• Kom på kokkeskole i Kyoto og lær at lave den japanske bento box
  • Et smukt syn på Teshima Art Museum i Naoshima, Japan
  • Én af mange kunstinstallationer i området omkring Benesse House beliggende på Naoshima Art Island i Japan
  • Spis nudler fra et autentisk japansk gadekøkken
  • Kom rundt i Takayama via cykelrickshaw

Japans kultur og køkken

15 dage med kokkekunst, kulturskatte og folkesjæl i Japan fra 47.500 kr.

Glæd jer til:

Det kulinariske Tokyo og Takayama med lokalguide

Autentisk ryokan med kokkekunst og varme kilder

Kokkeskole i det gamle Kyoto

Bo på et museum på Naoshima Art Island

Samuraier, geishaer og templer i Kanazawa

Læs mere

Fat spisepindene og tag med på en oplevelsesrig rundrejse, hvor I kommer bag facaden på Japans kultur, kunst og køkken - i går, i dag og i morgen.

Kulinarisk eventyr i Japan

Smag på kejserens såvel som risbondens Japan med Nyhavn Rejser. Vi har kokkereret en rundrejse, der indeholder de største kulinariske oplevelser i Japans storbyer, bjerge og ved kysten.  

Kom med i køkkenet

I skal ikke bare smage den fantastiske mad, der gør det japanske køkken til et af verdens mest berømte – I skal også lære at lave den. Glæd jer til en underholdende formiddag på kokkeskole i Kyoto, hvor I prøver kræfter med retterne i den klassiske japanske bento box. 

Kunst og kulturskatte

Men nu skal det hele jo ikke handle om mad, og I kan også se frem til åndelig næring fra en af verdens mest traditionsrige kulturer – som nu for eksempel i Kanazawa, hvor de har dekoreret med bladguld igennem 400 år, og på kunst-øen Naoshima Art Island, hvor nutidens største japanske kunstnere udstiller.   

Håndplukkede hoteller og ryokans

På denne rejse er der fokus på de helt store, uforglemmelige oplevelser, og vi har udvalgt de hoteller og ryokans, der med deres beliggenhed eller atmosfære bliver en del af oplevelsen. Bo futuristisk i mega-metropolens skyskrabere, og kom i zen med fuglefløjt og varme kilder på ryokan i bjergene. 

Skræddersyede rejser til Japan

Rejseprogrammet, vi her foreslår, er netop bare et forslag. Tag en snak med vores rejsekonsulenter om de ønsker, I har for jeres rejse til Japan. Oplevelser kan til- eller fravælges, hoteller kan opgraderes og destinationer ændres. Kort sagt, lad os tage en snak om jeres ønsker for en rejse til Japan.

Program

Dag 1-2
Ankomst til Tokyo og intro ved guide

Tokyo i Japan er en storby i konstant udviklingAfrejse fra Danmark og ankomst til Tokyo dagen efter. I lufthavnen i Tokyo mødes I med Nyhavn Rejsers lokale samarbejdspartner for at køre med shuttle-minibus til jeres hotel i det centrale Shiodome-distrikt. I tjekker ind på Park Hotel 4*, der tilbyder sine gæster direkte adgang til metroen i tillæg til enestående udsigt til Tokyo Tower. 

Senere på dagen har vi arrangeret et par timers praktisk orientering med lokal, engelsktalende guide, som møder jer i lobbyen for at give en personlig introduktion til rejseprogrammet, svare på spørgsmål etc. Guiden hjælper jer også med at aktivere jeres togpas, reservere plads på togene, vise jer metrosystemet, lokalområdet etc.

Selv de mindste gyder i Tokyo bærer præg af dekorativt designResten af dagen og aftenen med er på egen hånd. Trænger I til at slappe af ovenpå rejsen, kan vi anbefale et besøg i hotellets internationalt anerkendt spa, eller måske vil I ud på opdagelse i byen - i så fald tager I bare elevatoren fra jeres etage og ned til de underjordiske passager, der leder til Shiodome og Shinbashi-metrostationerne, hvorfra I kommer nemt omkring i Tokyo.

