Xl Japan Kyoto Cook School Bento Box Omelet

Japans kultur og køkken

Japans kultur og køkken

15 dage fra 53.000 kr.

Kontakt Stina

Tlf. 33 320 320

Kokkekunst, kulturskatte og folkesjæl i Japan

Fat spisepindene og tag med på en oplevelsesrig rundrejse, hvor I kommer bag facaden på Japans kultur, kunst og køkken - i går, i dag og i morgen.

Glæd jer til

 • Det kulinariske Tokyo og Takayama med lokalguide
 • Autentisk ryokan med kokkekunst og varme kilder
 • Kokkeskole i det gamle Kyoto
 • Bo på et museum på Naoshima Art Island
 • Samuraier, geishaer og templer i Kanazawa

Et kulinarisk eventyr i Japan

Smag på kejserens såvel som risbondens Japan med Nyhavn Rejser. Vi har kokkereret en rundrejse, der indeholder de største kulinariske oplevelser i Japans storbyer, bjerge og ved kysten.  

Højdepunkter på rejsen

Sted Nætter Højdepunkter
Tokyo 3 nætter på Tokyo 3 Højdepunkter Glæd jer til kulinarisk byvandring, templer og geishaer. Glæd jer til kulinarisk byvandring, templer og geishaer.
Takayama 2 nætter på Takayama 2 Højdepunkter Mærk traditionerne i den gamle bydel og smag de lokale specialiteter. Mærk traditionerne i den gamle bydel og smag de lokale specialiteter.
Kanazawa 2 nætter på Kanazawa 2 Højdepunkter Prøv kræfter med japansk kunsthåndværk, besøg samurai-distrikt, Nagamachi og deltag i en traditionel teceremoni. Prøv kræfter med japansk kunsthåndværk, besøg samurai-distrikt, Nagamachi og deltag i en traditionel teceremoni.
Kyoto 4 nætter på Kyoto 4 Højdepunkter Lær at tilberede jeres egen bento box og mød en lokal risbonde ved Biwa-søen. Lær at tilberede jeres egen bento box og mød en lokal risbonde ved Biwa-søen.
Naoshima Island 1 nat på Naoshima Island 1 Højdepunkter Bo på et kunstmuseum og udforsk øen fyldt med moderne arkitektur og mageløse skulpturer. Bo på et kunstmuseum og udforsk øen fyldt med moderne arkitektur og mageløse skulpturer.
Osaka 1 nat på Osaka 1 Højdepunkter Gå på opdagelse i byen der er også kendt som Japans kulinariske hovedstad, fyldt med ikoniske delikatesser og moderne kultur. Gå på opdagelse i byen der er også kendt som Japans kulinariske hovedstad, fyldt med ikoniske delikatesser og moderne kultur.
Xl Japan Tokyo Gourmet Street Food Crab Cakes
Xl Japan Yukata Kimono Japanese Shoes Ryokan
Xl Japan Sake Bottles
Det skal I opleve

Dagsprogram

Rejseprogrammet, vi her foreslår, er netop bare et forslag. Tag en snak med vores rejsekonsulenter om de ønsker, I har for jeres rejse til Japan. Oplevelser kan til- eller fravælges, hoteller kan opgraderes og destinationer ændres. Kort sagt, lad os tage en snak om jeres ønsker for en rejse til Japan.

Afrejse fra Danmark og ankomst til Tokyo dagen efter. I lufthavnen i Tokyo mødes I med Nyhavn Rejsers lokale samarbejdspartner for at køre med shuttle-minibus til jeres hotel i det centrale Shiodome-distrikt. I tjekker ind på Hotel Gajoen Tokyo 4+*, hvor I har udsigt over Meguro-floden i indre Tokyo.

Senere på dagen har vi arrangeret et par timers praktisk orientering med lokal, engelsktalende guide, som møder jer i lobbyen for at give en personlig introduktion til rejseprogrammet, svare på spørgsmål etc. Guiden hjælper jer også med at aktivere jeres togpas, reservere plads på togene, vise jer metrosystemet, lokalområdet etc.

