Xl New Zealand Mt Cook National Park Tasman Glacier Helicopter In Air Over Valey

Guide

Oplevelser, der gør New Zealand til noget særligt – også for børn

Kan man flyve tværs over kloden og føle, at man kommer hjem? Sådan har Per det med New Zealand. Hele ni rejser er det blevet til, og der er flere på vej. Det er især naturen, der trækker. Så meget, at selv de mindste i familien er blevet introduceret til vild bregneskov!

Læs om Pers største øjeblikke og få 5 tips til oplevelser i børnehøjde – naturligvis testet af familien selv.

P1021728
XL New Zealand Auckland WAITAKERE RANGES REGIONAL PARK Karekare Falls Nature
New Zealand Strand Per

New Zealand har hele pakken

Det jeg elsker allermest ved New Zealand er bredden af alle de naturoplevelser, du kan få på én dag. Det ene øjeblik kan du vandre på toppen af en gletsjer. Det andet øjeblik kan du stå med fødderne i Stillehavet, svømme med vilde delfiner eller besøge en lokal vingård. Og så er naturen ofte også en integreret del af hoteloplevelserne.

Næsten som at være hjemme

Den ene nat kan du overnatte på en hyggelig bed & breakfast på kanten af søer og bjerge. Den næste kan du overnatte på en luksuslodge med gastronomi i fokus, tage en digital detox i et glashus langt ude i ødemarken eller føle friheden ved at komme omkring i motorhome. Og så er jeg overalt på New Zealand blevet mødt med en hjertevarme, der er så oprigtig, at jeg straks har følt mig hjemme.

New Zealand That Way
“Vejret er da også cirka lige så let omskifteligt som i Danmark, så jeg pakker altid en kuffert, som hvis jeg skulle et par uger til Bornholm.”
Per Storm, Rejserådgiver
Xl New Zealand Auckland Waterfront Sky Tower
Auckland kaldes også for “The City of Sails”

Vend døgnet i Auckland

Det er de færreste, der når hele New Zealand rundt på én rejse, så det handler om at have et afstemt program fra start, som både giver plads til fordybelse og spontanitet. Auckland på Nordøen er et godt sted at starte, fordi byen har den største internationale lufthavn og er fuld af attraktioner. Væn dig til tidsforskellen og tag så ud i den natur, du er kommet for at opleve. Jeg holder især af at rejse rundt på Nordøen efterfulgt af Sydøen, hvor naturoplevelserne nærmest bliver større og større for hver kilometer.

“Det er lidt som at starte med forretten og slutte med desserten. Hver dag indfries nye forventninger, og du glæder dig til at tage hul på endnu et eventyr.”
Per Storm, Rejserådgiver
XL Cathedral Cove Marine Reserve Coromandel Peninsula New Zealand Beach Sea

Coromandel, en livslang ven

Stik øst for Auckland ligger Coromandel-halvøen. Det var her jeg satte fødderne i den newzealandske bregneskov, mærkede newzealændernes hjertevarme og badede i Stillehavet for første gang for 20 år siden. Og forstod, at New Zealand ikke bare var en døgnflue, men en livslang ledsager.

Jeg elsker at genbesøge kystens små feriebyer og komme ud i den uforanderlige natur, som har det med at føre mig på afveje til nye eventyr; Til toppen af den udslukte vulkan Mount Paku, gennem kiwiplantager og ned i underjordiske miner i guldgravernes fodspor

XL View Vineyards Marlborough District New Zealand South Island Wine Nature
Xl New Zealand Marlborough Sounds Travel Cruise Mussels Food
XL Wine Trail Marlborough Vineyard Dusk Landscape New Zealand

Kærlighed til vin og mad

Jeg planlægger også altid et stop i vindistrikterne, der primært ligger sydligst på Nordøen og nordligst på Sydøen med Marlborough som absolutte favorit. Vingårdene producerer nogle af verdens bedste vine, og der er intet som en gåtur på markerne mellem de sirlige rækker af druer, mens du lærer om vinproduktionen og smager på sagerne.