Vil I vide mere om Tokyo? Læs også denne artikel med vores tips til Tokyo.

Dag 3-4
Tokyos gadekøkken og tid på egen hånd

Sake er risvin og en japansk traditionel drikTokyo er et paradis for madentusiaster i alle aldre, men det er ikke altid til at gennemskue, hvad der står på menukortet. Derfor indleder vi jeres besøg med en kulinarisk byvandring, hvor I smager et spændende udvalg af japanske specialiteter og delikatesser. 

Mød vores engelsktalende lokalguide og madekspert om formiddagen og oplev de traditionelle shitamachi-kvarterer til fods, hvor noget af Tokyos oprindelige arkitektur er bevaret.  

Spis hjemmelavede japanske ramen-nudler i Tokyo

I selskab af guiden besøger I både travle madmarkeder og små, meget lokale restauranter, hvor I bl.a. introduceres for de utroligt mange typer af nudler, der findes, og som det kan være en fordel at have styr på. 

Resten af dagen er på egen hånd.

Verdens travleste fodgængerovergang ligger i Shibuya bydelen i TokyoTempler, geishaer og manga-mode

Vælg selv, hvad den følgende dag skal indeholde. Vi har naturligvis masser af forslag og kan fx arrangere en guidet cykeltur, hvor I på to hjul oplever nogle af Tokyos hippeste distrikter samt en overflod af moderne og historisk arkitektur. Turen inkluderer frokost i selskab af jeres engelsktalende cykelguide og sandsynligvis også hans firbenede følgesvend, hunden Jack-san.  

Kejser Meijis alter i TokyoI kan også vælge at opleve Tokyo på egen hånd, for med jeres nyligt aktiverede togpas i lommen er I godt klædt på til byens metro, der er berømt for sin effektivitet. Vi foreslår, at I starter tidligt om morgenen ved den afdøde Kejser Meijis alter, før turistflokkene strømmer til. Omkring kejserens helligdom er anlagt en frodig park, hvori der vokser 365 forskellige træarter, som udgør et fredfyldt, grønt åndehul inde midt i byen. 

Pige i Harajuku Park i Tokyo - udklædt efter en Mangategneserie figur

Fortsæt ind i det tilstødende Harajuku-distrikt, der med sine mange små, skæve forretninger er blevet lidt af et modemekka for de af Tokyos teenagere, der dyrker den tegneserieinspirerede manga-stil. Spadsér en tur ad det smalle Takeshita-stræde, hvor små tøjforretninger og caféer ligger tæt, og bered jer på at se nogle opsigtsvækkende looks, der inkluderer skyhøje plateausåler og hårfarver så kunstige, at de lyser om kap med neonskiltene.   

Langs Harajuku løber Omotesando-boulevarden, der ikke for ingenting kaldes ’Tokyos Champs-Elysées’, og hvor de store, internationale designhuse har deres flagship-forretninger.

Kejserplaladset i TokyoHerfra kan I tage metroen videre til Ginza-distriktet, der er et af byens førende hvad angår shopping, spisesteder og underholdning. I Ginza-distriktets udkant finder I Kejserpaladset, der godt nok kun kan beundres udefra, men de omkringliggende haver er åbne for besøgende, og her kan I bl.a. spadsere I en skøn, traditionel japansk have og se ruinerne af det forhenværende palads. 

Asakusa-distriktet er Tokyos ældste geisha-distriktSlå også et smut forbi Asakusa-distriktet, inden I vender retur mod hotellet, for som Tokyos ældste geisha-distrikt er her mange fine, gamle gader og thehuse. Her finder I desuden Tokyos ældste tempel, Senso-ji, og i gaderne omkring ligger mange forretninger, der sælger traditionelt håndværk og souvenirs af høj kvalitet.  