Xl Japan Tokyo Hotel Gajoen Tokyo Executive Suite Bedroom
Xl Japan Tokyo Hotel Gajoen Tokyo Japanese Cuisine
Xl Japan Tokyo Hotel Gajoen Tokyo Garden

Resten af dagen og aftenen med er på egen hånd. Trænger I til at slappe af ovenpå rejsen, kan vi anbefale et besøg i hotellets internationalt anerkendt spa, eller måske vil I ud på opdagelse i byen - i så fald tager I bare elevatoren fra jeres etage og ned til de underjordiske passager, der leder til Shiodome og Shinbashi-metrostationerne, hvorfra I kommer nemt omkring i Tokyo.

Vil I vide mere om Tokyo? Læs også denne artikel med vores tips til Tokyo.

Xl Japan Tokyo Skyline Daytime Panorama

Tokyo er et paradis for madentusiaster i alle aldre, men det er ikke altid til at gennemskue, hvad der står på menukortet. Derfor indleder vi jeres besøg med en kulinarisk byvandring, hvor I smager et spændende udvalg af japanske specialiteter og delikatesser. 

Mød vores engelsktalende lokalguide og madekspert om formiddagen og oplev de traditionelle shitamachi-kvarterer til fods, hvor noget af Tokyos oprindelige arkitektur er bevaret.  

I selskab af guiden besøger I både travle madmarkeder og små, meget lokale restauranter, hvor I bl.a. introduceres for de utroligt mange typer af nudler, der findes, og som det kan være en fordel at have styr på. 

Resten af dagen er på egen hånd.

Xl Japan Tokyo Gourmet Street Food By Night
Xl Japan Tokyo Gourmet Street Food Noodles
XL Japan Street Food Cooking 1

Templer, geishaer og manga-mode

Vælg selv, hvad den følgende dag skal indeholde. Vi har naturligvis masser af forslag og kan fx arrangere en guidet cykeltur, hvor I på to hjul oplever nogle af Tokyos hippeste distrikter samt en overflod af moderne og historisk arkitektur. Turen inkluderer frokost i selskab af jeres engelsktalende cykelguide og sandsynligvis også hans firbenede følgesvend, hunden Jack-san.  

I kan også vælge at opleve Tokyo på egen hånd, for med jeres nyligt aktiverede togpas i lommen er I godt klædt på til byens metro, der er berømt for sin effektivitet. Vi foreslår, at I starter tidligt om morgenen ved den afdøde Kejser Meijis alter, før turistflokkene strømmer til. Omkring kejserens helligdom er anlagt en frodig park, hvori der vokser 365 forskellige træarter, som udgør et fredfyldt, grønt åndehul inde midt i byen. 

Xl Japan Tokyo Meiji Jingu Shrine Emperor

Fortsæt ind i det tilstødende Harajuku-distrikt, der med sine mange små, skæve forretninger er blevet lidt af et modemekka for de af Tokyos teenagere, der dyrker den tegneserieinspirerede manga-stil. Spadsér en tur ad det smalle Takeshita-stræde, hvor små tøjforretninger og caféer ligger tæt, og bered jer på at se nogle opsigtsvækkende looks, der inkluderer skyhøje plateausåler og hårfarver så kunstige, at de lyser om kap med neonskiltene.   

Langs Harajuku løber Omotesando-boulevarden, der ikke for ingenting kaldes ’Tokyos Champs-Elysées’, og hvor de store, internationale designhuse har deres flagship-forretninger.

Xl Japan Tokyo Harajuku Park Cosplay Woman Cartoon Dress Up

Herfra kan I tage metroen videre til Ginza-distriktet, der er et af byens førende hvad angår shopping, spisesteder og underholdning. I Ginza-distriktets udkant finder I Kejserpaladset, der godt nok kun kan beundres udefra, men de omkringliggende haver er åbne for besøgende, og her kan I bl.a. spadsere I en skøn, traditionel japansk have og se ruinerne af det forhenværende palads. 

