• Hotel Phum Baitang ved Siem Reap i Cambodja
 • Jayavarman fra Heritage Line
 • Hotel Phum Baitang ved Siem Reap i Cambodja
 • Flydende landsby på krydstogt med Jayavarman fra Heritage Line

Mekong-flodcruise fra Angkor Wat til Saigon

Rundrejse i Cambodja og Vietnam inkl. flodkrydstogt på Mekongfloden, 15 dage fra 32.500 kr.

Glæd jer til:

Angkor Wat, Cambodjas sagnomspundne tempelby

En uges luksus-flodkrydstogt med guidede lokaloplevelser

Det farverige liv på Mekongfloden og Tonle Sap-søen

Pulserende Saigon og Cu Chi-tunnellerne

Luksuriøse hoteller med lokal charme i Siem Reap og Saigon

Læs mere

Oplev to af Østens mest dragende lande på 15 dage. Fra Cambodjas magiske tempelby Angkor Wat sejler I på en uges luksuriøst flodkrydstogt ned ad Mekongfloden til det store delta, der udgør størstedelen af det sydlige Vietnam.

Eventyrlige templer i junglen

Rejsen begynder i det nordvestlige Cambodja ved det sagnomspundne Angkor Wat, delvist tilgroet af jungle. Se de smukke, gamle templer i solopgang og solnedgang, og smag det fantastiske khmer-køkken i Siem Reap, hvor I bor på det luksuriøse boutique-hotel Phum Baitang 5*.

Flodkrydstogt med klasse

Herefter bringer 8 dages flodkrydstogt ombord på The Jayavarman jer ud på den store Tonle Sap-sø i Cambodja, videre ad Mekongfloden og til sidst til Sydvietnam og det mægtige Mekongdelta.

Fra jeres luksuriøse kahyt med balkon kan I betragte livet inde på flodbredden, mens det smalle skib glider ned ad floden. På udflugt i motorbåd kommer I helt tæt på Mekongdeltaets unikke flora og fauna, og I skal også besøge flydende landsbyer, ældgamle templer og små øsamfund, som ellers ikke er lette at komme til.    

Storbyfornemmelser i Saigon

Jeres rejse ender i Saigon (Ho Chi Minh City), hvor byens absolut bedste hotel, Park Hyatt 5*, er den perfekte afslutning på 2 ugers luksuriøst og oplevelsesrigt eventyr. Oplev Cu Chi-tunnellerne, som Viet Cong’erne brugte, og mærk atmosfæren i en storby, der er helt sin egen.  

Tilføj 5 dage på Six Senses Con Dao 5*

Måske drømmer I om at kombinere jeres eventyr i Cambodja og Vietnam med en badeferie, hvor I kan komme helt ned i gear, inden I vender hjem til Danmark. I så fald anbefaler vi en 5-stjernet afstikker til Six Senses’ luksusresort på Con Dao, en lille øgruppe i det Sydkinesiske Hav, ikke langt fra Saigon. Her venter et naturligt paradis med smukke strande, tropisk jungle og et rigt dyreliv, samt selvfølgelig Six Senses’ unikke strandvillaer. Tal med jeres rejserådgiver om mulighederne.

Program

Dag 1-2
Afrejse og ankomst i Cambodja

Angkors vandreservoir oppefra

I flyver fra København midt på dagen med Thai Airways til Bangkok, hvor I har et kort skift, inden Bangkok Airways flyver jer den sidste time til byen Siem Reap i det nordvestlige Cambodja. I lander i Siem Reap på dag 2 og kan under indflyvningen være heldige at spotte Angkor Wat gennem junglens trætoppe.

Hotel Phum Baitang ved Siem Reap i Cambodja

Velkommen til Siem Reap

I lufthavnen mødes I af vores lokale repræsentant, som kører jer den korte tur til jeres hotel. Glæd jer til 4 skønne dage på det charmerende og sofistikerede luksusresort, Phum Baitang 5*.