Dag 5-6
Scenisk togstrækning og gastronomi i Takayama

En typisk gade i Takayamas Old Town i JapanMetropolens skyskrabere forsvinder i horisonten og afløses af mere landlige omgivelser når I tager højhastighedstoget, shinkansen, et par timer vestpå til Nagoya. Her skifter I tog og kører ca. 2 timer mod alpebyen Takayama. Togstrækningen gennem det højtliggende Gifu-præfektur er en af Japans smukkeste med turkise floder, rismarker og skovklædte bjerge udenfor vinduerne. På stationen i Takayama kan I tage en shuttlebus til Hidatei Hanaougi 4*, jeres autentiske hjem for de følgende to nætter.

Traditionel japansk have ved Hidatei Hanaougi i Takayama, JapanHer er der tale om en traditionel japansk ryokan af den finere variant med smuk japansk have og imponerende onsen-kurbad med varme kilder. Tag jer god tid til at nyde jeres afslappende, autentiske omgivelser og glæd jer især til kaiseki-middagene, der består af 10-15 mesterligt tilberedte retter – noget af det absolut fineste, der findes på den japanske madscene!

Læs også vores guide til ryokan og onsen i Japan.

Mærk traditionerne, smag de lokale specialiteter og skyl efter med sake!Smag på Takayama 

Med bjerge og skove til alle sider har Takayama formået at bevare sit kulturelle og arkitektoniske særpræg, hvad I også opdager på formiddagens byvandring med guide. Her udforsker I den ældste bydel til fods, mens guiden fortæller om Takayamas historie og de af byens traditioner, der endnu holdes i hævd. Undervejs besøger I byens madmarked og et udvalg af lokale spisesteder, hvor I inviteres til at smage på regionens delikatesser og specialiteter - skyllet ned med sake fra byens eget bryggeri, naturligvis.

Dag 7
Besøg Shirakawa-go på vej til Kanazawa

De i alt 59 huse i Shirakawa-go er ikke bare til pynt – landsbyens indbyggere bor i demI stedet for at rejse direkte til Kanazawa den følgende dag har vi tilføjet en oplevelse, som vi ikke tror, I vil være foruden. Halvvejs på rejseruten, højt i de Japanske Alper, ligger nemlig den UNESCO-listede alpelandsby Shirakawa-go. Spadsér gennem landsbyen mellem de velbevarede bondehuse fra forrige århundrede, hvis stejle, stråtækte tage med bjergene som baggrund er et noget så idyllisk syn. Husene er bygget helt uden brug af søm eller skruer, og et enkelt, Wada-huset, er åbent for offentligheden. 

Indgangen til Kanazawa Tokyu Hotel i JapanNår der ikke er mere plads på kameraernes hukommelseskort, kan I med god samvittighed stige på næste bus til Kanazawa. I centrum af Japans gamle kejserby tjekker I samme eftermiddag ind på Kanazawa Tokyu Hotel 4*, der ligger i gåafstand til det historiske samuraikvarter, Kanazawa Castle og det internationalt anerkendte museum for moderne kunst, 21st Century Museum.

Dag 8
Samuraier og bladguld i Kanazawa

Udsmyk på egen hånd traditionelle japanske spisespinde med ægte bladguldKanazawa har rige traditioner for kunsthåndværk, og dem skal I opleve i dag i selskab af engelsktalende lokalguide. Følg med gennem Higashi Chaya, der er et af hele tre historiske geisha-kvarterer i Kanazawa, og i hvis smalle stræder de eksklusive, gamle thehuse ligger tæt. I kvarteret ligger også mange forretninger med tilstødende værksteder, der specialiserer sig i at dekorere genstande med bladguld – en kunstform, der stammer her fra byen.

Kanazawa i JapanI får selv mulighed for at afprøve teknikkerne, I lærer om, inden turen fortsætter til det historiske samurai-distrikt, Nagamachi, hvor byens prominente samuraier boede med deres koner og konkubiner indtil for omkring 100 år siden. Ét af husene er åbent for besøgende, Nomura-ke, og her kan I runde turen af med en kop grøn te, mens I nyder freden ved husets lille dam og den japanske have. 

