Xl Cambodia Vietnam Heritage Line Jayavarman Ship Aerial Evening

Mekong-flodcruise fra Angkor Wat til Saigon

Mekong-flodcruise fra Angkor Wat til Saigon

15 dage fra 40.000 kr.

Kontakt Natascha

Tlf. 33 320 320

Oplev Indokinas mægtige flod, dens folk og dens fortællinger

Oplev to af Østens mest dragende lande på 15 dage. Fra Cambodjas magiske tempelby Angkor Wat sejler I på en uges luksuriøst flodkrydstogt ned ad Mekongfloden til det store delta, der udgør størstedelen af det sydlige Vietnam.

Glæd jer til

 • Angkor Wat, Cambodjas sagnomspundne tempelby
 • En uges luksus-flodkrydstogt med guidede lokaloplevelser
 • Det farverige liv på Mekongfloden og Tonle Sap-søen
 • Pulserende Saigon og Cu Chi-tunnellerne
 • Luksuriøse hoteller med lokal charme i Siem Reap og Saigon
Det kan i se frem til

Oplevelserne står i kø

Eventyrlige templer i junglen

Rejsen begynder i det nordvestlige Cambodja ved det sagnomspundne Angkor Wat, delvist tilgroet af jungle. Se de smukke, gamle templer i solopgang og solnedgang, og smag det fantastiske khmer-køkken i Siem Reap, hvor I bor på det luksuriøse boutique-hotel Phum Baitang 5*.

Flodkrydstogt med klasse

Herefter bringer 8 dages flodkrydstogt ombord på The Jayavarman jer ud på den store Tonle Sap-sø i Cambodja, videre ad Mekongfloden og til sidst til Sydvietnam og det mægtige Mekongdelta.

Fra jeres luksuriøse kahyt med balkon kan I betragte livet inde på flodbredden, mens det smalle skib glider ned ad floden. På udflugt i motorbåd kommer I helt tæt på Mekongdeltaets unikke flora og fauna, og I skal også besøge flydende landsbyer, ældgamle templer og små øsamfund, som ellers ikke er lette at komme til.

 Storbyfornemmelser i Saigon

 Jeres rejse ender i Saigon (Ho Chi Minh City), hvor byens absolut bedste hotel, Park Hyatt 5*, er den perfekte afslutning på 2 ugers luksuriøst og oplevelsesrigt eventyr. Oplev Cu Chi-tunnellerne, som Viet Cong’erne brugte, og mærk atmosfæren i en storby, der er helt sin egen.  

Xl Cambodia Vietnam Heritage Line Jayavarman Deluxe Stateroom
Xl Vietnam Saigon Park Hyatt Hotel Pool
XL Cambodia Angkor Wat Time To Pray Monks

Dagsprogram

Alt på denne rejse kan skræddersyes. Vil I gerne forlænge jeres ophold, opgradere jeres værelse eller opleve noget helt særligt, der ikke er med i programmet? Tal med jeres rejserådgiver, som står klar til at skræddersy den rejse, der opfylder netop jeres drømme.

I flyver fra København midt på dagen med Thai Airways til Bangkok, hvor I har et kort skift, inden Bangkok Airways flyver jer den sidste time til byen Siem Reap i det nordvestlige Cambodja. I lander i Siem Reap på dag 2 og kan under indflyvningen være heldige at spotte Angkor Wat gennem junglens trætoppe.

Xl Cambodia Siem Reap Angkor Water Reservoirs

Velkommen til Siem Reap

I lufthavnen mødes I af vores lokale repræsentant, som kører jer den korte tur til jeres hotel. Glæd jer til 4 skønne dage på det charmerende og sofistikerede luksusresort, Phum Baitang 5*.

XL Cambodia Siem Reap Hotel Phum Baitang Pool Villa Outside

Phum Baitang 5* 

Omgivet af rismarker, og blot 10 min fra hjertet af Siem Reap, finder I en ganske unik og luksuriøs hoteloplevelse. Phum Baitang er forklædt som en cambodjansk landby, hvor jeres villa ligger atmosfærefyldt placeret mellem marker med ris og citrongræs. Her venter et innovativt gourmetkøkken, stor infinity pool, spa, cocktaillounge, ro og smukke solnedgange.

