• Solnedgang bag Torii-porten og bjerget Misen i Hiroshima-bugten
  • Hængebroen Kappa-Bashi i Kamikochi-dalen
  • Se udklædte maiko geishaer i Gion, som er Kyoto's berømte geisha distrikt
  • Spis nudler fra et autentisk japansk gadekøkken

Kompromisløst eventyr i Japan

Bjerge, byer, kultur og kajak. Det ultimative møde med Japans fortid og nutid, 20 dage fra 45.500 kr.

Glæd jer til:

Streetfood-tour i Tokyo med lokalguide

Bo i traditionel ryokan med varme kilder og exceptionel gastronomi

Cykeltur i Takayamas rismarker og kajak i Hiroshimabugten

Vandring ad Nakasendo-postruten i de Japanske Alpers storslåede natur

Geishahuse, samuraikvarterer og smukke templer i Kyoto og Kanazawa

Læs mere

Japans storbyer og storslåede natur udfolder sig for jer på denne rundrejse, hvor I på nærmeste hold oplever, hvordan ældgamle skikke holdes i hævd, mens teknologien suser afsted med 320 km/t på shinkansens skinner.

Storslået natur og ældgammel kultur

Tag på en rejse til Japan, hvor storslåede naturoplevelser til fods, på cykel og i kajak kombineres med kulinariske og kulturelle eventyr i Japans gamle hovedstæder. I skal både prøve at bo i traditionel ryokan, besøge UNESCO-listede bjerglandsbyer, hvor tiden har stået stille, og i Hiroshima fornemme et samfund, der stadig forsøger at hele sig selv.      

Udenom turisterne og bag facaden

Selvom I kommer godt omkring seværdighederne i hver by, går I ikke nødvendigvis i de andre turisters fodspor. Tværtimod. I Hiroshima putter vores instruktør jer fx i en kajak og lader jer padle ud til øen Miyajima, hvor I oplever Itsukushima-templet fra havsiden uden andre turister omkring jer. 

Oplev japanske skikke på en ægte ryokan

Et ophold på en ryokan er en mulighed for at fordybe sig i traditionelle, japanske skikke, og I skal selvfølgelig bo på en af dem, som japanerne selv rejser langt efter. Glæd jer til at bade i de varme kilder og spise en udsøgt, flerretters kaiseki-middag.  

Flere oplevelser – mere kvalitet 

Aktivitetsniveauet er højt på denne rejse, for I skal have det hele med, og med selvguidede udflugter og gode 3* hoteller holder vi prisen nede. Japan er nemlig ikke det mest budgetvenlige rejsemål, men til gengæld er kvaliteten af hoteller og spisesteder høj sammenlignet med andre asiatiske lande.

Tag en snak med vores rejsekonsulenter om jeres ønsker for rejsen til Japan. Vi kender Japan og skræddersyer rejsen, så den passer til jer.

Det skal I opleve

Program

Dag 1-2
Afrejse fra Danmark. Ankomst til Tokyo og intro ved guide

Moderne lobbydesign på Hotel Villa Fontaine i Tokyo, JapanI lufthavnen i Tokyo mødes I af Nyhavn Rejsers lokale samarbejdspartner, som sørger for, I kommer ind til centrum af Tokyo og jeres hotel, Hotel Villa Fontaine 3*, der ligger belejligligt tæt ved metrostationerne Shiodome og Shimbashi. 

Senere på dagen har vi arrangeret et par timers praktisk orientering med lokal, engelsktalende guide, som møder jer i hotellets lobby for at give en personlig introduktion til jeres rejseprogram, svare på spørgsmål etc. Guiden kan også hjælpe med at aktivere jeres togpas, reservere pladsbilletter, introducere jer til metrosystemet, nærområdet etc. 

Metrostationen Shimbashi i Tokyo, JapanLander I om eftermiddagen/aftenen, kommer guiden i stedet den følgende morgen.

