Xl Japan Japanese Tea Ceremony Woman
Hvornår er det bedst at rejse til Japan?

Vejret i Japan

Vejr og klima

Hvornår er bedst at rejse til Japan?

Det er altid et godt tidspunkt at rejse til Japan, men afhængigt af, hvad man ønsker at opleve, er nogle tidspunkter bedre end andre. Vi guider jer til det bedste vejr i Japan - landet, hvor alle årstider viser sig fra deres smukkeste side.

Xl Japan Hakone Owakudani Cable Car

Et rejsemål for alle sæsoner

Med fire markante årstider er Japan ganske enkelt et fantastisk rejseland hele året rundt. Forår, sommer, efterår og vinter viser sig alle fra deres smukkeste sider i Japan – og landet har som få andre steder et væld af skønne oplevelser til alt slags vejr.

På Okinawa i det sydlige Japan, finder man f.eks. vidunderlige strande, som for alvor kommer til deres ret i de varme sommermåneder, mens vinteren omvendt byder på skiferier med noget af verdens bedste puddersne på den nordlige Hokkaido-ø. 

Resten af året, byder det meste af Japan på skønne storby- og naturoplevelser, særligt foråret og efteråret er gode og milde årstider, hvor det hverken er for koldt eller varmt – og om foråret er der mulighed for at opleve kirsebærtræerne springe ud (sakura), lige som efterårets eksplosion af ildrøde, brune og gule nuancer (koyo) er et fortryllende bagtæppe for en rejse til Japan.

Vejret i Tokyo

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Dagtemperatur
10° C
10° C
13° C
13° C
18° C
23° C
25° C
29° C
27° C
21° C
17° C
12° C
Nedbør i mm.
45 mm
60 mm
100 mm
125 mm
138 mm
185 mm
126 mm
148 mm
180 mm
164 mm
89 mm
46 mm

Vejret i Kyoto

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Dagtemperatur
8° C
9° C
13° C
20° C
24° C
27° C
31° C
33° C
28° C
22° C
17° C
11° C
Nedbør i mm.
50 mm
65 mm
110 mm
151 mm
153 mm
247 mm
234 mm
142 mm
202 mm
112 mm
69 mm
40 mm
Xl Japan Cherry Blossom Trees
MARTS, APRIL OG MAJ

Forår i Japan

Foråret er almindeligvis den mest populære årstid for rejser til Japan. Det skyldes ikke mindst, at det er her, at kirsebærtræerne springer ud (sakura) i al deres ynde, men også at det ganske enkelt er dejligt vejr i store dele af landet. Sakura ankommer forskelligt i forskellige dele af Japan og giver på den måde et godt billede af forårets komme på tværs af landet.

På Okinawa ankommer sakura allerede i marts måned og i løbet af april måned begynder kirsebærtræerne også at blomstre i den sydlige del af hovedøen Honshu, og så bevæger sakura sig ellers langsomt nordpå – på Hokkaido-øen i det nordlige Japan er vejret lidt køligere i foråret og her kan sakura først opleves fra maj måned. 

Foråret er generelt et godt tidpunkt til at besøge Okinawa-øerne samt storbyer som Kyoto, Osaka og Tokyo og resten hovedøen Honshu, hvor dagstemperaturene ligger på omkring 13 grader i marts og stiger til 18-19 grader i april, inden de passerer 20 grader i maj. 

Xl Japan Tokyo Asakusa Sensoji Temple Vibrant Colours Summer
Det skyldes ikke mindst, at det er her, at kirsebærtræerne springer ud (sakura) i al deres ynde.
JUNI, JULI OG AUGUST

Sommer i Japan

På hovedøen er sommerperioden temmelig varm og luftfrugtigheden er høj. Temperaturerne kan kravle helt op til 35 grader omkring storbyerne Tokyo, Kyoto og Osaka og indtil begyndelse af juli kan man regne med en del tropiske regnskyl. 

Det er med andre ord et oplagt tidspunkt, at søge sydpå til de mere luftige Shikoku og Kyushu-øer – og ikke mindst til strandene i Okinawa-øerne længst mod syd.

Juli er gennemsnitligt den tørreste og mest solrige måned at besøge Okinawa-øerne med  gennemsnitstemperaturer på 29 grader og perfekte forhold til at snorkle og dykke. Man skal dog være opmærksom på, at feriesæsonen i Japan for alvor går løs i slut juli og at Okinawa-øerne af gode grunde, er en af japanernes foretrukne rejsemål.  

Hokkaido-øen i nord er en anden oplagt mulighed om sommeren med tørt vejr, behagelige temperaturer på op mod 25 grader og fantastisk natur, der virkelig kan udforskes med skønne vandreture på denne årstid.  

Xl Japan Hiroshima Skyline Castle
SEPTEMBER, OKTOBER og NOVEMBER

Efterår i Japan

På Okinawa-øerne fortsætter det milde vejr langt inde i efteråret – temperaturen holder sig faktisk gerne over 20 grader året rundt på Okinawa-øerne – og fra oktober er tyfonsæsonen overstået og vejret er igen tørt og varmt. 

Generelt er vejret mildt og behageligt i Japan det meste af efteråret og i den vestlige del af Honshu-øen, i f.eks. Hiroshima, holder det gerne mere tørt end på den øvrige del af Japans hovedø.

Xl Japan Nagano Hot Spring Onsen Snow Monkeys Japanese Macaques
DECEMBER, JANUAR OG FEBRUAR

Vinter i Japan

Fantastiske vinterspecialiteter, varme onsen-bade og noget af det bedste ski i verden.  Vintertid er en dejlig tid i Japan. 

Tokyo, Kyoto og Osaka oplever oftest en mild vinter med gennemsnitstemperaturer på 4-5 grader. Længere mod nord på Honshu-øen, ikke mindst i de japanske alper, byder vinteren på gennemsnitstemperaturer omkring de 0 grader og masser af sne til de skilystne - Hakuba-dalen 40 km fra Nagano er af gode grunde en lokal og international favorit. 

Vintertid er en dejlig tid i Japan. 

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.