Phum Baitang ved Siem Reap i CambodjaPhum Baitang 5*, Siem Reap

Omgivet af rismarker, og blot 10 min fra hjertet af Siem Reap, finder I en ganske unik og luksuriøs hoteloplevelse. Phum Baitang er forklædt som en cambodjansk landby, hvor jeres villa ligger atmosfærefyldt placeret mellem marker med ris og citrongræs. Her venter et innovativt gourmetkøkken, stor infinity pool, spa, cocktaillounge, ro og smukke solnedgange.

Dag 3-4
Siem Reap og Angkor Wat

Angkor Wat tempelkompleks, Cambodia

Syv kilometer udenfor Siem Reap, omgivet af tæt jungle, ligger det enorme tempelkompleks, Angkor. Vi har arrangeret, at I skal opleve Angkors magiske ruinby ved solopgang og solnedgang, og oplevelsen kan sagtens deles op, så I starter med solopgangen på dag 3 og vender tilbage for at få solnedgangen med på dag 4.

Munk der nyder udsigten fra Angkor Wat i CambodjaAngkor Wat ved solopgang

I skal tidligt op, men det er det hele værd, når I ser solen stå op over hovedtemplet Angkor Wat - før de andre turister dukker op. Det enorme tempelkompleks blev bygget i starten af det 12. århundrede til ære for hinduguden Vishnu, og nogle af templerne er stadigt i brug.

Morgenmad ved templet

I har privat guide med jer og får serveret en let morgenmad, før I fortsætter til fods til to af ruinbyens største og vigtigste templer, Ta Prohm og Bayon-templet med de mange stenansigter, samt khmerrigets oldtidshovedstad, Angkor Thom. Herefter vender I tilbage til hotellet i Siem Reap og kan enten fortsætte oplevelsen samme eller næste eftermiddag.

Tempelkomplekset Angkor Wat i CambodjaAngkors templer på cykel og i båd

Midt på eftermiddagen vender I tilbage til Angkor for at opleve templerne og lokallivet på to hjul. Med guide cykler I ad små stier mellem landsbyer og rismarker, og ankommer sidst på dagen til Angkor. Her venter en dragebåd, og I sejler ud på voldgraven, der omkranser Angkor Thom, mens solen går ned og champagnen hældes op. Senere køres I retur til hotellet i Siem Reap. 

Mød de lokale på cykeltur i CambodjaSiem Reap på egen hånd

Den tid, I ikke tilbringer ved Angkow Wat, kan I bruge på at udforske Siem Reaps gader og markeder. Spørg jeres rejserådgiver for tips til oplevelser og seværdigheder!

Dag 5
Flodkrydstogtet begynder

Siem Reap i det nordvestlige CambodjaFra morgenstunden lægger I Siem Reap bag jer og kører sydpå omtrent fem timer til Prek K´Dam, en lille søvnig landsby ved Tonle Sap-søens bred. Undervejs gøres stop i den lille by Skoun, der er kendt for sin kulinariske specialitet; friturestegte fugleedderkopper.

Omkring kl. 13 påmønstrer I jeres hjem for den kommende uge; det gode skib Jayavarman.

Jayavarman fra Heritage LineThe Jayavaman – et flydende boutique-hotel

Med sin elegante indretning og smukke silhuet i træ kunne det lille flodskib, The Jayavaman, sagtens være sejlet direkte ud af den franske kolonitid. Skibet har 4 dæk; to med kahytter, ét med restaurant og lounge, og øverst et soldæk med solstole og spa. De blot 27 kahytter er luksuriøst indrettede med panoramavinduer fra gulv til loft og en lille balkon, hvorfra I kan nyde udsigten, mens skibet sejler.

Blå himmel ved Tonle Sap lake, CambodjaTonle Sap og de flydende landsbyer

Mens I får anvist jeres kahyt og bydes på en velkomstdrink, stævner skibet ud på mægtige Tonle Sap, Sydøstasiens største ferskvandssø og Cambodjas livsnerve. Søen er forbundet med Mekongfloden, og afhængig af vandstanden kan ruten i de første dage variere.