Resten af dagen er på egen hånd, og ti minutters gang fra hotellet finder I Shimbashi Metro Station, der er midtpunkt for et hyggeligt kvarter med en spændende atmosfære og mange gode spisesteder.

Dag 3-4
Tokyo streetfoodtur og tid på egen hånd

Spis nudler fra et autentisk japansk gadekøkkenSidst på eftermiddagen næste dag mødes I på Shimbashi Metro Station med jeres streetfood-elskende lokalguide for aftenen. Sammen skal I opleve Tokyos mangfoldige madscene, fra restauranter og madmarkederne til de bittesmå izakayas, der frekventeres af millionbyens kontorfolk.

En verden af sanseindtryk åbenbarer sig, og I får smagt et bredt udvalg af forskellige japanske specialiteter, mens I udforsker Tokyos underholdningsdistrikter bag facaden. 

Sumobrydning, JapanRoyogoku-distriktet og sumobrydning

Den følgende dag tilbringer I på egen hånd. Måske vil I gerne udforske Tokyos gader nærmere, men vi kan også anbefale udflugter og aktiviteter. Tag fx med lokal guide til Ryogoku-distriktet, der er centrum for japanernes yndlingssport, sumobrydning. Her ligger Kokugikan Sumo Stadium, og vi kan arrangere et besøg i en ’sumo-stald’, hvor I på nærmeste hold ser, hvordan de massive atleter bor, spiser og træner.

Dag 5
Med tog til Matsumoto

Matsumoto Hotel Kagetsu i Japan

Dagen begynder med en togrejse, hvor Tokyo langsomt forsvinder bag jer og bjergene rejser sig omkring jer. Efter lige over 2,5 timer ankommer I til Matsumoto, der ligger smukt mellem rismarker, wasabiplantager og de stolte Japanske Alper. 

I bor på det charmerende Matsumoto Hotel Kagetsu 3+*, der er enkelt indrettet i mingei-stilen typisk for regionen. 

Matsumoto slot i Matsumoto, Japan

Eftermiddag og aften er til fri afbenyttelse og kan med fordel bruges på Matsumoto Slot, der blev bygget i 1500-tallet og er et af kun få originale slotte i Japan. ’Krageslottet’ kaldes det også på grund af sin sorte farve, der får den røde bro og de sneklædte alper i baggrunden til at lyse op.

I kort gåafstand fra slottet finder I byens historiske handelskvarter, Nakamachi-dori, hvor små butikker og spisesteder er indrettet i de velbevarede, klassisk hvidkalkede huse, der findes her.    

Dag 6
Vandretur i Kamikochi

Kamikochi er et af de bedste steder at se Japans berømte løvfald i efteråretHalvanden time med tog og bus fra Matsumoto begynder dagens vandretur i Kamikochi, et af de Japanske Alpers ubestridt smukkeste naturområder. I skal tidligt op, men det er det hele værd. Det vil I uden tvivl give os ret i, når I vandrer langs den brusende Azusa-flod med udsigt til bjergkæden Hotaka og den aktive vulkan Yakedake.

Hængebroen Kappa-Bashi i Kamikochi-dalenUndervejs krydser I gamle hængebroer og oplever et skovtempel. I er jeres egne guider på denne tur og vandrer i alt ca. 10 kilometer på omtrent 4 timer.

Hen på eftermiddagen tager I retur til jeres hotel i Matsumoto.

Dag 7
Ryokan i Kiso-dalen

Indgangen til Nukumorino-yado Komanoyu i Kiso Valley, JapanKiso-dalens skove og landsbyer flyver forbi udenfor togets vinduer i de 40 minutter, det tager, før I ankommer til Kiso-Fukushima Station. Herfra køres I med shuttlebus til jeres ryokan med det mundrette navn; Nukumorino-yado Komanoyu. Eller slet og ret Komanoyu, som jeres ryokan kaldes i daglig tale. Ryokanen ligger afsides på en lille bjergvej i Kiso-dalens storslåede natur med skov til alle sider. 