Dag 9
Rejs til templernes by - Kyoto

Kinkaku-ji templet med den gyldne pavillon i KyotoI tager afsked med Kanazawa og stiger ombord Thunderbird Express-toget, der efter knapt 2.5 time sætter jer af i Kyoto. Også kendt som Japans kulturelle hovedstad er Kyoto en by med ikke færre end 2000 templer og helligdomme, for ikke nævne 17 steder på UNESCOs verdensarvsliste. I bor i byens absolutte centrum på Royal Park Hotel Sanjo 4*, der ligger i smørhullet mellem Gion-distriktets thehuse og madboderne på Nishiki Market. 

Udnyt resten af dagen til at opleve byen på egen hånd eller team op med en guide, der kan vise vej til de vigtigste seværdigheder, såsom det overdådigt udsmykkede Nijo Castle og Kinkaku-ji templets forgyldte pavillon.

Dag 10
På kokkeskole i Kyoto

Tempura på kokkeskole i Kyoto, JapanPå denne rejse skal I ikke bare smage det bedste af Japan - I skal også lære selv at lave de retter, I får serveret. Derfor finder dagens oplevelse sted på en kokkeskole i Kyoto, hvor I tilbringer en underholdende formiddag i selskab af dygtige engelsktalende kokke, der lærer jer at tilberede den klassiske bento box. 

Kom på kokkeskole i Kyoto og lær at lave den japanske bento box Bento boxen er typisk sammensat af fem små retter med friske japanske råvarer, anrettet kunstfærdigt i æsker, så de komplimenterer hinanden i både farve og smag. På kokkeskolen lærer I at tilberede de klassiske retter, der indgår i en bento box, heriblandt fx sushi, tofu, tempura og forårsruller.  

Det er erfaring, der er lige til at komme i kufferten og tage med hjem. Mere autentisk souvenir skal man lede længe efter!

Dag 11-12
Oplevelser i og nær Kyoto

Rismarkerne omkring Biwa-søenDe følgende to dage i Kyoto er til fri disposition, og når I ikke lige udforsker byen på egen hånd, har vi selvfølgelig forslag til oplevelser, vi synes I bør unde jer selv.

På dag 11 kan I fx tage en afstikker ud af storbyen for at opleve livet i en landsby på bredden af Biwa-søen. Mød den engelsktalende lokalguide på Ogoto-onsen Station, der ligger 20 minutter i tog nord for Kyoto. Her, ved bredden af Japans største ferskvandssø, dyrkes den ris, der spises inde i Kyoto, og I besøger en landsby hovedsageligt befolket af risbønder. Få indblik i livet på landet, sving hammeren, når risen skal bankes til traditionelle mochi-riskager, og lær at lave sukiyaki-kylling - en velsmagende, lokal specialitet. 

Se udklædte maiko geishaer i Gion, som er Kyoto's berømte geisha distriktSpis middag med en maiko

Et af mange fascinerende aspekter ved japansk kultur er geishaerne, der fortsat tripper på klaprende træsåler henover brostenene i Kyotos gader og underholder med sang og dans i byens teatre og thehuse. Som en ekstra oplevelse kan vi arrangere en guidet vandring i Kyotos ældste geisha-distrikt, Gion. Turen afsluttes med en udsøgt kaiseki-middag, hvor en maiko – geishaens lærling – underholder med traditionel sang og musik.

Snak med jeres Japan-ekspert om evt. at tilføje oplevelser til jeres rejse.

Læs også vores guide til oplevelser i Kyoto.

Dag 13
Bo i kunsten på Naoshima Art Island

Én af mange kunstinstallationer i området omkring Benesse House beliggende på Naoshima Art Island i JapanDet er blevet tid til at tage afsked med Kyoto, og med shinkansen fortsætter rejsen til Okayama, hvor I skifter til lokaltoget med kurs mod Uno Station, der ligger på kanten af indsøen Seto. Den lille færge, der afgår herfra, sejler i pendulfart og sætter jer efter 20 minutters sejlads af på Naoshima, hvor et kunstprojekt af imponerende proportioner har overtaget den før så ukendte ø. Ukendt er Naoshima bestemt ikke længere, og allerede på havnen spotter I de letgenkendelige polkaprikker, der pryder Yayoi Kusamas berømte græskar. 