Mange års erfaring har lært mig, at det er vigtigt at gemme lidt appetit. Ikke langt herfra ligger havnebyen Havelock nemlig, hvor du kan sætte tænderne i friskfangede skaldyr, der smager, så englene synger.

Xl New Zealand Abel Tasman National Park Aerial View
XL Abel Tasman National Park Canoe People Rocks Sea NZ
Xl New Zealand Abel Tasman National Park Brigde Bark Bay Falls

Ad bagvejen til Abel Tasman National Park

Abel Tasman National Park nordvest for Marlborough er naturen atter sin egen med gyldne strande, skovdækkede bjerge og dybe dale.

Langt de fleste kører ind i nationalparken ad hovedvejen, men det gør du kun én gang. Har jeg i hvert fald erfaret. Besøg hellere nationalparken fra Golden Bay, der er dit adgangskort til at være alene i naturen. Sådan gjorde jeg sidst og det var helt fantastisk at sætte bilen for skiftevis at sejle med vandtaxa og vandre fra kyst til kyst.

Har du lyst til mere, kan du sejle kajak eller følge stierne tilbage til bilen.

Xl New Zealand Kaikoura Kahutara Purepod View Summer

Hist, hvor vejen slår en bugt

En af de oplevelser, der står allerstærkest, var at overnatte på PurePods mellem Kaikoura og Christchurch med min familie. Den eksakte adresse kan jeg ikke give dig, for de seks små glashuse ligger gemt et sted i landskabet med så langt til alt og intet, at din indre opdagelsesrejsende for alvor vækkes.

Jeg følte mig i hvert fald som lidt af en eventyrer, da jeg stillede bilen på en landmands mark og fulgte markeringerne et kvarters tid ud i ødemarken. Kan der virkelig ligge et hus her?

New Zealand Per Purepods

Luk bare stjernehimlen ind

Ja, og det er endda bygget af glas med 360 graders udsigt til skov, flod og bjerge. Køleskabet er fyldt op med lækkerier, du har en blød seng at sove i og kan tage et varmt bad. Min første indskydelse var, at vi hellere måtte trækker gardinerne for, men hvorfor egentlig?

“Vi var jo helt alene. Og belønningen var så rigelig, da vi slukkede lyset og lukkede stjernehimlen ind.”
Per Storm, Rejserådgiver
Xl New Zealand Wanaka Ultimate Wanaka Tour Lake View People Mt. Aspiring NP
Oplev Mount Aspiring National Park til lands, til vands og fra luften

Alt det gode i Mount Aspiring National Park

Jeg slutter stort set altid min rejse i Wanaka for et kærligt gensyn med Mount Aspiring National Park, der har lagt landskab til film som Ringenes Herre. Alene udsigten fra søbredden i Wanaka til bjergkæderne er så fortryllende, at du kun kan tænke:

”Der skal jeg hen!”. Og det er der rig mulighed for at komme.

Xl New Zealand Wanaka Ultimate Wanaka Tour Matukituki River Mt. Aspiring NP Boat

Vandre, sejle eller flyve?

Du kan f.eks. tage på vandreture, sejle ind i himmeriget ad søen og dens bifloder eller stige til vejrs med helikopter for helt nye perspektiver. Jeg har prøvet alle tre ting og bliver lige overvældet hver gang over, hvor storslået naturen er i dette hjørne af New Zealand.

“Bjergene er bare lidt højere, sneen på bjergtoppene lidt hvidere, engene lidt grønnere og floderne lidt mere blå. Jeg må se at komme tilbage for mere af alt det gode i New Zealand …”
Per Storm, Rejserådgiver
New Zealand Per Familie

5 oplevelser i børnehøjde – testet af familien Storm

#1 Riverrafting

Du kan tage børnene med på riverrafting flere steder i New Zealand. Vi gjorde det ved Queenstown på Sydøen, og det var fra første øjeblik et hit! Alle ser fjollede ud i våddragt og så kilder det så dejligt i maven ved tanken om, hvad der venter forude. På floden kan børnene selv være med til at padle og suget i maven tager til, når I glider ned ad vandfald og gennem hvirvelstrømme. I bliver måske lidt våde undervejs, men smilet kan ingen vaske af. Der er dog sandsynlighed for, at det spreder sig helt op til begge ører, når I undervejs får mulighed for at hoppe i vandet fra klipperne langs floden.