Betagende udsigt fra et værelse på Nukumorino-yado Komanoyu i Kiso Valley, JapanJeres nye hjem er så japansk, som det kan blive, og her forventes det, at I lader skoene blive udenfor og trækker i japanske tøfler og yukata-kåber. Indenfor er der indrettet traditionelt med stråflettede tatamimåtter på gulvet, skydedøre af papir og futonsenge.

varme kilder og japansk futon

Her mestres de ældgamle principper om omotenashi – kunsten at få gæster til at føle sig velkomne. Det oplever I især ved den traditionelle kaiseki-middag og -morgenmad, hvor I serveres mellem 10-15 japanske retter på et meget højt, gastronomisk niveau.  

Indendørsbad for herrer på Nukumorino-yado Komanoyu i Kiso Valley, JapanFør og efter kan I slappe af i onsen. De varme kilder er opdelt i mande- og kvindeafdeling, og I kan bade indendørs såvel som udendørs i haven med kig til trækronerne ovenover. På forespørgsel kan arrangeres en gratis stjernekiggertur.

Bemærk, at I sover på traditionel japansk futon på gulvet. Foretrækker I vestlige senge, så tag en snak med os om alternative ryokans, hvor det er en mulighed.

Læs mere om, hvad I kan forvente, når I bor på ryokan.

Dag 8
Vandring ad Nakasendo-postruten

Lokal landsby undervejs på Nakasendo-ruten i KisodalenFør veje og jernbaner forbandt landsbyerne i de Japanske Alper, var der kun én måde at komme omkring på – til fods. Mærk fortiden, når I på egen hånd vandrer den historiske Nakasendo-postrute fra Magome til Tsumago. Dagens cirka 8 kilometer lange trek tager jer ad små skovstier, forbi brusende floder, rismarker og bambuslunde. I de to små landsbyer Magome og Tsumago findes nogle af de mest velbevarede, traditionelle træhuse i Japan, og her kan I nyde udsigten, et hvil og en kop grøn the.

Efter endt vandring tager I tilbage til jeres ryokan i Kiso-Valley.

Dag 9-10
Takayama og cykeltur i rismarkerne

En typisk gade i Takayamas Old Town i JapanEfter en tidlig morgenmad fortsætter rejsen omkring 4.5 timer med shinkansen via Nagoya til Takayama, en højtliggende by i Hida-regionen i hjertet af de Japanske Alper. Togstrækningen fra Nagoya til Takayama omtales ofte som Japans smukkeste.  

Tjek ind på jeres hotel Best Western Hotel Takayama 3* i centrum af byen og nyd resten af dagen på egen hånd. Vi anbefaler at spadsere en tur i den gamle bydel, shitamachi, hvor historiske købmandshjem og sakebryggerier ligger tæt på begge sider af de smalle stræder. Smag den lokale sake på et af bryggerierne og prøv den berømte Hida-sushi med bøf fra en af de små markedsboder.     

Oplev den traditionelle japanske byggestil på cykelturen fra Hida-FurukawaHida-Furakawa fra en cykelsaddel

15 minutter udenfor Takayama ligger Hida-Furukawa, en lille bondelandsby, der ikke gør meget væsen af sig. Ikke desto mindre er landsbyen vidt berømt for sine mange velbevarede træhuse i traditionel machiya-stil, bygget af dygtige håndværkere for flere århundreder siden. 

Oplev autentisk japansk landbrug på cykelturen fra Hida-FurukawaHer møder I næste morgen jeres lokale guide og får udleveret de cykler, som I udforsker bjerglandsbyens smalle gader og stræder på. Der er masser små stop, hvor guiden fortæller om de steder, I cykler forbi. I fortsætter også et stykke ud af byen for at opleve de gamle bondehuse og rismarkerne, som Hida-Furukawas indbyggere lever af. I løbet af formiddagen cykles ca. 2.5 time i et roligt tempo med stop undervejs. 