Slå også et smut forbi Asakusa-distriktet, inden I vender retur mod hotellet, for som Tokyos ældste geisha-distrikt er her mange fine, gamle gader og thehuse. Her finder I desuden Tokyos ældste tempel, Senso-ji, og i gaderne omkring ligger mange forretninger, der sælger traditionelt håndværk og souvenirs af høj kvalitet.  

Xl Japan Tokyo Asakusa District Evening

Metropolens skyskrabere forsvinder i horisonten og afløses af mere landlige omgivelser når I tager højhastighedstoget, shinkansen, et par timer vestpå til Nagoya. Her skifter I tog og kører ca. 2 timer mod alpebyen Takayama. Togstrækningen gennem det højtliggende Gifu-præfektur er en af Japans smukkeste med turkise floder, rismarker og skovklædte bjerge udenfor vinduerne. På stationen i Takayama kan I tage en shuttlebus til Hidatei Hanaougi 4*, jeres autentiske hjem for de følgende to nætter.

Her er der tale om en traditionel japansk ryokan af den finere variant med smuk japansk have og imponerende onsen-kurbad med varme kilder. Tag jer god tid til at nyde jeres afslappende, autentiske omgivelser og glæd jer især til kaiseki-middagene, der består af 10-15 mesterligt tilberedte retter – noget af det absolut fineste, der findes på den japanske madscene!

Læs også vores guide til ryokan og onsen i Japan.

Xl Japan Takayama Hidatei Hanaougi Suite Bedroom
Xl Japan Takayama Hidatei Hanaougi Onsen Bath
Xl Japan Takayama Hidatei Hanaougi Standard Suite Living Room

Smag på Takayama 

Med bjerge og skove til alle sider har Takayama formået at bevare sit kulturelle og arkitektoniske særpræg, hvad I også opdager på formiddagens byvandring med guide. Her udforsker I den ældste bydel til fods, mens guiden fortæller om Takayamas historie og de af byens traditioner, der endnu holdes i hævd. Undervejs besøger I byens madmarked og et udvalg af lokale spisesteder, hvor I inviteres til at smage på regionens delikatesser og specialiteter - skyllet ned med sake fra byens eget bryggeri, naturligvis.

Xl Japan Takayama Food Tour Grilled Fish Yamame

I stedet for at rejse direkte til Kanazawa den følgende dag har vi tilføjet en oplevelse, som vi ikke tror, I vil være foruden. Halvvejs på rejseruten, højt i de Japanske Alper, ligger nemlig den UNESCO-listede alpelandsby Shirakawa-go. Spadsér gennem landsbyen mellem de velbevarede bondehuse fra forrige århundrede, hvis stejle, stråtækte tage med bjergene som baggrund er et noget så idyllisk syn. Husene er bygget helt uden brug af søm eller skruer, og et enkelt, Wada-huset, er åbent for offentligheden. 

Xl Japan Shirakawa Go Valley Overview

Når der ikke er mere plads på kameraernes hukommelseskort, kan I med god samvittighed stige på næste bus til Kanazawa. I centrum af Japans gamle kejserby tjekker I samme eftermiddag ind på Kanazawa Tokyu Hotel 4*, der ligger i gåafstand til det historiske samuraikvarter, Kanazawa Castle og det internationalt anerkendte museum for moderne kunst, 21st Century Museum.