Restaurant på Jayavarman fra Heritage LineInden velkomstmiddagen samme aften - den første af mange kulinariske oplevelser ombord - har I god tid til at finde jer til rette. Omkring 170 flydende landsbyer er fordelt på søen, og fra balkonen eller soldækket kan I observere landsbyboernes fiskeri og det unikke dyre- og fugleliv, der findes her. Sidst på aftenen når skibet Kampong Chhnang og ankrer op for natten.

Dag 6
Fra Kampong Chhnang til Kampong Cham

Morgenmad med udsigt på Jayavarman fra Heritage LineKampong Chhnang er en livlig fiskeri- og markedsby, ideelt placeret lige dér, hvor Tonle Sap-søen bliver til en flod. Efter morgenmaden på skibet kører I fra havnen et kort stykke ud til en lille landsby, der specialiserer sig i lerpotter. ’Kampong’ betyder havn på khmer, mens ’Chhnang’ betyder lerpotte. Og det opsummerer meget godt, hvori indbyggernes livsgrundlag består.

Tonle-floden med Jayavarman fra Heritage LineMed motorbåd gennem vådområdet

Ved søens bred i udkanten af lerpottelandsbyen hentes I af en smal motorbåd og fortsætter ud i det store vådområde, der udgør flodmundingen. Et utal af fugle- og fiskearter har hjemme her, og jeres guide er god til at udpege dem, I ikke selv spotter.

Køretur i oksekærre på krydstogt med Jayavarman fra Heritage LineFrokost og lift i oksekærre

Ved middagstid er I tilbage på The Jayavaman igen, i tide til en tiltrængt frokost. Skibet sejler videre sydpå, og floden bliver smallere. Inde på flodbredden vinker børn, og naturen er ubeskriveligt smuk. Kort før middag lægger skibet til ved en lille landsby, hvor I får et lift med oksekærre til bl.a. den lokale skole, et velgørenhedsprojekt for områdets børn. Forvent mange små, nysgerrige ansigter, store smil og sang.

Senere, tilbage på skibet igen, sænker mørket sig, mens I spiser middag og ankommer til Kampong Cham.

Dag 7
Fra Kampong Cham til Wat Hanchey

Wat Hanchey - det buddhistiske kloster ved Mekong floden, CambodjaEfter morgenmaden besøger I det gamle tempel Wat Hanchey, der ligger ca. 20 km længere oppe ad floden, omgivet af rismarker og junglen. Tag en tuk tuk eller gå selv de 291 trin op til toppen af bakken, som templet ligger på, og bliv belønnet med en enestående udsigt over Mekongflodens landskab. Her er sjældent andre turister, til gengæld er det svært at undgå de orangeklædte munke, der kommer her for at bede.

Wat Nokor (Nokor Bachey Pagoda) templet ved Kampong Cham, CambodjaFrokost på skibet og tempeleventyr

Nyd en god frokost på skibet, inden det er tid til at besøge endnu et tempel. Wat Nokor er bygget i 1100-tallet, og de massive stenruiner er spændende at gå på opdagelse i. På tilbagevejen til skibet gøres ophold ved et lokalt børnehjem, som rederiet er medsponsor af.

Om aftenen ankommer skibet til Phnom Penh.

Dag 8
Vågn op til Phnom Penh

Independence Monument i Phnom Penh, CambodjaI står op og kigger ud ad kahyttens vinduer. Phnom Penhs charmerende flodpromenade kigger tilbage. Bag caféerne, der sælger khmer-retter, friskpresset juice og stærk espresso, glimter de royale paladser forgyldte tage i solen, og på byens markeder er dagens højlydte handel allerede begyndt. I spiser morgenmad på skibet, efterfulgt af en spændende introduktion til Cambodjas moderne historie.

Munke på tur i Phnom Penh, CambodjaByvandring i Phnom Penh

I selskab af guiden drager i på byvandring i Phnom Penh og kommer bl.a. forbi Kongepaladset, Sølvpagoden og Nationalmuseet, inden I spiser frokost på en lokal restaurant. Herefter er det tid til at opleve en barsk side af Cambodjas fortid. Besøget i Toul Sleng-fængslet og ved Killing Fields, hvor Khmer Rouge-regimets massedrab fandt sted, efterlader jer med gåsehud og en god portion eftertænksomhed.

