz,‌ Skotland,‌ Indien,‌ Nepal,‌ Bhutan,‌ Sverige,‌ Færøerne,‌ Arktiske områder

Rejseformer:‌‌ Kultur og eventyr,‌ Natur og safari,‌ Skiferie,‌ Togrejser,‌ Retreat og wellbeing

Ring til mig

Jeg glæder mig til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til mig

Jeg ringer jer op efter aftale

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.