Syv kilometer udenfor Siem Reap, omgivet af tæt jungle, ligger det enorme tempelkompleks, Angkor. Vi har arrangeret, at I skal opleve Angkors magiske ruinby ved solopgang og solnedgang, og oplevelsen kan sagtens deles op, så I starter med solopgangen på dag 3 og vender tilbage for at få solnedgangen med på dag 4.

XL Cambodia Angkor Wat sunset

Angkor Wat ved solopgang 

I skal tidligt op, men det er det hele værd, når I ser solen stå op over hovedtemplet Angkor Wat - før de andre turister dukker op. Det enorme tempelkompleks blev bygget i starten af det 12. århundrede til ære for hinduguden Vishnu, og nogle af templerne er stadigt i brug.

Morgenmad ved templet

I har privat guide med jer og får serveret en let morgenmad, før I fortsætter til fods til to af ruinbyens største og vigtigste templer, Ta Prohm og Bayon-templet med de mange stenansigter, samt khmerrigets oldtidshovedstad, Angkor Thom. Herefter vender I tilbage til hotellet i Siem Reap og kan enten fortsætte oplevelsen samme eller næste eftermiddag.

Angkors templer på cykel og i båd

Midt på eftermiddagen vender I tilbage til Angkor for at opleve templerne og lokallivet på to hjul. Med guide cykler I ad små stier mellem landsbyer og rismarker, og ankommer sidst på dagen til Angkor. Her venter en dragebåd, og I sejler ud på voldgraven, der omkranser Angkor Thom, mens solen går ned og champagnen hældes op. Senere køres I retur til hotellet i Siem Reap. 

XL Cambodia Monk In Angkor Wat Ta Prohm Khmer Ancient Buddhist Temple In Jungle Forest

Siem Reap på egen hånd

Den tid, I ikke tilbringer ved Angkow Wat, kan I bruge på at udforske Siem Reaps gader og markeder. Spørg jeres rejserådgiver for tips til oplevelser og seværdigheder!

Xl Cambodia Vietnam Heritage Line Cruise Jayavarman Ship Mekong

Fra morgenstunden lægger I Siem Reap bag jer og kører sydpå omtrent fem timer til Prek K´Dam, en lille søvnig landsby ved Tonle Sap-søens bred. Undervejs gøres stop i den lille by Skoun, der er kendt for sin kulinariske specialitet; friturestegte fugleedderkopper.

Omkring kl. 13 påmønstrer I jeres hjem for den kommende uge; det gode skib Jayavarman.

Xl Cambodia Vietnam Heritage Line Cruise Jayavarman Ship Mekong Pool

The Jayavaman - et flydende boutiquehotel

Med sin elegante indretning og smukke silhuet i træ kunne det lille flodskib, The Jayavaman, sagtens være sejlet direkte ud af den franske kolonitid. Skibet har 4 dæk; to med kahytter, ét med restaurant og lounge, og øverst et soldæk med solstole og spa. De blot 27 kahytter er luksuriøst indrettede med panoramavinduer fra gulv til loft og en lille balkon, hvorfra I kan nyde udsigten, mens skibet sejler.

Xl Cambodia Siem Reap Kampong Khleang Tonle Sap Lake Houses Village

Tonle Sap og de flydende landsbyer

Mens I får anvist jeres kahyt og bydes på en velkomstdrink, stævner skibet ud på mægtige Tonle Sap, Sydøstasiens største ferskvandssø og Cambodjas livsnerve. Søen er forbundet med Mekongfloden, og afhængig af vandstanden kan ruten i de første dage variere.

XL Cambodia Tonle Sap Lake Floating Village

Inden velkomstmiddagen samme aften - den første af mange kulinariske oplevelser ombord - har I god tid til at finde jer til rette. Omkring 170 flydende landsbyer er fordelt på søen, og fra balkonen eller soldækket kan I observere landsbyboernes fiskeri og det unikke dyre- og fugleliv, der findes her. Sidst på aftenen når skibet Kampong Chhnang og ankrer op for natten.

Xl Cambodia Vietnam Heritage Line Jayavarman Balcony Breakfast

Kampong Chhnang er en livlig fiskeri- og markedsby, ideelt placeret lige dér, hvor Tonle Sap-søen bliver til en flod. Efter morgenmaden på skibet kører I fra havnen et kort stykke ud til en lille landsby, der specialiserer sig i lerpotter. ’Kampong’ betyder havn på khmer, mens ’Chhnang’ betyder lerpotte. Og det opsummerer meget godt, hvori indbyggernes livsgrundlag består.