Grillmad ombord på Jayavarman fra Heritage LineSenere samme aften, når I er tilbage på skibet og har sundet jer, sluttes dagen af med cocktails og barbecue på soldækket.

Dag 9
I sejler ind i Vietnam

Var det noget med en dukkert i poolen på soldækket?Fra Phnom Penh sejler I ned ad Mekongfloden med kurs mod grænsen til Vietnam. I har en rolig dag på skibet foran jer, med rig mulighed for at slappe af og bare nyde landskaberne, I langsomt glider forbi.

Slap med en god bog på soldækket, besøg skibets spa eller deltag i en kokkeskole med fokus på både det vietnamesiske og cambodjanske køkken. Hen på eftermiddagen sejler skibet over grænsen til Vietnam og ankommer til Tan Chau.

Dag 10
Tan Chau til Sa Dec

Marked i Tan Chau på krydstogt med Jayavarman fra Heritage Line”Good morning Vietnam”! Cambodja er blevet til Vietnam, og Mekongfloden er begyndt at forgrene sig ud i et enormt delta. Efter morgenmaden følger en byvandring i multietniske Tan Chau, hvor etniske vietnamesere lever side om side med cambodjanske flygtninge fra tiden under Khmer Rouge, kinesiske handlende og Cham-muslimer.

Flydende landsby på krydstogt med Jayavarman fra Heritage LineGlæd jer til at opleve det farverige marked og den efterfølgende bådudflugt, hvor I besøger et par af de flydende landsbyer i området og ser, hvordan de fanger fisk med net spændt ud under husene.

Dag 11
Fra Sa Dec til My Tho

Mød de lokale på Binh Thanh Island under flodkrydstogtet med skibet Jayavarman i Cambodja og VietnamI spiser morgenmad på skibet og bliver hentet af en sampan - en traditionel, fladbundet træbåd - der bringer jer ad små kanaler til Binh Thanh Island. Øen er kendt for sine smukke vandhyacinter, og stort set alle indbyggere lever af at flette måtter og kurve af plantens naturlige fibre.

Kom tæt på livet i Mekong-deltaet

Flydende marked og farvelfest

Tilbage på The Jayavaman spiser I frokost, mens I nærmer jer Cai Be og det flydende marked. Et kaotisk virvar af handlende i alt fra små enmandsbåde til pramme læsset med varer er samlet her. Efter markedet går I af borde for at besøge en lokal risfarmer samt andre, der lever af og med floden.

Sidst på eftermiddagen er i tilbage på skibet. Det er jeres sidste aften ombord, og mens sidste del af strækning til My Tho tilbagelægges, er der afskedsmiddag på skibet.

Dag 12
Fra My Tho til Saigon

Poolen på Park Hyatt HotelOm morgenen lægger The Jayavaman til i My Tho, og I afmønstrer. Nu følger en køretur på 70 km ind til Vietnams pulserende hovedstad, Saigon (Ho Chi Minh City). I tjekker ind på det eksklusive Park Hyatt 5*, der ligger lige ud til Lam Son-pladsen med udsigt til det smukke Operahus fra 1897.

 Saigon (Ho Chi Minh City)

Velkommen til Saigon

Resten af dagen er til fri disposition. Som gæster på Park Hyatt 5* venter oplevelserne bogstaveligt talt lige udenfor lobbydørene. Spadsér til Notre Dame-domkirken og Genforeningspladsen. Spring til side for dyttende scootere og mærk kontrasterne i en storby, hvor glitrende højhuse deler fortov med små mobile gadekøkkener.

Dag 13
Saigon og Cu Chi-tunnellerne

Cu Chi-tunnellerne, VietnamI spiser morgenmad på hotellet og hentes af vores lokalguide, der tager jer med til de historiske Cu Chi-tunneller 30 km udenfor Saigon. Her oplever I en lille del af de over 250 km tunnel, der først blev gravet i kampen mod de franske koloniherrer i slutningen af 1940’erne og sidenhen udvidet af Viet Cong. Alt fra soverum til skoler og hospitaler var der plads til, og I får også indblik i Viet Cong’ernes fælder, der i den grad gjorde livet surt for de amerikanske landtropper.

