Xl Borneo Blog Stina Boat Lake Coffee

Beretning

Borneo i børnehøjde

af Stina Houlind

Sådan rejste jeg til eventyrlige Borneo med min søn på 9 år

Der er mange måder at rejse på. Og mange steder at besøge. Men en solorejse med dit barn er noget helt unikt. Her kommer oplevelserne ind under huden på en helt anden og umiddelbar måde. Og når destinationen hedder Borneo, bliver det kun endnu mere magisk. Stina havde længe drømt om at besøge Borneo med sin søn på 9 år. I februar skete det - og de fik begge en oplevelse for livet.

Xl Borneo Blog Stina River Morning Boat

Magien venter

Kompromisløse natureventyr for alle. Den eventyrlige Kinabatang-flod, den uberørte, dybgrønne jungle og muligheden for at møde den sjældne orangutang. På Borneo, verdens tredjestørste ø, venter der magi om ethvert hjørne. Her er vild natur og et dyreliv, du ikke møder andre steder på kloden, og det er svært ikke at blive imponeret – det blev vi i hvert fald.

Xl Borneo Blog Stina Breakfast
Xl Borneo Blog Stina Pool
Xl Borneo Blog Stina View

Dyreliv fra en anden verden

Vi suser af sted over vandet i den eldrevne båd, og det er fristende at køle hænderne i det klare vand. Men vi ved, at saltvandskrokodillen holder til her, så vi lader pænt være og nøjes med at nyde synet. Solen skinner varmt, og eventyret venter ret forude: Vi er ankommet til Borneo.

 

Xl Borneo Blog Stina Rainforest Panorama

Størstedelen af Borneo er ganske ufremkommelig, og derfor er den mest effektive måde at komme frem på med båd. Det er en del af oplevelsen og også her, vi spotter flest dyr. De forskellige lodges har både, så vi kan komme tættere på dyrene uden at forstyrre dem.  Junglens lyde træder dermed også mere frem, en kakofoni af skrig, brøl, kald og kvidder. Det er overvældende, storslået og smukt. Man føler sig som en del af noget større, langt væk hjemmefra - og som en opdagelsesrejsende på eventyr.

Orangutang

Orangutang - skovmennesket på Borneo

10 dage på Borneo giver godt på oplevelseskontoen for både store og små. Og som vaskeægte dyre- og naturelskere er det svært ikke at have armene helt i vejret. Her er naturoplevelser, der overgår enhver fantasi, og landskaber, det er svært at beskrive med ord.

“Vores rejse begyndte for alvor, da vi blev sejlet til vores første lodge. Turen alene var et kæmpe eventyr; en soft safari, hvor vi spottede flere familier af Borneos endemiske næseaber, makakaber og babykrokodiller...”

Fra flodens bred til den dybe regnskov

Vores rejse begyndte for alvor, da vi blev sejlet til vores første lodge. Turen alene var et kæmpe eventyr; en soft safari, hvor vi spottede flere familier af Borneos endemiske næseaber, makakaber og babykrokodiller der nød solens stråler på flodbredden.  

Mødet med orangutanger i deres naturlige habitat var endnu et højdepunkt - og et af vores mål for turen. En stor han kom til syne i trætoppene på en af vores sejlture. Og på en vandretur i Danum Valley klatrede en mor med hendes baby fra et træ til et andet lige over os. En imponerende og nærmest ærefrygtindgydende oplevelse.

Xl Borneo Blog Stina Bird

Generelt var vores rejse fyldt med naturoplevelser, fra de ganske små til de helt store dyr.  Vi var på sejltur i solnedgangen, da ildfluer i tusindvis fik flodbreddens træer til at blinke og lyse som juletræer i mørket - om kap med stjernerne på aftenhimlen. En helt igennem magisk oplevelse.

Junglen er fantastisk i dagslys – men når mørket falder på, vågner nyt liv. På en nattesafari i Danum Valley spottede vi flyvende lemurer, desmerdyr og farverige, sovende fugle. En oplevelse, der sidder fast som en af de helt store fra vores eventyr.

Insekter i dobbelt størrelse af, hvad man finder herhjemme, gjorde især indtryk på Sebastian. Så mens mor nød et glas vin i restauranten, blev der kigget på insekter med en ny legekammerat. Det var fantastisk.

Borneo Danum Valley Bro
Borneo Danum Valley Lizard
XL Borneo Danum Valley Borneo Rainforest Lodge Bornean Gibbon

Børnevenlig rejse til Borneo

Der er ingen ben i at rejse på Borneo med børn. Du bliver hentet og bragt på dit resort og skal faktisk ikke gøre noget selv. Når rejsen først er arrangeret, kan du lægge planlægning og ansvar fra dig – det er der andre, der står for. For vores vedkommende var det utroligt afslappende og gjorde samtidig, at der ikke blev sat spørgsmålstegn ved det, vi skulle. Der var jo en plan!