New Zealand Delfinsafari

#2 Delfinsafari

Der er intet som en sejltur på New Zealands fjorde på udkig efter delfiner. Vores børn havde aldrig prøvet noget lignende, så spændingen var stor, da vi sejlede ud i det blå ved Bay of Islands. Hvor store ville delfinerne være? Hvor tæt kommer vi på dem? Heldigvis gik der ikke længe, før de første delfiner brød havoverfladen, og forventningerne blev indfriet. En times tid lå båden helt stille, så vi kunne betragte delfinerne – og så fik vi endda set babydelfiner. Forelskelsen ville ingen ende tage.

New Zealand Maori

#3 Maorikultur

Mange hoteller arrangerer hangi-middage, men den autentiske oplevelse får I ved maoriernes ”marae”, mødehuse. Vi fik oplevelsen nær Rotorua med et besøg hos Mitai-stammen, der gennem hele seancen af sang og dans havde børnenes opmærksomhed. En fascination, der især tog til hos 6-årige Adam, da han minutter efter showet hilste på en vaske ægte høvding.

New Zealand Motorhome
New Zealand Per Familie Strand Topfoto
New Zealand Strand Per

#4 Motorhome

En uges tid oplevede vi friheden ved at køre rundt i motorhome. Det var en kæmpe oplevelse for hele familien selv at sætte ruten og finde det helt rigtige sted at overnatte. En dag stoppede vi f.eks. direkte ved stranden og nød det lune vand, spiste aftensmad i sandet og faldt i søvn til bølgernes brussen.

New Zealand Strand Per Børn

#5 De små ting

Det er en god idé at have plads til spontanitet, når du rejser med små børn. Sæt derfor tid af til leg på legepladser eller ved vandløb. Vi købte eksempelvis badeænder i en lokal butik, som vi satte løs på en lille flod og lod føre med strømmen i et hæsblæsende kapløb …

“Det var godt nok ikke fars and, der kom først, men alle havde en fest.”
Per Storm, Rejserådgiver
Per (1)

Rejserådgiver

Per Storm

Per (1)

Per er rejseekspert og produktchef for Nyhavns rejser til Bhutan, Skotland, Stillehavet, Polar-destinationer og skirejser i Europa. Derudover kender han hver en krog af New Zealand som han har besøgt ni gange (indtil videre).

Per har været i rejsebranchen siden 2008, bl.a. som rejseleder. Han har bestyret et hotel i de franske alper, krydset USA og Australien med tog og smagt sig igennem verden – lige fra gadekøkkener til gastronomiske vidundere. Per nyder at vandre i vildnisset, både på egen hånd og med familien. Overnatningen skal helst ske på det lille hemmelige boutiquehotel eller i en lodge, hvor man inviteres indenfor og for en stund bliver en del af den lokale kultur og hverdag.

En af Pers spidskompetencer er at koble jeres forventninger og behov sammen med oplevelser, I husker for altid. Han finder den lokale guide, der forlader alfarvej, tager jer med ind bag facaden og ud blandt de lokale. Det er ofte den oplevelse, man ikke forventede, der bliver den oplevelse, man husker!

Destination:‌‌ Australien og New Zealand,‌ New Zealand,‌ Finland,‌ Schweiz,‌ Skotland,‌ Indien,‌ Nepal,‌ Bhutan,‌ Sverige,‌ Færøerne,‌ Arktiske områder

Rejseformer:‌‌ Kultur og eventyr,‌ Natur og safari,‌ Skiferie,‌ Togrejser,‌ Retreat og wellbeing

Ring til mig

Jeg glæder mig til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til mig

Jeg ringer jer op efter aftale

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.