Xl Japan Kanazawa Kanazawa Tokyu Hotel Entrance
Xl Japan Kanazawa Kanazawa Tokyu Hotel Lounge
Xl Japan Kanazawa Kanazawa Tokyu Hotel Superior Twin Luxury Room

Kanazawa har rige traditioner for kunsthåndværk, og dem skal I opleve i dag i selskab af engelsktalende lokalguide. Følg med gennem Higashi Chaya, der er et af hele tre historiske geisha-kvarterer i Kanazawa, og i hvis smalle stræder de eksklusive, gamle thehuse ligger tæt. I kvarteret ligger også mange forretninger med tilstødende værksteder, der specialiserer sig i at dekorere genstande med bladguld – en kunstform, der stammer her fra byen.

Xl Japan Kanazawa Kanazawa Craft Tour Golden Chopsticks Pencil

I får selv mulighed for at afprøve teknikkerne, I lærer om, inden turen fortsætter til det historiske samurai-distrikt, Nagamachi, hvor byens prominente samuraier boede med deres koner og konkubiner indtil for omkring 100 år siden. Ét af husene er åbent for besøgende, Nomura-ke, og her kan I runde turen af med en kop grøn te, mens I nyder freden ved husets lille dam og den japanske have. 

Xl Japan Kanazawa Kanazawa Craft Tour Tea Garden

I tager afsked med Kanazawa og stiger ombord Thunderbird Express-toget, der efter knapt 2.5 time sætter jer af i Kyoto. Også kendt som Japans kulturelle hovedstad er Kyoto en by med ikke færre end 2000 templer og helligdomme, for ikke nævne 17 steder på UNESCOs verdensarvsliste. I bor på Kyotos hotteste designhotel Ace Hotel 4+*, der ligger centralt placeret i Nakagyo Ward, ikke langt fra de største seværdigheder eks. Nijō Castle. 

Udnyt resten af dagen til at opleve byen på egen hånd eller team op med en guide, der kan vise vej til de vigtigste seværdigheder, såsom det overdådigt udsmykkede Nijō Castle og Kinkaku-ji templets forgyldte pavillon.

Xl Japan Kyoto Kinkaku Ji Temple Zen Buddhist Temple

På denne rejse skal I ikke bare smage det bedste af Japan - I skal også lære selv at lave de retter, I får serveret. Derfor finder dagens oplevelse sted på en kokkeskole i Kyoto, hvor I tilbringer en underholdende formiddag i selskab af dygtige engelsktalende kokke, der lærer jer at tilberede den klassiske bento box. 

Bento boxen er typisk sammensat af fem små retter med friske japanske råvarer, anrettet kunstfærdigt i æsker, så de komplimenterer hinanden i både farve og smag. På kokkeskolen lærer I at tilberede de klassiske retter, der indgår i en bento box, heriblandt fx sushi, tofu, tempura og forårsruller.  

Det er erfaring, der er lige til at komme i kufferten og tage med hjem. Mere autentisk souvenir skal man lede længe efter!

Xl Japan Kyoto Cook School Bento Box Tempura
Xl Japan Kyoto Cook School Bento Box
Xl Japan Kyoto Cook School Bento Box Sushi Roll

De følgende to dage i Kyoto er til fri disposition, og når I ikke lige udforsker byen på egen hånd, har vi selvfølgelig forslag til oplevelser, vi synes I bør unde jer selv.

På dag 11 kan I fx tage en afstikker ud af storbyen for at opleve livet i en landsby på bredden af Biwa-søen. Mød den engelsktalende lokalguide på Ogoto-onsen Station, der ligger 20 minutter i tog nord for Kyoto. Her, ved bredden af Japans største ferskvandssø, dyrkes den ris, der spises inde i Kyoto, og I besøger en landsby hovedsageligt befolket af risbønder. Få indblik i livet på landet, sving hammeren, når risen skal bankes til traditionelle mochi-riskager, og lær at lave sukiyaki-kylling - en velsmagende, lokal specialitet. 