 

Xl Cambodia Vietnam Heritage Line Jayavarman Tonle River

Med motorbåd gennem vådområdet

Ved søens bred i udkanten af lerpottelandsbyen hentes I af en smal motorbåd og fortsætter ud i det store vådområde, der udgør flodmundingen. Et utal af fugle- og fiskearter har hjemme her, og jeres guide er god til at udpege dem, I ikke selv spotter.

Xl Cambodia Vietnam Heritage Line Jayavarman Ox Cart Tour

Frokost og lift i oksekærre

Ved middagstid er I tilbage på The Jayavaman igen, i tide til en tiltrængt frokost. Skibet sejler videre sydpå, og floden bliver smallere. Inde på flodbredden vinker børn, og naturen er ubeskriveligt smuk. Kort før middag lægger skibet til ved en lille landsby, hvor I får et lift med oksekærre til bl.a. den lokale skole, et velgørenhedsprojekt for områdets børn. Forvent mange små, nysgerrige ansigter, store smil og sang.

Senere, tilbage på skibet igen, sænker mørket sig, mens I spiser middag og ankommer til Kampong Cham.

Xl Cambodia Wat Hanchey Buddhist Monastery Mekong River Near Kampong Cham

Efter morgenmaden besøger I det gamle tempel Wat Hanchey, der ligger ca. 20 km længere oppe ad floden, omgivet af rismarker og junglen. Tag en tuk tuk eller gå selv de 291 trin op til toppen af bakken, som templet ligger på, og bliv belønnet med en enestående udsigt over Mekongflodens landskab. Her er sjældent andre turister, til gengæld er det svært at undgå de orangeklædte munke, der kommer her for at bede.

Xl Cambodia Kampong Cham Wat Nokor Tempel Bachey Pagoda

Frokost på skibet og tempeleventyr

Nyd en god frokost på skibet, inden det er tid til at besøge endnu et tempel. Wat Nokor er bygget i 1100-tallet, og de massive stenruiner er spændende at gå på opdagelse i. På tilbagevejen til skibet gøres ophold ved et lokalt børnehjem, som rederiet er medsponsor af.

Om aftenen ankommer skibet til Phnom Penh.

I står op og kigger ud ad kahyttens vinduer. Phnom Penhs charmerende flodpromenade kigger tilbage. Bag caféerne, der sælger khmer-retter, friskpresset juice og stærk espresso, glimter de royale paladser forgyldte tage i solen, og på byens markeder er dagens højlydte handel allerede begyndt. I spiser morgenmad på skibet, efterfulgt af en spændende introduktion til Cambodjas moderne historie.

Xl Cambodia Phnom Penh Vespa Tour Independence Monument

Byvandring i Phnom Penh

I selskab af guiden drager i på byvandring i Phnom Penh og kommer bl.a. forbi Kongepaladset, Sølvpagoden og Nationalmuseet, inden I spiser frokost på en lokal restaurant. Herefter er det tid til at opleve en barsk side af Cambodjas fortid. Besøget i Toul Sleng-fængslet og ved Killing Fields, hvor Khmer Rouge-regimets massedrab fandt sted, efterlader jer med gåsehud og en god portion eftertænksomhed.

Senere samme aften, når I er tilbage på skibet og har sundet jer, sluttes dagen af med cocktails og barbecue på soldækket.

XL Cambodia Monks On Tour In Phnom Penh

Fra Phnom Penh sejler I ned ad Mekongfloden med kurs mod grænsen til Vietnam. I har en rolig dag på skibet foran jer, med rig mulighed for at slappe af og bare nyde landskaberne, I langsomt glider forbi.

 

Heritage Line Mekong Excursion Tonle River

Slap med en god bog på soldækket, besøg skibets spa eller deltag i en kokkeskole med fokus på både det vietnamesiske og cambodjanske køkken. Hen på eftermiddagen sejler skibet over grænsen til Vietnam og ankommer til Tan Chau.