Jeg kan kun anbefale at tage sine børn med på en rejse. At være alene af sted med Sebastian gjorde, at jeg kunne fokusere udelukkende på ham, og at vi kunne opleve – og være sammen – uden at skulle tage hensyn til andres behov. Det er selvfølgelig også dejligt at være af sted hele familien sammen, men en solorejse med bare ét barn er noget helt særligt; et rigtigt eventyr.

Xl Borneo Blog Stina River Boat

Her boede vi

Shangri-Las Rasa Ria Resort & Spa ligger ved stranden nær byen Kota Kinabalu i Borneos nordlige Sabah-provins, der er mest kendt for Malaysias højeste bjerg, Mt. Kinabalu, og nationalparken Kinabalu, som siden år 2000 har været at finde på UNESCOs Verdensarvsliste – det perfekte sted at starte dit Borneo-eventyr.

Xl Borneo Shangri Las Rasa Ria Garden Wing Pool
Shangri-La Rasa Ria

Sukau Rainforest Lodge er et af de ældste lodges på Borneo – og en af de mest besøgte, bl.a. af David Attenborough. Her kan du observere en række forskellige aber, fugle og sommerfugle i trækronerne fra din plads ved poolen. Lodgen ligger helt ned til floden hvilket giver en vidunderlig og unik oplevelse. Morgenmaden serveres i restauranten med udsigt til morgendisen, der letter over flod og regnskov.

Xl Borneo Sukau Rainforest Lodge Entrance
Sukau Rainforest Lodge

Lige midt i det 436 km2 store reservat Danum Valley, i hjertet af regnskoven, ligger sublime Borneo Rainforest Lodge – et mekka for bl.a. forskere fra National Geographic og en klar bucket liste-destination. Det er ikke uden strabadser at nå frem til lodgen, men det er hele turen værd, når du er omgivet af luksus og regnskov, så langt øjet rækker.

Xl Borneo Danum Valley Borneo Rainforest Lodge Deluxe Jungle View Room Tub
Borneo Rainforest Lodge

Vi sluttede vores eventyr af på smukke Gaya Island Resort, kun ca. 15 minutters sejlads fra Kota Kinabalu på Borneos kyst. Midten af øen er dækket af tropisk regnskov, og under havoverfladens krystalklare hav gemmer sig store, farverige oplevelser på det levende koralrev. Det perfekte sted at slappe af til sidst.

Xl Borneo Gaya Island Resort Pool Aireal View
Gaya Island Resort

Kontakt mig endelig, hvis I gerne vil vide mere om Borneo – eller måske overvejer at besøge øen. Men bemærk, at I skal være ude i god tid for at få plads på resorts og oplevelsesture. De bliver hurtigt udsolgt – op til et år i forvejen – da Borneo er ved at blive en meget efterspurgt destination.

Xl Stina Houlind

Rejserådgiver

Stina Houlind

Xl Stina Houlind

Stina er ekspert i Asien og har været i rejsebranchen siden 2007. Hun elsker at hjælpe andre med at planlægge drømmerejsen – gerne til Asien, hvor hun har rejst utallige gange. Maden, den fantastiske natur, de billedskønne sandstrande og ikke mindst forkælelsen af krop og sjæl på de luksuriøse hoteller lokker gang på gang Stina tilbage til Asien.

Hun har også rejst i USA af flere omgange – både på roadtrip i de smukke nationalparker og badeferie ved Floridas børnevenlige strande – og været på eventyr i Australien og New Zealand. Og så har Mauritius en speciel plads i hendes hjerte, da hun for et par år siden blev gift på den smukke ø.

Eventyret trækker i Stina, der har rejst jorden rundt flere gange og svømmet med hvalhajer i Filippinerne, trekket på Himalayas sneklædte tinder og i Borneos jungle og snorket med babyhajer i Maldiverne.

I dag prioriterer Stina komforten højere end tidligere, og hun er kompromisløs, når det gælder hotellet, der skal ligge godt og have en afslappet stemning. De små boutiquehoteller i Sri Lankas højland er nogle af favoritterne. Er der 5-stjernede naturoplevelser i sigte, går Stina dog gerne ned i komfort.

Destination:‌‌ Asien,‌ Borneo,‌ Malaysia,‌ Bali,‌ Indonesien

Rejseformer:‌‌ Strand og luksus,‌ Kultur og eventyr

Ring til mig

Jeg glæder mig til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til mig

Jeg ringer jer op efter aftale

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.