Dag 11
Takayama til Kanazawa via bjergbyen Shirikawa-go

De i alt 59 huse i Shirakawa-go er ikke bare til pynt – landsbyens indbyggere bor i demHer til morgen forlader I Takayama for at tage bussen videre til Kanazawa. Efter knapt en times kørsel gør I holdt i Shirakawa-go, der ligger på halvvejen mellem de to byer. Shirakawa-go er en lille, UNESCO-listet bjerglandsby, der har været relativt isoleret fra omverdenen.

De i alt 59 huse i Shirakawa-go er ikke bare til pynt – landsbyens indbyggere bor i demDerfor er den lokale kultur, arkitektur og håndværk særligt godt bevaret her, og I kan gå på opdagelse mellem de traditionelle gassho-gårde med spidse, tækkede tage, bygget til at modstå de hårde vintre og store snemængder i bjergene. Gårdene er beboede, men nogle er åbne for offentligheden. Kom indenfor på et traditionelt husmandssted og bliv klogere på livet i en japansk bjerglandsby.

Wellness- og spaområde på Kanazawa Sainoniwa Hotel i JapanAnkomst til Kanazawa 

Efter at have oplevet landsbyen på egen hånd, fortsætter I om eftermiddagen det sidste stykke med bus til Kanazawa, der i det 17. århundrede var Japans kulturelle og kunstneriske hovedstad. Knapt 15 minutters gang fra stationen tjekker I ind på Kanazawa Sainoniwa Hotel 3+*, et moderne boutiquehotel indrettet i japansk stil med rene linjer og lyse, rummelige værelser med vestlige faciliteter og senge. 

En smuk, japansk have er anlagt udenfor værelsernes vinduer, og med udsigt til haven finder I også hotellets onsen-fællesbad, der er fyldt med varmt kildevand fra Hakusan-bjerget. Læs mere om onsen og etikette for japansk fællesbad her.

Dag 12-13
Kanazawas geishas, samuraier og kunsthåndværk

Udsmyk på egen hånd traditionelle japanske spisespinde med ægte bladguldI Kanazawa fremstilles noget af Japans fineste kunsthåndværk, og traditionerne forbundet hermed er mange og gamle. Dagens udflugt begynder I Higashi Chaya der er en af tre velbevarede kvarterer i Kanazawa med tradition for thehuse (chaya). Her i kvarteret arbejder også mange kunsthåndværkere, der specialiserer sig i bladguld. Kom med ind i et butiksværksted, hvor I oplever de gamle teknikker, der opstod i Kanazawa for mere end 400 år siden, og prøv selv kræfter med kunsten. 

Smukke gamle huse i Kanazawa, JapanSamuraiernes landsby 

Udflugten fortsætter i det historiske Nagamachi-distrikt, hvor Kanazawas samuraier boede med deres koner og konkubiner indtil for omkring hundrede år siden. Kom indenfor i et typisk samuraihjem, Nomura-ke, og nyd udsigten til den japanske udenfor.

På kunstmuseet i Kanazawa findes bl.a. Leandro Erlich's berømte "Swimming Pool"Kanazawas museum for moderne kunst

Den følgende morgen har I god tid på egen hånd i Kanazawa, inden rejsen fortsætter til Hiroshima senere på dagen. Vi anbefaler et besøg på Kanazawas museum for moderne kunst, der er kendt i hele Japan for sin progressive arkitektur og skiftende udstillinger. I den permanente udstilling findes blandt andet Leandro Erlich’s ’Swimming Pool,’ der får det til at se ud som om, at gæsterne er under vand. 

