XL Argentina Buenos Aires Tango Lessons Sign 1

Podcast

Forført af tango i Buenos Aires

Podcast

Helt uden ord fører han hende rundt på dansegulvet til musikkens dramatiske, lidenskabelige toner. I et fast og tillidsfuldt greb lader hun sig falde baglæns. Blive grebet. Svinget rundt. Og forført. På intet tidspunkt mødes deres blikke, men deres kropssprog fortæller en klar kærlighedshistorie om at føre. Og turde følge.

Få en forsmag på Anne Grandahls møde med tangoen i Argentina her. Og hør om flere øjeblikke af guld i Sydamerika på Nyhavn Rejsers medrivende podcast, hvor du også kan komme helt tæt på fodbold i Rio de Janeiro og med på Inkastien til Machu Picchu.

Dansen varede kun få minutter, men jeg var som tryllebundet i deres univers
Anne Grandahl

Tangoens by

Overalt i Argentinas hovedstad, Buenos Aires, er der tango. Og uanset om du er til dansen eller ej, bliver du grebet af passionen, fortællingerne og følelserne, som tangoen udtrykker.

Gaderne genlyder af harmonikamusik. På et gadehjørne overgiver et par sig til hinanden i en rørende tango, der vidner om deres kærlighed til hinanden. I parken danser unge og gamle side om side, mens musikken spiller. Og du er aldrig mere end få meter fra en milonga, en traditionel tangosalon, hvor du kan nyde en god bøf med rødvin akkompagneret af et tangoshow.,

En dans for immigranter

Tangoen har siden midten af 1800-tallet været en stor del af den argentinske folkesjæl. Dengang var det en dans, som blev danset af de fattige immigranter i Buenos Aires’ havnekvarter. Dansen var en social aktivitet og en måde at gøre nye bekendtskaber på. Men intimiteten og sensualiteten forargede det bedre borgerskab.

Argentinernes sjæl

Først i løbet af 1900-tallet, hvor tangoen bl.a. indtog de parisiske dansegulve, bredte den sig til alle de argentinske samfundslag.

XL Argentina Buenos Aires Pair Of Tango Dancers Perform In San Telmo
Xl Argentina Buenos Aires Tango Gricel Milonga Club Dance
Xl Argentina Milonga Dance Club Tango Dancers Feet

Mit bedste tango-moment

Den mest rørende tango jeg har oplevet, var i en milonga i bydelen La Boca. Da jeg trådte indenfor, var det lidt som at træde ind i en gammel western saloon. Her duftede svagt af savsmuld, og det dæmpede lys bidrog til en varm, intim stemning. I midten var der et stort dansegulv, og rundt omkring sad både lokale og turister ved borde og hyggede sig med et glas vin.

Tre minutters forelskelse

Et par kom på scenen, og orkestret spillede med samme passion, som danserne bevægede sig. Herren førte sin partner rundt i en lidenskabelig tango af faste og blide greb, så hendes røde kjole smygede sig i silhuetter omkring hende. Drilsk skubbede han hende blidt fra sig. Et splitsekund efter trak han hende intenst til sig.

Dansen varede kun få minutter, men jeg var som tryllebundet i deres univers, og mine tanker gik straks på vandring. Hvilken fortælling var det, de prøvede at formidle? Elskede de mon hinanden? Var det lykkelig kærlighed? Eller var de midt i et dramatisk brud?

Her forstod jeg, hvorfor den argentinske tango beskrives som tre minutters forelskelse
Anne Grandahl

Siden har den argentinske tango hængt ved som en livsstil og måde, hvorpå enhver argentiner frit kan udtrykke sine følelser.

 

Hør den fulde podcast

Hør mere om tango i Buenos Aires, kom med til fodbold i Rio og helt ud i Machu Picchus smukke natur i Peru på vores podcast ”Øjeblikke af guld i Sydamerika”. Her er jeg i studiet med min kollega Lasse, tangomusiker Maria Wärme, Claudio Vilchez fra Buenos Aires, landsholdsspiller Søren Colding og dr.fil. Inge Schjellerup, der er ekspert i inkariget.

Tal med en ekspert

Vi skræddersyer jeres rejse til Argentina

Vores rejserådgivere har rejst rigtigt meget i Argentina. De elsker landet og glæder sig til at dele deres passion med jer. De kender hver en afkrog og ved, hvad de taler om. Og så er de gode til at lytte. For kun sådan sammensætter vi den helt rigtige rejse for netop jer.

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.