Xl Japan Kyoto Lake Biwa Farm Visit Rice Field Close Up

Spis middag med en Mailko

Et af mange fascinerende aspekter ved japansk kultur er geishaerne, der fortsat tripper på klaprende træsåler henover brostenene i Kyotos gader og underholder med sang og dans i byens teatre og thehuse. Som en ekstra oplevelse kan vi arrangere en guidet vandring i Kyotos ældste geisha-distrikt, Gion. Turen afsluttes med en udsøgt kaiseki-middag, hvor en maiko – geishaens lærling – underholder med traditionel sang og musik.

Snak med jeres Japan-ekspert om evt. at tilføje oplevelser til jeres rejse.

Læs også vores guide til oplevelser i Kyoto.

Xl Japan Kyoto Gion Maiko Geisha

Det er blevet tid til at tage afsked med Kyoto, og med shinkansen fortsætter rejsen til Okayama, hvor I skifter til lokaltoget med kurs mod Uno Station, der ligger på kanten af indsøen Seto. Den lille færge, der afgår herfra, sejler i pendulfart og sætter jer efter 20 minutters sejlads af på Naoshima, hvor et kunstprojekt af imponerende proportioner har overtaget den før så ukendte ø. Ukendt er Naoshima bestemt ikke længere, og allerede på havnen spotter I de letgenkendelige polkaprikker, der pryder Yayoi Kusamas berømte græskar. 

Xl Japan Naoshima Benesse House Naoshima Art Island Yellow Pumpkin

Der bliver masser af tid til at udforske den overvældende kunstsamling, der er spredt ud over øen, men først vil I sikkert gerne tjekke ind på jeres værelse på Benesse House. Shuttlebussen, der afgår fra havnen, kører jer til hotellet og videre rundt mellem øens museer, gallerier og kunstinstallationer, når I er klar til det. 

Tilbage på Benesse House kan I glæde jer til at spise overordentligt godt på hotellets to restauranter, der begge har udsigt over havet. Hotellet er i sig selv et kunstmuseum og udformet som sådan, med unikke værker på værelserne og i sit eget galleri.

Xl Japan Naoshima Benesse House Naoshima Art Island Beach Ocean

Ved morgenstunden fragter færgen jer tilbage til fastlandet, hvorpå turen fortsætter med shinkansen til Osaka, som I ankommer til efter et par timer. Tjek ind på Cross Hotel 3+*, der ligger i Osakas absolutte centrum, og nyd dagen på egen hånd eller i selskab af en engelsktalende guide med indgående kendsskab til den lokale madscene. 

Small Japan Osaka Cross Hotel Osaka Exterior 2
Small Japan Osaka Cross Hotel Osaka Lobby
Small Japan Osaka Cross Hotel Osaka Bar 2

Vælger I sidstnævnte, kommer I med på en kulinarisk vandring, hvor I besøger en håndfuld lokale spisesteder og smager et udvalg af specialiteter fra Osaka, der ikke uden grund kaldes ’Japans kulinariske hovedstad’. Undervejs hører I historier fra det charmerende Shinsekai-distrikt og stifter bekendtskab med det japanske begreb ’kuidaore’; at spise, til man segner…

Xl Japan Osaka Food Tour Shinsekai People Night

Et uforglemmeligt kulinarisk eventyr er ved at nå sin ende, og det er tid til at tage afsked med Japan og vende hjem. Transfer i delt shuttlebus er arrangeret til lufthavnen, hvorfra I flyver hjem til Danmark.

Small Japan Osaka Cross Hotel Osaka Exterior 3
Håndplukket til jer

Det skal I opleve på jeres rejse

I skal ikke bare smage den fantastiske mad, der gør det japanske køkken til et af verdens mest berømte – I skal også lære at lave den. Glæd jer til en underholdende formiddag på kokkeskole i Kyoto, hvor I prøver kræfter med retterne i den klassiske japanske bento box. 

Men nu skal det hele jo ikke handle om mad, og I kan også se frem til åndelig næring fra en af verdens mest traditionsrige kulturer – som nu for eksempel i Kanazawa, hvor de har dekoreret med bladguld igennem 400 år, og på kunst-øen Naoshima Art Island, hvor nutidens største japanske kunstnere udstiller.   