Hotel Vista Hiroshima i JapanMed tog til Hiroshima

Fra Kanazawa togstation følger en togrejse på knapt 4.5 time til Hiroshima. I tjekker ind på Hotel Vista Hiroshima 3*, der ligger midt i centrum i gåafstand til alle byens seværdigheder, og har resten af eftermiddagen og aftenen til rådighed til på egen hånd.

Dag 14-15
Hiroshima og Miyajima i kajak

Genbaku Dome i HiroshimaMed hele dagen til fri afbenyttelse i Hiroshima foreslår vi, at I starter ved Genbaku Dome, som Hiroshimas Fredsmindesmærke også kaldes. Da atombomben blev kastet over Hiroshima i 1945, resulterede det i mere end 70.000 tabte menneskeliv og massive ødelæggelser, men af uforklarlige årsager blev en industrihal stående relativt uskadt, og det er den, der sidenhen er bevaret som mindesmærke.

Børnenes Fredsmomument i HiroshimaFortsæt fra Genbaku Dome over Motoyasu-broen til Børnenes Fredsmonument, der forestiller et af atombombens ofre, den lille pige Sadako Sasaki, omgivet af hendes 1000 japanske traner foldet i papir. Endnu et mindesmærke står nær derved, under mindestenen formet som en bue står en kiste med navnen på alle atombombens ofre. Rund turen af med et besøg på Hiroshimas Peace Memorial Museum, hvor I kan danne jer et indtryk af byen før bomben faldt.  

Smag på okonomiyaki, som er japanske "pandekager"Området omkring har flere grønne parker og gode, lokale restauranter, hvor vi anbefaler, at I prøver de japanske ’pandekager’, okonomiyaki, med kål, ingefær og gris. 

Fortsæt ovenpå frokosten videre til det genopbyggede Hiroshima slot, der står, som det oprindeligt gjorde før bomben, i fem etager med en voldgrav omkring sig. 

Shukkeien - den smukke japanske have i HiroshimaNær slottet finder i et af de ypperligste eksempler på den berømte japanske havekunst. Shukkeien er et traditionelt japansk haveanlæg, der stammer helt tilbage fra 1620. Her er genskabt klassiske japanske landskaber, så I, når I spadserer ad stisystemet omkring dammen, kan beundre små, sirligt plejede biotoper med naturscenerier fra Japans bjerge og skove. Her findes også flere små thehuse, hvor I kan nyde en kop friskbrygget grøn the.    

Torii-porten tårner med sin skønhed over havoverfladen i Hiroshima-bugtenI kajak til Miyajima

I dag skal I på kajakeventyr på den store Seto-indsø og opleve Hiroshima og Miyajima fra havsiden. Alt efter, hvor tidligt I vil op, møder I jeres kajakinstruktør ved morgenstunden eller først på eftermiddagen ved færgelejet i Hiroshima, få minutters gang fra Maezora Station. 

I får en briefing og et lille kursus, inden I padler fra fastlandet over bugtens rolige vand til tempeløen Miyajima. Fra søsiden kan I beundre den postkasserøde Torii-port, der ved højvande ser ud til at flyde. Udover formidable udsigter på første parket er en fordel ved kajakken, at I undslipper de turistmængder, der ellers kan samle sig omkring templet. 

Tamme sika-hjorte på Hiroshima-bugtens bredI padler videre omkring Miyajimas smukke kyst og kan trække kajakkerne op på stranden, når I gerne vil se nærmere på øen. Slap af på stranden eller spadsér en tur gennem byen, hvor tamme hjorte spankulerer omkring mellem souvenirbutikker og helligdomme. Instruktøren padler med jer tilbage til mødestedet i Hiroshima, hvor resten af dagen kan bruges på velfortjent afslapning. 

 
Dag 16-19
Kyoto på cykel og egen hånd

Det betagende tempel, Kiyomizu-dera, med udsigt til den moderne storby Kyoto, JapanI forlader Hiroshima og ankommer med toget til Kyoto efter ca. 1 time og 40 minutter. Kyoto anses for at være Japans kulturelle hovedstad, hvilket de mere end 2000 templer og helligdomme samt 17 UNESCO-listede områder vidner om. 