”Good morning Vietnam”! Cambodja er blevet til Vietnam, og Mekongfloden er begyndt at forgrene sig ud i et enormt delta. Efter morgenmaden følger en byvandring i multietniske Tan Chau, hvor etniske vietnamesere lever side om side med cambodjanske flygtninge fra tiden under Khmer Rouge, kinesiske handlende og Cham-muslimer.

Xl Cambodia Vietnam Heritage Line Jayavarman Tan Chau Market

Glæd jer til at opleve det farverige marked og den efterfølgende bådudflugt, hvor I besøger et par af de flydende landsbyer i området og ser, hvordan de fanger fisk med net spændt ud under husene.

Xl Vietnam Mekong Delta Fishingxl Vietnam Mekong Delta Fishing

I spiser morgenmad på skibet og bliver hentet af en sampan - en traditionel, fladbundet træbåd - der bringer jer ad små kanaler til Binh Thanh Island. Øen er kendt for sine smukke vandhyacinter, og stort set alle indbyggere lever af at flette måtter og kurve af plantens naturlige fibre.

Xl Vietnam Mekong River Boat

Flydende marked og farvelfest

Tilbage på The Jayavaman spiser I frokost, mens I nærmer jer Cai Be og det flydende marked. Et kaotisk virvar af handlende i alt fra små enmandsbåde til pramme læsset med varer er samlet her. Efter markedet går I af borde for at besøge en lokal risfarmer samt andre, der lever af og med floden.

Sidst på eftermiddagen er i tilbage på skibet. Det er jeres sidste aften ombord, og mens sidste del af strækning til My Tho tilbagelægges, er der afskedsmiddag på skibet.

Om morgenen lægger The Jayavaman til i My Tho, og I afmønstrer. Nu følger en køretur på 70 km ind til Vietnams pulserende hovedstad, Saigon (Ho Chi Minh City). I tjekker ind på det eksklusive Park Hyatt 5*, der ligger lige ud til Lam Son-pladsen med udsigt til det smukke Operahus fra 1897.

Xl Vietnam Saigon Park Hyatt Hotel Pool

Velkommen til Saigon

Resten af dagen er til fri disposition. Som gæster på Park Hyatt 5* venter oplevelserne bogstaveligt talt lige udenfor lobbydørene. Spadsér til Notre Dame-domkirken og Genforeningspladsen. Spring til side for dyttende scootere og mærk kontrasterne i en storby, hvor glitrende højhuse deler fortov med små mobile gadekøkkener.

Xl Vietnam Saigon Ho Chi Minh Notre Dame Saigon Basilica Evening

Xl Vietnam Cu Chi Vietcong Hide Into The Tunnel

I spiser morgenmad på hotellet og hentes af vores lokalguide, der tager jer med til de historiske Cu Chi-tunneller 30 km udenfor Saigon. Her oplever I en lille del af de over 250 km tunnel, der først blev gravet i kampen mod de franske koloniherrer i slutningen af 1940’erne og sidenhen udvidet af Viet Cong. Alt fra soverum til skoler og hospitaler var der plads til, og I får også indblik i Viet Cong’ernes fælder, der i den grad gjorde livet surt for de amerikanske landtropper.

I er tilbage på hotellet ved frokosttid og har resten af dagen på egen hånd.

Xl Vietnam Six Senses Con Dao Baby Turtles

Jeres luksuriøse eventyr i Cambodja og det sydlige Vietnam er ved at være forbi. Nyd den sidste dag i Saigon inden hjemrejsen om aftenen. I lander i København på dag 15, medmindre I beslutter jer for at tilføje et par dages badeferie til rejsen. I så fald anbefaler vi en 5-stjernet afstikker til Six Senses’ luksusresort på den sydvietnamesiske øgruppe Con Dao. Tal med jeres rejserådgiver om mulighederne.

Håndplukket til jer

Det skal I opleve på jeres rejse

Fra de største højdepunkter til de små øjeblikke og autentiske oplevelser, der ofte gør mest indtryk. På jeres præmisser og væk fra mængderne. Det er eventyret med Nyhavn Rejser. En rejse der fortryller verden på ny og bringer jer helt ind i magien.

Håndplukket til jer

Her skal I bo på jeres rejse

Håndplukket med hjertet. Det er den følelse, I mærker, når I rejser med Nyhavn Rejser. Vores rejseeksperter har nøje udvalgt alle jeres hoteller ud fra beliggenhed, stil, stemning og den særlige faktor, der er med til at fuldende eventyret.