Et smukt syn på Teshima Art Museum i Naoshima, JapanDer bliver masser af tid til at udforske den overvældende kunstsamling, der er spredt ud over øen, men først vil I sikkert gerne tjekke ind på jeres værelse på Benesse House. Shuttlebussen, der afgår fra havnen, kører jer til hotellet og videre rundt mellem øens museer, gallerier og kunstinstallationer, når I er klar til det. 

Tilbage på Benesse House kan I glæde jer til at spise overordentligt godt på hotellets to restauranter, der begge har udsigt over havet. Hotellet er i sig selv et kunstmuseum og udformet som sådan, med unikke værker på værelserne og i sit eget galleri.

Dag 14
Kulinarisk vandring i Osaka

Indgangen til Cross Hotel Osaka i JapanVed morgenstunden fragter færgen jer tilbage til fastlandet, hvorpå turen fortsætter med shinkansen til Osaka, som I ankommer til efter et par timer. Tjek ind på Cross Hotel 3+*, der ligger i Osakas absolutte centrum, og nyd dagen på egen hånd eller i selskab af en engelsktalende guide med indgående kendsskab til den lokale madscene. 

Japansk kuglefisk (Fugu) er en delikatesse i Japan

Vælger I sidstnævnte, kommer I med på en kulinarisk vandring, hvor I besøger en håndfuld lokale spisesteder og smager et udvalg af specialiteter fra Osaka, der ikke uden grund kaldes ’Japans kulinariske hovedstad’. Undervejs hører I historier fra det charmerende Shinsekai-distrikt og stifter bekendtskab med det japanske begreb ’kuidaore’; at spise, til man segner…

Dag 15
Hjemrejse fra Osaka

Cross Hotel Osaka i JapanEt uforglemmeligt kulinarisk eventyr er ved at nå sin ende, og det er tid til at tage afsked med Japan og vende hjem. Transfer i delt shuttlebus er arrangeret til lufthavnen, hvorfra I flyver hjem til Danmark.

Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

PRISER OG DATOER

Pris per person ved 2 voksne

vOKSENPRIS

Japans kultur og køkken
RejseperiodeDobbelt
05.08.20 - 17.12.2147.000-54.000
Hvorfor prisintervaller?
Intervallerne i prislisten angiver den pris, vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Den endelige pris vil afhænge af, hvilke fly der har ledig kapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt hvilke værelseskategorier der er ledige.

Ring for børnepriser. Rejsen kan sagtens laves for familier.

 

Kim Carlsson

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.
Intervallerne i prislisten angiver den pris (i dkr.), vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Endelig pris afhænger af ledig flykapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt ledige værelseskategorier. RING vedr. priser over jul og nytår. Dobbelt: v/2 pers., enkelt: v/1 pers. i værelse, suite, villa el. kahyt.

Inkluderet

Ikke inkluderet

  • Afbestillings- og rejseforsikring, vi anbefaler Gouda
  • Mad, udflugter og andre ydelser, der ikke er nævnt under inkluderet

Bemærk

  • Japan kan besøges året rundt, men rejsens fra-pris kan variere, hvis jeres ønskede rejsetidspunkt kolliderer med festivaler, lange weekender/helligdage, store events som Rugby World Cup og OL eller kirsebærtræernes blomstring. Derfor anbefaler vi også, at I booker rejsen i god tid. Kontakt os og få et prisoverslag.
  • Rejser i med børn? Japan er et fantastisk land for familier og rejsen kan skræddersyes til jeres behov. Vi skal måske ændre en værelsestype, et hotel eller en oplevelse. Ring til vores Japan-ekspert og få en snak om lige præcis jeres rejse.