Efter ankomst tjekker I ind på Hotel Vista Premio 3*, der ligger i centrum nær det historiske Gion-distrikt og Nishiki Market. Resten af dagen er på egen hånd, og vi kan anbefale en spadseretur gennem madmarkedet Nishiki Market, også kendt som ’Kyotos Køkken’, hvor I finder alskens lokale specialiteter, kokkegrej og frisk sushi. 

Pedaleventyret begynder nær Kyotos banegårdKyoto på cykel 

Den følgende dag udforsker I Kyoto på cykel med lokalguide. Pedaleventyret begynder med en cykeltur gennem geisha-distriktet Gion, hvor I næsten ikke kan undgå at se geishaerne og deres lærlinge, Maikos. Herfra cykler I ad flere historiske gader og gennem kvarterer, hvor traditionelle byhuse ligger tæt. 

Guiden fortæller historier fra Kyotos fortid som kejserby, mens I cykler gennem Imperial Palace Park og forbi kirsebærtræerne langs Kamogawa-floden. Husk kameraet, for I kommer forbi mange fotogene steder i de tre timer, cykelturen varer, og cyklen kan I beholde resten af dagen.   

Der tilberedes mochi på traditionel japansk visFarmerfrokost og mochi-kursus

Følgende dag er på egen hånd og kan med fordel bruges på en afstikker ud af byen til en lille, venlig landsby ved bredden af søen Lake Biwa. Denne udflugt begynder på Ogoto-onsen Station 20 minutter i tog nord for Kyoto, hvor I mødes med jeres lokalguide for at besøge en landsby mellem rismarkerne, et godt stykke væk fra den gængse turistrute. Her inviteres I indenfor hos en lokal familie af risbønder og tager del i madlavningen, når der skal laves traditionelle mochi-riskager til frokost. 

Nara Park mellem Osaka og Kyoto i JapanTempler og tamme hjorte i Nara

Jeres næstsidste dag i Kyoto er på egen hånd, og I vælger selv, om I vil udforske byens gader nærmere eller måske tage på udflugt til Nara, der i det 8. århundrede var centrum for handel og politik i Japan. Gå på opdagelse mellem templerne og helligdommene bevaret fra den tid og regn med at møde et stort antal af fritgående, tamme hjorte. Ifølge den japanske shinto-religion er hjortene nemlig gudernes budbringere og må ikke gøres fortræd. 

Togturen fra Kyoto Station til Nara Station tager 45 minutter hver vej.

Dag 20
Hjemrejse fra Japan

Lokale i Gion-distriktetJeres japanske eventyr er forbi, og det er tid til at vende hjem. Transfer er arrangeret for jer fra Kyoto til lufthavnen. I vil højst sandsynligt skulle flyve om morgenen og er derfor hjemme i Danmark senere samme dag.

Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

PRISER OG DATOER

Pris per person ved 2 voksne

voksenpris

Kompromisløst eventyr i Japan
RejseperiodeDobbelt
18.05.20 - 31.12.2045.000-52.000
Hvorfor prisintervaller?
Intervallerne i prislisten angiver den pris, vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Den endelige pris vil afhænge af, hvilke fly der har ledig kapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt hvilke værelseskategorier der er ledige.

Kim Carlsson

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.
Intervallerne i prislisten angiver den pris (i dkr.), vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Endelig pris afhænger af ledig flykapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt ledige værelseskategorier. RING vedr. priser over jul og nytår. Dobbelt: v/2 pers., enkelt: v/1 pers. i værelse, suite, villa el. kahyt.

Inkluderet

Ikke inkluderet

  • Afbestilings- og rejseforsikring, vi anbefaler Gouda
  • Transport, måltider og andre ydelser, der ikke er nævnt under inkluderet