Tilføj 5 dage på Six Senses Con Dao 5*

Måske drømmer I om at kombinere jeres eventyr i Cambodja og Vietnam med en badeferie, hvor I kan komme helt ned i gear, inden I vender hjem til Danmark. I så fald anbefaler vi en 5-stjernet afstikker til Six Senses’ luksusresort på Con Dao, en lille øgruppe i det Sydkinesiske Hav, ikke langt fra Saigon. Her venter et naturligt paradis med smukke strande, tropisk jungle og et rigt dyreliv, samt selvfølgelig Six Senses’ unikke strandvillaer. Tal med jeres rejserådgiver om mulighederne.

Xl Vietnam Six Senses Con Dao Exterior 6
Xl Vietnam Six Senses Con Dao Couple Ocean Front Three Bedroom Pool Villa
Din skræddersyede rejse

Vejledende priser

Intervallerne i prislisten angiver den pris (i dkr.), vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Endelig pris afhænger af ledig flykapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt ledige værelseskategorier.

Inkluderet

 • Fly København-Siem Reap / Saigon-København
 • Lufthavnsskatter
 • 3 nætter på Phum Baitang 5*, Siem Reap i Terrace Villa, inkl. morgenmad.
 • Oplevelse: Angkor Wat fra solopgang til solnedgang
 • 8 dages flodkrydstogt fra Siem Reap til Saigon med The Jayavarman i Superior Stateroom inkl. helpension og udflugter
 • 2 nætter på Park Hyatt 5*, Saigon i Park Room inkl. morgenmad
 • Oplevelse: Cu Chi-tunnellerne i speedbåd
 • Transfer mellem lufthavne og hoteller

Forlæng ferien på Con Dao og få: 

 • Fly Saigon - Con Dao t/r
 • 5 nætter på Six Senses Con Dao 5* i Ocean View Deluxe Villa inkl. morgenmad
 • Transfer mellem lufthavn og hotel t/r

Voksenpris

Pris per person ved 2 voksne
Mekong-flodcruise fra Angkor Wat til Saigon
RejseperiodeDobbelt
03.05.24 ‑ 30.09.2439.000‑43.000
01.10.24 ‑ 31.10.2448.000‑50.000
Hvorfor prisintervaller?
Intervallerne i prislisten angiver den pris, vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Den endelige pris vil afhænge af, hvilke fly der har ledig kapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt hvilke værelseskategorier der er ledige.

Extra 5 dages forlængelse

Pris per person ved 2 voksne
Mekong-flodcruise fra Angkor Wat til Saigon, Six Senses Con Dao, 5 nætter
RejseperiodeDobbelt
03.05.24 ‑ 26.09.2420.000‑23.000
27.09.24 ‑ 31.10.2421.000‑24.000
Hvorfor prisintervaller?
Intervallerne i prislisten angiver den pris, vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Den endelige pris vil afhænge af, hvilke fly der har ledig kapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt hvilke værelseskategorier der er ledige.

Ikke inkluderet

 • Afbestillings- og rejseforsikring, vi anbefaler Gouda

 • Visum til Cambodja (kan købes ved ankomst for ca. 30 USD)

Bemærk

 • Flodkrydstogtet sejler det meste af året. Afgang fra Siem Reap til Saigon på lørdage i lige uger. Cruiset kan også tages den modsatte vej med afgang hver lørdag i ulige uger.
 • Pga. den skiftende vandstand i Tonle Sap kan der forekomme justeringer af programmet undervejs.
 • Det er muligt mod tillæg at opgradere kahytten på krydstogtet til deluxe state cabin eller signature state cabin på øvre dæk.
 • Obligatorisk pristillæg for ophold, samt middag ved ophold over jul/nytår kan forekomme. Park Hyatt forudsætter min. 3 nætter ved booking i denne periode. Spørg jeres Cambodja- og Vietnamrådgiver.
Tal med en ekspert

Vi skræddersyer jeres rejse til Vietnam

Vores rejserådgivere har rejst rigtigt meget i Vietnam. De elsker landet og glæder sig til at dele deres passion med jer. De kender hver en afkrog og ved, hvad de taler om. Og så er de gode til at lytte. For kun sådan sammensætter vi den helt rigtige rejse for netop jer.  

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.