• Nyd en kop grøn te i den japanske have bag Nomura-ke, et gammelt bosted for samuraier i Kanazawa
 • Prøv kræfter med det ældgamle håndværk, kaga yuzen
 • Besøg samurai-distriktet Nagamachi og se, hvordan samuraierne boede i Japan indtil for 100 år siden

Kanazawa – bladguld og samuraier

Kunsthåndværk og tradition i det gamle Kanazawa

Besøg samurai-distriktet Nagamachi og se, hvordan samuraierne boede i Japan indtil for 100 år siden
Læs mere

Kom indenfor i Kanazawas historiske kvarterer, hvor geishaer og samurai-legender holder til, og prøv kræfter med de traditionelle kunsthåndværk, der mestres her.

Udsmyk på egen hånd traditionelle japanske spisespinde med ægte bladguldKanazawa blev som en af ganske få byer i Japan skånet under 2. verdenskrig, og det giver jer en helt unik mulighed for at opleve ægte geishahuse og Samuraihjem fra det 16.århundrede. Ikke mindst er kystbyen hjemsted for noget af Japans fineste kunsthåndværk fra bladguld til silkekimonoer - et håndværk, der stammer fra tiden, hvor Kanazawa var Japans kulturelle og kunstneriske hovedstad. 

Træd tilbage i tiden og ind i Kanazawas ældste kvarterer i selskab af en lokal guide. Hør om geisha, samurajer og lokale traditioner for kunsthåndværk - og prøv selv kræfter med sidstnævnte.  

Geishaer i Higashi Chaya-kvarteret i KanazawaThehuse og geishaer

I starter dagen i Higashi Chaya, der er et af tre kvarterer i Kanazawa, hvor de gamle thehuse ligger side om side og de lave hængepiletræer diskret sørger for privatliv. Her fortæller jeres guide om traditionerne, der omgærder de japanske theceremonier, hvor geisha underholder med traditionel musik, sang og dans.

Træd indenfor i et af de ældste og mest velbevarede thehuse i Kanazawa og se hvordan geishaerne levede og arbejdede.

Udsmyk på egen hånd traditionelle japanske spisespinde med ægte bladguldBlADGULD på en spisepind

Her i kvarteret finder I også mange værksteder og forretninger, der specialiserer sig i bladguld – en teknik, der opstod og blev forfinet i Kanazawa for mere end 400 år siden. I besøger en thesalon forgyldt fra gulv til loft og ser, hvordan de lokale kunsthåndværkere arbejder med bladguldet.   

Prøv selv kræfter med teknikkerne, I netop har set i praksis. I får en kyndig introduktion til bladguldet og arbejdsmetoden mens I dekorerer et sæt spisepinde, et lille skrin eller et lille spejl med bladguld. Her kan alle være med.

Besøg samurai-distriktet Nagamachi og se, hvordan samuraierne boede i Japan indtil for 100 år sidenSamuraiernes landsby

I fortsætter ind i det historiske samurai-distrikt, Nagamachi. Distriktet, der består af række efter række af gamle, velbevarede træhuse, udgør en hel lille landsby i nærheden af Kanazawas slot. Her boede Kanazawas samuraier med deres koner og konkubiner indtil for omkring 100 år siden.

Kom indenfor i et typisk samuraihus, Nomura-ke, og hør om vigtigheden af ris og indretning. Nyd evt. en kop friskbrygget grøn te, mens I nyder udsigten til den japanske have nedenfor vinduerne.  

Prøv kræfter med det ældgamle håndværk, kaga yuzen

kimono og kaga yuzen

Forlæng gerne turen og besøg et værksted med butik, hvor de mestrer det århundrede gamle håndværk, kaga yuzen. Denne særlige farveteknik bruges til at dekorere silkekimonoer og stammer her fra Kanazawa. I butikken kan I se nogle af de smukkeste kimonoer i kan forestille jer - venligst udlånt af rige familier. I får også mulighed for selv at afprøve farveteknikken på hvert jeres silketørklæde. 

Praktisk information

Turen er privat med jeres egen guide. Programmet er derfor fleksibelt og kan tilpasses på dagen. Turen er også særdeles god til familier med børn. 

 
Rasmus Købgaard

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.