I er tilbage på hotellet ved frokosttid og har resten af dagen på egen hånd.

Dag 14-15
Saigon og hjemrejse

Six Senses Con Dao, ocean front villaJeres luksuriøse eventyr i Cambodja og det sydlige Vietnam er ved at være forbi. Nyd den sidste dag i Saigon inden hjemrejsen om aftenen. I lander i København på dag 15, medmindre I beslutter jer for at tilføje et par dages badeferie til rejsen. I så fald anbefaler vi en 5-stjernet afstikker til Six Senses’ luksusresort på den sydvietnamesiske øgruppe Con Dao. Tal med jeres rejserådgiver om mulighederne.

Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

PRISER OG DATOER

Pris per person ved 2 voksne

Mekong-flodcruise fra Angkor Wat til Saigon
RejseperiodeDobbelt
04.11.21 - 19.12.2142.000-48.000
20.12.21 - 31.03.2245.000-51.000
01.04.22 - 30.09.2232.000-36.000
01.10.22 - 31.10.2240.000-42.000
Hvorfor prisintervaller?
Intervallerne i prislisten angiver den pris, vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Den endelige pris vil afhænge af, hvilke fly der har ledig kapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt hvilke værelseskategorier der er ledige.

FORLÆNG MED 5 NÆTTER PÅ CON DAO - PRIS PER PERSON

Mekong-flodcruise fra Angkor Wat til Saigon, Six Senses Con Dao, 5 nætter
RejseperiodeDobbelt
04.11.21 - 16.12.2114.000-16.000
17.12.21 - 10.01.2226.000-29.000
11.01.22 - 25.01.2213.000-15.000
26.01.22 - 06.02.2216.000-18.000
07.02.22 - 10.04.2213.000-15.000
11.04.22 - 19.04.2216.000-18.000
20.04.22 - 01.05.2213.000-15.000
02.05.22 - 26.09.2210.000-12.000
27.09.22 - 27.10.2213.000-15.000
28.10.22 - 16.12.2214.000-16.000
17.12.22 - 10.01.2327.000-31.000
11.01.23 - 25.01.2314.000-16.000
26.01.23 - 06.02.2317.000-19.000
07.02.23 - 11.03.2314.000-16.000
Hvorfor prisintervaller?
Intervallerne i prislisten angiver den pris, vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Den endelige pris vil afhænge af, hvilke fly der har ledig kapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt hvilke værelseskategorier der er ledige.

Mette Nielsen

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.
Intervallerne i prislisten angiver den pris (i dkr.), vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Endelig pris afhænger af ledig flykapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt ledige værelseskategorier. RING vedr. priser over jul og nytår. Dobbelt: v/2 pers., enkelt: v/1 pers. i værelse, suite, villa el. kahyt.

Inkluderet

 

Forlæng ferien på Con Dao og få:

 • Fly Saigon - Con Dao t/r
 • 5 nætter på Six Senses Con Dao 5* i Ocean View Deluxe Villa inkl. morgenmad
 • Transfer mellem lufthavn og hotel t/r

Ikke inkluderet

 • Afbestillings- og rejseforsikring, vi anbefaler Gouda

 • Visum til Cambodja (kan købes ved ankomst for ca. 30 USD)

Bemærk

 • Flodkrydstogtet sejler det meste af året. Afgang fra Siem Reap til Saigon på lørdage i lige uger. Cruiset kan også tages den modsatte vej med afgang hver lørdag i ulige uger.
 • Pga. den skiftende vandstand i Tonle Sap kan der forekomme justeringer af programmet undervejs.
 • Det er muligt mod tillæg at opgradere kahytten på krydstogtet til deluxe state cabin eller signature state cabin på øvre dæk.
 • Obligatorisk pristillæg for ophold, samt middag ved ophold over jul/nytår kan forekomme. Park Hyatt forudsætter min. 3 nætter ved booking i denne periode. Spørg jeres Cambodja- og Vietnamrådgiver.