 

Håndplukket til jer

Her skal I bo på jeres rejse

På denne rejse er der fokus på de helt store, uforglemmelige oplevelser, og vi har udvalgt de hoteller og ryokans, der med deres beliggenhed eller atmosfære bliver en del af oplevelsen. Bo futuristisk i mega-metropolens skyskrabere, og kom i zen med fuglefløjt og varme kilder på ryokan i bjergene. 

Din skræddersyede rejse

Vejledende priser

Intervallerne i prislisten angiver den pris (i DKK), vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Endelig pris afhænger af ledigflykapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt ledige værelseskategorier. Ring vedr. priser over jul og nytår.

Dobbelt: v/2 personer, Enkelt: v/1 person i værelse, suite, kahyt eller villa.

Inkluderet

 • Fly København-Tokyo / Osaka-København
 • Lufthavnsskatter
 • Ankomstguide i Tokyo lufthavn
 • Transport fra lufthavn til hotel i Tokyo
 • Velkomstmøde i Tokyo
 • PASMO-kort til lokal transport med JPY 1.500 i kredit
 • 14 dages togpas (aktiveres fra dag 2)
 • 3 nætter på Hotel Gajoen Tokyo 4+*, Tokyo. Executive værelse inkl. morgenmad
 • Oplevelse: Tokyo på en spisepind
 • 2 nætter på Hidatei Hanougi 4*, Takayama. Western-Japanese værelse inkl. morgen- og aftensmad.
 • Oplevelse: Kulinarisk byvandring i Takayama
 • Oplevelse på egen hånd: Oplev traditionelle alpehuse i Shirakawa-go
 • 2 nætter på Kanazawa Tokyu Hotel 4*, Kanazawa. Standard værelse, inkl. morgenmad
 • Oplevelse: Kanazawa - bladguld og samuraier
 • 4 nætter på Ace Hotel Kyoto 4+*, Kyoto. Standard værelse inkl. morgenmad
 • Oplevelse: Bento box for begyndere
 • 1 nat på Benesse House på Naoshima Art Island, Standard værelse inkl. morgenmad
 • 1 nat på Zentis Osaka 4*, Osaka. Studio inkl. morgenmad
 • Transfer til Osaka Lufthavn
 • Personlig rejse-app og lomme-WiFi til hele turen
Pris per person ved 2 voksne
WEB - Japans kultur og køkken
RejseperiodeDobbelt
24.07.24 ‑ 31.12.2452.000‑56.000
Hvorfor prisintervaller?
Intervallerne i prislisten angiver den pris, vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Den endelige pris vil afhænge af, hvilke fly der har ledig kapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt hvilke værelseskategorier der er ledige.

Ikke inkluderet

 • Afbestillings- og rejseforsikring, vi anbefaler Gouda
 • Mad, udflugter og andre ydelser, der ikke er nævnt under inkluderet

Bemærk

 • Japan kan besøges året rundt, men rejsens fra-pris kan variere, hvis jeres ønskede rejsetidspunkt kolliderer med festivaler, lange weekender/helligdage eller store begivenheder som kirsebærtræernes blomstring. Derfor anbefaler vi også, at I booker rejsen i god tid. Kontakt os og få et prisoverslag.
 • Rejser i med børn? Japan er et fantastisk land for familier og rejsen kan skræddersyes til jeres behov. Vi skal måske ændre en værelsestype, et hotel eller en oplevelse. Ring til vores Japan-ekspert og få en snak om lige præcis jeres rejse.
Tal med en ekspert

Vi skræddersyer jeres rejse til Japan

Vores rejserådgivere har rejst rigtig meget i Japan. De elsker landet og glæder sig til at dele deres passion med jer. De kender hver en afkrog og ved, hvad de taler om. Og så er de gode til at lytte. For kun sådan sammensætter vi den helt rigtige rejse for netop jer.

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.